Skvelá téma! Nechcel by som fašistku, komunistku, materialistku, fanatickú ateistku, fanatickú veriacu, extrémnu liberalistku, vyhradenú deterministku, šibnutú feministku a isto som na niečo ešte zabudol.....Keby bola stoik to by mi celkom nevadilo....
prehnane veriacu (je jedno v aké náboženstvo) viac si rozumiem s ľuďmi ktorí rozumne popierajú a majú otvorenú myseľ
tak isto nacionalistické myslenie ma dosť odpudzuje, rasistické ..
a ak si svoje vegánstvo alebo vegetariánstvo nechá pre seba a nebude mi ho pchať do slova do úst tak mi to vadiť nebude, pretože je pekné síce počuť názor na to a dôvod prečo to robí, ale nie každý deň keď ma uvidí jesť praženicu alebo piť kakauko
Veriaceho alebo satanistu by som nechcela. A takého akože "bohéma" a @9 , typ ktory si mysli ze vsetko vie a vzdy ma pravdu a nepripusti ze by aj niekto iny mohol mat pravdu a že len to co robi on je spravne.
Jaaj a určite by som nechcela hipstera, na tých mám priam alergiu.. A človeka čo sa snaží byť silne "alternatívny" a cíti sa ako umelec keď pridáva na instagram fotky číta Denník N, chodí na Pohodu a tak a ani povahu ako ma B-Complex, t.j. zaryty slnieckaar, s ktorym ked coilen trochu vyjadrite nesuhlas tak ste fasista, xenofon, zly clovek a tak
ja vseobecne nechcem babu so svetonazorom neviem, proste kazda mne znama ideologia so sebou nesie istu davku absurdity minimalne jednej oblasti. jednoducho chcem partnerku, ktora sa bude vediet ku kazdej problematike postavit racionalne a dokaze ju objektivne zhodnotit vyuzivajuc pri tom vylucne zdravy rozum, nie nejaky vopred nalinajkovany svetonazor.
Ortodoxny veriaci, ortodoxny ateista, ortodoxny vegan, komunista, fasista, slnieckar, satanista, fetak, atd., uz to tu bolo spominane...uplne najradsej by som chcela bez svetonazoru, ktory si vie svoje nazory oddovodnit a je sam tvorcom svojej vlastnej filozofie....tak ako uviedol @notme
Ak by sme si rozumeli
Je mi to jedno ( pokial by nebola lekárka alebo študentka medicíny - v tom prípade je to absolútne jasne nie )... kresťanka, satanistka ( kľudne aj nejaká aktívnejšia) , sado-masochista, fasistka, komunistka, Alah-akbar, kapitalistka, násilnicka, podvodnícka...
@laurikaaa prečo preboha ? Veľmi o tom pochybujem...
Ja by som chcela veriaceho nakoľko aj ja som. A rozhodne je dôležité podľa mňa aby zdieľal rovnaké alebo podobné názory ako mám ja ohľadom dôležitých vecí, pretože inak by medzi nami vznikali spory a náš vzťah by nemal zmysel.
@wewo Keď poviem že verím začne kričať, brať ma ako neandrtálca a podsúvať mi ateizmus. Bude proti každemu náboženstvu a najradšej by vyvraždila veriacich. Bude zastávať prísny evolucionizmus (naštudujte si to slovo, ja nemám nič proti evolúcii)
Kotlebovoliča by som nechcela, ani kresťana, takého prehnaného ako je tuto zajko alebo Georg. Vlastne zo žiadneho náboženstva by som nechcela nejakého fanatika. A napríklad čo tu nikto ešte nespomenul by som nechcela ani niekoho kto je extrémne prilnutý na rodinné záležitosti, že sa nevie odtrhnúť od mamičkinho cecka a bude odomňa očakávať 5 detí.
všeličo by sa našlo. zaklad je ale že nech by to bolo čokolvek čo je až priliš - že je prilis angazovany v niecom akoze fanaticky veriaci, pokemonozbierač, posraný neonacista a podobne veci. teda neonacistu by som nechcela ani umierneneho. lo. je toho vela no
nechcel by som takého -takú, ktorý vidí v očiach druhých smetie, ale vo svojom oku brvno nevidí...
a to je vlastne celé osadenstvo birdzu až na pár výnimiek...
