Nepoznate nejakeho dobreho psychiatra v Ba (najlepsie Petrzalka)...
Myslel som si ze obcasne depresie ktore prezivam su normalne...alebo aspon maju dovod vo viacerich veciach..napr. nenaplnenej laske. Ale nie je to tak.
Ano citim a co ? Pokial si nikdy nezazila ten pocit tak to nikdy nedokazes pochopit. Je mi to jedno...vies ked sa citis normalne a je ti dobre tak nehladas pomoc. Preco by si aj mal ?
ty si objavil realitu a obcas ta prepadne,prekvapi...ale ona vie plavat a v alkohole velmi dobre,to ti nepomoze.radsej nadavaj.a neuc sa riest to spankom,aby sa den rychlejsie skoncil,telo si navykne a budes mat s tym problem....a lutostou je to lahsie. precitaj si nejaku motivacnu literaturu a nepocuvaj,,deprimujucu,, hudbu
metal je dobra hudba, je vedecky dokazane že ludia počuvajuci metal su kludnejší (paradox) Ale podla mna to tabletkami nevyriešiš Je dobré byt pri ludoch a zistit prečo su tie depky, potom ich s pomocou priatelov vyriešit a znova žit štastne až do dalšej depky .... ktorú vyriešiš rovnako... pretože každý ma problémy a každý ich vníma inak :/ Treba si nájst aspon taký zmysel života a príčinu prečo si tu ... no tak aspon jednam ja i ked nemam depky (aspon to tak neberiem) ale mám doslovne tak veľký stres z mizerných vecí že ma to dokonale ničí.
To nema s tym nic spolocne. Aj ked sa mi dari a je vsetko fajn ...tak dostanem proste taky zachvat ked nevidim zmysel v nicom. Nepocuvam depresivnu hudbu...
Nemam takych priatelov s ktorymi by som to riesil...
na začiatok stačí psychologička si myslím... nepchajs a hneď liekmi... kúp si lubovníkový čaj, džgaj sa tmavou čokoládou a na každý deň si vyhraď nejakú fyzickú aktivitu nejaký pohyb.... a bude ti lepšie
psychológ ti postačí.... ak chceš ísť za psychiatrom kvôli tomu že ti predpíše zázračné pilulky na šťastie, mýliš sa..... ver mi, viem o čom hovorím.. všetko je to len v tvojej hlave, sám si musíš uvedomiť že takéto stavy nikam nevedú...žiadne lieky ti niečo také nevysvetlia, akurát z nich budeš ako vyfetený aj to len po dobu kým nevyprchajú...ak túžiš po niečom takom, prosím.
ak naozaj vieš o čom hovoríš, tak si buď mala zlého doktora alebo debilné lieky - ja beriem lieky už od novebmra, ešte ani raz som nebol ako vyfetený a je mi lepšie
Alkoholom a ničím podobným to určite neviriešiš . Aj keď ti to na pár hodín možno pomôže no potom budeš zas v tom.
Nebud taký pesimista, na život je vždy dôvod i keď sa to niekedy nezdá. Pokús sa to vyriešiť sám, ak to nie je nič vážne.Hovorí sa, že samota pomáha.
Ak to pre teba neplatí skús niečo iné. Vyjdi si do mesta, niekede kde budeš mať spoločnosť
Ak ťa niečo trápi skús nato nemyslieť, mne to pomohlo veľakrát. Snažila som sa byť vždy v pohybe alebo niečím zaujatá, ak sa budeš niečomu venovať nebudeš mať čas premýšlať nad vecami, ktoré ťa k depresiám privádzajú.Myslím si, že si už zažil lásku. Láska je motiváciou do toho všetkého.
Väčšina ľudí ma stres, strach z lásky. No to je len taká maska, ktorá má z toho strach. Určite máš svoj rozmanitý cieľ tak chod rýchlo svojou cestou, aby si doň zašiel. Tam ťa čaká niečo pekné.
Nemyslim si ze je to od samoty. Ani tym ze nemam partnerku.
Je jasne ze vsetko so vsetkym suvisi a clovek co ma fungujuci vztah sa s takymi pocitmi dokaze vysporiadat lepsie...ved uz len taky primitivny sex ti vyprodukuje endorfiny.
Avsak nie...Toto je ine. Aj ked som bol mladsi som to dost pocitoval...nie tak ako teraz ale aj tak.
