Co by som mal bravat ked cvicim vacsinou len z vlastnou vahou + kettlebell ?
Lebo dost som schudol aj zo svalov.
Stale len chudnem a nedokazem nejak vela jest tak preto rozmyslam ze zacnem brat nejake doplnky. Poradte co by bolo najvhodnejsie na mensi
A prosimta ako vies ze si schudol zo svalov? Schudnut si chcel alebo ne? Lebo pochybujem ze by si bol chudy zacal cvicit a este by si z toho schudol. A ake cviky cvicis s vlastnou vahou? Lebo idael by bol zacat cvicit s vahami a naberes urcite. Ak cvicis len s vlastnou vahou tak byt tebou nekupujem si doplnky, naco....... Zacni jest viac a pojde to.To ze nedokazes jest vela je blbost kazdy dokaze jest vela len si treba zvyknut :}
@vachtlik mal som 71kg a teraz mam 66kg myslim si ze som urcite schudol zo svalov lebo som mal vacsi biceps aj stehna a to som nemal na nich tuk
schudol som aj asi preto lebo som sa skusal stravovat vegetariansky a popritom som cvicil a teraz uz si neviem zvyknut jest maso.
Inac cviky co robim tak vacsinou kliky, drepy na jednej nohe, zhyby na hrazde, a s 16kg kettlebelom bicepsove zdvihy, tlaky na ramena a klasicky swing.
@scout pochybujem ze si schudol zo svalov ked si zacal v podstate posilovat. No a ked chces cvicit a naberat svaly tak maso by som povedal ze je nevyhnutne tak by si sa mal naucit ho jest ak si teda neni proti zabijaniu zvierat atd. Daju sa aj tuniaky cottage cheese alebo tvarohy ladovat do seba ale tak maso je lepsie aj sa da robit na mnoho sposobov A to si ani nebehaval ani nic ine ze si schudol? tomu sa mi nejak nechce verit Alebo si prste zacal jest menej ako predtym.. Kazdopadne protein su bielkoviny a gainer su prevazne sacharidy a nejake tie bielkoviny. Takze by sa dalo tak kokotsky povedat ze s proteinom naberas kvalitnejsie a pomalsie a s gainerom rychlejsie ale ide to aj do tuku no samozrejme to zavisi aj od tvojej celkovej stravy.
@scout nemusis jest maso, ale ak chces nabrat bez masa, tak si precitaj nieco o veg diete pre bodybuilderov. Ak jes mliecne vyrobky tak absolutne nemas problem.
@feklus sem napisal v jednom prispevku hned niekolko bludov, takze sa nemusis ani unuvat co ti radi, lebo to su najskor nejake jeho dojmy, nez skusenosti.
Hlavne dbaj na jedlo a regeneraciu. Samozrejme ze si mohol kludne schudnut zo svalov, ak nedodas svalom dostatok zivin, tak budu degenerovat, tym viac ak ich poskodzujes cvicenim. Lebo ano, cvicenim sa trhaju svalove vlanka a k rastu dochadza pri regeneracii (hojeni).
Oznacim aj kolegov "posilkarov" nech aj im stupne tlak @bress@method
@carpathian mozno som aj preto schudol lebo som cvicil rano (8:00) nalacno a po cviceni som zjedol len prazenicu s troch vajec potom dalsie jedlo som mal asi tak o 15:00 to bola nejaka ryza + soja v poslednom case namiesto soje kuracie prsia alebo len nejake cestoviny a vecer to iste medzi obedom a vecerou nejake jogurty.
Takze takto som uplne schudol mam tenke ruky a to som nikdy take tenke ruky nemal
Cvicim len z kettlebellom + hrazdou lebo do posilky nechcem chodit a za cinky by som dal vela penazi tak preto kettlebell da sa snim vela pocvicit a ked mi bude lahky tak si kupim tazsi.
Urcite len z kettlebellom nenaberiem nejak vela svalov ale aspon trochu by som chcel nech niesom uplne chudy.
@scout mozes nabrat slusne aj s KB, je to plnohodnotna nahrada cinky, nauc sa s tym nove cviky, ved mas youtube.
Ked mas 7 hodinove okno v stravovani tak to je nic moc, skus si to lepsie rozplanovat. Cvicenie rano je dobre, ale jest proste musis. Hned po cviceni doplnit rychle cukry a pripadne BCAA a do polhodinky sa najest poriadne alebo aspon protak vypit.
