Nájdu sa tu takí, čo majú len základne vzdelanie? Pýtam sa preto lebo by ma zaujímalo, čo teraz robia a či sa dá vôbec dokončiť stredná ak ju raz preruším
máš už 18 rokov prečo by si prerušila strednú? každopádne kamarát odišiel zo strednej v poslednom ročníku a potom neskôr o rok si to dorobil externe...
nechcem nikoho urazit, ale poznam par ludi, ktori mali na strednej problemy, riesili prerusenia, odklady, individualne.. a nikto z nich to zatial nikam nedotiahol.
sš je minimum, ktoré - ak chce človek normálne v spoločnosti fungovať - musí mať. proste hocakú učňovku, ak sa mu nechce učiť, ale vyliezť do života bez ničoho, to je... nič. žiaden život.
haaah, hanbím sa za to, sesternica už 2x vzdala strednú, a aj s prácou sekla... a má 19 rokov a myslí si, že život je dať si drogu a celý deň takto prežiť s vymytým mozgom. Pekne sa učte všetci do jedného!!!
Si tehotná alebo veľmi chorá či prečo chceš ukončiť?
@bloodypunk ona sa asi inšpiruje Facebookovým citátom: Nie je dôležité, čo dosiahneš v škole, ale v živote. A popri tom citáte su nejaký speváci, športovci, vynálezcovia a pod.
osobne si myslím že prerušenie štúdia je veľká blbosť... na 90% sa potom k tomu už nikdy nevrátiš
rovnaká blbosť ako nenastúpiť hneď po strednej na výšku, ak to nespravíš hneď pravdepodobne sa k tomu už nikdy nedostaneš
Podľa mňa to dokonči,ale inak podľa mňa na vzdelaní nezáleží vôbec.Na vysoké posty sa dostaneš len cez známosti a na tie obyčajné /pokladník,operátor výroby,predavač atď./ je fuk či máš základnú alebo strednú.A keď chceš odísť do zahraničia tak na tom už nezáleží na 100% vôbec,pretože naše školy nie sú medzinárodne uznávané a keď pôjdeš napríklad do Anglicka, začneš dakde v sklade či máš základku alebo vysokú.To ich absolútne nebude zaujímať.
Inak mám známu čo má len základnú a robí v BA už cez 20 rokov /kuchárka,bufetárka,pomocná sila v kuchyni/. Na Slovensku je prax oveľa väčšia výhoda ako vysoká škola.Ak sa zamestnávatel má rozhodnúť medzi stredoškolsky vzdelaným s 3 ročnou praxou na danej pozícii,alebo vysokoškoláka čo teraz dokončil školu,voľba je jasná.Ale ak chceš ostať na Slovensku určite by som strednú dokončil lebo na teba budú pozerať jak na tupca,lebo tento národ je pri.....ý, česť výnimkám.Najlepšie odísť čím skôr preč,na SVK to nikdy lepšie nebude už.
@jurito presne ako si povedal ak chces naozaj ostat na SVK tak sa uc dalej ale ak planujes ist do zahranicia tam sa ta pytat nebudu ze ake mas skoly...pozri poznam jedneho pana on ma len zakladku no neuverila by si zacal sa len tak ucit anglictinu a SAM no a potom sa s tou anglictinou tak vypracoval ze je z neho velky podnikatel aj so zahranicim
P.S. : je to na tebe ako sa rozhodnes ale rozhodni sa spravne , samozrejme sa netrap ak by si skoncila pri zakl. skole mozno ze s teba vyrastie ani nevies co vysoku si mozes spravit aj v 40 rkoch
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
moji spolužiaci odišli počas štúdia a či si to dokončia (čo asi nie, lebo školu zrušili) je otázne
Si tehotná alebo veľmi chorá či prečo chceš ukončiť?
rovnaká blbosť ako nenastúpiť hneď po strednej na výšku, ak to nespravíš hneď pravdepodobne sa k tomu už nikdy nedostaneš
P.S. : je to na tebe ako sa rozhodnes ale rozhodni sa spravne , samozrejme sa netrap ak by si skoncila pri zakl. skole mozno ze s teba vyrastie ani nevies co vysoku si mozes spravit aj v 40 rkoch