(pár myslím dvoch)
@willbebetter v pohode ja by som to nebrala v zlom aj tak hej aj ja som si to všimla a smiala som sa na tom, ale nechcelo sa mi to opravovať však každý kto sa pozrie na klávesnicu pochopí
feministku, ortodoxnú veriacu akéhokoľvek náboženstva, ortodoxnú v podstate čokoľvek keď o tom premýšľam, nihilistku, ale ani prílišnú takú tú newage optimistku.
Asi s 'butthurt' svetonazorom, ako je v @15 napríklad. Takze akakolvek alternativa je pre nich hned poza, uprednostnili by homogenizovanu, totalitnu kulturu. A ked ich niekto kritizuje ohladom nejakého problematického (napr. xenofobneho, rasistickeho) nazoru, tak sa hned urazia a zacnu to relativizovat alebo sa rovno ohanat slobodou slova. Pohrdanie sucasnymi hipstermi ale chapem, s takou tou dnesnou `instagram mladezou` by som nevedel vychadzat ani ja. A co sa tyka kriteria vegan-nevegan, ktore tu bolo pretriasane (ako inak), vztah s karnistkou by som rozhodne nechcel - obzvlast, ked som uz `okusil`, ake je to byt s niekym kompatibilnym. #sorryjako, ale nejaky ten zakladny respekt k zvieratam ma u mna prednost a v spoluziti v jednej domacnosti uz nemozem dlhodobo tolerovat chladnicku plnu svaloviny, robenie si `casual` vtipkov na adresu trpiacich a umierajucich zvierat atd.
@lenkaska1 Ze by to bolo tym, ze tieto pojmy oproti obdobiu pred dvomi rokmi, s vzostupom ultrapravice v europskych krajinach aj v Spojenych statoch znovu nabrali na hrozivej aktualnosti? A nie je to o tom, ze oznacis nieco, co sa Ti nepaci, za fasisticke alebo nacisticke alebo rovno terorizmus (casta strategia ako statnych institucii, tak niektorych internetovych diskuterov, nielen teraz, ale aj v uplynulom desatroci). Ide o to, ze skutocni fasisti sa omnoho odvaznejsie usiluju o priazen ludi, a ked zistia, ze `im to prejde`, tak zacnu este pritvrdzovat. Podobne to bolo v Nemecku v 1930s, ako aj v Sovietskom zvaze, tiez nemohli nackovia a bolsevici rovno povedat, ze vyvrazdia miliony ludi a zdevastuju celu europu. Neziskali by si podporu dostatocnej casti verejnosti. Museli sa skryvat za utopisticke idealy a verejnu mienku postupne pretvorit propagandou.
@thrwtchr ... lenze stale je vacsina tych normalnych ludi, ktory tym nie su.. chapes?? Nie je to nieco bezne, aspon pre mna nie, preto mi to pride smiesne pisat... Lebo to je samozrejmost. Pride mi to asi rovnake ako napisat: "No nechcel by som chodit s niekym kto je seriovy vrah." wtf, ved to by nechcel nikto normalny a za to ze tu je stale vela vrahov hadam nemusim pisat ze by som s nim nechcela chodit... to je asi kazdemu jasne...
To by som potom mohla do aleluja vymenovavat vsetky nelegalne aktivity: nechcela by som chodit so zlocincom, zlodejom, psychopatom, sociopatom, teroristom, tyranom..... a nevidim v tom zmysel, lebo to je asi kazdemu jasne.
Skor mi pride relevatnejsie odpovedat takym stylom, ktory je pre spolocnost prijatelny a nie je to povazovane za nieco vyslovene zle. Cize aku to bolo pisane napriklad: silne veriaci, ateista, hipster, taky co si mysli ze ma vzdy pravdu a tak...
a teda fasizmus a rasizmus nie su pre spolocnost prijatelne - myslim ze to je aj nelegalne, preto mi to príde zbytocne tu spominat Ludom z toho uz jebe
@lenkaska1 " Nie je to nieco bezne, aspon pre mna nie, preto mi to pride smiesne pisat... Lebo to je samozrejmost. " No a predsa si to v @15 napisala. Akoze, proti gustu naozaj ziaden disputat, ale prirovnavat hipsterov, slnieckarov, citatelov dennika N alebo navstevnikov Pohody k seriovym vrahom mi pride naozaj krajne absurdne. Takze asi (zatial) nechapem.
