ani ja niesom psychopat a velakrat ma to napadlo,zalezi totiz aj od typu cloveka a okolia,v ktorom zije.Nemusis byt ani psychopat ,ale ked raz dostanes poriadnu depku nemas chut zit a myslis na somariny...
no ja som sa raz skoro zabila vlastnym pricinenim ale ani zdaleka som to nemala v umysle... a odvtedy si davam pozor na to, čo stvaram, lebo si neviem predstavit ze by som spachala samovrazdu... pud sebazachovy mam dostatocne vyvinuty... (už teraz)
Hej zamyslala, hlavne v zatial najhorsom obdobi mojho zivota (ked mi zomrel moc blizky clovek), vtedy som na samovrazdu dost casto myslela, nevidela som bez neho zmysel mojho zivota (sice ten nevidim ani doteraz), proste som si myslela, ze ked take nieco spravim, tak budem aspon s nim alebo take nieco..z toho najhorsieho ma vytiahli kamarati a rodina..za co som vdacna..ublizila by som tym len svojim najblizsim..takze asi tak..
ano rozmyslal som. bud ceruzkou, ale najvaic ma zaujala moznost rychlik ale plati sa zit este to vyskusat treba. A hlavne nikdy neviem co ma v zivote este caka. takze mozno aj slava ktovie a preto sa oplati zit
VIES CO ? CHOD DO PEKLA ... TO CO JE AZ OTAZKY ... VIES KOLKO LUDI UMRELO A MOHLO ZIT? VIES KOLKO MLADYCH ?VIES KOLKO BOLETI A TRAPENIA TU NECHALI PRE TYCH KTORY ICH POZNALI A MILOVALI ? IBA PSYCHOPAT BY RIESIL NIECO TAKE ... :´(
No riešil som to často, minule som dokonca čítal o tom že ako asi sa prežívajú rôzne typy smrti a ono vraj to utopenie nie je take strasne, a vacsinu vrazd v konecnom dosledku prevádza pocit pokoja, akurát by som najradšej takú smrť rýchlu a pokiaľ čo najbezbolestnejšiu.. Ale pre mňa to vždy bol spôsob strelenie si do hlavy dačím silného kalibru..
Ale zaujimalo by ma aj skocit tak z 10 poschodia že aké to je ,ale bez smrti.. no .. Ale nemám na to gule , a neprebijem svoj pud sebazáchovy.
hmm...ja som tiez nad tym rozmyslala ale nakoniec som zistila ze zit sa oplati a aj mam pre koho zit! mozno to znie blbo ale keby som sa chcela zabit tha by som sa predavkovala z tebletkami na spanie!
hoci depky mavam castejsie ako je zdrave (nie koli somarinam ale skutocne opravnene) na samovrazdu som nikdy nepomyslel v zmysle chcem to urobit ale obcas rozmyslam nad tym ze co by sa stalo keby ... ale kua drat tento svet netusi aky darcek dostal v den mojho narodenia a ja mu este ukazem ze som dolezity
Samovražda je prejav slabosti a pokus o ňu znamená psychickú poruchu, a daný jedinec potrebuje liečiť...tiež mávam depky, tiež ma niekedy nebaví žiť, život nieje pekný a ani taký nikdy nebude, šťastie pominie skôr ako sa zjavilo a v tomto svete už aj tak všetko smeruje do sračiek...a teraz čo? Mal by som sa zabiť? Ani náhodou...radšej by som sa vyrozprál dobrej kamarátke alebo išiel k psychológovi a potom to ešte vonku sám chvíľku predýchaval. ˇisť k psychošovi - dnes už niečo také vôbec nieje nejakou hambou, ako si väčšina ľudí myslí..."budú si o mne myslieť, že som pyschopat"...nie, to si budeme až keď sa sám pošleš na onen svet...pochybujem, že niekto z nás tu má AŽ také problémy, že by mal dôvod niekedy nad samovraždou vôbec uvažovať. Za to že ste sa rozišli s priateľom/kou, dostali zlú známku alebo sa vám prihodila iná hlúposť, sa ešte nemusíte stavať do okien alebo žrať tabletky na spanie. Sa pozrite koľko máte rokov...a koľko ich máte ešte pred sebov...celý život váš čaká, možno bude na hovno, možno nie ale myslím si, že predsa len sa nájde pár okamihov, pre ktoré sa stále žiť oplatí. Keď raz budete mať 80 rokov a počas života dosiahnete niečo, čo bude obrovským prínosom pre národ alebo svet, potom sa môžete v kľude zabiť, a s čistým svedomým, že ste počas života niečo dosiahli a my si vás budeme pamätať.
