@sexywoman proteiny su bielkoviny trubka a ano bielkoviny su zlozene z aminokyselin, ale kedze sajrajd ako doplnky na svaly atd nepouzivam a nevyhladavam, neviem co v nich je..
@sexywoman ty naviac aminokyseliny si nepotrebujes kupovat ked uz mas protein, ked budes pchat do seba viac aminokyselin a napriklad jedna aminokyselina bude prevazovat viac, bude narusovat metablizmus inych aminokyselin, proste nie je dobre sa napchavat aminokyselinami, este lepsie je mat v nich prehlad a brat vo vyvazenom pomere
@smajlo18 ty tu splietas obyčajne aminokyseliny ktoré sú v bielkovinach... Ale ja hovorím o doplnku aminokyselin, daj si protein.sk a tam máš rubriku aminokyseliny... To sú bez bielkovín aj bez všetkého len amino...
@smajlo18 bezny protein sa sklada z aminokyselin. Cize aby telo ziskalo aminokyseliny, musi si ten protein najprv rozlozit. No a aminokyseliny mas proteiny ktore su ihned po konzumacii pripravene v tele na okamzite pouzitei
no ano ale ked si das srvatkovy izolat alebo daky rychlo stravitelny protein (cize uz "natravene" aminace) tak telo prakticky nic z nich nevyuzije... len si ich v peceni zmeni na glukozu... co je uplna strata penazi
ak chces nabrat svaly staci ti max 60~70g bielkovin denne.... na pozitivnu dusikovu bilanciu... a proste musis zrat sachace aby si mal dost kalorii, inak ten sval rast nebude
@hajlander ja si kúpim protein nie amino - a vtacie perie to je nič, keby si vedel z čoho sú robené veci ako napr. Obycajne potraviny najmä tie poľské ktoré zaplnili slovensko..
@dconan konečne si napísal ty xD a ja si kupujem ten čo je v @8 ten ma 85% bielkovín a veľa amino aj všetko, najpredávanejší na svete.... Celkom fajn vyzerá byť..
@sexywoman kludne ako protein sa neda brat ako nieco co zjes a zrazu mas 2 krat take svali ale ak ti ide o budovanie kvalitnych svalov tak je protein zaklad, ci uz z jedla alebo doplnkami. osobne som nakonci cvicenia nekupoval nic a len zral jak prasa a bol som spokojny s vysledkami stale je totiz lahsie nabrat 5 kg hmotnosti a vyrisovat to na 2kg svalov ako sa snazit nabrat 2 kg cistych svalov a nejst ziadne tuky atd.
@sexywoman Este doplnim: aminokyseliny, cize "bielkoviny" s kratkymi retazcami su vhodne skor na obdobie, ked clovek zhadzuje tuk (rysuje) a teda dost vycerpava energiu zo svalov, tak potrebuje rychly prijem rychlo vstrebatelnych bielkovin (aminokyselin), aby sa rychlo odvratil katabolizmus a nenastal "upadok svalstva". Protein ti bude dobry len na doplnenie potrebneho mnozstva bielkovin aby ti mohli svaly rast, no ked si zaciatocnik a vazis malo, bude ti to na hovno, kedze ovela lepsie je doplnit prijem bielkovin z riadnej stravy. Skor budes mat problem s komplexnymi sacharidmi a na to ti uz posluzi gainer, ako som spominal.
@flageusdei no a s kade mám nabrať toľko bielkovín? Zo stravy to nie je jednoduche.......... Lebo napr. Mlieko tam je aj veľa tuku a potom miniem všetku energiu na ich spalenie a žiadny účinok ďalej.....
@sexywoman Ved hovorim, ze toho mas este veeeelmi malo nastudovane . Tuk zacinas spalovat po polhodine ustavicnej cinnosti a spalujes ho podla toho, kolko spalis kaolrii... ale o to tu vobec nejde. Ked chces nabrat, musis pocitat aj s tukom. Nikdy nikto nenaberie cistu svalovu hmotu bez tuku. Je to zakonite. Akonahle prijmes viac kalorii denne ako spalis (co je tvoj ciel), zacnu sa ti ukladat tuky a tomu sa nevyhnes. Nikdy nikto sa tomu nevyhne.
A bielkoviny sa daju naberat zo stravy pomerne lahko. Musis prijat 1,5-2,5g bielkovin na kg tvojej hmotnosti denne. Tzn. ak vazis 70 kg, musis nabrat okolo 140 g bielkovin denne. Na ranajky si daj pol litra mlieka a 100-200g ovsenych vlociek a hned mas 20 g bielkovin + vlakninu a komplexne sacharidy. Desiata napr. prazenica z 5 vajec a mas tam minimalne 20-25g bielkovin + niekolko g zdravych nenasytenych mastnych kyselin. A teraz pozor, obed: 150-200g kuracich prs a k tomu nejaka ryza a mas tam minimalne 50-60 g bielkovin a kopec vzacnych komplexnych sacharidov z ryze ktore ti dodaju energiu na cely den pre rast tvojho svalstva. Takychto obedov si mozes denne dopriat aj 2-3 a si zavodou.