Co sa tyka legalnosti, netreba zabudat, ze aj vsetko, co spravil Hitler v Nemecku, bolo legalne - za danych okolnosti, pretoze nackovia pretlacili systemove zmeny, ktore ich stranu a jej aktivity znacne zvyhodnili. A ked uz sa pretlacili k takpovediac neobmedzenej moci, nebol pre nich problem zmenit legislativu a cely system podla potrieb svojej ideologie (samozrejme, hrozne zjednodusujem a nebol som tam, takze cerpam len z clanku na Wikipedii ). To, ze je niekde v nejakom state nieco napisane v zakonoch, este nezarucuje moralnost alebo nejake dodrziavanie ludskych (a mimoludskych) prav.
Ale ako asi zacinam chapat, ako si to myslela, len si nechcem nejak domyslat...
Takze mam pre Teba este jednu (nepodryvacnu) otazku: znamena to, ze nieco robi vacsina (teda ze je to bezne) automaticky, ze je to normalne; a znamena to, ze je nieco "normalne" automaticky aj to, ze je to moralne?
Co sa tyka rasizmu/fasizmu, ja naozaj pevne dufam, ze mas pravdu a ze je to naozaj takyto spolocensky konsenzus. Lebo niekedy mi to tak (napr. vzhladom k horezmienenemu antislnieckarskemu sentimentu, a vzhladom k demonizacii "Inych" etnik) vobec nepride.
A co sa tyka speciesizmu, tam nas aplikacia sirokeho konsenzu, ze utlacanie ostatnych ziv. druhov je neprijatelne, este len caka.
@plavam_zivotom@41 Nepoznám, nevidím ti do hlavy. Preto sa pýtam, čo ty ako druhá osoba vnímaš ako to "prehnané".
Čo ja vidím na sebe, tak mám viac-menej stále pevné názory, ktoré nemením lebo sa mi práve nechce s nimi žiť a pod., ale na druhej strane sa zaujímam o názory druhých ľudí a snažím sa pochopiť prečo ich také majú, alebo im pomôcť ak sú na tom zle, snažím sa byť empatický (a nemám rád toto elektr. dopisovanie si, lepšie je osobné stretnutie). Veriť Bohu je o každodennom rozhodnutí, v každej jednej situácií, vždy môžem reagovať napr. s hnevom, apaticky, alebo s pokojom a empaticky. Ten pravý vnútorný pokoj je od Boha. A aby to bola živá viera, nie nejaký súhrn tradícií a zvykov, tak sa musí prejavovať prakticky navonok v živote... ako pri iných štýloch života. Toto nevnímam ako prehnané.
Možno si nikdy nečítala moje osobné riadky o mojom živote, o tom ako vnímam Božie zásahy v mojom živote, ale sa sústreďuješ na nejakú jednu vec...
Ja vnímam na tebe ako "prehnané" správanie, že si akosi škatuľkuješ ľudí, či posudzuješ alebo ako to nazvať.
Akoby si si vnútri vravela, ako si rada, že si taká aká si, a nie ako tí ostatní, ktorí majú to "prehnané správanie"...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
50 komentov
Whateva, kludne nech je komunista ked vie dobre sukat a varit.
Lel.
tak isto nacionalistické myslenie ma dosť odpudzuje, rasistické ..
a ak si svoje vegánstvo alebo vegetariánstvo nechá pre seba a nebude mi ho pchať do slova do úst tak mi to vadiť nebude, pretože je pekné síce počuť názor na to a dôvod prečo to robí, ale nie každý deň keď ma uvidí jesť praženicu alebo piť kakauko
ale viac-menej @18 , proste ziadny extrem a presvedcenie o absolutistickej nadradenosti a pravde v nejakej oblasti nie je nikdy na nic dobre
Je mi to jedno ( pokial by nebola lekárka alebo študentka medicíny - v tom prípade je to absolútne jasne nie )... kresťanka, satanistka ( kľudne aj nejaká aktívnejšia) , sado-masochista, fasistka, komunistka, Alah-akbar, kapitalistka, násilnicka, podvodnícka...
