Ja na tieto veci este nemam celkom uceleny pohlad, osobne vsak verim v reinkarnaciu. Podla tohto ucenia sa clovek bude prevtelovat a prezivat nove a nove zivoty, aby mohol ziskat dostatok skusenosti a az
najhorsie je podla mna nebo peklo reinkarnacia a pod. uplne super by bolo NIC wooo ziadne pocity ziadne chcenie snaha no nic
inak podla mna po smrti nasleduje reinkarnacia teda ztoho vyplyva ze budem stale musiet zit a nic mi nepomoze, zabijem sa zijem znova... stale som vlastne nespokojny vzdy moze byt nieco lepsie nech uz je to cokolvek peniaze vztahy moj vyzor uspechy, teda dalo by sa povedat ze vsetko zive je neustale nespokojne a ma nieco nedostacujuce , a kde je nedostatok tam je smutok nestastie, teda zivot=nekonecna nespokojnost,nestastie( i ked chvilkami su v nom okamihy stastia ale tie pominu a budeme chciet viac) hmmm to je cisty optimizmus
hypofoblabla: a ako myslis ze reinkarnacia je to najhorsie? to chcem vediet, ozvi sa! a co si predstavujes pod pojmom nebo? vies, mam kamosku, co mozno ma podobne nazory, hmmm, ale od jedneho cloveka tiez nieco viem, no napis, a potom ti nieco napisem, ak bude tvoja odpoved na nebo taka, ako si myslim
ja sa smrti vobec nebojim...podla mna je to take ako ked ste este nezili..to je v tom ze neviete ake...je to nic...alebo ako hlboky spanok bez sna...idete spat a ked sa zobudite uz je rano...mozno aj smrt je taka...zomriete...a zrazu si zacnete uvedomovat novy zivot a ludi okolo seba...a nepamatate si co bolo kedysi ale vnimate sucastnost
ked som bola mala, strasne som sa bala smrti ale potom som na to nejako zabudla a pritomnost smrti som si neuvedomovala.Az ked mi v priebehu 4 rokov zomreli 3 pribuzni, uvedomila som si ze to ze na smrt nemyslim neznamena ze tu neciha niekde za polickou s knihami. smrt je tu stale, ci si to uvedomujem, ci nie...
Od malicka mi bol podhadzovany nazor na nebo a peklo, ale mne sa zda ze to bolo pouzivane skor ako vychovny prvok ako zivotna filozofia - martinka, ak si upraces tie hracky, pojdes do neba... nie sme krestanska rodina, ani ja nie som krestanka a nidky som nou ani nechcela byt. Ale krestania maju v tomto jasno - maju "nadiktovane" co bude po smrti a tak sa tym nemusia zaoberat (nic proti krestanom, neurazajte sa hned zase)
moj osobny nazor je, ze po smrti nie je nic... proste nic nevnimam, necitim... ale verim na dusu, len kam pojde, to zatial neviem... Necham sa prekvapit
ved prave to je na tom to strasidelne ked nevieme co bolo predtym nemozme ani vediet co bude potom a ta dlhocizna praznota pred prvimi spomienkami ktore sme ziskali je troska strasidelna
Loool jake uvahy. Smrt je smrt, je tu a musi tu byt. Bez nej by to neslo. Ja sa osobne smrti nebojim - hlavne nech je rychla. Nechcem umirat ako nejaky 80 rocny dochodca v nemocnici napichany hadickami. A co pride potom ? to vas nemusi zaujimat, urcite sa na to nebudete pametat A ak nejaka reinkarnacia vobec existuje co dost pochybujem, tak tiez si to nebudete pametat takze newiem co tu riesite. Ked smrt pride tak pride. Berte to tak, ze napr poviem priklad. Letite niekde na aute alebo motorke 200 km/h a naplaite do mura - v momente ste mrtvi - ale uz nebudete mat cas nad tym rozmyslat, uz budete death. Bude to zablesk a potom nic. Dolezite je prezit tento zivot naplno a nezatazovat sa takymito vecami.
vsade je koniec viac-menej rovnaky...v kazdom nabozenstve...
tak napriklad krestanstvo...nebo/peklo...takze ti dobri idu do neba, k Bohu a budu stastni a ti zli idu do pekla...ale nemyslim si, ze je to take jednoduche s tym dobry/zly...ale to je jedno...
budhizmus...reinkarnujes sa, kym nedosiahnes nirvanu...to znamena, ze kym si zly, vzdy sa narodis ako niekto (alebo nieco) iny...a ak si dobry splynies s nekonecnom...ale to nekonecno sa mysli, ako nieco dobre...stastne...
zidia...ti maju tiez Boha
aj moslimovia...
vsetky nabozenstva su zalozene na niecom bozskom...
ja osobne verim v Boha->nebo/peklo...
smrt vidim obcas ako vykupenie...no bojim sa toho, co bude smrti...nemyslim, ze patrim do neba, aj ked by som tam moc rad siel...
mozno by som mal zacat verit v reinkarnaciu a mozno raz zo mna bude moc dobry clovek abo chrbacik a dosiahnem nirvanu
Tak to je dost zlozita otazka.Nikto z nas nevie ako to bude.Mne sa ta predstava neba pekla a ocistca paci, mozno to bude aj kvoli Bozskej komedii, ktoru som cital...no kazdopadnetejto predtave neverim.