Cez noc, aby si nestagnoval a este horsie nekatabolizoval, odporucam zjest vela kaseinov (pomaly rozkladajuca sa bielkovina) a tu dostanes z mlieka alebo este lepsie z tvarohu. Tvaroh odporucam jest nizkotucny, kedze v noci sa rychlo ukladaju tuky. Mlieko takisto nizkotucne ale daj si pozor aby si to s mliekom neprehanal.
A posledna rada na zaver: natukaj si www.fitmagazin.sk a tam mas kopec a dalsi kopec clankov pre zaciatocnikov o vyzive. Good luck.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
To akoze bez aminokyselin ked budem užívať iba proteiny nebude mať skoro žiadny učinok?
ked chces aminokyseliny, daj si 100g psenice
Ale nie omg, vsak ja sa pytam ze si je moc velky rozdiel ked uzivam LEN proteiny bez AMINO a ked aj S AMINO...
Takze ked Amino su aj v proteinoch, nebude tam az tak velky rozdiel ne?...
Lebo mna zaujima velkost toho rozdielu ked uzivom proteiny S amino a ked BEZ amino...
Sacharidy 4 g
Cholesterol 30 mg
Tuk 1 g
Vápnik 150 mg
Draslík 160 mg
Sodík 190 mg
Isoleucín 1573 mg
Leucín 2531 mg
Lysín 2233 mg
Metionín 492 mg
Fenilanín 748 mg
Threonín 1654 mg
Triptofán 405 mg
Valin 1422 mg
Arginín 505 mg
Cistein 494 mg
Alanín 1180 mg
Glycín 412 mg
Prolin 1509 mg
Serin 1126 mg
Hystidin 423 mg
L-Glutamin 4,8 g
BCAA 5526 mg
tak aminokyseliny mas veeelmi veeelmi bohato.
zalezi od proteinu asi, neviem nejem tie sracky
hovorim zbytocnost..
Si si istý tým čo píšeš?
Takze ziadny rozdiel?
A inak samotne aminokyseliny sú úplne odveci keď máš vysokopercentný protein
cim vyssi obsah amino tym kvalitnejsi protein
BCAA tabletky niesu nic len predrazeny protein bohaty na aminokyseliny
aminokyselin je velmi vela a kazda ma nejaky iny ucikom, da sa to najst na internete
najlepsie proteiny su hydrolyzovane ako napriklad tento - su vyrabane specialnymi postupmi a maju najlepsi obsah aminokyselin
napriklad ako tento: » www.stillmass.eu/hydro-dh-5-inst...
BTW, protein je prakticky zlozeny z aminokyselin, tak neviem co riesis .
A ako zaciatocnikovi ti radi, ze protein bude pre teba zbytocny drahy spas. Radsej si kup gainer a prijem bielkovin nechaj na normalnej strave.
A bielkoviny sa daju naberat zo stravy pomerne lahko. Musis prijat 1,5-2,5g bielkovin na kg tvojej hmotnosti denne. Tzn. ak vazis 70 kg, musis nabrat okolo 140 g bielkovin denne. Na ranajky si daj pol litra mlieka a 100-200g ovsenych vlociek a hned mas 20 g bielkovin + vlakninu a komplexne sacharidy. Desiata napr. prazenica z 5 vajec a mas tam minimalne 20-25g bielkovin + niekolko g zdravych nenasytenych mastnych kyselin. A teraz pozor, obed: 150-200g kuracich prs a k tomu nejaka ryza a mas tam minimalne 50-60 g bielkovin a kopec vzacnych komplexnych sacharidov z ryze ktore ti dodaju energiu na cely den pre rast tvojho svalstva. Takychto obedov si mozes denne dopriat aj 2-3 a si zavodou.
Cez noc, aby si nestagnoval a este horsie nekatabolizoval, odporucam zjest vela kaseinov (pomaly rozkladajuca sa bielkovina) a tu dostanes z mlieka alebo este lepsie z tvarohu. Tvaroh odporucam jest nizkotucny, kedze v noci sa rychlo ukladaju tuky. Mlieko takisto nizkotucne ale daj si pozor aby si to s mliekom neprehanal.
A posledna rada na zaver: natukaj si www.fitmagazin.sk a tam mas kopec a dalsi kopec clankov pre zaciatocnikov o vyzive. Good luck.