Je viac druhov satanizmu, takze by bolo treba konkretizovat ak myslis ten tradicny o uctievani "satana" ako "boha", tak to mi pride rovnako nezmyselne ako uctievat akehokolvek ineho boha.
No a na duchov neverim, ale ak niekedy nejakeho uvidim, tak mozno zmenim nazor
Satanisti sú este vacsi hlupaci ako krestania, kedze uctievaju nieco co vobec neexistuje. Ano, satan neexistuje. Je to len personifikacia nevedomosti a nevedomost je len nedostatok poznania. Rovnako ako tma je nedostatok svetla. Pokial by existoval nejaky nezávislý diabol alebo nieco podobne znamenalo by to, ze je na rovnakej urovni ako Boh. Nemozu ale z principu existovat dvaja Bohovia, dve povodne a zvrchovane príčiny. Diabla si vymysleli krestania a rôzne podobne sekty na strasenie ludi. Rovnako ako Santa Clausa, ktory nosi darčeky, a podobne. A na duchov verím, kedze sa mi stala taka prihoda pred piatimi rokmi. Ak chces vediet viac, tak kludne napis TS.
@vreskot000 Ja osobne verím v Boha a aj vo vyššie bytosti, t.j. polobohov – dévovia, atď. ale stále nevidím spojenie toho, že keď existujú, tak tam je nejaký Satan, ktorý spadol z neba, a Boh si s ním nevie poradiť, tak ho nechá ľuďom robiť zlo, ktoré si nezaslúžia. To by znamenalo, že je niekto kto je nezávislý na Bohu a Boh sa mu musí prispôsobovať. Ak by to tak bolo, tak by som si potom vybral za Pána toho „diabla“, lebo ten váš boh stojí za hovno
@darksider96 To nie je že Boh si nevie s nim poradiť. veľmi logicky ti odpoviem. Boh mu dal na vyber, lebo ho nechcel "predurčiť." on sa mohol rozhodnut aj spravne. to je to isté, ako dám ti nôž do ruky. vieš nim zabiť, ale vieš nim aj odkrojiť chlieb a sytiť hladneho. otázka je čo si vyberieš. satan, ako padly anjel možnosť voľby mal. ale ju odmietol. to je princip zatratenia z kresťanskeho pohľadu. filozofia je jednoducha lebo takto to platí aj v živote. chodiš s dievčaťom... ty jej preukazuješ len to dobré, ale ona ťa podvedie. odpustiš jej, spraví to znova. čo spravíš? odmietneš ju, a nechces o nej nič počuť. teda svojským spôsobom ju "zatratiš" teda spôsobiš to že ona s tebou na základe tvojej voľby(dobrovoľnej a vedomej) stratí akykoľvek kontakt s tebou, a na základe tvojej voľby s nou nebudeš už mať nikdy nič spoločné. teda peklo, demoni atd je veľmi logické vyústenie čohosi Navyše Boh je absolútno, a všetko od neho sú jeho stvorenia. on mal právo po vzbure padlych anjelov teda demonov vytvoriť pre nich peklo, čo spočíva v neuzretí Božej tváre a strate jednoty s Bohom. chápeš už?
@vreskot000 To ale nie je logická odpoveď. Keby si bol taký oddaný Bohu ako sa tu prezentuješ, tak by si sa chcel o Bohu dozvedieť aj z iných náboženstiev a keby si dostal k Védam, tak by si zistil, že Védy dávajú jasný a komplexný popis Boha, duchovna, yogy atď. v 1000x väčšom rozsahu ako nejaká Biblia… Ale tvoja tzv. „Oddanosť Bohu" ti nedovoli vyjsť zo svojej komfortnej škatuľky. Nemyslíš za seba, stačí ti to, čo ti povedal pán farár…Vás kresťanov proste naučili, že všetko mimo kresťanstva je od strašiaka satana, a že nemáte pochybovať o svojej viere, a nemáte jej ani rozumieť. Áno, presne tak. Vaše kresťanstvo je založené na slepej viere. Vy sa ani nesnažíte rozumiet alebo hľadať nejaku logiku v tom. Z hľadiska udržania si ovečiek to bolo asi najpraktickejšie, aj keď v dnešnej dobe informovanosti a stále vačšieho racionalizmu, sa to cirkvi nevypláca, lebo iných ako hlúpych a sentimentálnych ľudí nepresvedčí cirkev o ničom. Podľa vás kresťanov pôjdem do pekla, len preto, že sa zaujímam o východné filozofie a náboženstva. Podľa vás kresťanov je Boh krutý nenávistný hajzel, ktorý mi to proste už večne neodpustí. Pôjdem do pekla, a potom o tisíc rokov aj keby som oľutoval, tak jeho odpoveď bude: NIE. O milión rokov: NIE. O päťstotridsať triliónov rokov: NIE.
