Stáva sa vám často, že sa niečo dozviete a potom sa vám o tom aj sníva? Alebo na niečo myslíte počas dňa a potom sa vám aj sníva o tom? Sníva sa vám o tom len ak rozmýšlate nad tým intenzívne alebo skôr podvedome?
Alebo dajme si aj otázku opačnú, sn
Hm mne sa raz za pár mesiacov sníva niečo a pak asi s polročným odkladom sa to stane asi to bude znieť brutal od veci ale o jednej scéne z Twilightu sami snívalo
Sny sa delia na obycajne a predvidave. Ked sa ti sniva nieco, co si robila / videla, su to len spomienky.. Vacsinou sa mi sniva to, na co myslim tesne pred zaspanim, 5 minut, resp. si pocas zaspavania uvedomujem, ze zacinam snivat, ale to uz je prechod k lucidnemu snivaniu* a ten sa mi vzdy pokazi..
sen ma u mna dost velky vplyv, hlavne na predpovedanie skorych udalosti (cca 2 - 3 tyzdne dopredu)
lucidny sen - v sne si uvedomujes, ze snivas, vies ze je to len sen.. tym padom mas nekonecne vela moznosti, mozes lietat, vnimat realitu, manipulovat zo snom, vytvarat si vlastny dej, atd. lucidne snivanie treba cvicit.
@5 lucidný sen je úžasná vec, zažil som to naneštastie len 2x v živote. Dúfam, že čoskoro sa podarí další.
Počul osm ale, že lucidné sny môžu byť aj nebezpečne.
iba veci ktoré som nedávno zažila sa mi snívajú a keď počas dňa stále na ne myslím...raz sa mi snívalo o bratrancovi a peniazoch...deň na to ten bratranec prišiel k nám a mama mi dala vačšiu sumu peňazí
Zboznujem sny a snivanie asi tak velmi ako milujem spanok A ano,parkrat(no dobre viackrat-ale nechcem si pripadat ako bosorka s amistalo,ze sa minieco snivalo a potom sa to dobodky vyplnilo,ale nie o tyzden dva,ale niekedyaj o pol roka neskor a potom mi to najskor pride ako deja vu..no potom si pocase uvedomim,ze sa mi to snivalo! zvlastne...my ludia sme jednoducho divny
Tá prvá časť otázky - áno, podvedomie je neskutočná "vec"
Koľkokrát keď zaspávam a premýšľam nad niečím, tak sa mi potom o tom aj sníva...
A naopak... to som nepostrehla, zatiaľ najväčší vplyv mal na mňa sen v ktorom som kvôli práci nestíhala vlastnú svadbu - normálne ma to donútilo premýšľať nad tým, či by som naozaj bola schopná takého workoholizmu
Lucidne sny by som fakt strasne chcela zazit... Mne ked sa snivaju nerealne sny, akoze ked pomaham mimozemstanom zachranit ludstvo, tak viem, ze to len vyplod fantazie, z filmov vystrizky, konverzacie pocas dna a to vsetko spletene do jedneho... Horsie je, ked sa mi sniva nieco v realnom case, mieste, kde ludia aj zapadaju do prostredia, kde to vyzera uplne tak, ze ani nespim, pretoze to sa mi vacsinou uz plni...
Raz som mala sen, ktory mi znicil rok a pol zivota... Resp. akosi mi hovoril, ze budem mat rok a pol v kybli... V noci sa mi to snivalo a hned na druhy den vecer sa to zacalo plnit. Cize, ja a sny sme na tom tak zvlastne, som si vsak ista, ze sny sa nam pokusaju nieco povedat, stale... Aj ked sa nam sniva blbost
to nie ale stava sa mi iba to ze ..neviem ako to vysvetlit dam priklad
mala som kamosa cez net volal sa Adam a snivalo sa mi ze snim volam a mal taky strasne muzny hlas a potom asi tyzden na to mi ten kamos po 1 raz zavolal a mal taky isty hlas ako v tom sne
umrela mi prababka a odvtedy sa mi s ňou alebo aspoň s jej domov pravidelne, každú noc sníva a nie je to vždy príjemné, hoci som ju ľúbila aj ľúbim, ale keď v sne ustieľam posteľ a ona sa tam zjaví buď vo dverách alebo na jej obľúbenom mieste pri krbe na zhruba pol sekundy, nie je to nič príjemné. som vystrašená v sne a aj po zobudení
a čo sa druhej možnosti týka, neviem či to je len moja fantázia a sugescia, ale:
pred cca 4-5 rokmi sa mi stále snívalo o ceste...vlastne o zákrute. len som na nej stála jak taká ľahšia slečna a nič sa nedialo. dosť divný sen stáť na zákrute, ktorú som nikdy predtým nevidela o pár dní na to sme šli do Čiech a prechádzali sme presne cez tú "moju" zákrutu... bolo to dosť komické vzhľadom k tomu, že na tom mieste som bola prvý raz v živote
sny su nieco uzasne....ale tie moje nemaju moc zmysel..vzdy su to take chaosove situacie ktore mi nikdy nedavaju zmysel,vzdy lietam z jednej reality do druhej a potom sa rano len smejem, ze to co bolo zase?