Proste ja neviem ten co to nezazil to asi nedokaze pochopit. Je to ako ked dostanete zachvat a len potrebujete liek...Proste obrovsky prival depresie a zufalstva. Ziadna logika v tom nie je.
@klaudiqaaa v urcitych pripadoch tazkej depresie su lieky najlepsia prva pomoc,aj choremu na curkovku povies nepichaj si inzulin lebo to je píčovina?z biochemickeho hladiska je cukrovka a depresia ten isty stav ked si telo z nejakeho neznameho dovody prestane produkovat urcite latky samo
@hetfield + placebo efekt dosť pomôže keď človek pije ĺubovníkový čaj a nehovorim o patologickej depresií... len keď to na človeka prichádza...a pomáha pri úzkostných stavoch... áno pomáha mám to na sebe vyskúšané
a radšej najprv skúsiť takto ľubovník, pohyb, čokoládu a až potom lieky :/
@hetfield keď má v sebe dačo výťažok dačoho, môže to byť len reklamný ťah a ľubovníka mať len stopové množstvo, takže to nezvaľuj na ľubovník, ale na ten liek
@hetfield tak, väčšina produktov oháňajúcich sa nejakými výťažkami ich má až na posledných miestach zloženia
a pretože rozoznám materinu od ľubovníka, či už čuchom alebo chuťou a vzhľadom a preto, že keď si kúpiš čistú bylinu, tak tam asi nedajú niečo iné (zvlášť, keď máš z viacerých zdrovoj a všetko je to rovnaké)
@hetfield všetci sme iný a na každý účinkuje na určité látky inak
a väčšinou v tých etno obchodíkoch a čajovniach kde predávajp tieto sypané bylinky tak nemyslíms i že by tam dávali čosi iné lebo nie je to žiadna vzácna bylina...a ako povedala mielikki, človek rozozná lubovník od materiny alebo iných byliniek
@hetfield to nie je ako cukrovka... ja som z vlastnej skúsenosti za to, že psychické problémy sú len v tvojej hlave, kým si to sám neuvedomíš, môžeš sa dopovať koľko chceš a nepohneš sa ďalej..... ja som mala tiež ťažké depresie a úzkosť takú, že som sa skoro stala bulimička... nevedela som ani spať, nevedela som zjesť denne nič viac ako jeden rožok, lebo som všetko naviac vyzvracala, nevedela som normálne fungovať, o dochádzke do školy ani nehovorím.... lieky čo mi dala lekárka mi absolútne nepomohli, len som sa cítila ako vyfetená a keď účinok opadol, zase som bola tam, kde pred tým.... neskôr som si sama uvedomila, že takto sa ďalej ísť nedá, zmenila som myslenie, preniesla sa cez minulosť a začala žiť normálne..
@cliph poviem ti to ešte raz, antidepresíva nie sú pililky šťastia, ktoré si dáš a napriek tvojmu čiernemu mysleniu bude hneď všetko krásne ružové..... Ale keď sa začneš venovať nejakému športu, TO JE PILULKA šťASTIA.... ani by si neveril ako dokáže pomôcť ísť sa vykorčuľovať, vyvetrať hlavu, zlé myšlienky... vypotíš to a prídeš domov s inými myšlienkami (hovorím ti všetko z vlastnej skúsenosti, žiadne rozprávky... samozrejme, že je ľahšie ísť za lekárkou zobrať si pilulku, o ktorej si myslíš, že ti pomôže...ale keby si radšej zdvihol zadok keď ti bude najhoršie a išiel si napr zabehať, mp3 do uší, tak uvidíš že to bude mať úplne iný a oveľa lepší efekt )
@cliph ale je, vonku je fajne teplo konečne tak keby si si len spravil 5 kolečiek okolo bloku bude to mať efekt ja sa idem vybehať na korčulky, maj sa a držím palce
@cliph ak si taký chorý, že nemôžeš športovať, môžeš mať tie stavy aj z tých primárnych chorôb.........resp. z ich dôsledkov..........ktorí chorí sú naozaj šťastní?
v tom prípade lieky neodporúčam duplom, ak máš dačo so srdcom, pečeňou, drogy môžu byť veľmi nebezpečné......a lekár ti ich aj tak prepíše, lebo dostane od dílerov provízie.......a zlyhaná pečeň ti depresiu nevylepší!
a taktiez pomaha obklopit sa ludmi, ktorych mas rad a oni teba a venovat sa konickom- hudbe,kniham...hocicomu..a aj taka prechdzaka po lese v krasnom pocasi ako je teraz vie super spruzit....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
51 komentov
To nema s tym nic spolocne. Aj ked sa mi dari a je vsetko fajn ...tak dostanem proste taky zachvat ked nevidim zmysel v nicom. Nepocuvam depresivnu hudbu...