teda ja by som sa asi nevedela zabit ved to je prejav ze sa nedokazes vysporiadat so svojimi problemami a ja som teda hrozne dravy clovek pre mna su problemy vyzvami a nie dovodom vrazdenia sa ale keby som to urobila tak by som sa asi predavkovala dakymi tabletkami...a zaspinkala ale pod vlak sa hodit...to by som v zivote nikdy neurobila
Infernus, nemôžeš tak jednoznačne povedať, že každý, kto si chce siahnuť na život, je blázon len preto, že ty si to ešte (našťastie) nezažil... To by som zase ja mohol povedať, že každý veriaci je blázon, keď verí v nedokázateľného alebo neexistujúceho boha. V staroveku Židia si trebárs nevedeli vysvetliť, že niekto v neho neverí, tiež bol podľa nich blázon... Aj Kolumbus bol "blázon", lebo tvrdil, že Zem je guľatá, čo bolo vtedy neslýchané... ČLOVEK JE TVOR OMYLNÝ A PRETO, ŽE MÁ CHYBNÉ PRESVEDČENIA, NIE JE BLÁZON. Ale určiť, ktoré presvedčenie je "chybné", je nesmierne ťažké...
"Keď raz budete mať 80 rokov a počas života dosiahnete niečo, čo bude obrovským prínosom pre národ alebo svet, potom sa môžete v kľude zabiť, a s čistým svedomým, že ste počas života niečo dosiahli a my si vás budeme pamätať."
to Azel: Ahoj Mno, ja som nepovedal priamo, že musí byť blázon! ale akonáhle si človek chce siahnuť na svoj vlastný život, znamená to psychickú poruchu, teda nemusí byť ešte šialený, ale je tam istý "problém" ktorý by mal byť riešený odborníkmi pretože jeho správanie sa vymyká normálnemu. Nájdi mi zviera v prírode, ktoré spácha samovraždu a povedz, že je to v pohode (ja nás k zverom tak ráád prirovnávam Á to, čo si ty spomenul je označenie za "blázna" na základe nejakých tvrdení, ktoré niesú všeobecne uznávané...to sa deje stále a je to taká "diagnóza" pre mnohých fyzikov, filozofov a iných vedcov, ktorý prichádzajú s novými, často takmer irracionálnymi objavmi - napr. vesmír je pre nás stále záhadná a plodná oblasť pre mnohé filozofické otázky a vedecké výskumy - označenia vedcov za bláznov sú tu úplne bežné Neviem presne meno toho pána, ale keď sa do konfliktu o množstve temnej hmoty a energie vo vesmíre zapojil tým, že navrhol zmeniť Newtonove zákony, tak..ho skoro ukameňovali a po nejakých tých rokoch zrazu zistili, že to má možno niečo do seba To znamená len to, že naše odlišné názory nás v očiach iných môžu často vykresliť ako bláznov, ale to je len reakcia na niečo, čo je ľudom neznáme alebo nepríjemné - pre ľudí normálna vec Ale teraz sme dosť off topic, lebo tu ide o zdravie a nie o názory...
