Mám založený účet v slovenskej sporiteľni.. teraz sa chystám do Česka a zaujímalo by ma, že ak si vyberiem peniaze z bankomatu v Česku,stiahne mi nejaký poplatok? Poprípade ak budem platiť kartou, takisto?
Brat mi tvrdí, že nič mi nestiahne,ani za výber
@chestnut jednoznacne CSOB ! Jedine CSOB funguje ako jedna banka. Prevody medzi ceskou CSOB a slovenskou su ZDARMA (sporitelna to ma 50kc) vyber bankomatov neviem ale s ceskou csob vyberies na slovensku za poplatok 6kc co je nic....
Odporucam zalozit si studentsky ucet na svk a dat splnomocenenie rodicom aby mohli narabat so slovenskym uctom a vybavit si v cesku ucet v csob.
Ked som siel do Prahy tak som si obehal snad vsetky banky a najlepsie na tom bol CSOB, potom hned za nou to maju poriesene celkom dobre Sporitelne a Reiffeisen Banka/ Tatra Banka a este aj Unicredit Banka stoji za zmienku.
@chestnut Este je pravda ze na ako dlho ides do Ceska to ma nenapadlo ja som uvazoval ze na dlhsie Popripade da sa vybrat v Ceskej sporitelni v bankomate so slovenskou kartou ale je za to poplatok... neviem kolko...
@houmr ďakujem teda @smis ja idem do česka teraz na dva tyždne, netreba mi vybavovať učet, len som chcela vedieť ze keď si tam slobodne budem vyťahovať peniaze z bankomatu, či mi bude sťahovať
@ smis ano pochopil si spravne, chcem s kartou slovenska sporiteľňa vytiahnuť peniaze v bankomate českej sporiteľne...o inych bankomatoch som ani neuvažovala ,keďže určite mi to niečo stiahne
a ešte raz ďakujeeem
v každom štáte, kde je erste bank, to máš ako na svk.
@4 je blbosť. ja v čechách takto vyberám so slovenskou sporiteľňou už dva roky peniaze z erste bankomatov, platím kartou... a mám to zadarmo. aj v chorvátsku keď som bola v lete, som to mala bez poplatkov.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
@chestnut » www.slsp.sk/downloads/sadzo...
Pokiaľ vyberáš v zahraničí z bankomatu banky skupiny ERSTE, platíš 20 centov, inak 2 eurá ak tomu správne rozumiem.
Odporucam zalozit si studentsky ucet na svk a dat splnomocenenie rodicom aby mohli narabat so slovenskym uctom a vybavit si v cesku ucet v csob.
Ked som siel do Prahy tak som si obehal snad vsetky banky a najlepsie na tom bol CSOB, potom hned za nou to maju poriesene celkom dobre Sporitelne a Reiffeisen Banka/ Tatra Banka a este aj Unicredit Banka stoji za zmienku.
@smis ja idem do česka teraz na dva tyždne, netreba mi vybavovať učet, len som chcela vedieť ze keď si tam slobodne budem vyťahovať peniaze z bankomatu, či mi bude sťahovať
a ešte raz ďakujeeem
@4 je blbosť. ja v čechách takto vyberám so slovenskou sporiteľňou už dva roky peniaze z erste bankomatov, platím kartou... a mám to zadarmo. aj v chorvátsku keď som bola v lete, som to mala bez poplatkov.