už nebude nič...tvoje telo sa rozloží, ostanú len kosti a možno už ani to nie...pre mňa je tento život jediný, čo mám...i keď nechcem sa s tým zmieriť...dúfam v reinkarnáciu...dúfam, no pochybujem...
Ak napriklad niekto nenavidi napr.ciganov,moze sa mu stat ze sa narodi v dalsom zivote ako cigan!Za svoje zle skutky z minuleho zivota sa mu moze stat ze sa narodi napr.postihnuty...pripadne ked sa niekomu nieco stane napr.ochrnie tak za to si moze sam ze v minulom zivote spravil nieco zle...
Ak nedosiahol zmysel zivota(vytvorit si osobnost,taku...)bude reinkarnovany.Ale to neplati do nekonecna...Pride koniec sanci a nastane duchovny rozklad,co je nepredstavitelne utrpenie.
Ak clovek zil podla bozej vole a vytvoril si svoju osobnost taku... ,bude sa moct priblizit ku svetlu(pojde do vyssej sfery)...postupne do neba.
Ale verím v to, že človek po smrti pôjde tam, kam si zaslúži, čiže, z toho vyplýva, že verím v život po živote (skôr už len taký duchovný život, nebo a pod.) a nie len že keď umriem, tak sa rozložím a nič viac.
@opinko Pozeram, ze mas dost podobny nazor, ako moja mama. Az na to, ze by duchovny rozklad po preziti vsetkych svojich zivotov mal byt nepredstavitelnym utrpenim. Ja v podstate velmi na dusu neverim, cize ani na buduce zivoty atp., atd., ale ked uz, tak by som skor povedala, ze kazdy clovek zije tym viac zivotov, cim viac chyb robi. V podstate na to, aby sa naucil. A ked uz je niekto velmi blizko k dokonalosti, strati sa navzdy, moznoze do toho TAKZVANEHO neba. Ale nemyslim si, ze by po vsetkych tych zivotoch, ktore ma v podstate za trest za svoju negativnu cast karmy z minulych z. mal vsetko absolvovat IBA preto, aby potom presiel "rozkladom duse trpenia nepredstavitelnych rozmerov" - to by hadam ani nemalo zmysel
Si pisala ze sa ti zda nezmyselne aby bol ludsky duch rozlozeny po tolkych reinkarnaciach v ktorych zlyhal,ale vsak to ani nieje zmysel reinkarnacie.Zmysel je vytvorit si osobnost ktora vydrzi "napor dobra".
A tak som napisal ze Vlazny budu vypluty.Ze rozklad nieje zmyslom reinkarnacie.Ale ze je ukoncenim bytia.
@flussica Si pisala ze sa ti zda nezmyselne aby bol ludsky duch rozlozeny po tolkych reinkarnaciach v ktorych zlyhal,ale vsak to ani nieje zmysel reinkarnacie.Zmysel je vytvorit si osobnost ktora vydrzi "napor dobra".
A tak som napisal ze Vlazny budu vypluty.Ze rozklad nieje zmyslom reinkarnacie.Ale ze je ukoncenim bytia.
ja si myslim ze umriem a potom sa narodim ako nove babatko s vymazanymi spomienkami raz som rozmyslala ze dam decstvo dietatu ktore sa narodi hned po mojej smrti ale posnazim sa mat potomkov tak to pojde vsetko asi im
Tak ako neviem pochopiť, že pred narodením som bola "nič", že som proste zrazu bola tu, takisto si neviem predstaviť, aké to bude po smrti, keď jednoducho nebudem. Naša myseľ je dosť obmedzená, takéto metafyzické veci si ťažko predstaviť.
neviem...ale to asi nikto...no ked umrieme tak sa nase telo rozlozi a potom zistime ci sme mali dusu...bud nemali a vtedy je konec...alebo mali a nieco sa s nou stane ..bud pojde do neba/pekla..alebo bude putovat po zemi ..alebo sa prevteli do slimaka,dazdovky...
ja mám takúto teoriu: vezmime si zem ako niečo hmotné..čiže ZEM a niečo nehmotné, energiu, dušu...čiže ENERGIa...a tá stále koluje okolo ZEME a keď sa zrodí živočích tak sa spojí ZEM a ENERGIA. A je živý tvor...A keĎ umrie tak zem sa vráti k zemi a energia k energií...
Znie to ako blbosť ale logiku to dáva čiže človek sa potom môže narodiť znova...a aj v inej forme
alebo je tu aj taká možnosť že človek zomrie a ostane zomretý a niekedy po tom túžim...lebo ked si predstavím že všetko je nekonečné tak ma to nenormalne stiesnuje
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
64 komentov
TEHLA!
Ak napriklad niekto nenavidi napr.ciganov,moze sa mu stat ze sa narodi v dalsom zivote ako cigan!Za svoje zle skutky z minuleho zivota sa mu moze stat ze sa narodi napr.postihnuty...pripadne ked sa niekomu nieco stane napr.ochrnie tak za to si moze sam ze v minulom zivote spravil nieco zle...
Ak nedosiahol zmysel zivota(vytvorit si osobnost,taku...)bude reinkarnovany.Ale to neplati do nekonecna...Pride koniec sanci a nastane duchovny rozklad,co je nepredstavitelne utrpenie.
Ak clovek zil podla bozej vole a vytvoril si svoju osobnost taku... ,bude sa moct priblizit ku svetlu(pojde do vyssej sfery)...postupne do neba.
Cize kazdy z nas sa niekedy narodil alebo narodi ako
bohaty
chudobny
teply
mudry
duty
postihnuty
dokonale zdravy
atd atd atd
Jedine clovek (dusa), ktory prezije vsetky alternativy moze byt maximalne pozdvihnuta.
A ze aj v realnom zivote su tie rozdiely medzi ludmi vela krat ocividne , ma v tejto mojej teorii len utvrdzuje.
Ale verím v to, že človek po smrti pôjde tam, kam si zaslúži, čiže, z toho vyplýva, že verím v život po živote (skôr už len taký duchovný život, nebo a pod.) a nie len že keď umriem, tak sa rozložím a nič viac.
verím v posmrtný život
súčasť je, v súčasť sa existencia premení
budem hocičo a hocikto
ľudské myslenie je tak slabé .. obmedzené len na čas a priestor ...
Možno predtým ešte pitva a/alebo kremácia.
inac..smejem sa na ujovi ktorí tu točí o jeziskovi..
. . .
sa vrátime vo vyššej forme života
a jasné, očistec
Znie to ako blbosť ale logiku to dáva čiže človek sa potom môže narodiť znova...a aj v inej forme
alebo je tu aj taká možnosť že človek zomrie a ostane zomretý a niekedy po tom túžim...lebo ked si predstavím že všetko je nekonečné tak ma to nenormalne stiesnuje