Mávam sny ktoré sa splnia, sny ktoré sa mi vracajú (aj po roku) alebo ich priame pokračovanie. Mal som aj sny ktoré mi do teraz utkveli v pamäti, alebo symbolika zo snov ako čísla predmety a podobne. Poprípade sny ktoré dávajú riešenia na problémy prežité cez deň (ako čo by sa stalo keby som odpovedal inak a pod.) Je toho veľa na výber čo môže náš mozog počas spánku vytvoriť.
Nemám rada na snoch keď sa mi sníva s nejakým chalanom čo sa mi kedysi páčil a potom zas musím nad ním rozmýšlať ja viem že nie vždy to platí že je taký ako v sne ale tak...proste musím nad ním rozmýšlať...sestre sa raz snívalo s jedným chalanom a odvtedy bola do neho zalúbená niekoľko rokov
jasne ze sny maju vplyv, hocikedy sa rozhodujem na zaklade snov a boli to v drvivej väcsine dobre rozhodnutia. ved nemôzem len tak odignorovat povedomie(ktore je mimochodom velmi hlboke a skryva strasne vela moznosti...)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
sen ma u mna dost velky vplyv, hlavne na predpovedanie skorych udalosti (cca 2 - 3 tyzdne dopredu)
lucidny sen - v sne si uvedomujes, ze snivas, vies ze je to len sen.. tym padom mas nekonecne vela moznosti, mozes lietat, vnimat realitu, manipulovat zo snom, vytvarat si vlastny dej, atd. lucidne snivanie treba cvicit.
Počul osm ale, že lucidné sny môžu byť aj nebezpečne.
Koľkokrát keď zaspávam a premýšľam nad niečím, tak sa mi potom o tom aj sníva...
A naopak... to som nepostrehla, zatiaľ najväčší vplyv mal na mňa sen v ktorom som kvôli práci nestíhala vlastnú svadbu - normálne ma to donútilo premýšľať nad tým, či by som naozaj bola schopná takého workoholizmu
Raz som mala sen, ktory mi znicil rok a pol zivota... Resp. akosi mi hovoril, ze budem mat rok a pol v kybli... V noci sa mi to snivalo a hned na druhy den vecer sa to zacalo plnit. Cize, ja a sny sme na tom tak zvlastne, som si vsak ista, ze sny sa nam pokusaju nieco povedat, stale... Aj ked sa nam sniva blbost
mala som kamosa cez net volal sa Adam a snivalo sa mi ze snim volam a mal taky strasne muzny hlas a potom asi tyzden na to mi ten kamos po 1 raz zavolal a mal taky isty hlas ako v tom sne
a take sa mi stava obcas
umrela mi prababka a odvtedy sa mi s ňou alebo aspoň s jej domov pravidelne, každú noc sníva a nie je to vždy príjemné, hoci som ju ľúbila aj ľúbim, ale keď v sne ustieľam posteľ a ona sa tam zjaví buď vo dverách alebo na jej obľúbenom mieste pri krbe na zhruba pol sekundy, nie je to nič príjemné. som vystrašená v sne a aj po zobudení
a čo sa druhej možnosti týka, neviem či to je len moja fantázia a sugescia, ale:
pred cca 4-5 rokmi sa mi stále snívalo o ceste...vlastne o zákrute. len som na nej stála jak taká ľahšia slečna a nič sa nedialo. dosť divný sen stáť na zákrute, ktorú som nikdy predtým nevidela o pár dní na to sme šli do Čiech a prechádzali sme presne cez tú "moju" zákrutu... bolo to dosť komické vzhľadom k tomu, že na tom mieste som bola prvý raz v živote