Ja by som napríklad asi nechcel randiť, či proste mať vzťah s černoškou, jednoducho sa mi moc nepáčia, biele Európanky sa mi páčia najviac.... fuuuj, vyjebaný rasista! Ale okrem toho Arménky sú nádherné ženy, a to spadá asi pod Kaukazskú rasu čo je vlastne stále biela
Bože stojí ti to za to reagovať na trúbku ktorá má pocit, že rasizmus je možný len voči čiernym a svoj postoj k rasizmu hodnotí postojom k svojmu vlastnému etniku tým, že ideš byť rovnaká trúbka? Ženská očividne ešte nepočula o indoch a aziatoch... A ako v pohode z určitého uhla, ale nebyť teba ani o nej neviem...
@karlotiskot podla mna je dost nebezpecne takych kokotov ignorovat, lebo v amerike sa im uz podarilo ziskat dost slusnu moc (aj) preto, ze im nik nevenoval pozornost. a na slovensku uz zacinam evidovat zarodky podobne extremistickeho uvazovania. cize ano, treba na to reagovat.
@notmehofejk a k tomu ešte bigotný, šovinistický a homofóbny čurák lebo tak sa to dnes správne robí, hneď ťa zaškatulkujú do všetkých kategórii, obmedzenci... vlastne ešte som zabudol xenofóbiu
@notmehofejk Toto ťa trápi? Myslím, že si tie zárodky len predstavuješ vo veciach ktoré s tým nesúvisia. Stačí sa pozrieť na komenty k tomu článku. Nájsť tam pre ňu nejakú podporu je celkom výkon.
A reagovať na to treba takto? Hmmm tak teda díky ti, že zachraňuješ svet?
*facepalm*
@karlotiskot aha hej, predstavujem si. asi sa mi len snivalo, ze sa u nas organizoval workshop CISTO PRE ZENY a ze nam oficialne zakazali pouzivat terminy master/slave. esteze si ma na to upozornil. nic sa nedeje vlastne.
@notmehofejk Vieš koľko funguje na SR workshpov čisto pre mužov? A viež že slovo "žena" sa dodnes používa ako urážka? A vieš že keď zapotíš tri nesúvisiace veci tak si nevyvodím automaticky kontext? A posledná vec ako tie tvoje sračky súvisia s touto sračkou a ako tá sračka čo ako teraz robíš je nápomocná voči sračkám ktoré tvrdíš, že sa ti dejú?
Ako sorry, mne prídeš len ako človek čo má mentálnu poruchu a sája odveci veci a tvári sa že ešte viac odveci vecou tieto veci nejak napráva... Chorá hlava proste... Šak si to prečítaj po sebe...
Nemam problem byt kamarat so vsetky mi farbami pleti, ale uprimne si povedzme ze v takej amerike ci v brazilii alebo svedsko kde su no go zony je velmi vela opic... A prave tento typ opic nemam rad...
@17 j a odovodnenie tych workshopov zase bolo, ze ideme bojovat proti sexizmu. cize hej, ked tam nevidis (explicitne zadefinovanu) suvislost, tak odporucam vyhladat psychiatra.
@notmehofejk Berieš lieky prosím ťa? Ak hej tak konečne začni. Nie súislosť je tam iba v tvojej hlave, máš pekný nábeh na paranoju. Je to vidieť napríklad na tom, že predpokladáš o okolí že z jednej vety chápe celému kontextu tvojich osobite spracovaných skúseností a spájaš nesúvisiace veci na základe zdanlivých spojitostí... Skús sa dať diagnostikovať, pretože takto normálny človek súvislosti nevníma a hovorím ti to s plnou vážnosťou...
@notmehofejk To je celá spojitosť? A ja že si toto fórum zakladal kvoli tej blogerke... A tie ženské workshopy si sem tiež zatiahol lebo sú rasistické... Ako proste nebaví ma vysvetlovať bláznovy že je blázon.... A vysvetlíš mi prosím ťa podstatu účinnosti tohoto tvojho boja proti... ehm... proti čomu to vlastne brojíš teda?
@notmehofejk poradis mi nejake slovenske novinove stranky ktore nie su naprosty smejd a nie su za paywallom? pravicove, lavicove, aj centristicke, idealne, potrebujem zacat mat prehlad ked vravis ze uz sa ten mor zacina prejavovat aj u nas
Inak našiel som tam jeden krásny koment od človeka čo sa identifikuje ako penguin. A vzťahuje sa to aj na tento tvoj "boj"
"You can't fight racism or any other kind of ism on anything other than a human individual level. Failure to recognise this will mean you'll soon be doomed to become the very problem you're trying to solve."
@karlotiskot beriem to ako ano co si si ty v tej nechapavej lebeni myslel, ze ma viedlo k zalozeniu tohoto fora, nie je ani pri najmensom relevantne.
a hej. v @8 pisem, ze tu vznikaju zarodky extremistickeho uvazovania, ktore ma bude obmedzovat pod zastitou boja proti rasizmu vo veciach, ktore s rasizmom nemaju nic spolocne. v @15 uvadzam konkretny priklad takej situacie. cize to je absolutne dostacujuca suvislost. znova preto odporucam vyhladat psychiatra.
@notmehofejk No oka tak mi napíš kde konkrétne ti oficiálne zakázali slová master/slave, ako ťa to obmedzilo a prečo nebojuješ na tom fronte ako normálny človek proti tej konkrétnej veci ale používaś extrémistický blog nejakej americkej černošky, spájaš ho s nejakým ženským worshopom a čo si predstavuješ že touto svojou "iniciatívou" akože dosahuješ...
@midnight Fakt? Celého? Na celom svete!!!??? A nevidíš to náhodou tak u všetkých žien? Prosím ťa choď sa schovať, všetci vieme že tvoj sexizmus pramení akurát z toho, že si nezvládol v puberte vzťahy s druhým pohlavím a túto pubertu si ťaháš so sebou doteraz... Takže ak sa tu chceš hrať na nejakého antifeministického borca mal by si si v prvom rade nájsť konečne gule a správať sa ako chlap. (Áno som tiež celkom dosť sexista ale nevadí mi snaha žien vyrovnať šance, pretože mám čo? Gule...)
@midnight neviem, ci tu uz su media, ktore si to idu. kazdopadne, na vlastne oci v praci vidim, ze sa to deje, cize to tu hold asi zacina v nejakej miere byt jeden manazersky post tiez nie a nie obsadit, niezeby nebolo dost adekvatne kvalifikovanych zaujemcov, ale MUSI tam byt zena. nuz, to uz je raz tak, ked o tom, ci dostanes pracu, rozhoduje pohlavie a nie kvalifikacia.
taktiez kamosi, co su este na fb, mi zvyknu posielat screeny z roznych diskusii, ktore su uplne klasicky sjw blabot, len pre zmenu po slovensky.
ale hadam, ze ked pohladas, tak daco najdes. ja sa v tom nijak aktivne nerypem a aj tak sa to ku mne tak ci hentak donesie.
Domnievam sa, že Karol neklamal keď ta opísal ako "chlapa, ktorý jedine čo dokáže je sedieť v krčme za pivom a plakať a frflať na to, aký si k nemu všetci ľudia nespravodliví"
@karlotiskot konkretne v robote. uz som to povedal. mam ti to vyhlaskovat? obmedzilo ma to tak, ze tie slova oficialne nemozem pouzivat. to je dost self-explanatory, by som povedal, ze ked sa ti nieco zakaze, obmedzi ta to tak, ze to nemozes robit. a co ty vies, ako ti (ne)riesim vo firme?
@notmehofejk V robote? U nas v robote sme zabili róma a zjedli ho... Oficiálne... No znovu tie isté. Kde sa toto oficiálne deje by som rád vedieť a čo teda robíš proti tomu. Tiež či teda nemáš za tieto slová náhradu? Bez nich sa nezaobídeš a neodpovedal si mi na to najdoležitejšie. Ako vlastne týmto pomáhaš v boji proti tomu čo si myslíš že bojuješ?
Ty si prečítaj po sebe tie bláboly prosím ťa a ešte raz si uvedom koľko spojitostí je v tvojej hlave a že človek z internetu do tvojej hlavy nevidí na tie súvislosti aj na tie ktoré reálne existujú. Takže ak chceš postaviť debatu na tom, že niekde sa deje oficialne zakazovanie slov kvoli rasistickemu podtextu a teba to nejako obmedzuje v nejakej činnosti a nejaké ženy si spravili worshop pre seba a nejaká čierna rasistka napísala blog... To nie je debata, to je plakanie malého decka...
@notmehofejk Inak zas je tu situácia keď ti všetci vravia že ti jebe ale ty trváš na tom že jebe všetkým okrem teba. Minule si sa nad tým pozastavil, snáď sa nad tým pozastavíš aj teraz, že ak si všetkým za jebnutého, možno jebnutý naozaj si...
Ja len, že keď máme pred sebou nejaký extrém, často máme tendenciu uchýliť sa k opačnému extrému.
Inak s tebou v podstate súhlasím, ale reaguješ príliš agresívne na niečiu snahu byť k ľuďom (určitej skupine) dobrý, a tým skutočne nič nedosiahneš. Jedine to, že z nich budú ešte väčšie obete a ty ten zlý. A potom sa na to znovu budeš hnevať.
