neočakávam od toho nič, je mi to uplne jedno....zas len ďalší krok k tomu aby sme boli ako USA, len tu sa to bude volať Europska unia. lenže to ma jednu chybu. v USA majú jednotný jazyk, kdežto tu (BA) je 200km ktorýmkoľvek smerov iná reč....mne sa to nepáči. štáty by mali byť absolútne samostatne.
Podľa mna je to krok v pred, je fine ze su volne hranice, heh ceny by mali klesat spravne Amfarel. akurat nebudú zápchy na hraniciach, takto je to uz vsade na okolí
A inac od toho neocakavam nic. skor si myslim, ze ty co budu nieco pasovat tak im to pojde lahsie.. myslim tym, ze ak sa niekto dostane cez ukrajinsku hranicu tak si moze vydychnut az po francuzsko.
Ale pohoda, cez hranice len prefrcime a mame pokoj Co sa tyka paserakov, pochybujem ze to budu mat lahsie, kedze SR bola povacsinou tranzitnou krajinou a V hranica sa bude teraz strazit viac (pred 89 sa strazila zapadna a o 9 rokov neskor sa strazi vychodna najviac
ty si vazne obmedzeny takuto sprostost dokaze napisat len clovek co sa skutocne nicomu nerozumie
gratulujem dospel si k tomu ze si zo seba urobil verejne idiota
vraj afrika ako polnohospodarsky stat
boze moj ty si lol
a co chces jest ty truba ked sa tu nebude nic vyrabat ??? si myslis ze ludia su zivy zo vzduchu
teraz ti daco vyvsetlim sice to nepochopis ale dam si tu namahu
stat ktory nie je schopny vyrabat zakladne komodyty ako su potraviny je lahkym tercom pre osatne staty, pretoze ak ti utnu zilou a tebe bude kapat obyvatelstvo mozes sa strcit do riti ...
tj. bez ludi nie je stat nepochopil ze ??? nuz myslela som si
to skor ty si nepochopila...uz je prec doba, ked musel stat pre seba vyrabat taketo komodity...teraz zijeme v globalizovanom svete, ano, z afriky a ukrajiny bude prichadzat nase jedlo, india bude nasou plantazou na caj, z argentiny bude nase maso, z mexika a usa kukurica...my im za to posleme kompy, plazmaticke telky, mikrocipy, roboty, auta a lieky
Black Angel, myslim ze nase polnohospodarstvo padlo na hubu da sa povedat uz davnejsie no nemam pocit, ze by sa nam tu zilo horsie, teda aspon ja osobne som to nepocitil. Ano budeme sice zavisli od okolitych statov, ale na druhej strane aj oni budu zavisli od nas ale zas v inej sfere. Ako Amrafel povedal: technika, auta atd..
Sice sa mi opicenie po USA zvane Europska Unia nepozdava (prave koli tomu, ze sa silou mocou snazi byt ako USA), na druhej strane to ma velke vyhody, pretoze sme otvoreny svetu a casom (horizont niekolkych desatroci) sa snad aspon trochu vyrovnaju hospodarske, ekonomicke a spolocenske rozdieli v europe. Vsetko chce len cas.
snad sa nemylim a das mi za pravdu ked poviem ze kazdy stat potrebuje svojpomocne vyrabat zaklad (tj potraviny pre obyvtelstvo)uz len z cisto strategickych pohnutok
vzdy je jednoduchsie vydierat "jedlom" ako vyhrazat sa vojnovym komfliktom je to diplomaticka strategia
"sa snad aspon trochu vyrovnaju hospodarske, ekonomicke a spolocenske rozdieli v europe. Vsetko chce len cas."
ale deje sa opak a diat sa aj bude, mam pocit, ze prave tymito kvotami a obmedzeniami sa len zvacsia rozdiely hlavne ekonomicke medzi clenmskymi statmi EU
ved ked sa u nas zastavi akakolvek vyroba, ci produkcia z coho bude nas stat zit ?
ved nebudeme sebestacny natoz konkurencie schopny
a zostaneme dlznikmi, parazitmi, ktori budu zavysli od politiky inych statov
nieco podobne tu bolo aj za rakuska uhorska boli sme castou niecoho vacsieho a nakoniec nebyt silnych narodovcov Stur, Chalupka a spol. zabudli by sme na svoju identitu, svoje prava, svoju zem, svojich ludi...
Black Angel: "snad sa nemylim a das mi za pravdu ked poviem ze kazdy stat potrebuje svojpomocne vyrabat zaklad (tj potraviny pre obyvtelstvo)uz len z cisto strategickych pohnutok"
Ano to mas pravdu, ale myslim si, ze to plati hlavne pre krajiny ktore su uzavrete okolitemu svetu.
Mozno sa mylim, ale EU ma za ulohu (okrem ineho) vytvorit "jednotny trh" (samozrejme v ramci moznosti) kde jedna krajina bude produkovat "nieco" a ostatne krajiny to od nej budu kupovat. Tie dalsie krajiny zas budu vyrabat nieco ine a ta jedna to bude od nich kupovat. Snad som pochopil zakladny princip EU spravne. Takemuto jednotnemu trhu urcite prispeje aj vstup slovenska do shnegenu a prijatie eura, kedy sa oplati krajinam EU od nas nieco kupovat.