K tej samovražde ťa privádza "vnútorný boj", spôsobený strachom, sklamaním, bolesťou, depresiou..., ktorý prehrávaš a nie len nejaká verejná mienka. Ale uznaj, že je to slabosť, keď proste nedokážeš predýchať neúspech. Mňa osobne prehra skôr posilní, i keď bezprostredne po danej situácii mi je na hovno, ale časom to prejde, a už viem, čomu sa v budúcnosti vyvarovať. Je síce pravda, že byť napr v koži 12 ročného dievčaťa, ktoré odmalička mláti a zneužíva jej otec alkoholik, tak pravdepodobne je smrť vykúpením...alebo aj keby ma niekto núti počúvať 24 hodín kompiláciu kvalitného slovenského hiphopu ...nuž, ťažko tú samovraždu nejak zhrnúť na jeden "model".
Ale inak myslím, že by sa hodilo spomenúť aj niečo také ako druhy samovrážd...až teraz mi doplo, že vlastne máme tu aj kolegov teroristov - samovrahov alebo kamikaze a to máme zase o niečom inom(fanatizmus - náboženské presvedčenie). Alebo keď väzeň spácha samovraždu, aby ušiel trestu(ale to už je slabosť, nevie ani niesť zodpovednosť za svoje činy). Poprípade, ak tu máme nejakého satanistu, mohol by nám povedať, či sa aj oni zvyknú sebevraždiť
Nezdá sa mi celkom vhodné človeka prirovnávať k zvieratám... Tie žijú podľa pudov, inštinktov atď., ich rozumové schopnosti sú minimálne. Ale človek sa môže ocitnúť v situácii, keď je minimálna pravdepodobnosť, že jeho život bude mať ešte nejaký zmysel...a teraz čo? To nie je psychická porucha...
Btw, koho nazývaš odborníkmi? Ak myslíš psychiatrov, oni sú asi takými odborníkmi ako ja slovenským prezidentom...
Inak s prvým odsekom súhlasím.
K tomu druhému odseku: Uznávam dôvody ako strach (napríklad pred mučením) a bolesť (napríklad v poslednom štádiu rakoviny, tu som dokonca ZA EUTANÁZIU a to celkom jednoznačne).
No a ten fanatizmus... V mene náboženstva to neuznávam, ale v mene morálky... Predstav si, že by si bol v situácii (vymyslím si), že by na Zem letel meteorit a mohol by ju zničiť a ty by si sedel v rakete a vedel by si, že ak doňho narazíš, zničíš ho, ale sám zahynieš. Hmm, čo by si robil?
Inštinkt je niekedy pravdivejší, ako rozum A hej, priznávam, sú isté samovraždy, ktoré majú "opodstatnenie" a eutanáziu tiež uznávam. Hovorím, ťažko dať nejaký definitívny postoj k samovražde ako takej, keď sa rôzne v mnohom líšia. Na ten tvoj príklad ti odpovedá ešte moja posledná myšlienka, v prvom poste - za niečo také si ťa budeme pamätať - bola by to smrť za väčšie dobro, to je priam tvoja povinnosť niečo také vykonať A teda, neviem akých psychošov poznáš ty, ale myslím, že až také zlé to u nás nieje..dokonca niekedy netreba hneď doktora, stačí len dobrý priateľ...
no ja tiez tak rozmyslam casto o smrti...nebojim sa jej mozno ze mi bude lepsie ked tu nebudem.....ale iba jedina vec ma drzi na zive...pocit ze keby som to spravil ublizil by som rodine a ludom co ma maju radi
samovražda je on naturel-prirodzena, každy to zažil,, aj ja a aj všetci to tu pisu, problem je dôvod samovraždy.
Počujte napr. samuraji zomierali pre čest,, Leonidas pre povinnosť a Biron pre slobodu...
a niekto sa tu zabije pre ženu,,, však je to blbost, žien je plno a 1OO krat lepsich....
ale žolici su ty ktory sa zabiju pre to, že im niečo nevidalo,, že su v sračkach,,, nahnevajte sa ale nechapem taku hlupost- zbabelost... a o tom to je, samovražda ma byť prejavom odvahy a sily a nie slabosti a zbabelosti
podla mna kazdy o tom aspon raz rozmyslal.....ale ked si clvoek uvedomi kolkym ludom by svojou smrtou ublizil, radsej zazenie temne myslienky smrti a ide sa dalej....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
Ale zaujimalo by ma aj skocit tak z 10 poschodia že aké to je ,ale bez smrti.. no .. Ale nemám na to gule , a neprebijem svoj pud sebazáchovy.
