Keď ste dospeli počas života k určitým postojom a názorom a mali ste pocit, že pomôžu ostatným, dávali ste ich ďalej ako rady...Ale premýšľali ste už o tom, že vaše rady nemusia byť dobré? Že človeku nie pomôžu, ale naopak uškodia?
Uz ich velmi nedavam, lebo ludia si to nevazia..... 3 ludom som zmenil zivot tym, ze som im ukazal spravny smer (ten smer som povodne skusal na sebe) a uz sa ani neozvu.....
Rady ktore by mohli uskodit som nikdy nedaval vzdy som radil len ked som si bol isty ze sa za ne mozem zarucit.
@ba55tripper hops trocha mi pointa ušla v tom....šak počkaj ja ju chytím! no ide o to zamyslenie a o to či už ste dakomu dali zlú radu niekedy alebo niekto vám
zvyknem len dávať rady z vlastnej skúsenosti, no ľudia mi nezvyknú veriť o pár dní, týždňov, mesiacov sa ozvú že som mala pravdu..radšej si vypočujem celý príbeh ohľadom čoho chcú pomoc a podľa toho im aj poradím...
@uplnyfake Ked som mal problemy ja musel som sa z nich dostat uplne sam... nikto mi nepomohol a vtedy som zacal vnimat tu nespravodlivost a sarkazmus ludskej povahy.... ludia ktorym som pomohol ja sa na mna vybodli
@uplnyfake keď niekto má problém, tak obvykle ja som tá ktorá ich vypočuje a dáva rady, neviem mňa to celkom aj baví, proste je to také ako by len mne dôverovali v istých veciach...
@kikhuska002 Ved to je to.... ja v tom tiez pocitujem sebarealizaciu..... niekedy som ako automat proste niekto ma o nieco poziada a ja okamzite vsetko necham a zacnem hladat vychodiska az kym nenajdem riesenie jeho problemu...... ach jaj.... ale smutne je na tom to, ze mne nerobit kvazi ,,terapeuta' nikto,' liecim' sa sam.
@buffer mno to si podla mňa ešte dobre dopadol keď len tolko
@xdravecx hej ja som sa vždy musel tiež sám zo všetkého dostať a jediný kto mi dával rady bol môj brácha a ten ví o živote tak nič
ludia sú hrozne egocentrickí a egoistickí...vybodnú sa navzájom na seba
@kikushka002 no hej môže byť a to sa cení bo väčšinu sú to ženy ktoré chcú byť počúvané-fajn že ty dokážeš počúvať ich....no ja na také už nervy nemám bo riešia ludia malichernosti
@xdravecx poznám tie stavy...no aspoň nie som odkázaná na nikoho, aj keď by bolo lepšie keby ma niekto aspoň vypočul...no keď nikto taký nie je, našla som si vlastné alternatíva ako riešiť takéto stavy...len to je blbé že ptm. sa čudujú prečo mi lezie všetko na nervy a že prečo odmietam povrchnosť, faloš...
v poslednej dobe sa snazim naladit na teoriu ze by som nemala riesit veci ktore neviem ovplyvnit ... a nie vsetkych ludi mozno ovplyvnit, ci uz su tie rady dobre alebo zle
takze sa snazim riesit len tie veci ktore viem ovplyvnit
@uplnyfake vypočujem každého kto to potrebuje, bez výnimky, ak viem vždy pomôžem, len je to druhá vec či to aj vedia oceniť...ja som si už zvykla, že keď ja potrebujem sa na mňa každý vykašle..
@kikhuska002 toto si napisala uplne presne hlavne tu poslednu vetu ....
Ale neda sa tak fungovat vecne.... ta sila ktoru clovek najde v samom sebe moze byt konstruktivna ale aj destruktivna, lebo zakazdym ked si siahnes dovnutra a znicis dalsiu prekazku v zivote - uvedomis si, ze si jedina osoba na ktoru sa mozes stopercentne spolahnut a to je pre cloveka - tvora ktory prirodzene inklinuje k spolupraci a priatelstvam velmi silna rana.
@xdravecx na to som už prišla pred nedávnom, že vlastne nikomu nemôžem dôverovať...a to ma trošku hnevá, lebo ptm. na čo sú priatelia, blízky a rodina? i možno preto som raz introvert a raz extrovert...
@uplnyfake , no nie je zla ale proste zatial to len takto skusam lebo ja som doteraz bola vzdy taky clovek ze proste rada som poradila a pomohla ked trebalo a je to pravda ze ludia si to necenia ale to je potom uz ich problem ked sa budu trapit nadalej, je to ich zivot ale mrzi ma ked niekto nejaky dotycny hlada radu,pomoc, vsetci v okoli ho zacnu lutovat a radit mu a pritom niekedy tomu cloveku ani nejde o to aby nieco zmenil ale ide mu proste iba o to aby na seba upozornil , a to nastve :/
@anitchka hééj presne....ja proste tiež keď vidím že to je problém naozaj a keď vidím že ten človek chce moju radu tak si ju 5x premyslím ale dám mu ju abo ho vypočujem ....ale napríklad dnes sa moji kamoši bavili o úplných debilinách a chceli ešte aj moju radu...to ma vlastne dohnalo k tejto diskusii
@uplnyfake aha, no to ani ja nemam rada ked sa bavia o hlupostiach, radsej vtedy nekomentujem lebo zase budem len ja ta zla , a hned mi budu vycitat ze im udajne kazim zabavu a ze nepoznam srandu -.- , tak vtedy si poviem ze kazdy ma inu predstavu o srande
@anitchka hej tak volajako ja tiež vždy "rád kazim zábavu" tak ale čo im poviem neandertálcom keď sú jak z praveku občas? no musím im doniesť trocha ohňa...šak po mne dneska chcel nech mu poradím ako sa rozísť s babou aby si mohol začať s inou....no čo som ja?! debiliny debilom radiť nebudem....len som mu pekne pomoralizoval polhodinu :p tak mu treba
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
Rady ktore by mohli uskodit som nikdy nedaval vzdy som radil len ked som si bol isty ze sa za ne mozem zarucit.
je dobré si rozmyslieť kým poradíš to je správny prístup
@xdravecx hej ja som sa vždy musel tiež sám zo všetkého dostať a jediný kto mi dával rady bol môj brácha a ten ví o živote tak nič
ludia sú hrozne egocentrickí a egoistickí...vybodnú sa navzájom na seba
@kikushka002 no hej môže byť a to sa cení bo väčšinu sú to ženy ktoré chcú byť počúvané-fajn že ty dokážeš počúvať ich....no ja na také už nervy nemám bo riešia ludia malichernosti
takze sa snazim riesit len tie veci ktore viem ovplyvnit
Ale neda sa tak fungovat vecne.... ta sila ktoru clovek najde v samom sebe moze byt konstruktivna ale aj destruktivna, lebo zakazdym ked si siahnes dovnutra a znicis dalsiu prekazku v zivote - uvedomis si, ze si jedina osoba na ktoru sa mozes stopercentne spolahnut a to je pre cloveka - tvora ktory prirodzene inklinuje k spolupraci a priatelstvam velmi silna rana.
...spatna vazba
@xdravecx @kikushka002 vy dvaja ste dali dohromady fakt dobrú myšlienku
lebo je to ine ak fakt citim z toho cloveka ze ho zaujima moj nazor,rada , tak nemam problem ale ked je to neuprimne tak to nema zmysel