@karlotiskot sorry, ze nebudem zverejnovat pracovne maily a texty z intranetu na birdz, zeby som volakomu ukazal, ze nam to naozaj zakazali.
preco by malo byt relevantne, ci existuje nahrada? oni v prvom rade nemaju byt co zakazane.
co proti tomu robim je za prve moja vec a za druhe to tiez nie je relevantne. ale v skratke, povedal som, ze to odmietam prestat pouzivat a pouzivam to nadalej.
a pre buducnost, ked nevies nic o tom, co momentalne extremna lavica presadzuje a ake to ma implikacie, tak odporucam si to bud nastudovat alebo drzat hubu.
mne sa inak paci toto generalizovanie, ze “to je nazor celeho feministickeho hnutia”. ja sa povazujem za feministku a sorry, nemyslim si, ze vsetci belosi su rasisti, ani ze iba belosi su rasisti, ba dokonca ani to, ze chlapi su zlo a treba im odrezat penisy. ale som rada, ze chlapi, co mali nejaky hlbsi kontakt s realnou zenou v realnom svete naposledy so svojou matkou vedia lepsie ako ja, kto/co predstavuje moje nazory
@kakofonicka a vravim ozdaj niekde, ze to je nazor celeho feministickeho hnutia? spomenul som vobec niekde feministicke hnutie? vravim o far left, ktoreho podmnozinou je okrem ineho aj ista cast feministiek.
@notmehofejk Takže nič nie je relevantné. Máš firmu, ktorá údajne porušuje tvoje práva, ale šak načo zverejňovať jej meno, lepšie bude upozorniť na to článkom ktorý neprijali ani samotný afroameričania.
Máš z toho nejaké postihy? Si zamestnanec firmy nie otrok možeš z nej dokonca odísť ak nesúhlasíš s jej politikov...
Prosím? A už sa dočkám toho objasnenia tvojho štýlu boja? To ma zaujíma naozaj najviac (dozvedel som sa teda aspoň, že bojuješ proti extrémnej lavici
@tarassaco ja sa neuchylujem ani k jednemu extremu. som proti rasizmu/sexizmu (jeden extrem) uplne rovnako ako som proti pozitivnej diskriminacii (druhy extrem). principialne nevidim absolutne ziaden rozdiel medzi "na tuto poziciu vezmeme len cernocha/zenu" a "na tuto poizicu nevezmeme cernocha/zenu".
tiez je nutne podotknut, ze vlna tychto far left extremov je do obrovskej miery nevyprovokovana. kedy si naposledy niekde videla, ze by niekto explicitne povedal, ze na toto miesto cernocha nevezme? lebo ja snad nikdy. a napriek tomu zacina byt opacny extrem standardom. a to je problem.
@karlotiskot ja ti k tomu nemam co viac povedat. na vsetko, co sa pytas, som uz odpovedal a na vacsinu z toho viackrat. popros niekoho blizkeho, nech ti to precita, ked sam nezvladas.
Treba brať do úvahy aj to, že hoci sa niektoré veci explicitne nepovedia, neexistujú. Inak súhlasím, nemalo by sa to preklápať ani na druhú stranu, ale dokonalý balans tam podľa mňa aj tak nikdy nebude.
@notmehofejk Uvedomješ si, že si vlastne neodpovedal na nič konkrétne? Iba všeobecné sračky, ktoré si vymyslím za 5 minút? Alebo sa už konečne začínaš cítiť ako kokot keď máš skonštruovať normálnu odpoveď? Pretože to by bol skvelý začiatok tvojej liečby...
@kakofonicka a inak, ked teda vravis, ze sa s tym nestotoznujes, tak je asi na mieste sa od toho distancovat co najhlasnejsie. lebo vela ludi to (uplne opodstatnene) vnima tak, ako popisujes v @45 . totizto, tie kadejake nepricetne existencie kricia najhlasnejsie. a ked siroka verejnost uvidi video nejakej zenskej, ktora vyhlasi, ze je feministka a nasledne pokracuje tym, ze vsetci su rasisti a bielych muzov treba strielat, nemozes sa cudovat, ze si na feminizmus vytvoria nazor aky si vytvoria. podla mna je vasa zodpovednost rovnako nahlas povedat, ze ona nepricetna existencia s vami nema nic spolocne.
@Tarassaco ale tak ta "nevyhnutna" nedokonalost, to uz nie je zalezitostou rasy/pohlavia. je xy faktorov, ktore urcuju sympatie resp. antipatie k nejakemu cloveku. a vzdy sa bude diat, ze sympatie/antipatie budu zohravat ulohu pri vybere do zamestnania, napriklad. rasa/pohlavie su hold jednymi z tychto faktorov. ale na tom nevidim nic zle. je hadam jasne, ze si sef vezme do teamu cloveka, ktory je nielen kvalifikovany, ale aj (pre neho) sympaticky.
@notmehofejk Čítať, alebo predpokladať obsah a dosah tvojich fantazmagorií? Pretože jediná konkrétna vec, ktorú si tu zo seba za celý čas dostal, že ti údajne v nejakej práci zakázali používať slová master/slave a ty to stejnak robíš.
@notmehofejk to by si najprv musel niečo konkrétne napísať opakujem NA-PÍ-SAŤ. Nie napísať o tom dve slová a zvyšok si predstavovať
@56 Fakt si skritizoval ženu čo sa od toho dištancovala za to, že sa od toho nedištancovala podla tvojich predstáv? Bože, bože... Naozaj sa daj dagnostikovať, pretože "realita" v tvojej hlave ani náhodou nekorešponduje s každodennou realitou sveta... Okrem toho myslím, že najvačší propagátor tých lavicových extrémistov si nakoniec ty sám ale to ti asi tiež nedopne. Ako fakt si neuvedomuješ ako svojou kokotnosťou robíš iným chuť postaviť sa na ich stranu?
No jo, ale tie sympatie/antipatie sa tvoria na základe osobných skúseností a stereotypov. A to často nie je zrovna ideálne. Hlavne, keď je určitá časť populácie terčom negatívnych stereotypov - napr. biely muž = niekto zlý, kto bude len obťažovať ženy a navyše našej firme nespraví antirasistické a antisexistické meno.
@Tarassaco lenze ludia nie su roboti. a ked chcu sudit na zaklade stereotypov, tak budu, aj ked to nie je racionalne. a znova vravim, stereotypy su len jedna z celeho kvanta veci, ktore urcuju vysledne sympatie/antipatie. cielom by nemalo byt absolutne eliminovat stereotypy (lebo to potom mozme zacat vyhladzovat aj vsetko ostatne zo spominaneho spektra), ale vyhnut sa systemovemu rasizmu, sexizmu a diskriminacii. comu sa dnesna spolocnost uz v podstate uplne vyhyba, mozno az na nejake vynimky.
S tým súhlasím. Ale aj stereotypy sa dajú do istej miery eliminovať a mali by sme sa o to snažiť. Len rozhodne nie násilne a rozhodne nie zo dňa na deň - to je to, čo ti vadí.
@notmehofejk Som slepý. Zopakuj mi to jednoducho a konkrétne. Ak máš pocit, že debil som ja tak ku mne tak pristúp a ukáž o koľko si inteligentnejší. Prosím si teda konkrétne sformulované toto tvoje vyjadrenie ktoré ja nikde nevidím. Najlepšie v jednej-dvoch vetách. Urob to prosím pre mňa-imbecila.
@karlotiskot preco by som to robil? zeby si to zas poskrucal a nepochopil? poznas definicu sialenstva, ze? ja sa nebudem donekonecna opakovat
@Tarassaco myslis, ze si to vyzaduje snahu? tie najsilnejsie sa eliminuju prirodzene v dosledku globalizacie a javov, ktore sa nou implikuju. ludia postupne prichadzaju do kontaktu s vacsim mnozstvom inych ludi, s ktorymi pred tym do kontaktu neprichadzali, uvidia, ako sa spravaju a dostanu moznost si vytvorit nazor z vlastnej skusenosti. cim viac sa do toho bude babrat, tym to podla mna bude horsie.
@notmehofejk Donekonečna opakovať? Ja to nevidím nikdy, tak mi pomož? Či ten žvást o tom že keď neviem o aktivitách lavicových extrémistov tak mám držať hubu tak to je ten popis tvojej "snahy". Zatial si i na všetko akurát napísal len nekonkrétne všeobecné veci a konkrétnosti sú podla teba nerelevantné, alebo ich nebudeš písať. Tak prosím ťa ešte raz, sformuluj to pre mňa nejak pochopiteľne ak si toho schopný. Ak sa bojíš konfliktu, neviem prečo konflikt zakladáš. Je to trošken divné sa mi zdá
tak teraz tu som sa od toho distancovala, ja nemam cas hladat na nete kazdy jeden clanok a video a distancovat sa od neho, ked na nieco take narazim, tak tam vyjadrujem svoj nesuhlas. stale to ale nijako nevysvetluje, preco sa uchyluje k takej generalizacii. ja si myslim, ze ty zrovna si clovek, ktory si je plne vedomy toho, ze existuju feminazi, ktore vsak ani zdaleka neprestavuju 100% feministiek aj ked su v sucasnosti najviditelnejsou skupinou. tak isto ja na zaklade vyjadreni par zatrpknutych incelov nehadzem do jedneho vreca vsetkych chlapov. celkovo by som si dala pozor na vyjadrenia typu “toto je nazor celeho hnutia/vsetkych”. aj ked teda ty konkretne si sa tohto precinu nedopustil.
ale tak dik za usmernenie, kludne mi mozes taketo skvosty posielat, ked sa k nim dopatras, aby som sa dostatocne hlasne mohla od nich distancovat, kedze ja fakt nemam kapacitu to nejako sledovat. aj ked neviem, ci by to v tomto pripade pomohlo, kedze koniec koncov som biela, takze jasne, ze budem tvrdit, ze vsetci belosi nie su rasisti
@karlotiskot poviem ti to velmi jednoducho. ked zalozim temu o integralnom pocte, na co sa ty najskor tvaris ako najvacsi odbornik, neskor sa spytas, ako sa vyrata 3*2+5, ked ti to poviem, nesuhlasis a tvrdis, ze je to 74, tak ma razom prejde chut sa s tebou o comkolvek bavit.
