@4 - Ja nad tým rozmýšľam už druhý deň a som z toho už úplne mimo. Absolútne sa mi zahmlela myseľ - som v koncoch - myslel som že neexistuje otázka na ktorú neviem odpvoeĎ ale mýlil som sa.
aaaaaaa, ja už presne viem čo príde nakoniec napíšeš že si našiel riešenie na stránke, čo ju stále na pokeci reklamujú že hlavolamy pre dospelých, a koniec alkoholu a podobné kraviny čo tam píšu presne mi to tak pripadá. Lebo len to je možnosť, aby si sa niečo takéto opýtal. V praxi nič takéto neexistuje, tak prestaň nad tým rozmýšlať...radšej si nájdi frajerku, alebo chod lúštiť sudoku to má riešenie
@9 - No vieš táto otázka na napadla predvčerom keď som išiel spať - zrazu mi to prebehlo mysľou a odvtedy nad tým rozmýšľam. Ešte som na googli nehľadal či sa vôbec niekto nad týmto už niekedy zamýšľal. A pokec je sucks!
tak cisto teoreticky, nezastavitelna sila kedze je nezastavitelna, a nehybnym telesom nic nepohne, tak sa nezastavitelna sila otoci okolo nehybneho telesa. nezastavitelna sila sa nezastavi a nehybne teleso sa nepohne moze byt?
Inak teoreticky ak je sila nezastavitelna a teleso sa neda uviest do pohybu cele sa to zastavi vo faze zhromazdovania energie telesa a kedze nema hranicu pri ktorej sa uvedie do pohybu tak ju bude prijimat donekonecna that's all
@wewo - sčasti máš aj pravdu - takéto veci veru ľudský mozog nedokaže pochopiť - ale našťastie tu onedlho budú kvantové počítače ktoré takéto záhady vypočítajú za sekundu Ale aj tak mi to nedá pokoja - už tu trepem kvantové počítače sakra
hmmm.... mohlo by to byť že tá nezastaviteľná sila prejde cez to nehybné teleso a to sa nepohne...aale ako môžeme vedieť či je tá sila zastaviteľná keď ju ešte nič nezastavilo? možno ju niečo dokáže zastaviť,len sa to ešte nenašlo...no a to nehybné teleso tiež...možno ešte nebola taká sila čo by ním pohla...takže teoreticky by mohlo byť pohyblivé...len sa ešte nenašla taká sila
@23 - Ako spomínam tak ma táto otázka napadla pred tým ako som išiel spať
Ako vidím tak sa budem musieť zmieriť z tým že odpoveď jednoducho neexistuje.
Pretože toto všetko jednoducho odporuje zákonom fyziky. Newtonove zákony - zákon akcie-reakcie - tu jednoducho by vôbec nemal platiť - takže vlastne to celkom vyvracia fyzikálne zákony.
inak, ty si cakal, ze to ma nejake riesenie? su to 2 veci, ktore sa navzajom vylucuju, takze riesenie nemoze byt ani kebyze sa rozkrajas. ani v teoretickej rovine.
Neviem uz z kadial je este jedna vec neviem ci podobne. Chlieb s maslom vzdy dopadne natretou stranou a macka dopadne vzdy na nohy co sa stane ked chlieb macke pripevnime na chrbat a nechame ju spadnut.
To už sa riešilo .... A predsa keď je chlieb pripevnený na chrbát mačky, ktorá dopadne pkne na nohy tak sa ten chlieb zeme ani nedotkne, nedopadne na ňu
nehybne teleso by som este teoreticky pochopil. ale co si mam predstavit pod "nezastavitelnou" silou.
Pri sile ako fyz. velicine sa neda uvazovat o zastavitelnosti!!!
sila ma velkost a smer, nema nejaku "zastavitelnost"
mozes hovorit o nezastavitelnom telese, ale aj to je blbost
Tato diskusia ma byt ocividne iracionalna, ale aj tak tu je moja odpoved:
Ak na nehybne teleso posobny nezasatavitelna sila, tak teleso posoby protisilou ktora je tiez nezastavitelna, ale ma opacny smer. tympadom je vyslednica sil nulovy vektor, a teleso zostava nepohnute.
@34 ale čoby neexistovala, je to kombinácia @2 a @15 - teleso bude vstrebávať energiu tej sily a tá sa bude meniť na teplo, až sa teleso tak zohreje že vybuchne, nastane veľký tresk a už sme aj objasnili teóriu vzniku vesmíru
a moje riešenie nebude dobre? prestavme si silu nezastaviteľnú ako ide rýchlo vpred a napríklad veľkú nepohnuteľnú kocku ako jej stojí v ceste. sila ju jednoducho v strede prerazí a ide ďalej. teleso sa nepohlo, sila sa nezastavila.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
42 komentov
@4 - Ja nad tým rozmýšľam už druhý deň a som z toho už úplne mimo. Absolútne sa mi zahmlela myseľ - som v koncoch - myslel som že neexistuje otázka na ktorú neviem odpvoeĎ ale mýlil som sa.
No vymyslite už niečo!! Dobré nápady sú vítanééé!!
@16 to je zly priklad lebo x-4=2 nieje 2 ale 6...
Ako vidím tak sa budem musieť zmieriť z tým že odpoveď jednoducho neexistuje.
Pretože toto všetko jednoducho odporuje zákonom fyziky. Newtonove zákony - zákon akcie-reakcie - tu jednoducho by vôbec nemal platiť - takže vlastne to celkom vyvracia fyzikálne zákony.
@26 - No myslel som že sa tu nájde niekto kto vymyslí niečo aspoň trocha uspokojivé pre môj mozog.
To už sa riešilo .... A predsa keď je chlieb pripevnený na chrbát mačky, ktorá dopadne pkne na nohy tak sa ten chlieb zeme ani nedotkne, nedopadne na ňu
Aleeeeeee..., mozno NEZASTAVITELNE TELESO PREJDE CEZ NEHYBNE TELESO! Ha a mame po rozmyslani (kym nedopises dalsie ALE.)
Ale pripomina mi to hadanku sliepka/vajce
Ale keďže na to neexistuje odpoveď rozmýšľam naďalej čo by sa asi tak mohlo stať - možno na niečo ešte prídem.
Pri sile ako fyz. velicine sa neda uvazovat o zastavitelnosti!!!
sila ma velkost a smer, nema nejaku "zastavitelnost"
mozes hovorit o nezastavitelnom telese, ale aj to je blbost
Tato diskusia ma byt ocividne iracionalna, ale aj tak tu je moja odpoved:
Ak na nehybne teleso posobny nezasatavitelna sila, tak teleso posoby protisilou ktora je tiez nezastavitelna, ale ma opacny smer. tympadom je vyslednica sil nulovy vektor, a teleso zostava nepohnute.
Teleso by sa muselo najskor pohnut z miesta aby ziskalo nejaku energiu, ale to by bola kineticka nie tepelna.
Ale ako teoria vzniku vesmiru je to zaujimave.