Ahojte, táto otázka je skôr mierená na kresťanov. Naozaj sme výsledkom dedičného hriechu za neposlušnosť Adama a Evi ako o tom hovorí Biblia? Ak by to aj bola pravda platí to len pre ľudí alebo aj pre zvieratá, rastliny a pod. čo sa nachádza na našej....
Ak veríš tomu, že dôvod prečo existuje život je ten, že nejaký démon sa zmenil na hada a prinútil vyklonovanú ženu z rebra odtrhnúť jablko z čarovného stromu, tak ti odporúčam túto stránku: » rozpravky.hrkalka.sk/#_=_...
Pre všetkých ktorí to nepochopili. Ja som nikde nenapísal, že tomu verím. Len sa zamýšľam nad tým, ako si kresťania vysvetľujú príčiny nedokonalostí tohto sveta.
Áno, všetci ľudia zdedili hriech Adama a Evy, konkrétne od Adama. Hriech sa v Biblii opisuje ako prestúpenie Božieho zákona (1.Jána 3:4) a vzbura proti Bohu (5. Mojžišova 9:07, Jozua 1:18). 1. Mojžišova 3 opisuje vzburu Adama a Evy proti Bohu a Jeho príkazu. Kvôli neposlušnosti Adama a Evy sa stal hriech „ dedičstvom" všetkých potomkov. Rímskym 5:12 nám hovorí, že skrze Adama, vstúpil do sveta hriech a tak smrť bola prenesená na všetkých ľudí, pretože všetci zhrešili. Tento prenesený hriech je známy ako dedičný hriech. Tak ako od rodičov dedíme fyzické vlastnosti, tak sme zdedili našu hriešnu prirodzenosť od Adama.
a platí to iba na ľudí...
zvieratka, rastlinstvo s tým nemá nič spoločné...
lucifer predsa nepokúšal nejaku konvalinku, alebo tulipán, tobôž nejakého pstruha v potoku...
a že niekto tomu neverí, jeho problém, keby som bol cynický, povedal by som, dobre aj tak, v nebi take trúby jerichové nepotrebujeme čo si zo všetkého robia srandu a pľujú na Boha....
lenže Božie milosrdenstvo je pre nás ľudí nepochopiteľné, On čaká na každého, každému dokáže odpustiť, stačí sa len k Ježišovi Kristovi obrátiť s prosbou o odpustenie...
je to tak jednoduché a predsa ľudia kašľu na svoju budúcnosť...
vy kresťania, ktorí skutočne milujete Boha, modlite sa za svojich blízkych, modlitba ma obrovskú moc a pomôže každému neveriacemu...
@marcello111 ak platí ten dedičný hriech len na ľudí, ako potom vysvetliš tú mutáciu mrkvy? Len mi nepovec že to je odroda mrkvy, lebo potom siamské dvojičky sú tiež len istá odroda človeka. Takže podľa môjho názoru je dedičný hriech blbost a to ti hovorim ako kresťan. myšlienka dedičneho hriechu je len interpretácia ľudí spred 4000 rokov, aby si vysvetlili to, čomu sami nedokázali v tej dobe porozumieť
@jony1212
ale ja ťa presviedčať nebudem, máš svoju slobodnú vôľu a mysli a konaj si ako uznáš za vhodné...
preto aj ja od teba čakám, že môj názor rešpektuješ...
to čo píšeš sa na vieru v Boha nepodobá, ako kresťan katolík pôsobiš neistým dojmom, ako jarny vánok v poli...
Vesmír je sám o sebe výsledkom náhody. Aj Zem. Aj Ľudstvo. Všetko. Všetko na svete, vo vesmíre je výsledkom náhody. Všetko na svete je len relatívne a nič nemôžeme prehlásiť za istotu.
Napríklad aj Boh. Nikto ho nikdy nevidel, ale predsa len naňho verí viac ako polovica ľudstva (nezávisle od mena).
Myslím si, že to, čo chce pojem dedičný hriech povedať v prvom rade, je isté objasnenie hriešnosti človeka ako východzieho stavu, v ktorom človek na svet prichádza v dôsledku hriechu prvých ľudí. Z toho vyplýva, že zaň nie je zodpovedný Boh a zodpovednosť je v plnej miere na nás, ľuďoch.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
» scontent.cdninstagram.com/t51.2885-15/s48...
» rozpravky.hrkalka.sk/#_=_...
ale dedičný hriech? to je blbosť
a platí to iba na ľudí...
zvieratka, rastlinstvo s tým nemá nič spoločné...
lucifer predsa nepokúšal nejaku konvalinku, alebo tulipán, tobôž nejakého pstruha v potoku...
lenže Božie milosrdenstvo je pre nás ľudí nepochopiteľné, On čaká na každého, každému dokáže odpustiť, stačí sa len k Ježišovi Kristovi obrátiť s prosbou o odpustenie...
je to tak jednoduché a predsa ľudia kašľu na svoju budúcnosť...
vy kresťania, ktorí skutočne milujete Boha, modlite sa za svojich blízkych, modlitba ma obrovskú moc a pomôže každému neveriacemu...
ale ja ťa presviedčať nebudem, máš svoju slobodnú vôľu a mysli a konaj si ako uznáš za vhodné...
preto aj ja od teba čakám, že môj názor rešpektuješ...
to čo píšeš sa na vieru v Boha nepodobá, ako kresťan katolík pôsobiš neistým dojmom, ako jarny vánok v poli...
Napríklad aj Boh. Nikto ho nikdy nevidel, ale predsa len naňho verí viac ako polovica ľudstva (nezávisle od mena).
Okrem matematiky je všetko len relatívne...