@notmehofejk Oka chápem, nenapíšeš mi nič konkrétne lebo sa bojíš konfliktu v konfliktnej situácii ktorú si vyvolal... Ty integrál Ako fakt, ak nedokážeš svoj postoj na tému ktorú sám začneš sformulovať a radšej napíšeš milión slov o tom ako to nenapíšeš to je teda hezké prizdisráčstvo ty bojovník proti extrémnej lavici...
Toto je totiž to všetko čo si my napísal:
-Černoška má blog na ktorom má samú negatívnu odozvu.
-Cítiš sa ohrozený blogom černošky z USA, ktorý má samú negatívnu odozvu.
-Zakladáš na ňom premisu, že takýto blog možu za to, že v tvojej práci oficiálne zakázali dve slová. A že niekde pri vás urobili čisto ženský workshop o ženskej sexualite.
-Tie dve slová stejnak v práci používaš.
-Bojíš sa zverejniť názov firmy, ktorá vyžaduje veci zjavne v rozpore so zákonníkom práce.
-Na otázku čo chceš dosiahnuť chovaním mi odpovieš, že mám držať hubu keď neviem nič o extrémnej pravici a očividne to považuješ za reálne zdovodnenie svojho chovania.
-Na opakované prosby o preformulovanie tejto odpvoede v niečo konkrétne mi napíšeš, že to neurobíš, lebo sa bojíš, že to prekrútim.
Hmmmm.... Prečo si o tebe nemyslieť, že si jebnutý na hlavu...
You can’t help you were born to racist parents, who were raised in a White Supremacist system.
You can help with tearing down the racist systems and structures that support you and kill me and my sons based on flawed science crafted by flawed White and European people.
@kakofonicka midnight to podla mojho skromneho nazoru napisal preto, lebo tie nie-feminazi feministky uz dnes de facto nepocut, a preto, ked sa povie "vsetky feministky", tak sa myslia tie, ktore je pocut, ejkejej tie feminazi ale mozem sa mylit, mozno k tomu daco povie.
ja neviem, v akych (resp. v ci vobec) feministickych komunitach sa pohybujes. jasne, ze ty sa budes zbytocne nahlas vyjadrovat, lebo, pokial viem, nie si nejako vplyvna osoba so sirokym dosahom ale hadam, ze aj tie "normalne" feministky maju nejake vyssie postavene mienkotvorne tvare reprezentujuce to hnutie, ktore tento dosah maju. tak treba apelovat na nich, nech sa k tomu vyjadria.
chapes, co vravim nevravim, ze vsetky feministky su pice. ani ze su vsetci liberali kokoti. ani ze su vsetci lgbt* prijebani. ale faktom je, ze far left zoskupuje ludi, ktori sa oznacuju za liberalov/feministky/lbgt* aktivistov a kvalitne im to kuruje na tie hlavy. a preto je podla mna velmi dolezite, aby sa normalne zmyslajuci clenovia/sympatizanti tych hnuti (ktorych je vacsina, si myslim) (nielen) vo vlastnom zaujime radikalne a nahlas vymedzili voci tymto extremnym podskupinam.
@notmehofejk Zrazu sa ti to nechce čítať keď sa v tej debate necítiš konfortne? Ja milujem takýchto "bojovníkov", čo sa boja rozvinutia debaty, ktorú sami začali... Tak bojuj ďalej, tvoju snahu ti pán Boh oplatí na deťoch...
@karlotiskot ako sam vidis, su tu ludia, ktori dokazali pochopit co pisem a vedia adekvatne reagovat. v debate (nie tejto debate celkovo, ale konkretne s tebou) sa necitim komfortne preto, lebo si zabrzdeny.
@notmehofejk No možno si im normálne niečo skúsil napísať. Ale ako vravím, mne si nič konkrétne nenapísal. Ale oka oka, dám vedieť jazykovednému ústavu, že "ľudia" odteraz znamená "človek". Pretože ten druhý sa čo najskor snažil zbaviť debaty s tebou a ani ten jeden čo ostal nie je moc na tvojej strane len si ťa z nejakého podivného dovodu moc váži aby ti priamo povedal, že sa chováš ako kokot. Ale oka. Bojovníku. Kiež by si mi aspoň raz normálne odpovedal na otázku ako hrdý biely nefeminizovaný muž
@midnight v mainstremovych mediach som toho vela o sjw nezachytil, ale vo firmach uz je to rozbehnute na plne obratky. Mam podobnu skusenost ako notme, a viem aj od mnohych kamosov v IT firmach ktore sa nakazili sjw cancerom, ze v radikalizacii moc za zapadom nezaostavame.
Bezna je cenzura viacerych technickych pojmov ako master / slave, whitelist / blacklist, manday (lebo man...) atd. Vyhradne dosadzovanie ludi na posty nie podla ich kvalifikacie a schopnosti, ale na zaklade ich prislusnosti k identitovym skupinam, podla kvot.
Najsialenejsie na tom je, ze som si nikdy nespajal pojmy ako whitelist/blacklist s belosskou cernosskou rasou, vzdy som si predstavil tmu a svetlo Mozem odprisahat na cokovlek... A pri slave / master ma ked uz, tak vzdy napadli otroci z antiky, Grecka, Rimskej rise atd, proste nie rasizmus. Kazdopance som za tym vzdy videl technicke pojmy ktore velmi trefne popisuju prave to co sa v softwari deje.
Tito zvrateni chori jedinci nas chcu presvedcit ze nasa rec a zmyslanie su rasisticke, aby potom mohli nasu rec a zmyslanie ovladat.
A kopec pomotanych sjw deciek im ako uzitocni idioti tuziaci po rozoznani ich uslachtilosti (antirasizmu, antimisogynie, antibigotstvu, anti hocico-co-sa-prave-hodi) fandia a ani netusia aku totalitu pomahaju nastolit.
Pred 5 rokmi to este mohlo byt slepymi ludmi brane ako paranoja, dnes tato snaha o radikalnu transformaciu spolocnosti tak bije do oci ze to ani nezvladam vstrebat.
Nuz, niekto vzal 1984 ako navod.
“Don’t you see that the whole aim of Newspeak is to narrow the range of thought? In the end we shall make thoughtcrime literally impossible, because there will be no words in which to express it.” - George Orwell
“There was truth and there was untruth, and if you clung to the truth even against the whole world, you were not mad.” - George Orwell
@wewo Dáš mi aspoň ty nejaké mená tých firiem kde je porušovanie zákoníka práce tak rozmohnuté? Vlastne čo zákonníka práce, oni by tvojím vyhadzovom na základe porušenia takéhoto interného predpisu porušili rovno tvoje základné práva...
ja som neviem.. najradsej by som nebol.. bol som vychovany v spolocnosti kde sa hovori o romoch ze kradnu a podobne.. tak ked zbadam skupinku romov, tak nejak tak podvedome som na pozore.. neviem je to rasizmus?
@wewo raz ma bral jeden chalanisko cez blablacar z Brna do NR, a tiež zhodou okolností spomínal tento novodobý "trend". Sám sa pritom považoval za klasického liberála a spomínal, že títo ultras mu celkom pijú krv. Firma si vraj vyhradila miesto, kam môžu dosadiť len človeka inej rasy, pretože museli dosiahnuť niečo ako kvótu ktorú si niekto vykonštruoval . Akože ja osobne s týmto javom skúsenosti nemám, no počul som už zopár ľudí nezávisle od seba o tom hovoriť. Takže ťažko sa mi vyjadriť na túto tému. A Orwella mi minule spomínal tatko čoby silný konzervatívec, hoci tu knihu nikdy nečítal (no obľubuje Zjem aj Vlek) ale veci ako ministerstvo propagandy mu zjavne rezonovali v ušiach. A 84 ako návod spomenul tiež.
@karlotiskot a co ze porusia moje prava? Ty myslis ze ja sa potrebujem trepat po sudoch a mat znicenu karieru aby som uspokojil zvedavost cudzieho cloveka na internete?
Za totality pred 1989 sa ludia bali hovorit proti strane, vedeli co bude nasledovat. Znamena to ze sa ziadne prava neporusovali?
Ked niekoho navzdy verejne krivo oznacia za rasistu, bigota, homofoba, transfoba atd, je to dnes vacsi problem pre samotneho jedinca ako ked firmu oznacia za to ze cloveka krivo obvinila. Mam pocit ze hovorim uplne samozrejmosti.