Nemam takych priatelov s ktorymi by som to riesil...
ak naozaj vieš o čom hovoríš, tak si buď mala zlého doktora alebo debilné lieky - ja beriem lieky už od novebmra, ešte ani raz som nebol ako vyfetený a je mi lepšie
lieky na takéto veci sú píčovina ale to si musíš uvedomiť sám, zbytočne si robíš zle
On to forum nezalozil. Psycholog mi nepomoze pretoze ja nemam problem s tym ze by som bol s niecim nevyrovnany.
Ja proste dostanem instantky mind fuckup kedy mi pride zle...necitim sa stastny a necitim volu zit. A vtedy bud zacnem pit alebo sa stiahnem do seba.
Potrebujem instantnu davku stastia alebo niecoho takeho.
Nemam partnerku ...a rodina ani priatelia mi nedokazu vtedy pomoct.
Nebud taký pesimista, na život je vždy dôvod i keď sa to niekedy nezdá. Pokús sa to vyriešiť sám, ak to nie je nič vážne.Hovorí sa, že samota pomáha.
Ak to pre teba neplatí skús niečo iné. Vyjdi si do mesta, niekede kde budeš mať spoločnosť
Ak ťa niečo trápi skús nato nemyslieť, mne to pomohlo veľakrát. Snažila som sa byť vždy v pohybe alebo niečím zaujatá, ak sa budeš niečomu venovať nebudeš mať čas premýšlať nad vecami, ktoré ťa k depresiám privádzajú.Myslím si, že si už zažil lásku. Láska je motiváciou do toho všetkého.
Väčšina ľudí ma stres, strach z lásky. No to je len taká maska, ktorá má z toho strach. Určite máš svoj rozmanitý cieľ tak chod rýchlo svojou cestou, aby si doň zašiel. Tam ťa čaká niečo pekné.
ale vážne.......ty si proste príliš sám, jasné, že od samoty človeku preskočí.............to je úplne normálne
Nemyslim si ze je to od samoty. Ani tym ze nemam partnerku.
Je jasne ze vsetko so vsetkym suvisi a clovek co ma fungujuci vztah sa s takymi pocitmi dokaze vysporiadat lepsie...ved uz len taky primitivny sex ti vyprodukuje endorfiny.
Avsak nie...Toto je ine. Aj ked som bol mladsi som to dost pocitoval...nie tak ako teraz ale aj tak.
Proste ja neviem ten co to nezazil to asi nedokaze pochopit. Je to ako ked dostanete zachvat a len potrebujete liek...Proste obrovsky prival depresie a zufalstva. Ziadna logika v tom nie je.
(A predpokladám, že to tak myslela i Lawey, že možno nie je tá depresia skutočná, tak nech najprv skúsi hento)
a radšej najprv skúsiť takto ľubovník, pohyb, čokoládu a až potom lieky :/
a pretože rozoznám materinu od ľubovníka, či už čuchom alebo chuťou a vzhľadom a preto, že keď si kúpiš čistú bylinu, tak tam asi nedajú niečo iné (zvlášť, keď máš z viacerých zdrovoj a všetko je to rovnaké)
a väčšinou v tých etno obchodíkoch a čajovniach kde predávajp tieto sypané bylinky tak nemyslíms i že by tam dávali čosi iné lebo nie je to žiadna vzácna bylina...a ako povedala mielikki, človek rozozná lubovník od materiny alebo iných byliniek
Nemozem sportovat so zdravotnych dovodov...nechcem to tu rozoberat. Ok behat mozem ale ani to nie je vzdy mozne...
v tom prípade lieky neodporúčam duplom, ak máš dačo so srdcom, pečeňou, drogy môžu byť veľmi nebezpečné......a lekár ti ich aj tak prepíše, lebo dostane od dílerov provízie.......a zlyhaná pečeň ti depresiu nevylepší!
get real
Nie to su skor fyzicke zranenia ...zlomeniny co su zafixovane. Takze mozem robit len nieco kde si neublizim a kde nemusim vyuzivat ruky. Takze tak
@klaudiqaaa
No ono ja to robim...ale nie vzdy je to mozne. Unava z prace a tak podobne.