Stalo sa vám niekedy, že ste nevedeli rozoznať či ide o skutočnosť alebo len o sen?Je to nejakí problém? Dá sa s tím niečo robiť??Môžete písať rady, vlastné skúseností či príbehy druhých ďakujem .....
ak teda nebudem filozofovať, tak v rámci sna, čiže keď som spala, sa mi občas stalo, že nesnívam, ale je to skutočnosť... opačne v stave bdenia sa mi to nestal ... ľudia s nervovými poruchami to majú, pozri si náuku o snoch, to je taký film aj o tejto téme áá je veľmi dobrý
Mne sa niekedy stáva, že rozmýšľam nad nejakou vecou ktorú chcem urobiť a potom neviem či sa to stalo naozaj alebo nie...alebo keď som ešte veľmi dávno chcela aby sa niečo stalo a veľa som nad tým rozmýšľala, dnes neviem či sa to naozaj stalo alebo nie...
“I dreamed I was a butterfly, flitting around in the sky; then I awoke. Now I wonder: Am I a man who dreamt of being a butterfly, or am I a butterfly dreaming that I am a man?”
Chuang Tzu
približný preklad:
Snívalo sa mi že som bol motýl, poletujúci po nebi, potom som sa zobudil. teraz uvažujem: Som muž ktorý sníval o tom že bol motýlom, alebo motyl snívajuci o tom že je mužom?
Občas mám veľmi realistický sen a ráno si za boha nespomeniem, či sa to naozaj stalo, alebo nie.
Takto som raz štyri dni sekala dobrotu, až kým som nezistila, že krvavá hádka s matkou sa mi prisnila.
Zriedka si spomeniem na nejaky zazitok, a chvilu musim rozmyslat, aby som si uvedomil, ze ten zazitok som nezazil v skutocnosti ale vo sne.
A ten zazitok, ked v pritomnom okamihu nespim, ale citim sa ako keby to cele bol sen, to som mal raz v zivote. Mal som asi 6 rokov a bol som zo skoly na brannom, a jednoducho som mal taky brutalny pocit, ako keby to cele bol len sen to je asi to, o com hovorila zipporah.
A potom sa mi este beznejsie stava, ze zazijem taku nepravdepodobnu zhodu nahod, ze ma to donuti na chvilu rozmyslat o tom, ci to nahodou nie je len sen
Neveeim enajko sa mi nesniva..iba ked premyslam pred spanim tak zaspavam s tym co by som chcela aby bolo...ale nekedy mam predtuhu a fakt sa to aj stane ale to malo kedy...ale je to dost zaujimave
mne sa sniva a mam pocit ze je to real, ale to je este v pohode pokial su to neni nocne mory. ale mam to aj opacne a to je nechutne... mas pocit ze sa ti vsetko sniva a pri tom je to skutocnost... rady? uvitam. lebo je to nechutne. ps: nehulim, nefetujem
no mne sa to stalo par krat... ked som bola tak dojebana ze som nemohla rano ked som sa zobudila uverit ze som sa zobudila a ze toto ej realita... ale som mala pocit ze to v noci co sa mi snivalo a bolo pekne je pravda.... stava sa... a este obcas mavam dejavu... viete taky blby pocit ze sa to uz raz stalo a presne to tak bolo... a predsa viete ze sa to este nemohlo stat... divne... prepinaky.
noo ja som mala len raz taky sen... teda dodnes newiem ci to bol sen alebo skutocnost ...proste nocna mora....moja mama mala akurat rannu a wtedy na wlak odchadza okolo 3tej nadranom....noo a nahodou ma zobudiila ked odchadzala...a ja mam postel hned oproti dweram, a tam je chodba a vchodowe dwere...noo a proste hned jak zabuchla dwere tak sa to ztacalo... zarubna sa mi zacala rozmazawat ale len zarubna nic ine..a z tmy vystupila postawa....cela w ciernom bez tware... chcela som kricat ale newedela som zo seba vydat ani hlasok... postawila sa wedla mojej postele, a tam nadomnou nieco robila....bolo to nieco ako diabool alebo newiem ako to mam nazwat....a ta postawa nieco robila...chcela som pohnut lawou rukou ale neslo to..akokeby poba prikowana k posteli..lawu ruku som chytila prawou rukou a chcela som ju proste odtrhnut od postele a nic...a ta postawa tam len tak stala....proste brutal...no neprajem nikomu...
Stáva sa mi nekedy že ked vstanem po niakom velmy realnom sne že niviem či to bol len sen alebo sa to stalo ....taktiež sa mi stalo že som sa zobudil krátko na to zaspal a znovu zobudil a myslel som si asi pol hodinu že namiesto pondelka je utorok ale to sa stáva iba obcas
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
A mimo témy trochu, ale často sa mi sníva niečo, čo sa neskôr aj stane
Chuang Tzu
približný preklad:
Snívalo sa mi že som bol motýl, poletujúci po nebi, potom som sa zobudil. teraz uvažujem: Som muž ktorý sníval o tom že bol motýlom, alebo motyl snívajuci o tom že je mužom?
Takto som raz štyri dni sekala dobrotu, až kým som nezistila, že krvavá hádka s matkou sa mi prisnila.
A ten zazitok, ked v pritomnom okamihu nespim, ale citim sa ako keby to cele bol sen, to som mal raz v zivote. Mal som asi 6 rokov a bol som zo skoly na brannom, a jednoducho som mal taky brutalny pocit, ako keby to cele bol len sen to je asi to, o com hovorila zipporah.
A potom sa mi este beznejsie stava, ze zazijem taku nepravdepodobnu zhodu nahod, ze ma to donuti na chvilu rozmyslat o tom, ci to nahodou nie je len sen