Ci tebe pride pravdepodobnejsie ze sme vsetci v deluzii a paranojach (teraz nehovorim len o nas v tomto fore), nez ze vo svete je naozajstne zvratene zlo ktore sa dostalo na vysoke pozicie z ktorych sa rozhoduje o zivotoch ludi?
Stalo sa to v historii tolko krat... Vzostup fasizmu, nacizmu, stalinizmu, maoizmu... Vzdy tam boli neveriaci Tomasi ktorych sa prave situacia netykala a zlahcovali ju ze ostatni zasiahnuti iba prehanaju.
Dialo sa to dlho a pomaly, dnes uz je bod zlomu. Samozrejme, v niektorych firmach / instituciach / krajinach viac nez inde, si stastny clovek ak si na to este nenarazil a mozes si dovolit ten luxus mysliet si ze je to cele iba nafuknute.
Zabu za ziva tiez neuvaris tak ze ju hodis do vriacej vody lebo hned vyskoci. No ked ju das do studenej a zacnes pomaly ohrievat, nevsimne si ze teplota stupa a uvari sa za ziva. Skor ci neskor si sice vsimne ze sa uz vari, no je tak poskodena varom ze uz nevie vyskocit.
Toto je transformacia zapadnej spolocnosti sa deje uz par desiatok rokov. Nasilne protesty zlocineckych ("anti")rasistickych hnuti, cenzura a deplatformacia ludi co na to poukazuju, nutena zmena slovnika, zmyslania a vnimania ludi, a podobne clanky ktore podla teba napisala "nejaka radikalna cernoska" su dnes na zapade mainstream. Voda uz vrie.
@wewo Počkaj zastavím ťa. Keď budem chcieť nekonkrétne reči o tom ako liberalizmus ničí nejaké naše akože hodnoty tak si zajdem na kulturblog, alebo z odpadkov vytiahnem nejaký zem a vek, Takže prosím ťa, dáš mi názvy tých firiem?
Ako nehnevajte sa na mňa, ale čo ste vy za hovná v tých IT firmách? ITčkárov je a vždy bude nedostatok, ja sa v čase koronakrízy ako pojebaný skladník viem postaviť aj svojím zamestnaním za to, že mi piča dá úlohu, ktorá nesúvisí s mojím povolaním a vy mi tu ako IT čkári tvrdíte, že sa bojíte o svoje miesta lebo vám niekto siaha na zákonné právo?
*Ťuk Ťuk*
-Kto je tam?
-nikto, to si len ťukám do čela ako kokotne to vyzerá v mojich očiach...
@openmindedfreak tak 84 je vplyvna kniha a kazdy kto sa boji ze protichodna ideologia nez je ta jeho sa zvrhne na totalitu sa v nej vidi.
Samozrejme ze ju cituju ako praviciari ktori sa boja velkeho vplyvu far left v mediach, v HR firiem a na akademiach, ako aj far left ktori vidia podobnost napr. vo vlade Trumpa.
Moje vyznanie neviem uplne zaradit (a myslim ze je to irelevantne), mam mnoho liberalnych a aj zopar konzervativnych nazorov. No snahu obmedzit moje prava a slobodu vyjadrovania sa a myslenia ale vidim rozhodne zo strany (radikalnej) lavice.
A mne je uplne jasne ze bezny laviciar ktoremu vadi napr. nefer prerozdelenie moci, sialene bohate korporacie ktore nikto nekontroluje atd, nemusi suhlasit (a castokrat ani nesuhlasi) s kazdou kravinou s ktorou pridu far left, ale naozaj sa nedostatocne od blaznov z ich strany nazoroveho spektra distancuju. Co je dost podobne ako drzat s nimi, lebo na to aby sa zlu darilo staci aby dobri ludia nerobili nic...
@karlotiskot nehovorim o liberalizme ale o extremistickej lavici, nesledujem kulturblog a necitam zem a vek. Mozno prave taketo tvoje jednoduche zmyslanie a skatulkovanie ma nieco s tym ze si skladnik. Na moj argument absolutne nie je potrebne to, aby som niekoho menoval.
Ci pockaj, ty si nikdy nekritizoval ziaden system pokial si prave nevedel / nebol ochotny priamo vymenovat konkretne entity ktore za stav mozu? Nez napr. praskla kauza s Kocnerom a sudnictvom, nikdy si nepicoval na nedoveryhodnost nasich insitiucii? Lebo niekto by povedal daj mi konkretne mena oligarchov, sudcov, politikov, alebo bud ticho a trepes a nic take sa nedej?
Pred 30 rokmi by si statocne povedal ludom ze presne mi povedzte mena ludi z KSC ktori mozu za to ze sa nemame dobre, a ked nedate tak len bluznite?
Nepoviem ti mena konkretnych firiem uz len preto ze neverim v tvoje dobre umysly, nesnazis sa ani viest rozumnu diskusiu, uchylujes sa na hlupe klise ako citovanie zem a vek a zlahcujes problemy o ktorych nevies nic.
Preco som sa nepoucil z chyb inych a snazim sa sem vobec nieco pisat?
@wewo ja sa obávam najviac operovania médii s polopravdami, je to skurvený mor, ľudia v tom nevedia čítať, je to omnoho nebezpečnejšie ako keby písali čistú lož, pretože tá sa dá odhaliť. Polopravda tiež, no je to na dlhé lakte a človek musí mať nejaké povedomie o danej téme, či aspoň si vedieť vyhľadať a preložiť aj povedzme zahraničné zdroje. Ale veď koniec koncov žijeme v postfaktuálnej dobe, tu je ťažké vôbec s niečim operovať, no vplyv radikálneho ľavého krídla je tiež podľa mňa na vzostupe. A to neodoberám žiadne noviny, nečítam konšpiweby, ono stačí mať asi trošku otvorené oči a uši...
@wewo Čo to trepeš prosím ťa? Tu sa bavíme o tom na čo máš priamy vplyv - na tvoje zamestnanie, fantazmagórie o Kočnerovy si nechaj. Ako Že to boli dovody prečo nemožeš zverejniť na anonymnom profile meno firmy ktorá sa snaží chovať protiprávne voči tebe?
Ako ja neviem čo ste vy za šulíní. Človek chce od vás jednu jedinú vec, ktorá dá zázemie tým vaším bludom a ani jeden toho zázraćne nie ste schopní ale chyba je vo mne.
Ty budeš zrejme z tých ITéčkárov čo nepotrebujú ani výrokovú logiku k svojej práci (učivo matematiky prvej triedy strednej školy). To sa potom nečudujem že sa bojíš o svoje miesto
Fuj, ešte tu przníte Orwella deti. A máte pocit že ho žijete kvoli ultralavičiarom...
A hej hej bojovať na birdzi proti firmnej politike je velice nápomocné. Normálne cítim ako sa vesmírna energia mení vďaka vám k dobru A keď vám niekto povie, že to máš riešiť s firmou a postaviť sa za svoje tak ti to nestojí za to Čo ste vy za karikatúry preboha?
@karlotiskot fuha, tak tu si dobre prestrelil... SI mimo clovece. Ja som napr. o sebe nikdy nenapisal ze som IT-ckar, nie som na anonymnom profile, nepisem bludy iba absolutne nemas otvorene oci... lebo sa chces vyjadrovat o politickej situacii vo firmach o ktorych nemas najmensiu predstavu. Bohuzial skladnictvo je trosku iny svet, rubes vysoko ak si myslis ze si adekvatny diskutujuci.
Jasne som ti napisal ze nemam najmensiu motivaciu verejne pisat mena ziadnych firiem uz len preto ze neverim v tvoje dobre umysly - ocividne iba provokujes. Strata zamestnania tiez nie je jedina vec ktora ludom hrozi ak si dovolia verejne kritizovat system.
Uz len to ze si sa sem ako argument pokusil miesat liberalizmus a akesi utlacanie hodnot, fake news stranky a konspiracny casopis si ukazal ze ty v prvom rade nechapes celemu konceptu toho co com sa tu vobec bavime a nebudem preto s tebou stracat cas.
Mozem sa akurat tak hnevat ze som sa nechal vytrollovat.
@wewo Oka wewo z nikadiaľ. Velice neanonymné. Takže vlastne ani nie si ITéčkár a nakoniec sa to deje vobec v tvojej firme alebo len vo firme tých kamošov?
Wtf? Sám dobre vieš, že to čo popisuješ nie je na občiansko-právne konanie ale na trestné stíhanie. Vyhodenie zo zamestnania by bolo NELEGÁLNE!
A ešte raz, stojí ti za to vyplakávať nekonkrétnosti na birdzi ale riešiť ten problém to ti za to nestojí. Chápem. Velice skvelé.
Vieš aké mám skúsenosti ja? Že človek, ktorý nevie vyklopiť niečo priamo a potrebuje desať krát okolkovať aký je ten čo od neho konkrétnosť žiada kokot, vlastne len obkecáva kokotinami niečo čo je nakoniec celkom inak. A netvár sa tu že ja som ten čo obieha od témy, blahosklonný si začal byť ty aby si zavadzal tému do miest kde táto téma nieje, tak sa tu nehraj na dobráka ty piča škaredá
Fakt dospelí ľudia a príde im efektívnejší plakať na birdzi ako riešiť svoju situáciu a nadávať ako za ich sracky može nejaký ultralavičiar??? Veď je to nechutné... Jediné čo vidím je decko ktoré plače po tom ako si jeblo palicou po čele, povedalo, že to urobila banda cigáňov, ale nepovie akých, lebo sa bojí a po pol hodine vypytovania zitíš, že si po tej sprostej hlave jeblo samé.
