Tomu sa hovori White guilt. Po druhej svetovej si tu niektory pokrokovi ludia uvedomili, ze europske imperia dobili a zotrocili skoro cely svet, a treba to poskodenym kulturam donekonacna oplacat. Pritom ich nezaujima, ze kolonisti uz nakupovali zotroceny lud od miestnych otrokarov, pripadne im poskytli pokrokove know how, zdravotnu starostlivost a vzdelanie o ktorom sa im ani snivat nemohlo.
Chyba celej multi kulti spoločnosti ktorú si tak nadšene budujeme. Keď budeme donekonečna ustupovať všetkým tým rasám, náboženstvám a ideológiám, naša spoločnosť a kultúra zanikne.
Ak sa spamätáme včas, bude z toho len ohromná (občianska?) vojna. Ale skôr by som to videl, že nás bielych (kresťanov?) o dákych 30 rokov šupnú do rezervácie a fajka zhasla.
V Afrike utláčajú belochov - neviem presne kde, ale čítala som o tom veľa článkov. Bolo písané že sú tam isté komunity "bielych", ktorí sú utláčaní a označujú to ako rasizmus.
@uniqueprivilegium nebolo to náhodou v zimbabwe? V čase keď tam šéfovali belosi to bola jedna z najbohatších krajín afriky. Potom vzniklo povstanie väčšinovej černošskej populácie, asi 10 rokov sa tam mastili až kým USA a väčšina európy nevyhlásila proti bielej vláde embargo. Prvé čo černoská vláda spravila, bolo že vystrielali bielych veľkostatkárov a teraz tam žerú hlinu, lebo sami nevedia riadiť fungujúcu ekonomiku.
To vo viacerych africkych statoch. Staci spomenut Mugabeho, ktory zo Zimbabwe vyhnal niektolko stoviek bielych farmarov a mnohych zabili. Ironicke je ze ti belosi drzali ekonomiku krajiny, a po ich vyhnani sa cela krajina dostala do sraciek. Zibabwejsky dolar mal isteho casu hodnotu zhruba ako americky dolar, teraz ma takuto hodnotu:
Je to asi tak ako píšete....len prvý krát, čo som niečo také čítala ma úplne zaskočilo...že v Afrike...som myslela, že sa mi sníva...ale tak tolerancia vzniká silou zvyku...napr. v USA koľko je tam rôznych rás, a národností a tolerujú sa...už sú na seba zvyknutí...nie však všade...konkrétne v Chicagu je istá časť kde keď vojde beloch je na hranici života a smrti, a je u neho len otázkou času kedy po ňom začnú strielať....
všetci sú rasisti !! nemôžu si hovoriť béloch s černochom "bratku poď sem" .. ani opačne ..a ani s azijatmi .. niako to nejde.. vžy sa povie "beloch/ biely, černoch/ čierny a azijat/šikmooký (japonec, číňan) a stále je to rasistické.. a ak NIE tak potom je zas rasistické slovo CIGÁN a RÓM !! ..pričom sú to len kokoci cegánsky špinavý .. ak som takýto rasista ,tak som hrdý a posielam cigáňov do DUNAJA !!
No, pre mňa je rasizmus (na nás) už len pocit, že cigáni kokot robia a stále majú dosť peňazí.. (Som hrdý, že som použil tak málo vulgarizmov na tie kurvy vyjebané)
@aguri500 Myslim, ze vtomto mas uplnu pravdu. Pozrite sa na to s ovorenymi ocami, kto koho viac nenavidi? Nechcem oznacovat ludi podla farby,ale aby sme sa rozumeli.. bieli ciernych, alebo cierni bielych? Nezda sa vam, ze cernosi za cias ich otrocenia si dodnes nevedia vytlct z hlavy myslienku, ze to my, bieli sme ti zli? Ale ved dnes je uplne ina doba! Kebyze sa kazdy, ci je uz je beloch, cernoch alebo mongoloid, posnazili o harmoniu tohto sveta, a ziadny rasizmus by nikto nespomenul, kde by sme boli? Je to asi prilis tazke vytvorit mier.Svet asi musi mat zopar zaporov..
rasizmus je podla mna prirodzena vec u kazdeho bez rozdielu ci je cierny alebo biely alebo zlty a my biely sme na tolko hlupy ze sa to pokusame potlacat co mne to pripada za uplnu sprostost!ved aj zvierata su potom rasisticke napr:vlky do svojej svorky nigdy neprimu ine ziera len vlka a teraz mam oznacit tie vlky ze su rasisticke?je to cele na smiech a divim sa tomu cloveku co hovori ze rasizmus je nejake zlo!!!!!
najprv rasizmus potom nacionalizmus .... až nakoniec nič nezostane... jedna vec je, že biely proti čiernym, čierny proti bielym, atď. a druhá nejaký albánec proti srbovi atď....... myslím si, že aj keby existovala len jedna jediná rasa nevraživosť by tu bola stále... t.j. rasizmus nie je až takí vážny problém a časom možno vymizne, aj keď, kto vie...
@laciskoo Pravdaže....bolo by naivné myslieť si, že xenofóbia je výhradou bielej rasy. Členovia každej jednej rasy sa často uchylujú v rasizmu.
Tá africká krajina, o ktorej tu bola reč je takmer určite JAR. Pár storočí tam vládla úplná segregácia a rasizmus od bielych, teraz tam je situácia opačná a utláčaní sú biely. Je to pochopiteľné.
Muli-kulty nie je zlá, zlé sú len mocenské nároky v nej. Teda to, že jedna časť z tej zmesy chce viac, chce ovládať ostatné. TO je jediná vážna chyba. Tvoj strach je chyba v tebe, nie v tom systéme.
@vanellus som presvedčený, že chybný je systém. Podstatou multi kulti totiž je naivný predpoklad, že všetci ľudia na svete poznajú pravidlá našej hry a riadia sa nimi.
Prirovnal by som to futbalovému zápasu, v ktorom podľa pravidiel hrá iba jeden tím.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
Ak sa spamätáme včas, bude z toho len ohromná (občianska?) vojna. Ale skôr by som to videl, že nás bielych (kresťanov?) o dákych 30 rokov šupnú do rezervácie a fajka zhasla.
Zachraňujeme čo sa dá, a bojujeme proti prírodnému výberu, ale to znamená iba nárast mutácii v spoločnosti.
A žiaľ sa obávam toho, že ak aj budeme mať technológiu, ktorá by mohla tento stav zvrátiť, bude pre morálne dôvody zakázaná a odmietaná.
To vo viacerych africkych statoch. Staci spomenut Mugabeho, ktory zo Zimbabwe vyhnal niektolko stoviek bielych farmarov a mnohych zabili. Ironicke je ze ti belosi drzali ekonomiku krajiny, a po ich vyhnani sa cela krajina dostala do sraciek. Zibabwejsky dolar mal isteho casu hodnotu zhruba ako americky dolar, teraz ma takuto hodnotu:
a to tam este skrtali nuly
@zamidari
Je to asi tak ako píšete....len prvý krát, čo som niečo také čítala ma úplne zaskočilo...že v Afrike...som myslela, že sa mi sníva...ale tak tolerancia vzniká silou zvyku...napr. v USA koľko je tam rôznych rás, a národností a tolerujú sa...už sú na seba zvyknutí...nie však všade...konkrétne v Chicagu je istá časť kde keď vojde beloch je na hranici života a smrti, a je u neho len otázkou času kedy po ňom začnú strielať....
» alexova.blog.sme.sk/c/143736/Diskri...
rasizmus je vsade a kazdy moze byt jeho obetou. preto je nacase skoncit s detinskym alibizmom a zacat ho odstranovat
Tá africká krajina, o ktorej tu bola reč je takmer určite JAR. Pár storočí tam vládla úplná segregácia a rasizmus od bielych, teraz tam je situácia opačná a utláčaní sú biely. Je to pochopiteľné.
@stodvacinkar
Muli-kulty nie je zlá, zlé sú len mocenské nároky v nej. Teda to, že jedna časť z tej zmesy chce viac, chce ovládať ostatné. TO je jediná vážna chyba. Tvoj strach je chyba v tebe, nie v tom systéme.
Prirovnal by som to futbalovému zápasu, v ktorom podľa pravidiel hrá iba jeden tím.