@laurikaaa prečo preboha ? Veľmi o tom pochybujem...
a to je vlastne celé osadenstvo birdzu až na pár výnimiek...
(pár myslím dvoch)
nechcela by som netolerantného hlúpeho človeka.
v našom vzťahu som ja slniečkar vegetarián, on proruský a veriaci a je nám tak fasa spolu
@0
Čo si predstavuješ pod "extrémne, bigotne veriaca"?
@Lenkaska1 @Willbebetter "xenofón" : E.T. volat domů!
To by som potom mohla do aleluja vymenovavat vsetky nelegalne aktivity: nechcela by som chodit so zlocincom, zlodejom, psychopatom, sociopatom, teroristom, tyranom..... a nevidim v tom zmysel, lebo to je asi kazdemu jasne.
Skor mi pride relevatnejsie odpovedat takym stylom, ktory je pre spolocnost prijatelny a nie je to povazovane za nieco vyslovene zle. Cize aku to bolo pisane napriklad: silne veriaci, ateista, hipster, taky co si mysli ze ma vzdy pravdu a tak...
a teda fasizmus a rasizmus nie su pre spolocnost prijatelne - myslim ze to je aj nelegalne, preto mi to príde zbytocne tu spominat Ludom z toho uz jebe
Co sa tyka legalnosti, netreba zabudat, ze aj vsetko, co spravil Hitler v Nemecku, bolo legalne - za danych okolnosti, pretoze nackovia pretlacili systemove zmeny, ktore ich stranu a jej aktivity znacne zvyhodnili. A ked uz sa pretlacili k takpovediac neobmedzenej moci, nebol pre nich problem zmenit legislativu a cely system podla potrieb svojej ideologie (samozrejme, hrozne zjednodusujem a nebol som tam, takze cerpam len z clanku na Wikipedii ). To, ze je niekde v nejakom state nieco napisane v zakonoch, este nezarucuje moralnost alebo nejake dodrziavanie ludskych (a mimoludskych) prav.
Ale ako asi zacinam chapat, ako si to myslela, len si nechcem nejak domyslat...
Takze mam pre Teba este jednu (nepodryvacnu) otazku: znamena to, ze nieco robi vacsina (teda ze je to bezne) automaticky, ze je to normalne; a znamena to, ze je nieco "normalne" automaticky aj to, ze je to moralne?
Co sa tyka rasizmu/fasizmu, ja naozaj pevne dufam, ze mas pravdu a ze je to naozaj takyto spolocensky konsenzus. Lebo niekedy mi to tak (napr. vzhladom k horezmienenemu antislnieckarskemu sentimentu, a vzhladom k demonizacii "Inych" etnik) vobec nepride.
A co sa tyka speciesizmu, tam nas aplikacia sirokeho konsenzu, ze utlacanie ostatnych ziv. druhov je neprijatelne, este len caka.
Čo ja vidím na sebe, tak mám viac-menej stále pevné názory, ktoré nemením lebo sa mi práve nechce s nimi žiť a pod., ale na druhej strane sa zaujímam o názory druhých ľudí a snažím sa pochopiť prečo ich také majú, alebo im pomôcť ak sú na tom zle, snažím sa byť empatický (a nemám rád toto elektr. dopisovanie si, lepšie je osobné stretnutie). Veriť Bohu je o každodennom rozhodnutí, v každej jednej situácií, vždy môžem reagovať napr. s hnevom, apaticky, alebo s pokojom a empaticky. Ten pravý vnútorný pokoj je od Boha. A aby to bola živá viera, nie nejaký súhrn tradícií a zvykov, tak sa musí prejavovať prakticky navonok v živote... ako pri iných štýloch života. Toto nevnímam ako prehnané.
Možno si nikdy nečítala moje osobné riadky o mojom živote, o tom ako vnímam Božie zásahy v mojom živote, ale sa sústreďuješ na nejakú jednu vec...
Ja vnímam na tebe ako "prehnané" správanie, že si akosi škatuľkuješ ľudí, či posudzuješ alebo ako to nazvať.
Akoby si si vnútri vravela, ako si rada, že si taká aká si, a nie ako tí ostatní, ktorí majú to "prehnané správanie"...