hned po skončení druhej... a však sekundy, minty hodiny a tak dalej vymysleli len ludia... čo ak ideme dozadu? a ešte by ma zaujimalo čo by sa stalo keby zem stála a iba sa krutila okolo svojeje osi a čo by sa stalo keby sa pohybovala opačne a čo by sa stalo keby som nabral rychlost vúčšiu než svetlo? ak má niekto na otazky odpoved tak budem rád ak mi ich vysvetlí
@poke ohladom toho keby sa nabrala rychlost svetla tak by to bolo zle lebo uz si nepametam preco ale cital om nieco o tom a pametam si ze daco s rozpadnutim ci co a kedze zijeme v 3+1 vesmire tak sa okolie prisposoby atd. ale asi om nepomohol barz
@sexytellhim sekunda je základnou jednotkou času to ostatné ako spomínaš sú násobky alebo podiely základnej jednotky 1 nanosekunda = 1 sekunda krát 10 na mínus 9 môžeš ísť prakticky až po limitu blížiacu sa nekonečnu
z tej humornejšej stránky je základom sekundy 1 kunda takže @2
@poke Keby začala obiehať slnko v opačnom smere ta prakticky nič. Keby zastavila na mieste tak by sa potom okamžite začala približovať k slnku kvôli vzájomnému gravitačnému pôsobeniu zem - slnko. Na obežnej dráhe okolo slnka nás drží práve obežná rýchlosť je to nejakých necelých 30 km za sekundu ak máš o to záujem pozri Newtonove gravitačné zákony + Keplera
Žiadne hmotné teleso sa nemôže pohybovať rýchlejšie ako svetlo
Albert Enstein jeho nazjnámejšia rovnica E=mc na druhú hovorí o tom že by nato bolo treba nekonečne veľké množstvo energie
@santo89 "môžeš ísť prakticky až po limitu blížiacu sa nekonečnu"
Ako sa to vezme. Je jasné, že v podstate môžeš ísť do nekonečna, ale predpokladá sa, že menej ako Planckov čas (cca 10 na −43 sekundy) nikdy nedokážeš odmerať.
@caleban Vidím že sa vyznáš ja som to myslel len tak v teoretickej rovine nechcelo sa mi to vysvetľovať nejako podrobne hlavne keď som uvidel tie doplňujúce otázky čo tu dal Poke
Tak tak treba a ako vidím tak fyziku máš ešte aj ako koníčka
Niekedy fakt človeku dobre padne keď tu len tak netrúsi do vetra a vidí že má niekto podobné záujmy. Ja síce študujem strojarinu v Žiline čo ani zďaleka nie také zaujímavé. Na to čo študuješ ty by som si netrúfal. hlavne nie po strednej tam bola strašne slabá matika a fyzika chémiu som mal na základnej a potom až na výške v prváku.
@santo89 No ja to mám so zameraním na učiteľstvo (čo síce nič neznamená, keďže predmety a väčšinou i skúšky máme presne tie isté ako študenti odborných predmetov). Ale že by fyzika bola nejaký môj extra koníček sa nedá povedať. To azda len tým, že na detailnej úrovni sa predmety prekrývajú (pre tento prípad fyzikálna chémia), tak mám dáke povedomie o niektorých veciach. Inak povedané, na vysokej sa na človeka čo-to predsa len nalepí, a to aj z tých všeobecnejších znalostí.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
z tej humornejšej stránky je základom sekundy 1 kunda takže @2
Žiadne hmotné teleso sa nemôže pohybovať rýchlejšie ako svetlo
Albert Enstein jeho nazjnámejšia rovnica E=mc na druhú hovorí o tom že by nato bolo treba nekonečne veľké množstvo energie
Ako sa to vezme. Je jasné, že v podstate môžeš ísť do nekonečna, ale predpokladá sa, že menej ako Planckov čas (cca 10 na −43 sekundy) nikdy nedokážeš odmerať.
Kde a čo konkrétne študuješ ?
A študujem chémiu + biológiu na Masarykovej univerzite.
Niekedy fakt človeku dobre padne keď tu len tak netrúsi do vetra a vidí že má niekto podobné záujmy. Ja síce študujem strojarinu v Žiline čo ani zďaleka nie také zaujímavé. Na to čo študuješ ty by som si netrúfal. hlavne nie po strednej tam bola strašne slabá matika a fyzika chémiu som mal na základnej a potom až na výške v prváku.