v prvom pripade sa ma to nejako dotkne ale ten druhy ma moc za srdce nechyti ked som cloveka nikdy nepoznala tak jeho smrt ako taka sa ma vlastne nejak netyka /teda ak sa nejedna o kaliber typu rodicia to ma vzdy chyti/
No nijako, že hmmm, to mi je ľúto. Ale v skutočnosti mi to nebýva ľúto, ak som neprechovávala pozitívne city k zosnulému alebo ich neprechovávam k pozostalému, ktorý mi to hovorí a on mal toho človeka rád.
To sú tak trocha prijebané otázky nie?? Tak ak môjmu kamovi umrie kamoš čo ja som ho nikdy nevidel a ani nepoznal tak asi mu porpajem úprimnú sústrasť, ešte sa možno opýtam čo to bolo za človeka a koľko mal rokov atď. ale tak smútok asi z toho nebudem mať keďže som k tomu človeku nič necítil.
A ak mi umrie super kamoš ako sa to stalo túto zimu, som ho poznal od škôlky od 3 rokov a aj celú jeho rodinu a hlavne mal 20 rokov tak ma to vzalo som sa až roztriasol, poplakal aj pospomínal na časy MŠ a ZŠ a škoda ho že zomrel úplne zbytočne Ale inak to beriem akože to tak si malo byť proste to beriem ako súčasť života, niečo začne niečo končí. A netreba zabúdať že prach sme a na prach sa obrátime a možno je po našom živote niečo lepšie krajšie kto ho vie. Možno toto tu je aký si test či si zaslúžime posmrtný život, alebo večné zatratenie svojím správaním, skutkami, činmi atď.
Aj mne umrel najlepsi kamarat.... Co som citil ? Hnev, smutok, plac, hnev, smutok, plac stale dokola. Neprejde den kedy si na neho nespomieniem.....
Tolko krat som sa uz do vetra opytal ked ma nieco trapi.... Co by robil na mojom mieste on ? Ale odpoved uz nepride. On bol moj radca, jediny clovek ktory ma dokonale chapal, vedel ako uvazujem jediny clovek pre ktoreho na mne nic nebolo tajomstvom.
Nechcem to dramatizovat, ale stratit blizkeho cloveka uz proste dramaticke je a je to hrozne....
A okolie bolo take lahostajne.... ja viem ze nikomu z tej patetickej partie nemoze chybat tak ako mne.... ale zabudli az moc skoro..... necakal som, ze zabudnu tak skoro.... banda pokrytcov...... to bolo usmevov, to bolo reci a planov do buducna.... a polka nebola ani na pohrebe.
Do priatelstva nieco vkladate, vkladate tam kus seba a ked vam umrie priatel, tak s nim odide aj ten kusok z vas.
Taka je to reakcia a cim menej ludi ju zazije tym lepsie .
@hluzar Veľmi pekne napísané a dojemne a k tím priateľom v dnešnej dobe sa tomu ani netreba čudovať 80% ľudí ani nevie čo je to poriadne priateľstvo, každý má priateľa iba vtedy ak niečo potrebuje alebo chce ale inak si na neho vôbec nespomenie krutá realita dnešného sveta. Ono hlavne treba deliť ľudí na priateľov a známych.
jasné, že je rozdiel medzi blízkou a cudzou osobou. pokiaľ mal tu cudziu osobu ten kamarát rád, tak ho podporím, aj si pomyslím, že je to strašné, ale srdce mi to neroztrhne,
o smrti blízkej osoby hádam nemusím ani rozprávať.,
ak toho človeka osobne poznám a zomrel by, bolo by mi smutno, chvíľu by som bol zmätený ale po nejakom kratšom čase by som bol v pohode, ak je to niekto koho nepoznám je mi to ukradnuté ...
umrelo milion ludi ktorych som poznal aj z rodiny aj znamy, a ako reagujem no som smutny asi nee ? hm a ked umre nekdo koho poznal nejaky moj kamarat a ja nee tak je mi to luto ale poviem si - co uz
@pa3cek no si povedal to ako to večšina ľudý cíti, a mne je smutno kus a dlhšie si zvykám v bežnom živote že tu medzi nami dotyčný nie je. Si to neuvedomujem že tu zrazu nie je.
@biancadetolle tak to neviem.... ale pri bliskych reagujem tak prázdne, ale no ľúto by mi to bolo.... ale by som sa snažil na to nemyslieť iba na to dobré čo bolo, možno takým zvlaštnim spôsobom...
pri smrti cudzieho reagujem nejako tak že no kus som taký skleslí, ale to rýchlo prejde.