@wewo Možno ešte nejakých pár rokov dozadu by som ťa označila za paranoidného. Momentálne to bohužiaľ nemôžem urobiť, keďže to, čo popisuješ sa deje aj v rámci YouTube napríklad. Jednej punkovej pesničke, v ktorej kritizujú postup Izraela proti Palestíncom, zrazu zmizol názov z YouTube. Pesnička sa volala jednoducho "Israel". Ešte pred rokom tam ten názov bol, zrazu zmizol. Nikde sa v nej nespieva nič rasistické ani xenofóbie, je to čisto iba kritika toho, ako sa Izrael správa.
Celkovo som zo súčasnej radikalizácie na všetkých frontoch celkom znechutená. Akurát som prečítala knižku od profesorky pôvodom z Alžírska, ktorá pôsobila myslím že v amnesty international a podobných inštitúciách. V tej knižke popisovala, ako veľmi je sklamaná postupom ľavice, ktorá sa v otázke moslimského fundamentalizmu zachovala otrasne v rámci zachovania politickej korektnosti. @tarassaco Ono úplne eliminovať stereotypy nie je možné a môj skromný názor je, že to nie je ani úplne žiadúce. Dnes ľudia vidia veci príliš čiernobielo (nenarážam priamo na teba), ale z psychologického a napríklad aj jazykovedného hľadiska majú stereotypy svoje opodstatnenie. A to hovorím ako človek, ktorý veľmi nemá rád škatuľkovanie.
@tralalibang ja mám prečítané dve knihy od Břetislava Turečka, páčil sa mi aj jeho rozhovor v debatním klubu, myslím, že ho viedol s Petrom Pelikánom. Obaja výborní odborníci v problematike ohľadne blízkeho a stredného východu. Porovnávali v ňom mimo iného aj fungovanie médii napríklad v Libanone a v stredo a západoeurópskych krajinách a neschopnosť prijímať veľké množstvá informácii a prílišnú sociálnu transformáciu v modernej spoločnosti. Narozdiel od Blízkeho východu ktorý prijíma zmeny len veľmi pomaly, tu sa zasa dejú naopak príliš rýchlo, vznikajú teda logické tlaky, pretože medzi starým vnímaním sveta a tým novým je zrazu šialená priepasť. A s týmto príchodom vidím aj radikalizáciu ostatných strán, pretože sa začali cítiť ohrození touto novou vlnou "progresivity".
@tralalibang Konečne niečo konkrétne tu vidím, aj keď zas nečítam všetko čo tu je. Mne sa zas páčil pokus skupiny vedcov, kde schválne uverejňovali "liberálne nezmysly" v renomovaných vedeckých časopisoch. Dostali tam úplne nezmyselné štúdie a nerealizované prieskumy, stačilo ich podávať čo najvedeckejšie. Ale to je tiež len o ľuďoch v daných plátkoch. Ak vo firme pracuje banda ľudí, ktorým ide viac o čítanosť ako o fundovanosť a fundovaní ľudia tam zostanú potichu pracovať, alebo odídu a vyplakávajú na tom po súkromných blogoch spolu s južanskýmý crackheadmy, kam nás to dostane? Vedci sa na tom dobre pobavili, preukázali štúdiou, že s určitou dávkou fundovanosti sa dá dostať do hociakého vedeckého plátku hociaká lož a zmenilo sa niečo? Prečo by sa malo?
@karlotiskot vidis, mozno nakoniec predsalen aspon daco pochopis. ked niekto precita co poviem a adekvatne zareaguje, tak adekvatne zareagujem aj ja. ked na druhej strane niekto neprecita co poviem, vymysli si svoje a nasledne ma zasype hrbou sraciek, tak mu vynadam a poslem ho do pice. jednoduchy koncept, no nie?
@karlotiskot Ja už neverím, že sa niekedy niečo zmení Po tých všetkých historických knižkách, čo som si prečítala mám pocit, že sme sa technologicky posunuli, ale inak je to the same old shit. Tisíce rokov sa používa tá istá propaganda, tie isté klamlivé techniky, tie isté zastieracie spôsoby na to, aby si pár chujkov udržalo moc. A na to, aby sa udiali veľké zmeny si vždy potreboval dobre zorganizovaných ľudí, čo je bez peňazí celkom problém. Takže neviem no, ja som už príliš znechutená zo všetkého, aby som verila vo svetlé zajtrajšky a skôr som stratila záujem
@notmehofejk Zato ty nič nechápeš doteraz ty "bojovník" Prosím ťa tagni ma až keď mi dokážeš odpovedať na otázky ako normálny človek. Nie ako zdurdené decko.
@tralalibang Vieš ja vidím chybu práve v tom, že sa dané veci nikdy neriešia tam kde sa majú riešiť a "bojovníci" čo proti tomu broja po internetoch sa nakoniec stávajú len súčasťou toho problému. Každý hovorí ako ho budú perzekuovať v práci ako ju možno stratí, ako sa mu nechce to riešiť, ale neuvedomujú si, že skutočný boj, toto všetko obnáša. Vidím fakt chybu v tom, že keď sa aj v realite obzriem okolo seba, tak plno vekovo dospelých ľudí má mentálny svet malého decka kde svoje "boje" zvádzajú pohodle vo svojich fantáziách a pri tom plačú ako sa im dejú v živote strašné veci od ultranáckov, ultralavičiarov, židov, alebo moslimov... Ale zas jo tiež je v tom istá historická cyklickosť, kedy je ľudskú bytosť vzhľadom na spoločenské normy a naučené správanie doležitejšie nejak vyzerať ako niečím byť.
@notmehofejk Uvedom si, že v tých vetách čo si my napísal nie je nić čomu sa dá porozumieť. Je to len kopa kecov ukrivdeného plačúceho decka, ktoré ma pocit, že tým robí spoločnosti nejakú službu, pri tom robí len to isté nad čím vyplakáva...
ja som to moc necital ale ako ste sa dostali k tomu ze by firma nejak porusovala zakonnik a moje prava? oni dokazu nahradit slave a blacklist niecim bez toho aby hocico porusili. to jedine ze by sa ti zacali vyhrazat vypovedou ak neprestanes pouzivat slave a blacklist, ale riesenie bude skor take ze sa akurat najde nejaky trt (nejaky scrumovy peon urcite) ktory ti bude dokola pripominat ze blacklist nie je spravny az ta to neprestane bavit
@etelnair No skor ide o to, že ak by ťa za to vyhodili. Trošku zveličujem, podstata je v tom, prečo plakať na birdzi o nejakej černoške, ktorú každý neznáša miesto riešenia niečoho čo ho trápi so zamestnávateľom
@notmehofejk jj vysvetlil mi, že plakanie na birdzi je omnoho efektívnejšie v boji s ultralavičiarmi ako sa ozvať vo firme. Si podajte ruky a poplačte si na ramenách.
@karlotiskot u nas to ludia v usa uz zacali riesit tiez ze slave asi nebude a blacklist mozno tiez nie ale neviem si predstavit ze by niekoho vyhodili, vobec nie je tlak na to aby sa to prestalo pouzivat interne, akurat je snaha nahradit to v dokumentacii a vo vselijakych propagacnych materialoch aby nejakemu zakaznikovi z toho nahodou nejebalo, inac sa z toho ludia len smeju. keby sa aj nejaka HR mumia angazovala a snazila sa proti tomu bojovat tak ako prvej sa zbavia jej lebo posledna vec co manazment chce je prist o uzitocneho cloveka kvoli niecomu takemu
@etelnair nuz, to neboli moje slova to tutok kolega odbornik ma vacsi prehlad, ako to chodi v IT firmach nez vsetci ich zamestnanci dokopy. fakt, ze IT firmu z vnutra v zivote nevidel, vobec nie je podstatny.
kazdopadne myslim, ze u nas sa to nijako radikalne vynucovat nebude. keby ma kvoli tomu ale teoreticky chceli vyhodit, je tam loophole, cez ktory sa to spravit da a ja si ani nepipnem. povedal som, ze to neprestanem pouzivat, lebo na to po prve nie je dovod a po druhe odmietam podporovat extremne lavicove ideologie. odvtedy som uz napisal par specifikacii a nik nepicoval, cize..
lenze to neni, ze "hura, vydupal som si, ze budem pouzivat blacklist, aj ked mi to zakazali!". ano, toto je prkotina. a ano, v tomto pripade sa da povedat, ze som "vyhral". lenze silno pochybujem, ze to pri tomto skonci. ta pociatocna idea tam je stale a skor ci neskor pridu s este o nieco vacsou kokotinou. a ked to respektovat nebudem, co nebudem, tak sa do mna za to raz niekto seriozne obuje a ja budem mat len hrstku zlych moznosti, ako s tym nalozit.
@107 Ďakujem za vysvetlenie.
Ja si myslím že reálne to funguje nejak takto a nie sú to žiadne snahy ultralavičiarov nanútiť špičkovím slovenským ITéčkarom z birdzu (sry že k ním patríš) z ktorých vlastne jeden ani nie je nakoniec ITéčkar, nejaké lavicovofasistické hodnoty...
Myslím si, že takto podané je to úplne zmysluplné a dáva zmysel aj to prečo sa to rieši v tomto sektore už aj v našich končinách, keďže objednávky na dané služby (celkom dosť rozsiahle) ti ľahko prídu od nejakého niggleta aj tu na Slovensko či do Čiech. Mne aj bolo podozrivé, že na náš hobbymarket žiadny ultralavicový útok zatiaľ nešiel aj keď máme za maskota bobra...
No a konečne moja odpoveď na otázku vo fóre je: "Jasně Negře"
@etelnair@107 ono problem co sa tu opisuje je, ze teraz to sice funguje tak ako pises, ze radsej vyhodia HR mumiu ako mna. lenze to sa moze so zmenou spolocenskej klimy v nastolenom smere, velmi lahko zmenit. staci, ze verejnost zacne akceptovat myslienku, ze su tieto pojmy zle a ze by sa nemali pouzivat. vyhodis v takom pripade HR mumiu? a budes sa vysporiadavat s hromadou PR sraciek, ktora sa spusti po zverejneni jej pribehu, ako prisla o pracu za svoj boj proti rasistickej terminologii? v takom pripade mozu velmi lahko zacat lietat odbornici.
@notmehofejk Napísal si, že to ďalej používaš a vydedukovať sa z toho dalo, že z toho vlastne nič nemáš a ty si plakal ďalej že nie je relevantné či z toho niečo máš lebo ultralavičiary...
@notmehofejk@111 Takže ty z toho fakt nič nemáš a celé toto divadlo o tvojom bojovaní proti ultralavičiarom bolo o tvojich fantazmagóriách, že čo bude až na to neupozorníš na birdzi tým najkokotnejším sposobom? Ehm nehovoril som to niekde na začiatku že to tak je? Takže preto toľko obklúk a strachu sa vyjadriť na rovinu Ty si riadne vymletá palica kamarát
@karlotiskot ved uz jeb na to. chod do pici, daj si brko. ja fakt nerozumiem tomu, ako dakto moze byt taky kokot, ze za toho boha nedokaze ani jednu vec precitat tak jak je napisana.
nemusis vyhadzovat nikoho, pokym sa takito ludia nedostanu na pozicie kde si nemyslim ze sa dostanu tak sa moze cele hr aj postavit na hlavu
a potom to este moze ist vertikalne cez x levelov lebo sa trebars ceo boji o imidz firmy ale napriklad u nas by to slo smerom dole tak nejak do stratena
ale asi cim mensia firma tym horsie to moze byt, tam uplne staci ze to niekto povie manazerovi na obede, ten zacne robit paniku a zacne dzubat priamo svojich piatich zamestnancov
"co proti tomu robim je za prve moja vec a za druhe to tiez nie je relevantne. ale v skratke, POVEDAL SOM, ze to odmietam prestat pouzivat a pouzivam to nadalej."
tvoja reakcia no.1:
jj vysvetlil mi, že plakanie na birdzi je omnoho efektívnejšie v boji s ultralavičiarmi ako sa ozvať vo firme.
tvoja reakcia no.2:
Napísal si, že to ďalej používaš a vydedukovať sa z toho dalo, že z toho vlastne nič nemáš a ty si plakal ďalej že nie je relevantné či z toho niečo máš lebo ultralavičiary...
POVEDAL SOM. vies co to znamena, ty hlava sprosta kokotia? kde ty do pice narabas s tym, co pisem, ked kurva kokot nevies ani len citat? o nejakom rozmyslani ci chapani ani nevravim? nic, nemam nervy na teba.
@etelnair ved bodajby si mal pravdu ale tak v usa to vyzera jak to vyzera. aj ked, asi zalezi od toho, koho sa pytas. kazdopadne, obzvlast na akademickej pode sa udialo x pripadov, ked vyucujuci letel, lebo niecim pohneval extremnu lavicu.
to nie je o tom, aky ma konkretne toto dopad na konkretne moju poziciu v konkretne tomto case. ze sa ta iniciativa momentalne vo vertikalnej strukture strati, je sice cool benefit, ale nic to neriesi. ide o to, ze sa vobec
vytvorila spolocenska atmosfera, v ktorej sa ceo musi bat o imidz firmy v pripade, ze sa neprestanu pouzivat take a hentake slova. chapes, preco by sa ceo vobec mal niecoho takeho obavat? chapes, ked ma ceo opodstatnenu obavu, ze by pouzivanie slova blacklist mohlo ohrozit biznis, tak to indikuje, ze je daco kurva zle.
Niekedy chcem byt ako ty, vyzeras, ze rozumies uplne vsetkemu na svete. Ale na druhej strane sa za to stale hnevas, je to asi skor prekliatie ako pozehnanie.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
126 komentov
A reagovať na to treba takto? Hmmm tak teda díky ti, že zachraňuješ svet?
*facepalm*
Ako sorry, mne prídeš len ako človek čo má mentálnu poruchu a sája odveci veci a tvári sa že ešte viac odveci vecou tieto veci nejak napráva... Chorá hlava proste... Šak si to prečítaj po sebe...
nesuvisiace? bolo to zakazane preto, lebo je to udajne rasisticke. ze ty nieco nedokazes pochopit neznamena, ze to tak nie je.
@karlotiskot
"You can't fight racism or any other kind of ism on anything other than a human individual level. Failure to recognise this will mean you'll soon be doomed to become the very problem you're trying to solve."
a hej. v @8 pisem, ze tu vznikaju zarodky extremistickeho uvazovania, ktore ma bude obmedzovat pod zastitou boja proti rasizmu vo veciach, ktore s rasizmom nemaju nic spolocne. v @15 uvadzam konkretny priklad takej situacie. cize to je absolutne dostacujuca suvislost. znova preto odporucam vyhladat psychiatra.
"Bože stojí ti to za to reagovať na trúbku ktorá má pocit, že rasizmus je možný len voči čiernym"
ta jedna trubka vyjadruje oficialny postoj celeho feministickeho/sjw hnutia, ty trubka.
taktiez kamosi, co su este na fb, mi zvyknu posielat screeny z roznych diskusii, ktore su uplne klasicky sjw blabot, len pre zmenu po slovensky.
ale hadam, ze ked pohladas, tak daco najdes. ja sa v tom nijak aktivne nerypem a aj tak sa to ku mne tak ci hentak donesie.
Ty si naozaj zaujímavý človek.
este nejake horuce otazky?
Ty si prečítaj po sebe tie bláboly prosím ťa a ešte raz si uvedom koľko spojitostí je v tvojej hlave a že človek z internetu do tvojej hlavy nevidí na tie súvislosti aj na tie ktoré reálne existujú. Takže ak chceš postaviť debatu na tom, že niekde sa deje oficialne zakazovanie slov kvoli rasistickemu podtextu a teba to nejako obmedzuje v nejakej činnosti a nejaké ženy si spravili worshop pre seba a nejaká čierna rasistka napísala blog... To nie je debata, to je plakanie malého decka...
Inak s tebou v podstate súhlasím, ale reaguješ príliš agresívne na niečiu snahu byť k ľuďom (určitej skupine) dobrý, a tým skutočne nič nedosiahneš. Jedine to, že z nich budú ešte väčšie obete a ty ten zlý. A potom sa na to znovu budeš hnevať.
preco by malo byt relevantne, ci existuje nahrada? oni v prvom rade nemaju byt co zakazane.
co proti tomu robim je za prve moja vec a za druhe to tiez nie je relevantne. ale v skratke, povedal som, ze to odmietam prestat pouzivat a pouzivam to nadalej.
a pre buducnost, ked nevies nic o tom, co momentalne extremna lavica presadzuje a ake to ma implikacie, tak odporucam si to bud nastudovat alebo drzat hubu.
Máš z toho nejaké postihy? Si zamestnanec firmy nie otrok možeš z nej dokonca odísť ak nesúhlasíš s jej politikov...
Prosím? A už sa dočkám toho objasnenia tvojho štýlu boja? To ma zaujíma naozaj najviac (dozvedel som sa teda aspoň, že bojuješ proti extrémnej lavici
tiez je nutne podotknut, ze vlna tychto far left extremov je do obrovskej miery nevyprovokovana. kedy si naposledy niekde videla, ze by niekto explicitne povedal, ze na toto miesto cernocha nevezme? lebo ja snad nikdy. a napriek tomu zacina byt opacny extrem standardom. a to je problem.
@Tarassaco ale tak ta "nevyhnutna" nedokonalost, to uz nie je zalezitostou rasy/pohlavia. je xy faktorov, ktore urcuju sympatie resp. antipatie k nejakemu cloveku. a vzdy sa bude diat, ze sympatie/antipatie budu zohravat ulohu pri vybere do zamestnania, napriklad. rasa/pohlavie su hold jednymi z tychto faktorov. ale na tom nevidim nic zle. je hadam jasne, ze si sef vezme do teamu cloveka, ktory je nielen kvalifikovany, ale aj (pre neho) sympaticky.
@56 Fakt si skritizoval ženu čo sa od toho dištancovala za to, že sa od toho nedištancovala podla tvojich predstáv? Bože, bože... Naozaj sa daj dagnostikovať, pretože "realita" v tvojej hlave ani náhodou nekorešponduje s každodennou realitou sveta... Okrem toho myslím, že najvačší propagátor tých lavicových extrémistov si nakoniec ty sám ale to ti asi tiež nedopne. Ako fakt si neuvedomuješ ako svojou kokotnosťou robíš iným chuť postaviť sa na ich stranu?
