Ahojte, je tu niekto, kto si robil skúšky FCE (First Certificate in English) alebo CAE (Certificate in Advanced English)? Ak áno, koľko rokov ste sa pred tým učili angličtinu? Z akých kníh ste sa pripravovali a ako dlho? Ako vyzeral test, aké úlohy tam bo
Akurát dnes som sa vrátil zo speakingu CAE. Pripravoval som sa na to od začiatku júna, išli sme z knižiek Objective CAE a ešte jednej starej, názov neviem, pretože sme to mali skenované.
Test písomný sa skladal zo všetkých 4 častí, čiže reading, writing, use of english a listening. Každá časť mala ďalšie podčasti, alebo ako to nazvať. Chce to prax (a samozrejme znalosť jazyka) a keď už prídeš na to, na akom princípe to funguje, príde ti to ľahšie... Ale nevravím, že ľahké!!!
FCE som zrobil v juni a nebolo to tazke. Anglinu sa ucim asi od 6 rokov ale vacsinu anglctiny viem z hier a zo serialov a keby som vedel pisat slohy, tak by som si trufol aj na CEA ale Vsetko na FCE som mal medzi 85-95 a sloh pod 60% no
ja idem robiť ielts advanced test v januari kvoli studiu v uk... to je ako first certificate, ibaze pri ielts dosiahnes B2, C1, C2 podla poctu bodov, cize mozes dosiahnuť hocijakú úroveň... pozeral som si official practice materials.. príde mi to celkom lahké.. len niekoré témy na essay sú tošku jeblé.. how stitrict should punishments for driving offences be... a pod. ale sak das to neboj
toto by sa ináč aj mne zišlo...CAE by som rada spravila, anglinu som sa učila dosť dlho...problém je že teraz ked' som v Rakúsku a používam stále nemčinu, zabúdam -.-
no nič, toto bude v najbližšej dobe môj d'alší "objective"
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
Test písomný sa skladal zo všetkých 4 častí, čiže reading, writing, use of english a listening. Každá časť mala ďalšie podčasti, alebo ako to nazvať. Chce to prax (a samozrejme znalosť jazyka) a keď už prídeš na to, na akom princípe to funguje, príde ti to ľahšie... Ale nevravím, že ľahké!!!
Ak máš ešte otázky, tak mi napíš.
A FCE som robil v júni 2009.
no nič, toto bude v najbližšej dobe môj d'alší "objective"