Nechcel by som zit navzdy.Vsetko ma mat svoj zaciatok a aj koniec.V starobe sa stava aj to, ze clovek by rad umrel, mozno nie preto ze je chory, ale jednoducho preto lebo sa uz nabazil zivota.Predstavme si nejaky film ktory mame radi, normalne me dlzku napr 2 hodiny, ale co by sa dialo keby ten film siel donekonecna, stale by nas bavil, asi nie a aj to si myslim a posmrtnom zivote.
Na smrti je dobre to, ze si ju clovek nikdy neuvedomi, ked je chory, tak vie ze umrie, ale ten samotny akt smrti si neuvedomi, asi.Dalo by sa to nazvat nesmrtelnost iluzii, lebo kedze si clovek neuvedomi svoju smrt tak jeho sny,predtavy a iluzie ziju nezomru
hmm..niezeby som neverila na reinkarnaciu, ale nechcem na nu verit a uz vobec nechcem aby bola, pretoze mi to pride hrozne plytke..myslim, ze by mohol byt nejaky posmrtny zivot, ze by sme pokracovali dalej v nasom doterajsom zivote ale akoby na inom stupni - mozno na vyssom alebo na nizsom..
rada sa bavim o tychto temach a vytvaram si rozne teorie na to co by mohlo byt-ako to urcite robi aj vela inych ludi-ale mam pocit, ze ked zistime, co bude po smrti, tak nas to vsetkych prekvapi
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
najhorsie je podla mna nebo peklo reinkarnacia a pod. uplne super by bolo NIC wooo ziadne pocity ziadne chcenie snaha no nic
inak podla mna po smrti nasleduje reinkarnacia teda ztoho vyplyva ze budem stale musiet zit a nic mi nepomoze, zabijem sa zijem znova... stale som vlastne nespokojny vzdy moze byt nieco lepsie nech uz je to cokolvek peniaze vztahy moj vyzor uspechy, teda dalo by sa povedat ze vsetko zive je neustale nespokojne a ma nieco nedostacujuce , a kde je nedostatok tam je smutok nestastie, teda zivot=nekonecna nespokojnost,nestastie( i ked chvilkami su v nom okamihy stastia ale tie pominu a budeme chciet viac) hmmm to je cisty optimizmus
Od malicka mi bol podhadzovany nazor na nebo a peklo, ale mne sa zda ze to bolo pouzivane skor ako vychovny prvok ako zivotna filozofia - martinka, ak si upraces tie hracky, pojdes do neba... nie sme krestanska rodina, ani ja nie som krestanka a nidky som nou ani nechcela byt. Ale krestania maju v tomto jasno - maju "nadiktovane" co bude po smrti a tak sa tym nemusia zaoberat (nic proti krestanom, neurazajte sa hned zase)
moj osobny nazor je, ze po smrti nie je nic... proste nic nevnimam, necitim... ale verim na dusu, len kam pojde, to zatial neviem... Necham sa prekvapit
tak napriklad krestanstvo...nebo/peklo...takze ti dobri idu do neba, k Bohu a budu stastni a ti zli idu do pekla...ale nemyslim si, ze je to take jednoduche s tym dobry/zly...ale to je jedno...
budhizmus...reinkarnujes sa, kym nedosiahnes nirvanu...to znamena, ze kym si zly, vzdy sa narodis ako niekto (alebo nieco) iny...a ak si dobry splynies s nekonecnom...ale to nekonecno sa mysli, ako nieco dobre...stastne...
zidia...ti maju tiez Boha
aj moslimovia...
vsetky nabozenstva su zalozene na niecom bozskom...
ja osobne verim v Boha->nebo/peklo...
smrt vidim obcas ako vykupenie...no bojim sa toho, co bude smrti...nemyslim, ze patrim do neba, aj ked by som tam moc rad siel...
mozno by som mal zacat verit v reinkarnaciu a mozno raz zo mna bude moc dobry clovek abo chrbacik a dosiahnem nirvanu
Nechcel by som zit navzdy.Vsetko ma mat svoj zaciatok a aj koniec.V starobe sa stava aj to, ze clovek by rad umrel, mozno nie preto ze je chory, ale jednoducho preto lebo sa uz nabazil zivota.Predstavme si nejaky film ktory mame radi, normalne me dlzku napr 2 hodiny, ale co by sa dialo keby ten film siel donekonecna, stale by nas bavil, asi nie a aj to si myslim a posmrtnom zivote.
Na smrti je dobre to, ze si ju clovek nikdy neuvedomi, ked je chory, tak vie ze umrie, ale ten samotny akt smrti si neuvedomi, asi.Dalo by sa to nazvat nesmrtelnost iluzii, lebo kedze si clovek neuvedomi svoju smrt tak jeho sny,predtavy a iluzie ziju nezomru
rada sa bavim o tychto temach a vytvaram si rozne teorie na to co by mohlo byt-ako to urcite robi aj vela inych ludi-ale mam pocit, ze ked zistime, co bude po smrti, tak nas to vsetkych prekvapi