V prvom rade si musis stanovit ciel. Co je tvoj ciel? Trochu nabrat? 10-15 kilo nie je problem, ale ked chces byt bodybuilder (hoci s vlastnou vahou), tak to musis pojat trochu serioznejsie, vymysliet si plan, stravovat sa efektivne atd. Vela sa musis vzdelavat ohladom cvikov a posuvat sa.
cvicit rano na alcno teiz nieje nic moc...hned po zobudeni by si mal doplnit ziviny inak nastane katabolizmus = telo si bere ziviny zo svalov tym padom sa ti rozpadavaju svaly...daj si aspon nejake banany hned ako sa zobudis pockaj pol hodkua chod cvicit ale urcite nie nalacno
Keď nejes mäso dal by som gainer aj protak máš sacharidy plus protein ako v dobrom jedle ráno a po treningu si daj pre ľudí čo ťažko priberaju je gainer nevyhnutnosť
Ked chces konkretny jedalnicek napis TS a ked mam takto vseobecne...Na zaciatok si na ranajky daj napr. nejake jogurty / banany, urcite necvicit nalacno. Po cviceni tiez hned 2 banany + nejaky zdroj bielkovin. Pridaj si viac ryze ako si jedol doteraz a celkovo viac priloh a aj masa...ziadna veda.
rocafella@ urcite sa zmeni ked budes vela jest tak ti metabolizmus nestiha spalit a tym padom ti to ostane a ked cvicis tak tie veci mozes premenit na svali. Vtomto smere je lepsie mat protein lebo to svaly potrebuju v prvom rade treba silno makat kazdy den jest 7 x a vela podla toho kolko vladzes mozes aj viac a mat aj kvalitny odpocinok aby sa svaly stihli zregenerovat. Pipripade este nejake aminokyseliny by som doporucil .
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
schudol som aj asi preto lebo som sa skusal stravovat vegetariansky a popritom som cvicil a teraz uz si neviem zvyknut jest maso.
Inac cviky co robim tak vacsinou kliky, drepy na jednej nohe, zhyby na hrazde, a s 16kg kettlebelom bicepsove zdvihy, tlaky na ramena a klasicky swing.
A nepočúvaj tu týchto pseudo odborníkov ktorých jediné vedomosti pochádzajú s etikety na doplnkoch.
Rozhodne protein , gainer je zbytočný.
Keď chceš byť spuchliak dá sa aj bez gainera za 50e.
Kup si protak a kreatin a zacni zrat kvanta jedna. Zozen si opasok na zavazie a kettlebell si na neho zaves a s tym rob zhyby.
Gainer je picovina. Nuff said?
@feklus nie je nutne vobec.
@feklus sem napisal v jednom prispevku hned niekolko bludov, takze sa nemusis ani unuvat co ti radi, lebo to su najskor nejake jeho dojmy, nez skusenosti.
Hlavne dbaj na jedlo a regeneraciu. Samozrejme ze si mohol kludne schudnut zo svalov, ak nedodas svalom dostatok zivin, tak budu degenerovat, tym viac ak ich poskodzujes cvicenim. Lebo ano, cvicenim sa trhaju svalove vlanka a k rastu dochadza pri regeneracii (hojeni).
Oznacim aj kolegov "posilkarov" nech aj im stupne tlak @bress @method
Takze takto som uplne schudol mam tenke ruky a to som nikdy take tenke ruky nemal
Cvicim len z kettlebellom + hrazdou lebo do posilky nechcem chodit a za cinky by som dal vela penazi tak preto kettlebell da sa snim vela pocvicit a ked mi bude lahky tak si kupim tazsi.
Urcite len z kettlebellom nenaberiem nejak vela svalov ale aspon trochu by som chcel nech niesom uplne chudy.
Ked mas 7 hodinove okno v stravovani tak to je nic moc, skus si to lepsie rozplanovat. Cvicenie rano je dobre, ale jest proste musis. Hned po cviceni doplnit rychle cukry a pripadne BCAA a do polhodinky sa najest poriadne alebo aspon protak vypit.
V prvom rade si musis stanovit ciel. Co je tvoj ciel? Trochu nabrat? 10-15 kilo nie je problem, ale ked chces byt bodybuilder (hoci s vlastnou vahou), tak to musis pojat trochu serioznejsie, vymysliet si plan, stravovat sa efektivne atd. Vela sa musis vzdelavat ohladom cvikov a posuvat sa.