Už odmalička ma trápi jeden maličký problém. Bývali sme pri starkej, na dedine a na záhrade sme mali krásny strom- orech. A vždy, keď sme zbierali orechy natlačila sa mi do hlavy otázka: s čoho je škrupina ???
pravdepodobne sklerenchymaticke pletivo, velke vrstvy buniek ktore maju velmi zhrubnute bunkove steny ktore nasledne odumru a vytvoria taketo tvrde pletivo.. a nie je to drevo
dam ti email na moju biologikarku ? alebo radsej chemikarku ? alebo na mojho psychologa? (ne ze bych dakeho mala.. ale vdaka takymto otazkam si asi nejakeho najdem )
@8 je to jedno velke oplodie, plne parenchymatickeho pletiva kde sa nachadza vela vakuol a zasobnych latok.. a plody su inak iba tie zrniecka nie to oplodie(resp. ta cervena cast)
sklerenchým, ale v základe to má dosť pravdepodobne bunkovú stenu z celulózy, čo znamená že je to skoro to isté ako drevo (keďže to má bunkovú stenu tiež z celulózy)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov