@midnight tak chcem uverit je take jeho motto co sa v serialy casto opakuje pretoze na to aby si uveril najprv musis chciet uverit....skeptik ako scullyova ma prave s tym tazkosti mat otvorenu mysel voci neuveritelnym moznostiam i ked na to ukazuju vsetky dokazy len preto lebo o tom nikdy predtym nepocula alebo sa to javi ako absurdne.
@strangelove nesúhlasím.
na to aby si uverila stačí ak si ochotná uveriť.
aktívne chcieť uveriť už deformuje úsudok, lebo miesto pátrania po reálnych dôkazoch a faktoch už (či už vedome alebo podvedome) začínaš veci manipulovať aby sedeli do toho čomu *chceš* uveriť, alebo priam doslova falšuješ dáta.
ale hej, väčšine ľudí tento rozdiel príde ako nepodstatné slovíčkarenie. chápem a akceptujem, ale mne osobne to príde ako veľmi podstatný rozdiel.
@midnight no vlastne mas pravdu....vsak aj v serialy to tak bolo ze aj on to chcel niekedy tak uverit ze videl spojitost vo veciach ktore tam ani neboli (a potom na to doplatil)
@strangelove Queequeq tuším niečo z Moby Dicka myslím
a čo tak "Uniesli ti sestru mimozemšťania alebo je skutočným otcom tvojho dieťaťa otec predpokladaného otca dieťaťa?"
@strangelove ináč uvedomujem si práve vlastne ako veľmi sa mi štruktúra aktov x páčila... mulder a scully boli dva extrémy, on veľmi rýchlo odfičal do scifi konšpirácií, ona málokedy mala špecifickú teóriu, a skôr len odmietala čokoľvek nadhodené...
...a nakoniec v rozuzlení vyšlo najavo že sa vlastne mýlili obaja, tak ako sa dva extrémy zvyknú, on tým že predpokladal konšpiráciu, ona tým že vrámci zamietania zamietla aj náznaky smerom na správnu odpoveď. a on bol potom šoknutý a smutný že nebola konšpirácia, a ona bola šoknutá že to nakoniec bola vec ktorú by inak okamžite zamietla.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
Moznost 2: ...si skeptik)
ja som to druhé. ale dal som Muldera, lebo ako si to napísala do tej možnosti je to bližšie.
na to aby si uverila stačí ak si ochotná uveriť.
aktívne chcieť uveriť už deformuje úsudok, lebo miesto pátrania po reálnych dôkazoch a faktoch už (či už vedome alebo podvedome) začínaš veci manipulovať aby sedeli do toho čomu *chceš* uveriť, alebo priam doslova falšuješ dáta.
ale hej, väčšine ľudí tento rozdiel príde ako nepodstatné slovíčkarenie. chápem a akceptujem, ale mne osobne to príde ako veľmi podstatný rozdiel.
prečo to nie je radšej
- si posadnutý slnečnicou alebo ti psa zožral aligátor?
a čo tak "Uniesli ti sestru mimozemšťania alebo je skutočným otcom tvojho dieťaťa otec predpokladaného otca dieťaťa?"
...a nakoniec v rozuzlení vyšlo najavo že sa vlastne mýlili obaja, tak ako sa dva extrémy zvyknú, on tým že predpokladal konšpiráciu, ona tým že vrámci zamietania zamietla aj náznaky smerom na správnu odpoveď. a on bol potom šoknutý a smutný že nebola konšpirácia, a ona bola šoknutá že to nakoniec bola vec ktorú by inak okamžite zamietla.
...to je... dosť pekná štruktúra.