@Tarassaco lenze ludia nie su roboti. a ked chcu sudit na zaklade stereotypov, tak budu, aj ked to nie je racionalne. a znova vravim, stereotypy su len jedna z celeho kvanta veci, ktore urcuju vysledne sympatie/antipatie. cielom by nemalo byt absolutne eliminovat stereotypy (lebo to potom mozme zacat vyhladzovat aj vsetko ostatne zo spominaneho spektra), ale vyhnut sa systemovemu rasizmu, sexizmu a diskriminacii. comu sa dnesna spolocnost uz v podstate uplne vyhyba, mozno az na nejake vynimky.
A keď už si taký macher dočkám sa konečne popisu podstaty tvojho boja? Nepredstavuješ si náhodou ako svojím chovaním vlastne vyvažuješ situáciu?
@Tarassaco myslis, ze si to vyzaduje snahu? tie najsilnejsie sa eliminuju prirodzene v dosledku globalizacie a javov, ktore sa nou implikuju. ludia postupne prichadzaju do kontaktu s vacsim mnozstvom inych ludi, s ktorymi pred tym do kontaktu neprichadzali, uvidia, ako sa spravaju a dostanu moznost si vytvorit nazor z vlastnej skusenosti. cim viac sa do toho bude babrat, tym to podla mna bude horsie.
ale tak dik za usmernenie, kludne mi mozes taketo skvosty posielat, ked sa k nim dopatras, aby som sa dostatocne hlasne mohla od nich distancovat, kedze ja fakt nemam kapacitu to nejako sledovat. aj ked neviem, ci by to v tomto pripade pomohlo, kedze koniec koncov som biela, takze jasne, ze budem tvrdit, ze vsetci belosi nie su rasisti
Toto je totiž to všetko čo si my napísal:
-Černoška má blog na ktorom má samú negatívnu odozvu.
-Cítiš sa ohrozený blogom černošky z USA, ktorý má samú negatívnu odozvu.
-Zakladáš na ňom premisu, že takýto blog možu za to, že v tvojej práci oficiálne zakázali dve slová. A že niekde pri vás urobili čisto ženský workshop o ženskej sexualite.
-Tie dve slová stejnak v práci používaš.
-Bojíš sa zverejniť názov firmy, ktorá vyžaduje veci zjavne v rozpore so zákonníkom práce.
-Na otázku čo chceš dosiahnuť chovaním mi odpovieš, že mám držať hubu keď neviem nič o extrémnej pravici a očividne to považuješ za reálne zdovodnenie svojho chovania.
-Na opakované prosby o preformulovanie tejto odpvoede v niečo konkrétne mi napíšeš, že to neurobíš, lebo sa bojíš, že to prekrútim.
Hmmmm.... Prečo si o tebe nemyslieť, že si jebnutý na hlavu...
You can’t help you were born to racist parents, who were raised in a White Supremacist system.
You can help with tearing down the racist systems and structures that support you and kill me and my sons based on flawed science crafted by flawed White and European people.
amen.
ja neviem, v akych (resp. v ci vobec) feministickych komunitach sa pohybujes. jasne, ze ty sa budes zbytocne nahlas vyjadrovat, lebo, pokial viem, nie si nejako vplyvna osoba so sirokym dosahom ale hadam, ze aj tie "normalne" feministky maju nejake vyssie postavene mienkotvorne tvare reprezentujuce to hnutie, ktore tento dosah maju. tak treba apelovat na nich, nech sa k tomu vyjadria.
chapes, co vravim nevravim, ze vsetky feministky su pice. ani ze su vsetci liberali kokoti. ani ze su vsetci lgbt* prijebani. ale faktom je, ze far left zoskupuje ludi, ktori sa oznacuju za liberalov/feministky/lbgt* aktivistov a kvalitne im to kuruje na tie hlavy. a preto je podla mna velmi dolezite, aby sa normalne zmyslajuci clenovia/sympatizanti tych hnuti (ktorych je vacsina, si myslim) (nielen) vo vlastnom zaujime radikalne a nahlas vymedzili voci tymto extremnym podskupinam.
Bezna je cenzura viacerych technickych pojmov ako master / slave, whitelist / blacklist, manday (lebo man...) atd. Vyhradne dosadzovanie ludi na posty nie podla ich kvalifikacie a schopnosti, ale na zaklade ich prislusnosti k identitovym skupinam, podla kvot.
Najsialenejsie na tom je, ze som si nikdy nespajal pojmy ako whitelist/blacklist s belosskou cernosskou rasou, vzdy som si predstavil tmu a svetlo Mozem odprisahat na cokovlek... A pri slave / master ma ked uz, tak vzdy napadli otroci z antiky, Grecka, Rimskej rise atd, proste nie rasizmus. Kazdopance som za tym vzdy videl technicke pojmy ktore velmi trefne popisuju prave to co sa v softwari deje.
Tito zvrateni chori jedinci nas chcu presvedcit ze nasa rec a zmyslanie su rasisticke, aby potom mohli nasu rec a zmyslanie ovladat.
A kopec pomotanych sjw deciek im ako uzitocni idioti tuziaci po rozoznani ich uslachtilosti (antirasizmu, antimisogynie, antibigotstvu, anti hocico-co-sa-prave-hodi) fandia a ani netusia aku totalitu pomahaju nastolit.
Pred 5 rokmi to este mohlo byt slepymi ludmi brane ako paranoja, dnes tato snaha o radikalnu transformaciu spolocnosti tak bije do oci ze to ani nezvladam vstrebat.
Nuz, niekto vzal 1984 ako navod.
“Don’t you see that the whole aim of Newspeak is to narrow the range of thought? In the end we shall make thoughtcrime literally impossible, because there will be no words in which to express it.” - George Orwell
“There was truth and there was untruth, and if you clung to the truth even against the whole world, you were not mad.” - George Orwell
Za totality pred 1989 sa ludia bali hovorit proti strane, vedeli co bude nasledovat. Znamena to ze sa ziadne prava neporusovali?
Ked niekoho navzdy verejne krivo oznacia za rasistu, bigota, homofoba, transfoba atd, je to dnes vacsi problem pre samotneho jedinca ako ked firmu oznacia za to ze cloveka krivo obvinila. Mam pocit ze hovorim uplne samozrejmosti.
Ci tebe pride pravdepodobnejsie ze sme vsetci v deluzii a paranojach (teraz nehovorim len o nas v tomto fore), nez ze vo svete je naozajstne zvratene zlo ktore sa dostalo na vysoke pozicie z ktorych sa rozhoduje o zivotoch ludi?
Stalo sa to v historii tolko krat... Vzostup fasizmu, nacizmu, stalinizmu, maoizmu... Vzdy tam boli neveriaci Tomasi ktorych sa prave situacia netykala a zlahcovali ju ze ostatni zasiahnuti iba prehanaju.
Dialo sa to dlho a pomaly, dnes uz je bod zlomu. Samozrejme, v niektorych firmach / instituciach / krajinach viac nez inde, si stastny clovek ak si na to este nenarazil a mozes si dovolit ten luxus mysliet si ze je to cele iba nafuknute.
Zabu za ziva tiez neuvaris tak ze ju hodis do vriacej vody lebo hned vyskoci. No ked ju das do studenej a zacnes pomaly ohrievat, nevsimne si ze teplota stupa a uvari sa za ziva. Skor ci neskor si sice vsimne ze sa uz vari, no je tak poskodena varom ze uz nevie vyskocit.
Toto je transformacia zapadnej spolocnosti sa deje uz par desiatok rokov. Nasilne protesty zlocineckych ("anti")rasistickych hnuti, cenzura a deplatformacia ludi co na to poukazuju, nutena zmena slovnika, zmyslania a vnimania ludi, a podobne clanky ktore podla teba napisala "nejaka radikalna cernoska" su dnes na zapade mainstream. Voda uz vrie.
*Ťuk Ťuk*
-Kto je tam?
-nikto, to si len ťukám do čela ako kokotne to vyzerá v mojich očiach...
Samozrejme ze ju cituju ako praviciari ktori sa boja velkeho vplyvu far left v mediach, v HR firiem a na akademiach, ako aj far left ktori vidia podobnost napr. vo vlade Trumpa.
Moje vyznanie neviem uplne zaradit (a myslim ze je to irelevantne), mam mnoho liberalnych a aj zopar konzervativnych nazorov. No snahu obmedzit moje prava a slobodu vyjadrovania sa a myslenia ale vidim rozhodne zo strany (radikalnej) lavice.
A mne je uplne jasne ze bezny laviciar ktoremu vadi napr. nefer prerozdelenie moci, sialene bohate korporacie ktore nikto nekontroluje atd, nemusi suhlasit (a castokrat ani nesuhlasi) s kazdou kravinou s ktorou pridu far left, ale naozaj sa nedostatocne od blaznov z ich strany nazoroveho spektra distancuju. Co je dost podobne ako drzat s nimi, lebo na to aby sa zlu darilo staci aby dobri ludia nerobili nic...
Ci pockaj, ty si nikdy nekritizoval ziaden system pokial si prave nevedel / nebol ochotny priamo vymenovat konkretne entity ktore za stav mozu? Nez napr. praskla kauza s Kocnerom a sudnictvom, nikdy si nepicoval na nedoveryhodnost nasich insitiucii? Lebo niekto by povedal daj mi konkretne mena oligarchov, sudcov, politikov, alebo bud ticho a trepes a nic take sa nedej?
