Tak toto je dobra haluz ! Sny, aspon podla toho, co som sa docital sa tvoria v mozgu. Avsak tie obrazy, ktore akoze vidime, su poskladane z obrazov, ktore si mozog pamata. Tie obrazy musel vizualne spracovat. Slepi, ktori pred tym videli ale oslepli neskor, by teda snivat mali vediet. Ti, ktori sa narodili ako nevidiaci ... tak to neviem. Ich mozog nevie ako nejaka vec vyzera, vsetko si to vie len projektovat pomocou ostatnych zmyslov : hmatom, sluchom, cuchom.
Ja si myslim, ze snivaju, ale ich sny su tak nejak odlisne.
ja viem odpoved ak oslepli počas života alebo niekedy po troch rokoch tak vidia ale ak boli slepí od narodenia alebo oslepli do takých troch rokov si moc toho nepamätajú tak sa im snívajú len zvuky a pocity (alebo tak nejak to bolo
urcite vidia. len nevedia co to je a tak to nevedia popisat. a mozno maju prave ine sny. napr. take, ze je vsade tma ale vedia pocititovat rozne vnemi aj v tom sne. ktovie ale inak velmy zaujimava otazka. musim uznat taka na zamyslenie.
sú aj iné zmysly, hmmm, aj mňa by zaujímalo z vedeckej stránky, ako to je, zajtra to preberiem s niekým a keď sa niečo dozviem viac, tak dám vedieť...inak si myslím, že snívajú, pretože pre tento iný "pohľad" si môžu pomôcť hmatom napríklad, sluchom, a potom je tu tá spomínaná predstavivosť...ale ich sny sa podľa mňa líšia, lebo mozog neobsahuje také "pamäťové obrázkové kartičky", aké máme my
jak, tka bleknájt ma predbehla tiež, inak by som mala iný príspevok, dobre, keď sa dozviem niečo viac, hodím sem mňa to tiež zaujíma, ale profesora z fyzioly zverov sa asi neodvážim spýtať
každí sníva, aj tí, co si svoje sny nepamätajú. k spracovaniu snov v spánku dochádza v REM fáze, kedy sa ukladajú spomienky do pamäťového centra blízko amygdaly, ktorá je aj centrom emócii, preto majú sny emotívny nádych, sen je vlastne spleť nových spomienok, ktoré sa ukladajú, starých zážitkov, či náhodných informácii.to ze vy ked snívate vidíte ako prebiea nejaky dej, je len preto, že ste vnemom priradili vizuálny charakter. lebo clovek sa obracia najmä na svoje vizuálne zmysly.
aj slepí snívajú, len vnemom ktoré sú v mozgu počas sna spracúvané, priradia iný pocitový charakter. teda co sa týka tých, ktorý nevidia od nepamäti.
tí ktorí oslepli behom života ->je to tak ako tu uz bolo vyššie spomenuté.
jaj, sorry : bleknájt je on, a ešte starší odo mňa, prepáááááč
jogurta to tak pekne napísala vedecky priam, z toho som štátnicovala, a...som rad,a žesom na to zabudla, ale napríklad by som si rada spomenula, kde bolo to centrum slasti, erotiky a tak, viem, že dakde v hypotalame, špeci miesto, nejaká gyra, hehe,musím sa pozrieť do svojich papierov fuj škola, fuj, zajtra mi začína, skapem
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
Ja si myslim, ze snivaju, ale ich sny su tak nejak odlisne.
aj slepí snívajú, len vnemom ktoré sú v mozgu počas sna spracúvané, priradia iný pocitový charakter. teda co sa týka tých, ktorý nevidia od nepamäti.
tí ktorí oslepli behom života ->je to tak ako tu uz bolo vyššie spomenuté.
jogurta to tak pekne napísala vedecky priam, z toho som štátnicovala, a...som rad,a žesom na to zabudla, ale napríklad by som si rada spomenula, kde bolo to centrum slasti, erotiky a tak, viem, že dakde v hypotalame, špeci miesto, nejaká gyra, hehe,musím sa pozrieť do svojich papierov fuj škola, fuj, zajtra mi začína, skapem