Ako vies teraz mame velmi silnu menu a clenske krajiny EU radsej nakupia od krajin, ktore maju zavedene euro, ako od krajiny, ktorej hodnota meny neustale stupa. Takto sa "teoreticky" budu casom zotierat rozdieli medzi tymi najbohatsimi a najchudobnejsimi krajinami EU. Teoreticky som dal naschval do uvodzoviek, pretoze to zavisi hlavne od vnutropolitickej situacie danej krajiny.
jedna vec je ako sa EU prezentuje a druha ako to tu potom vyzera... no ved uvidime casom ako to vlastne bude toto je aj tak len take prorokovanie a hadanie...
slováci by mali byť samostatný a neodkázaný na nikoho...a isteže my budeme vyvážať mikročipy to si tomu zase raz dal lol...zrušenie hraníc je najväčšia blbosť,aká mohla byť...otvorili sa dvere pašerákom pasákom a iným deviantom čo si myslíte prečo ukrajina neotvára hranice???Onedlho to pocítia aj slováci keď sem začne z východu prúdiť lacná pracovná sila a zaberať miesta slovákom to bude však amrafel???krásna multi-kulti krajina
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
zdroj: » aktuality.azet.sk/forum/prispevky...
"Zo starých krajín nie sú v Schengene Veľká Británia a Írsko, zvyšné tri nové štáty tak urobia v nadchádzajúcich rokoch."
Ak to tak nie je nahodov tak ma oprav prosim.
Fiipp3 kedy? my s partou uz mame letenky objednane
mam pocit ze ked nase polnohospodarstvo vplyvom kvot EU padne uplne ale uplne na hubu
a budeme uplne ale uplne zavysli na okolitych statoch (inak by sme pokapali hladom)
pojdu ceny hore a my aj tak pokapeme hladom
ha ha ha viva demokracia, eu, shengen, a este kooopec inych podstatnych veci pre nas zanik
ty si vazne obmedzeny takuto sprostost dokaze napisat len clovek co sa skutocne nicomu nerozumie
gratulujem dospel si k tomu ze si zo seba urobil verejne idiota
vraj afrika ako polnohospodarsky stat
boze moj ty si lol
a co chces jest ty truba ked sa tu nebude nic vyrabat ??? si myslis ze ludia su zivy zo vzduchu
teraz ti daco vyvsetlim sice to nepochopis ale dam si tu namahu
stat ktory nie je schopny vyrabat zakladne komodyty ako su potraviny je lahkym tercom pre osatne staty, pretoze ak ti utnu zilou a tebe bude kapat obyvatelstvo mozes sa strcit do riti ...
tj. bez ludi nie je stat nepochopil ze ??? nuz myslela som si
Sice sa mi opicenie po USA zvane Europska Unia nepozdava (prave koli tomu, ze sa silou mocou snazi byt ako USA), na druhej strane to ma velke vyhody, pretoze sme otvoreny svetu a casom (horizont niekolkych desatroci) sa snad aspon trochu vyrovnaju hospodarske, ekonomicke a spolocenske rozdieli v europe. Vsetko chce len cas.
koniec diskusie s tebou nema vyznam
Tommyhot
snad sa nemylim a das mi za pravdu ked poviem ze kazdy stat potrebuje svojpomocne vyrabat zaklad (tj potraviny pre obyvtelstvo)uz len z cisto strategickych pohnutok
vzdy je jednoduchsie vydierat "jedlom" ako vyhrazat sa vojnovym komfliktom je to diplomaticka strategia
"sa snad aspon trochu vyrovnaju hospodarske, ekonomicke a spolocenske rozdieli v europe. Vsetko chce len cas."
ale deje sa opak a diat sa aj bude, mam pocit, ze prave tymito kvotami a obmedzeniami sa len zvacsia rozdiely hlavne ekonomicke medzi clenmskymi statmi EU
ved ked sa u nas zastavi akakolvek vyroba, ci produkcia z coho bude nas stat zit ?
ved nebudeme sebestacny natoz konkurencie schopny
a zostaneme dlznikmi, parazitmi, ktori budu zavysli od politiky inych statov
nieco podobne tu bolo aj za rakuska uhorska boli sme castou niecoho vacsieho a nakoniec nebyt silnych narodovcov Stur, Chalupka a spol. zabudli by sme na svoju identitu, svoje prava, svoju zem, svojich ludi...
kiez by som sa mylila a ty si mal pravdu...
Ano to mas pravdu, ale myslim si, ze to plati hlavne pre krajiny ktore su uzavrete okolitemu svetu.
Mozno sa mylim, ale EU ma za ulohu (okrem ineho) vytvorit "jednotny trh" (samozrejme v ramci moznosti) kde jedna krajina bude produkovat "nieco" a ostatne krajiny to od nej budu kupovat. Tie dalsie krajiny zas budu vyrabat nieco ine a ta jedna to bude od nich kupovat. Snad som pochopil zakladny princip EU spravne. Takemuto jednotnemu trhu urcite prispeje aj vstup slovenska do shnegenu a prijatie eura, kedy sa oplati krajinam EU od nas nieco kupovat.
Ako vies teraz mame velmi silnu menu a clenske krajiny EU radsej nakupia od krajin, ktore maju zavedene euro, ako od krajiny, ktorej hodnota meny neustale stupa. Takto sa "teoreticky" budu casom zotierat rozdieli medzi tymi najbohatsimi a najchudobnejsimi krajinami EU. Teoreticky som dal naschval do uvodzoviek, pretoze to zavisi hlavne od vnutropolitickej situacie danej krajiny.
jedna vec je ako sa EU prezentuje a druha ako to tu potom vyzera... no ved uvidime casom ako to vlastne bude toto je aj tak len take prorokovanie a hadanie...
isteze, nehovorim, ze by sme mali uple ignorovat polnohospodarstvo, ale ani zdaleka by sme do neho nemali davat take prachy