"Keď raz budete mať 80 rokov a počas života dosiahnete niečo, čo bude obrovským prínosom pre národ alebo svet, potom sa môžete v kľude zabiť, a s čistým svedomým, že ste počas života niečo dosiahli a my si vás budeme pamätať."
Súhlas.
Btw, servus, Nitrančan!
K tej samovražde ťa privádza "vnútorný boj", spôsobený strachom, sklamaním, bolesťou, depresiou..., ktorý prehrávaš a nie len nejaká verejná mienka. Ale uznaj, že je to slabosť, keď proste nedokážeš predýchať neúspech. Mňa osobne prehra skôr posilní, i keď bezprostredne po danej situácii mi je na hovno, ale časom to prejde, a už viem, čomu sa v budúcnosti vyvarovať. Je síce pravda, že byť napr v koži 12 ročného dievčaťa, ktoré odmalička mláti a zneužíva jej otec alkoholik, tak pravdepodobne je smrť vykúpením...alebo aj keby ma niekto núti počúvať 24 hodín kompiláciu kvalitného slovenského hiphopu ...nuž, ťažko tú samovraždu nejak zhrnúť na jeden "model".
Ale inak myslím, že by sa hodilo spomenúť aj niečo také ako druhy samovrážd...až teraz mi doplo, že vlastne máme tu aj kolegov teroristov - samovrahov alebo kamikaze a to máme zase o niečom inom(fanatizmus - náboženské presvedčenie). Alebo keď väzeň spácha samovraždu, aby ušiel trestu(ale to už je slabosť, nevie ani niesť zodpovednosť za svoje činy). Poprípade, ak tu máme nejakého satanistu, mohol by nám povedať, či sa aj oni zvyknú sebevraždiť
Nezdá sa mi celkom vhodné človeka prirovnávať k zvieratám... Tie žijú podľa pudov, inštinktov atď., ich rozumové schopnosti sú minimálne. Ale človek sa môže ocitnúť v situácii, keď je minimálna pravdepodobnosť, že jeho život bude mať ešte nejaký zmysel...a teraz čo? To nie je psychická porucha...
Btw, koho nazývaš odborníkmi? Ak myslíš psychiatrov, oni sú asi takými odborníkmi ako ja slovenským prezidentom...
Inak s prvým odsekom súhlasím.
K tomu druhému odseku: Uznávam dôvody ako strach (napríklad pred mučením) a bolesť (napríklad v poslednom štádiu rakoviny, tu som dokonca ZA EUTANÁZIU a to celkom jednoznačne).
No a ten fanatizmus... V mene náboženstva to neuznávam, ale v mene morálky... Predstav si, že by si bol v situácii (vymyslím si), že by na Zem letel meteorit a mohol by ju zničiť a ty by si sedel v rakete a vedel by si, že ak doňho narazíš, zničíš ho, ale sám zahynieš. Hmm, čo by si robil?
A nic víc..
Úplný súhlas.
Hej, keď máš dobrého priateľa, ten ťa môže veľmi pravdepodobne zbaviť myšlienok na skoncovanie so životom. Len nie každý ho má a to je ten problém...
Počujte napr. samuraji zomierali pre čest,, Leonidas pre povinnosť a Biron pre slobodu...
a niekto sa tu zabije pre ženu,,, však je to blbost, žien je plno a 1OO krat lepsich....
ale žolici su ty ktory sa zabiju pre to, že im niečo nevidalo,, že su v sračkach,,, nahnevajte sa ale nechapem taku hlupost- zbabelost... a o tom to je, samovražda ma byť prejavom odvahy a sily a nie slabosti a zbabelosti