Skúsim to s tou témou znova keďže ma skutočne zaujíma váš názor (pravdepodobne ide len o otravovanie ale tak teraz to skúsim aj vysvetliť)
Saligia: sú to kardinálne/hlavné/smrteľné hriechy... Hlavný hriech neznamená že ide o to že je najsmrteľnejší/naj
@lukaso121 ja nemám nič ani proti jedinému hriechu... takmer všetky robím aj ja a teda nemám právo mať výhrady+bez nich by sme podľa mňa neboli tam kde sme, veľa vecí sme vytvorili len z lenivosti robiť iné (auto, kalkulačka, mobil...) ak sa mám zamerať na ňu
cim dalej nad takymi vecami rozmyslam tym blizsie prichadzam ku myslienke ze hriech je neoddelitelnou sucastou cloveka a aj ked sa bude snazit hociako tak bude hresit.
takze hresenie sa neda nijak ovplyvnit
jedine sviatosťou zmierenia dokáže človek zmyť zo seba každý hriech....
nečudujte sa, že sa vám mnohokrát nedarí, vaša duša je špinavá ako asfalt, potrebuje riadnu očistu...
peklo z ktorého sa tak často vysmievate čaká na vás a satan z padlými anjelmi tancujú, že človek, ktorého stvoril Boh a jemu patrí vaša duša, poputuje do večného zatratenia...
ak sa nespamätáte, veľmi oľutujete svoje nerozvážne konania, akí ste boli biedny, malicherní, pokriteckí, že ste pľuli na všetko sväté...
nejako vo vacsej miere z tychto pacham asi len lenivost a smilstvo ale ked sa to rata ze aj obcas a v malej miere alebo opravnene, tak sa usmazim v pekle lebo ofc vsetky.
@shiki mne medzi nimi chýba hlúposť, lebo predsa najväčším hriechom by malo byť to že človek nevyužíva dary od boha a najväčším darom od boha človeku je predsa slobodná vôľa a teda intelekt a teda slepo veriť nejakým rozprávkam o bohu je nevyužívanie božieho daru a malo by byť ťažkým hriechom.
Wow, tento akronymom asi veľa ľudí nepozná.
Ono ide skôr o to, že tieto sú počiatkom ostatných, a napr. ľahostajnosť sa spája napr. s lenivosťou, ale samozrejme treba vychádzať z kontextu toho z čoho konkrétny ľahostajný postoj pochádza.
Napr. ak je niekto pyšný, zvyčajne si to aj okolie všíma a následne sa tým narúšajú medziľudské vzťahy. Vynára sa závisť atď. Najmenej si vždy človek uvedomuje dôsledky svojej pýchy ak ňou práve žije.
Keďže sa dá povedať, že sú to počiatočné hriechy, ktoré plodia ďalšie tak bez ich pomenovania by sme nevedeli jednoducho pomenovať aký ten človek je ak je pyšný.
Čo je zlé nám hovorí dobré svedomie, ktoré si samozrejme musíme nechať formovať Bohom.
pýcha, lakomstvo, závisť, obžerstvo, lenivosť, smilstvo, hnev?
U mna urcite smilstvo a lenivost
a inak pycha sa ma netyka, leniva nie som vobec, obzerstvo malokedy a hnev? no mozno aj ten
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
nevadi, aspon tam bude zabava
takze hresenie sa neda nijak ovplyvnit
nečudujte sa, že sa vám mnohokrát nedarí, vaša duša je špinavá ako asfalt, potrebuje riadnu očistu...
peklo z ktorého sa tak často vysmievate čaká na vás a satan z padlými anjelmi tancujú, že človek, ktorého stvoril Boh a jemu patrí vaša duša, poputuje do večného zatratenia...
ak sa nespamätáte, veľmi oľutujete svoje nerozvážne konania, akí ste boli biedny, malicherní, pokriteckí, že ste pľuli na všetko sväté...
Ono ide skôr o to, že tieto sú počiatkom ostatných, a napr. ľahostajnosť sa spája napr. s lenivosťou, ale samozrejme treba vychádzať z kontextu toho z čoho konkrétny ľahostajný postoj pochádza.
Napr. ak je niekto pyšný, zvyčajne si to aj okolie všíma a následne sa tým narúšajú medziľudské vzťahy. Vynára sa závisť atď. Najmenej si vždy človek uvedomuje dôsledky svojej pýchy ak ňou práve žije.
Keďže sa dá povedať, že sú to počiatočné hriechy, ktoré plodia ďalšie tak bez ich pomenovania by sme nevedeli jednoducho pomenovať aký ten človek je ak je pyšný.
Čo je zlé nám hovorí dobré svedomie, ktoré si samozrejme musíme nechať formovať Bohom.
U mna urcite smilstvo a lenivost
a inak pycha sa ma netyka, leniva nie som vobec, obzerstvo malokedy a hnev? no mozno aj ten