presne ti neviem povedať, ale tak z hlavy nejaký ten pointer:
obvod kruhu je 2Pi*r, čiže prvým ovinutím sa zbavíš 2Pi * 75,5 milimetra plechu, a po tomto navinutí sa r zväčší o jeden milimeter, ďalším návinom sa teda zbavíš 2Pi * 76,5 milimetra, atď.
Takže potrebuješ nejaký výraz v štýle:
500000 / (2Pi*r + n)
kde toto celé bude pod integrálom, a n bude premenná podľa ktorej sa integruje (asi) - počet už prebehnutých ovinutí, a niečo na ten štýl, nie som matematik takže neviem presne ako sa to zapisuje.
celkom som pochopil chvíľu po tom, čo som napísal predošlý koment, medzivalec je len vzorec pre medzikružie vynásobený šírkou - s - vo vzorci r nahradené d/2 - r na druhú = d na druhú / 4
objem medzivalca je rovný objemu, keď sa ro rozvinie do kvádra hrubého 1mm
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
6 komentov
presne ti neviem povedať, ale tak z hlavy nejaký ten pointer:
obvod kruhu je 2Pi*r, čiže prvým ovinutím sa zbavíš 2Pi * 75,5 milimetra plechu, a po tomto navinutí sa r zväčší o jeden milimeter, ďalším návinom sa teda zbavíš 2Pi * 76,5 milimetra, atď.
Takže potrebuješ nejaký výraz v štýle:
500000 / (2Pi*r + n)
kde toto celé bude pod integrálom, a n bude premenná podľa ktorej sa integruje (asi) - počet už prebehnutých ovinutí, a niečo na ten štýl, nie som matematik takže neviem presne ako sa to zapisuje.
keby si chcel vedieť, ako to má byť..
» forum.matweb.cz/viewtopic.php?p...
nemáš za čo
ja som sa pokúšal vygoogliť čosi o objeme medzivalca, ale nikde nič
celkom som pochopil chvíľu po tom, čo som napísal predošlý koment, medzivalec je len vzorec pre medzikružie vynásobený šírkou - s - vo vzorci r nahradené d/2 - r na druhú = d na druhú / 4
objem medzivalca je rovný objemu, keď sa ro rozvinie do kvádra hrubého 1mm