@hluzar Ja som to napísal ako to je ale neboj sa ani ja si na to neviem zvyknúť, teoretický to viem ale po praktickej stránke to moc nepraktizujem, keď že som spoločenský a otvorený človek čiže aj dôverčivý a nápomocný aj keď si to druhý občas nezaslúži. Neviem sa proste tak chovať k iným ako oni ku mne aj keď sa niekedy nevedia chovať ako správny priatelia, to je už vo mne mám takú povahu - človeka so srdcom.
Zase sa držím toho že správaj sa k iným tak, ako chceš aby sa ostatný správali k tebe. No len to akosi už nefunguje lebo ostatný na človeka serú. Asi preto aj vzniklo ďalšie príslovie: Za dobrotu na žobrotu
@pa3cek Povedal by som , ze to prve je vychovna metoda a to druhe konstatovany fakt
No vesmir sa pre nejakeho pa3ceka alebo hluzara nezruti Na to aki sme bezviznamni si az moc o sebe myslime (myslim ludi ako spolocenstvo) a jednotlivci velmi casto nadobudaju dojem, ze Zem sa toci okolo ich osy.
Ale ak sa naucime umeniu vyberat si tych spravnych priatelov, potom nas to nemusi zaujimat.
To je riesenie pre ludi, ktori nemaju povahu na to, aby vybijali kliniec klincom.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
» fotky.sme.sk/foto/60881/zido...
Ja som sa tri mesiace liečila zo smrti mojej prvej...ešte deckej lásky.
A ak mi umrie super kamoš ako sa to stalo túto zimu, som ho poznal od škôlky od 3 rokov a aj celú jeho rodinu a hlavne mal 20 rokov tak ma to vzalo som sa až roztriasol, poplakal aj pospomínal na časy MŠ a ZŠ a škoda ho že zomrel úplne zbytočne Ale inak to beriem akože to tak si malo byť proste to beriem ako súčasť života, niečo začne niečo končí. A netreba zabúdať že prach sme a na prach sa obrátime a možno je po našom živote niečo lepšie krajšie kto ho vie. Možno toto tu je aký si test či si zaslúžime posmrtný život, alebo večné zatratenie svojím správaním, skutkami, činmi atď.
Tolko krat som sa uz do vetra opytal ked ma nieco trapi.... Co by robil na mojom mieste on ? Ale odpoved uz nepride. On bol moj radca, jediny clovek ktory ma dokonale chapal, vedel ako uvazujem jediny clovek pre ktoreho na mne nic nebolo tajomstvom.
Nechcem to dramatizovat, ale stratit blizkeho cloveka uz proste dramaticke je a je to hrozne....
A okolie bolo take lahostajne.... ja viem ze nikomu z tej patetickej partie nemoze chybat tak ako mne.... ale zabudli az moc skoro..... necakal som, ze zabudnu tak skoro.... banda pokrytcov...... to bolo usmevov, to bolo reci a planov do buducna.... a polka nebola ani na pohrebe.
Do priatelstva nieco vkladate, vkladate tam kus seba a ked vam umrie priatel, tak s nim odide aj ten kusok z vas.
Taka je to reakcia a cim menej ludi ju zazije tym lepsie .
@pa3cek @17 pravda pravduca. vsetko bolo ok, kim CENZUROVANE slovo priatelstvo. a teraz je to tak, ako pises( v @17 ).
aby aj k teme som napisal daco......
k prvej veci sa nevyjadrim, lebo......no....boz komentara.
k druhej...neviem, zalezalo bi to od toho, aky dobrii mi je ten kamarat, a ako bi to bral on.
o smrti blízkej osoby hádam nemusím ani rozprávať.,
@biancadetolle tak to neviem.... ale pri bliskych reagujem tak prázdne, ale no ľúto by mi to bolo.... ale by som sa snažil na to nemyslieť iba na to dobré čo bolo, možno takým zvlaštnim spôsobom...
pri smrti cudzieho reagujem nejako tak že no kus som taký skleslí, ale to rýchlo prejde.
Asi mam z pekla smolu, ze si na tu realitu zrejme nikdy nezvyknem.
Zase sa držím toho že správaj sa k iným tak, ako chceš aby sa ostatný správali k tebe. No len to akosi už nefunguje lebo ostatný na človeka serú. Asi preto aj vzniklo ďalšie príslovie: Za dobrotu na žobrotu
No vesmir sa pre nejakeho pa3ceka alebo hluzara nezruti Na to aki sme bezviznamni si az moc o sebe myslime (myslim ludi ako spolocenstvo) a jednotlivci velmi casto nadobudaju dojem, ze Zem sa toci okolo ich osy.
Ale ak sa naucime umeniu vyberat si tych spravnych priatelov, potom nas to nemusi zaujimat.
To je riesenie pre ludi, ktori nemaju povahu na to, aby vybijali kliniec klincom.