No na takého Boha sa môžem vysrať.
pozri sa. kľudne rob ako myslíš. teda v cirkvi su hlupi a sentimentalni ľudia. hm. vieš keby som pozrel napriklad na politicke spektrum, tak v podstate hlupáci su všetci opravneni voliči, pretože svojim hlasom vo voľbach sa skladaš na krásny život politikov, ktorí ti hodia almužnu na vyplatu. a apropo. ak už toľko sa zamyšlaš nad večnosťou pekla, tak by si mohol vedieť, že do pekla pojde ten človek, ktorý na základe svojej vôle neoľutuje svoje prehrešky, a teda sam si vyriekne ortieľ. však svetské právo má svoje paragrafy, za ktoré tiež ti čosi hrozí. ideš 130 mimo obce, je tam 90 km/hod. dostaneš možno sto eur pokutu. ale nezrazil si nikoho, a nikoho si neohrozil. prečo potom si dostal pokutu? prečo ta ten policajt potrestal? je toto podľa teba logické? alebo nemáš zapnuté svetlá a dostaneš zas pokutu. alebo budeš svietiť dialkovými a oslepíš protiiduce vozidlo. alebo v tme použiješ hmlovky. he. aj za to ti daju pokutu. potom povieš že možeš sa vysrať na take predpisy ktore mi to zakazuju? ved hmlovkami si len prisvetľuješ cestu nie? hehe.... vidíš? povieš že na božie zakony sa možeš vysrať, ale za svetské ti hrozia realne sankcie, z ktorych sa nebudeš musieť vedieť vysekať. to aku logiku dáva tvoj argument? lebo podľa mna žiadnu.... ja som ti realne opísal situáciu.
@darksider96 zle si odpovedal. v komente nad tvojim som ti to jasne opísal, a ty si povedal, že na takeho... sa možeš vysrať. to je typicka odpoved človeka ktorý nevie konkretne odpovedať.
Napríklad som čítal, že satanisti uctievajú obrátený kríž, lebo si myslia, že je to niečo kacírske. Pričom obrátený kríž, je znakom apoštola Petra, ktorý nechcel zomrieť ako Ježiš (nechcel sa s ním porovnávať), čiže Satanisti uctievajú znak sv. Petra
@emzaaak zaujímavé xDD Ale v podstate existuje nebo a peklo. Pretože bol Boží anjel Satan ale ten išiel proti Bohu s viacerými. No a tak vzniklo peklo. Nepamätám si dobre ten citát ale znal asi takto- Najprefíkanejším Diablovým trikom je jeho snaha presvedčiť nás, že neexistuje.- Tento citát ma zaujal pretože je tam tak kus tej pravdy.
@vreskot000
hm, primitívovi povieš to je biele, ale on bude oponovať a byť sa v prsia, to je čierne a naopak...
takýchto ľudí treba len poľutovať, lebo im stačí ich pozemský biedny život v domnení, že oni sú tí, ktorých nikdy nič nemôže prekvapiť...
@vreskot000@marcello1111 Akurát ste sa vy dvaja zakomplexovaný kresťania našli škoda, že vás všetkých kresťanov nepohádzali tým levom v Ríme a očividne ste niektorí ušli, a vidíme ako to dopadlo. Ako ste postupne za 2000 rokov politický a hrubou silou znásilnili Európu. Lenže akosi už ani tu vám nejde karta. Ľudia prišli na to, že trepete sračky. Ste rovnako dramatická sekta ako za stredoveku. Viedli ste križiacké výpravy, upalovali a mučili bezvercov, vymyvali ľuďom mozgy. Vy a moslimovia ste z jedného súdka, z jednej knihy… Našťastie tá vaša pliaga menom kresťanstvo za niekoľko rokov zanikne.
ako pochvalim sa ti, že tak ako mne momentalne ide karta, by som ti zaprial fotky mojich vecí ti posielať nebudem, nema to vyznam. ako pozri. myslel som si, že ľudi zaujimaji aj taketo duchovne temy. ale ako dobre ako myslíš. ako mne je to jedno.... ži si svoj život. ja mam krasny život. mam krasnu prácu, mam všetkeho nadostač. viem že to nie je všetko...preto sa zaoberam aj touto stránkou života. apropo. ty mas o deveť rokov menej, slušnosti ta neučili doma?
@darksider96
íííí ha,.....
dám ti v ts adresu a pridi do žiliny, si mladučký, pekný a možno aj múdry, môžeme si to vydebatovať zoči voči, takto sú to od teba len také silácke rečičky a hneď ti aj všetko poukazujem, ako sa mám, kde bývam, čo robím, kam chodím...
to len preto kamoško, aby si mal o mne ucelený komplexny úsudok a potom to môžeš všetko čo si nafotíš a nahráš na mobil posunúť aj túto hľa ostatným na birdzi, aby boli v obraze, ako je to s nami kresťanmi....
budeš ich akože hovorca, lebo doteraz to tak vypadá, že "mluvíš" za všetkých...
