Kebyze vlastníte miliardu dolarov v hotovosti , kolko percent z tejto ciastky by ste rozdali iným (charite,roznym nadaciam, chorym ludom , ludom vo financnej nudzi atd..)
Ja osobne by som rozdal asi 99.9 % a ten milion eur by mi uplne stacil na zivobytie takym normalnym životom nepotreboval by som žiadne zlate auta , lamborgini a neviem ake vystavne kusy drahe palace
Ak by som vedel, ako tie peniaze investovať tak, aby sa z nich zarobili ďalšie peniaze a tým pádom by som mal možnosť rozdať iným viac, táto otázka sa príliš komplikuje :S
Asi by som nič priamo nerozdal, podľa mňa to problém nerieši..aspoň nie na slovensku, pre chorých by som vybudoval nemocnicu, ľudí čo sú na ton finančne zle by som naučil ako zarobiť a podobne
ja by som rozdala tak 1%, na overenú charitu, kde viem, že tie peniaze by šli tam, kde je to potrebné
akože tých 99% by som neminula všetko na seba, by som investovala, postavila nemocnice v afrike, investovala do nových projektov pre chudobných ľudí a podobne, ale čisto peniaze na ruku by som im nedala, lebo neviem kde skončia
Ja by som narozdiel od teba chcel drahé autá a poriadny dom, byt. Miliardu by mi nikto len tak nedal, musel by som pre to niečo robiť a nie málo. Je sprostosť zarábať a 99,9% rozdať. To môžeš aj teraz robiť, rozdaj z každej výplaty 99,9% a buď spokojný.
Asi by sme to s kamosmi prepili, ale nie som rozdavacsky typ, takze asi by som nikomu priamo nedal nic a hlavne nic nepovedal ze mam tolko peniazkov, lebo potom by ma mohli zneuzivat. Ale kazdemu koho mam rad by som isto nejako nepriamo pomohol.
nepocitala by som "kolko". vedela by som co/koho chcem podporit a robila by som to systematicky, pravidelne a mensimi ciastkami, nie stylom ze dam ti milion eur a ides.
Polovicu. Ale skor overenym charitam, organizaciam - hlavne na podporu ohrozenych druhov, dazdovych pralesov, mozno na vystavbu nejakeho centra na liecbu onkologickych ochoreni, diabetu prveho typu...Akoze, bezdomovcom po uliciach urco nie, mozno po ciastkach 5e, alebo tak.
Zo zvysku polovicu rodiom, a to co by mi zostalo investovat a rozmnozit.
Nie, nikomu z nich by som nic nedal. Ale sam by som si založil výskumné stredisko alebo ako sa to správne nazýva kde by som bol ja riaditeľ aj manažér a sam našiel ( to by bolo najťažšie ) a zamestnal tých správnych vedcov, lekárov, laborantov. A snažili by sme sa vynájsť liek na liečbu chronických a rekurentnych chorôb, lebo sam mam takú chorobu/y a podpora zdravotného systému na SR , CR , UK je fakt mizerná, v iných nemocniciach som nebol. A ved každý si môže pozrieť štatistiky rakovina a ostatne chronické a rekurentne choroby rapídne len stúpajú od roku 1970. Ono sa to na prvý pohľad nezdá ale chronické a rek. choroby su príčinou najväčšie a dlhodobého neúspechu a následne nešťastia ľudskej spol.
nejakú čiastku by som určite dala... neviem presne povedať koľko/koľko percent... ale povedzme že by som investovala do útulkov pre psy, útulkov pre bezdomovcov, možno by som podporila malých slovenských podnikateľov, investovala by som do zdravotníctva, atď. .... a tiež by som zabezpečila svoju rodinu, aby nemali na zbytok života starosti...
Nie, že rozdala.. asi jediný, kto by odo mňa dostal nejaké prachy by bol môj tatko, ostatné by som investovala do útulkov, prírodných rezervácií, vedy a výskumu, tak asi 70% čiastky. Za ostatné by som si kupovala drahé paláce a zlaté autá
Ja rozdam aj to co nemam takze co myslis ? Ale splnila by som si sen a kupila si domcek niekde pri prirode a zvieratkaaa a odstatne peniaze by som nepotrebovala
Rozdala by som iba rodine a kamosom pravdepodobne, tak nech mi ostane dost na zvysok zivota bez potreby niekde muklovat, vo vlastnom byte v historickom centre a denne zasobena drodzkami asi by to teda nebol dlhy zivot, cize po mojej smrti nech uz si tie penaze rozjebava kto potrebuje
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
stvrtinu zvieratam
akože tých 99% by som neminula všetko na seba, by som investovala, postavila nemocnice v afrike, investovala do nových projektov pre chudobných ľudí a podobne, ale čisto peniaze na ruku by som im nedala, lebo neviem kde skončia
Zvysnych 90% by som investoval a zo zisku dalsich 10% a stale by som bohatol a zaroven pomahal
Zo zvysku polovicu rodiom, a to co by mi zostalo investovat a rozmnozit.