Pred 30 rokmi by si statocne povedal ludom ze presne mi povedzte mena ludi z KSC ktori mozu za to ze sa nemame dobre, a ked nedate tak len bluznite?
Nepoviem ti mena konkretnych firiem uz len preto ze neverim v tvoje dobre umysly, nesnazis sa ani viest rozumnu diskusiu, uchylujes sa na hlupe klise ako citovanie zem a vek a zlahcujes problemy o ktorych nevies nic.
Preco som sa nepoucil z chyb inych a snazim sa sem vobec nieco pisat?
Ako ja neviem čo ste vy za šulíní. Človek chce od vás jednu jedinú vec, ktorá dá zázemie tým vaším bludom a ani jeden toho zázraćne nie ste schopní ale chyba je vo mne.
Ty budeš zrejme z tých ITéčkárov čo nepotrebujú ani výrokovú logiku k svojej práci (učivo matematiky prvej triedy strednej školy). To sa potom nečudujem že sa bojíš o svoje miesto
A hej hej bojovať na birdzi proti firmnej politike je velice nápomocné. Normálne cítim ako sa vesmírna energia mení vďaka vám k dobru A keď vám niekto povie, že to máš riešiť s firmou a postaviť sa za svoje tak ti to nestojí za to Čo ste vy za karikatúry preboha?
Jasne som ti napisal ze nemam najmensiu motivaciu verejne pisat mena ziadnych firiem uz len preto ze neverim v tvoje dobre umysly - ocividne iba provokujes. Strata zamestnania tiez nie je jedina vec ktora ludom hrozi ak si dovolia verejne kritizovat system.
Uz len to ze si sa sem ako argument pokusil miesat liberalizmus a akesi utlacanie hodnot, fake news stranky a konspiracny casopis si ukazal ze ty v prvom rade nechapes celemu konceptu toho co com sa tu vobec bavime a nebudem preto s tebou stracat cas.
Mozem sa akurat tak hnevat ze som sa nechal vytrollovat.
Wtf? Sám dobre vieš, že to čo popisuješ nie je na občiansko-právne konanie ale na trestné stíhanie. Vyhodenie zo zamestnania by bolo NELEGÁLNE!
A ešte raz, stojí ti za to vyplakávať nekonkrétnosti na birdzi ale riešiť ten problém to ti za to nestojí. Chápem. Velice skvelé.
Vieš aké mám skúsenosti ja? Že človek, ktorý nevie vyklopiť niečo priamo a potrebuje desať krát okolkovať aký je ten čo od neho konkrétnosť žiada kokot, vlastne len obkecáva kokotinami niečo čo je nakoniec celkom inak. A netvár sa tu že ja som ten čo obieha od témy, blahosklonný si začal byť ty aby si zavadzal tému do miest kde táto téma nieje, tak sa tu nehraj na dobráka ty piča škaredá
Fakt dospelí ľudia a príde im efektívnejší plakať na birdzi ako riešiť svoju situáciu a nadávať ako za ich sracky može nejaký ultralavičiar??? Veď je to nechutné... Jediné čo vidím je decko ktoré plače po tom ako si jeblo palicou po čele, povedalo, že to urobila banda cigáňov, ale nepovie akých, lebo sa bojí a po pol hodine vypytovania zitíš, že si po tej sprostej hlave jeblo samé.
Celkovo som zo súčasnej radikalizácie na všetkých frontoch celkom znechutená. Akurát som prečítala knižku od profesorky pôvodom z Alžírska, ktorá pôsobila myslím že v amnesty international a podobných inštitúciách. V tej knižke popisovala, ako veľmi je sklamaná postupom ľavice, ktorá sa v otázke moslimského fundamentalizmu zachovala otrasne v rámci zachovania politickej korektnosti.
@tarassaco Ono úplne eliminovať stereotypy nie je možné a môj skromný názor je, že to nie je ani úplne žiadúce. Dnes ľudia vidia veci príliš čiernobielo (nenarážam priamo na teba), ale z psychologického a napríklad aj jazykovedného hľadiska majú stereotypy svoje opodstatnenie. A to hovorím ako človek, ktorý veľmi nemá rád škatuľkovanie.
@tralalibang Vieš ja vidím chybu práve v tom, že sa dané veci nikdy neriešia tam kde sa majú riešiť a "bojovníci" čo proti tomu broja po internetoch sa nakoniec stávajú len súčasťou toho problému. Každý hovorí ako ho budú perzekuovať v práci ako ju možno stratí, ako sa mu nechce to riešiť, ale neuvedomujú si, že skutočný boj, toto všetko obnáša. Vidím fakt chybu v tom, že keď sa aj v realite obzriem okolo seba, tak plno vekovo dospelých ľudí má mentálny svet malého decka kde svoje "boje" zvádzajú pohodle vo svojich fantáziách a pri tom plačú ako sa im dejú v živote strašné veci od ultranáckov, ultralavičiarov, židov, alebo moslimov... Ale zas jo tiež je v tom istá historická cyklickosť, kedy je ľudskú bytosť vzhľadom na spoločenské normy a naučené správanie doležitejšie nejak vyzerať ako niečím byť.
@notmehofejk jj vysvetlil mi, že plakanie na birdzi je omnoho efektívnejšie v boji s ultralavičiarmi ako sa ozvať vo firme. Si podajte ruky a poplačte si na ramenách.
kazdopadne myslim, ze u nas sa to nijako radikalne vynucovat nebude. keby ma kvoli tomu ale teoreticky chceli vyhodit, je tam loophole, cez ktory sa to spravit da a ja si ani nepipnem. povedal som, ze to neprestanem pouzivat, lebo na to po prve nie je dovod a po druhe odmietam podporovat extremne lavicove ideologie. odvtedy som uz napisal par specifikacii a nik nepicoval, cize..
lenze to neni, ze "hura, vydupal som si, ze budem pouzivat blacklist, aj ked mi to zakazali!". ano, toto je prkotina. a ano, v tomto pripade sa da povedat, ze som "vyhral". lenze silno pochybujem, ze to pri tomto skonci. ta pociatocna idea tam je stale a skor ci neskor pridu s este o nieco vacsou kokotinou. a ked to respektovat nebudem, co nebudem, tak sa do mna za to raz niekto seriozne obuje a ja budem mat len hrstku zlych moznosti, ako s tym nalozit.
Ja si myslím že reálne to funguje nejak takto a nie sú to žiadne snahy ultralavičiarov nanútiť špičkovím slovenským ITéčkarom z birdzu (sry že k ním patríš) z ktorých vlastne jeden ani nie je nakoniec ITéčkar, nejaké lavicovofasistické hodnoty...
Myslím si, že takto podané je to úplne zmysluplné a dáva zmysel aj to prečo sa to rieši v tomto sektore už aj v našich končinách, keďže objednávky na dané služby (celkom dosť rozsiahle) ti ľahko prídu od nejakého niggleta aj tu na Slovensko či do Čiech. Mne aj bolo podozrivé, že na náš hobbymarket žiadny ultralavicový útok zatiaľ nešiel aj keď máme za maskota bobra...
No a konečne moja odpoveď na otázku vo fóre je: "Jasně Negře"
a potom to este moze ist vertikalne cez x levelov lebo sa trebars ceo boji o imidz firmy ale napriklad u nas by to slo smerom dole tak nejak do stratena
ale asi cim mensia firma tym horsie to moze byt, tam uplne staci ze to niekto povie manazerovi na obede, ten zacne robit paniku a zacne dzubat priamo svojich piatich zamestnancov
"co proti tomu robim je za prve moja vec a za druhe to tiez nie je relevantne. ale v skratke, POVEDAL SOM, ze to odmietam prestat pouzivat a pouzivam to nadalej."
tvoja reakcia no.1:
jj vysvetlil mi, že plakanie na birdzi je omnoho efektívnejšie v boji s ultralavičiarmi ako sa ozvať vo firme.
tvoja reakcia no.2:
Napísal si, že to ďalej používaš a vydedukovať sa z toho dalo, že z toho vlastne nič nemáš a ty si plakal ďalej že nie je relevantné či z toho niečo máš lebo ultralavičiary...
POVEDAL SOM. vies co to znamena, ty hlava sprosta kokotia? kde ty do pice narabas s tym, co pisem, ked kurva kokot nevies ani len citat? o nejakom rozmyslani ci chapani ani nevravim? nic, nemam nervy na teba.
to nie je o tom, aky ma konkretne toto dopad na konkretne moju poziciu v konkretne tomto case. ze sa ta iniciativa momentalne vo vertikalnej strukture strati, je sice cool benefit, ale nic to neriesi. ide o to, ze sa vobec
vytvorila spolocenska atmosfera, v ktorej sa ceo musi bat o imidz firmy v pripade, ze sa neprestanu pouzivat take a hentake slova. chapes, preco by sa ceo vobec mal niecoho takeho obavat? chapes, ked ma ceo opodstatnenu obavu, ze by pouzivanie slova blacklist mohlo ohrozit biznis, tak to indikuje, ze je daco kurva zle.
cize ano, SOM RASISTA.
kazdopadne, ten blog je taka znôška sracek, ze sa mi v hlave otvaraju plynove komory
autorke by som pustil toto