@darksider96
Vidím že na kresťanstve a kresťanoch nenachádzaš nič pozitívne. Myslím že tvoje omyly vychádzajú z predpojatosti. A to aj v predpojatosti pri hľadaní informácii. Chápem to. Ale myslím že v tejto fáze, v tomto čase a na takomto mieste je diskusia zbytočná.
@darksider96 ps. ja nie som zakomplexovany. vieš. vyznam tohto slova spočíva v tom, že nevyrovnany človek potrebuje rýpať do kohosi na základe faktov, ktoré on píše(teda ja) teda zakomplexovany. to sa hodí skor na seba, ak si vybadal z tejto diskusie. ps. ako piše kuko 1965, len by som ho doplnil. pokiaľ z pochopenia viery v Boha nechceš hľadať nejaký súvis v tomto živote, pokiaľ si militantne zameraný proti viere a pod, je skutočne akakoľvek diskusia aj s Tebou ako takým - zbytočná. ako mňa neurazíš. toho sa neboj, len mi je to ľúto z toho pohľadu, že ja ako zástanca viery dokážem kultivovane Tebe a podobným elementom tu na birdzi( ze tie roky som zvyknutý pohoda ) odpovedať na aj nezmyselné otázky....ale beriem to tak, že každý sa v niečom hľadá. ja napríklad keď niečomu nerozumiem... tak sa spýtam, aby som zistil kde je pravda. Snaž sa naučiť aj ty čosi také. Ja som nie fanaticky veriaci, ale som veriaci kresťan katolík, ktorý na základe faktov, poznania, dospel k čosi takému, že viera je element, ktorý ovplyvnuje moj život a pomáha mi ho prežiť pozitívne všade tam, kde sa pohybujem(v práci, doma v rodine, v spoločenstve s bratmi a sestrami, aj pri rozhovore s trebárs nepríjemnými ľudmi) a ešte ďalšia vec. nevyhýbam sa, ak si všímaš aj kritike.... lenže kritik je osoba, ktorá fakticky, a to chcem zdoraznit, fakticky t.j. na základe faktov mi moje napísané dokáže vyvrátiť. ja nikoho nepresviedčam, lež hovorím, že ťažko sa mýli biblia, ktorá udržiava pri duchovnom živote ľudí už možno... 5000 rokov ako tak... od čias abrahama až do dnešného večera (dňa) a dní nasledujúcich. Dúfam že si pochopil, čo som Ti chcel týmto adresovať. Príjemný deň(večer)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
No a na duchov neverim, ale ak niekedy nejakeho uvidim, tak mozno zmenim nazor
Obzvlášť keď ma strašia svojou gramatikou
"Satanisti sú este vacsi hlupaci ako krestania, kedze uctievaju nieco co vobec neexistuje."
by som ťa poprosil, aby si sa tu pred všetkými ospravedlnil za tento tvoj výrok, nakoľko si urazil všetkých kresťanov sveta....
Hej chcel by som počuť ten pribeh. Kľudne ho sem daj ak chcete
Či už vedome alebo nevedome...
nechcem rýpať, ale kresťania uznávajú niečo, čo existuje?
na čo to potrebuješ vedieť človek...
No na takého Boha sa môžem vysrať.
hm, primitívovi povieš to je biele, ale on bude oponovať a byť sa v prsia, to je čierne a naopak...
takýchto ľudí treba len poľutovať, lebo im stačí ich pozemský biedny život v domnení, že oni sú tí, ktorých nikdy nič nemôže prekvapiť...
ja som bol na druhej strane...
preto to píšem, ako píšem...
v sekundách smrti poznáš pravdu, pre mnohých , ale už bude neskoro...
íííí ha,.....
dám ti v ts adresu a pridi do žiliny, si mladučký, pekný a možno aj múdry, môžeme si to vydebatovať zoči voči, takto sú to od teba len také silácke rečičky a hneď ti aj všetko poukazujem, ako sa mám, kde bývam, čo robím, kam chodím...
to len preto kamoško, aby si mal o mne ucelený komplexny úsudok a potom to môžeš všetko čo si nafotíš a nahráš na mobil posunúť aj túto hľa ostatným na birdzi, aby boli v obraze, ako je to s nami kresťanmi....
budeš ich akože hovorca, lebo doteraz to tak vypadá, že "mluvíš" za všetkých...
Vidím že na kresťanstve a kresťanoch nenachádzaš nič pozitívne. Myslím že tvoje omyly vychádzajú z predpojatosti. A to aj v predpojatosti pri hľadaní informácii. Chápem to. Ale myslím že v tejto fáze, v tomto čase a na takomto mieste je diskusia zbytočná.