Nie som ateista, ale cirkev neuznávam!!!
Sú tu nejaký ľudia s rovnakým názorom a aj s rozdielnym?
Chcem aby ste mi napísali svoje názory.
Napísala som o tom aj článok, ktorý nájde v mojom profile.
presne takýchto ľudí ako si ty ľutujem, nečítaš su to poriadne, a táraš somariny ak by tvoje čítanie bolo pozorné tak by si netresol/netresla takúto hlúposť
to co si pisala vo svojom clanku nema nic spolocne s krestanstvom.
Jedno zhnite jablko neznamena ze je cely strom zhnity.. a tak je to aj s nabozenstvami ked ich ti nespravni ludia predstavuju.
@bobinka95 Cirkev ako taká stále stála za dobrými vecami. Stavala nemocnice, školy, starala sa o sociálne slabých občanov, o ktorých štáty záujem nemali.
Aj napriek všetkému zlu, čo vo svete napáchala a ako sa zmenila na niečo úplne iné, na čo bola stvorená to bola práve aj Cirkev, ktorá robila to málo dobra vo svete. A stále robí.
@bobinka95 Dnes 99% ludí robí presne to čo ty, že "nie ja neuznávam cirkev ale verím v Boha ale neverím jak ovca tomu čo povedia v kostole a bllaaaaaaaaaaa blaaaaaaaa blaaaaaaaaaa........."
furt je tam to ALE furt chcu pretvarovať a zmiernovať, a je to dôsledok toho že dnesní ludia su ovce su rovnakí do skolky/skoly/stredná/"vysoká"/práca/dôchodok, dokonca v skole sa aj to isté naraz učia, tu ide o to že ludia su jak stádo oviec je ich 7 miliárd a jeden človek je uplne obyčajní rovnakí jak 7 milirád dalsích a dnes sa s tým ludia nevedia zmieriť že su len tak obyčajní a chcu byť výnimočný, tak sa snažia na internete vykreslovať svoj super názor ktorý vymysleli a akože su inteligentný a originálny...
Asi si ma nepochopila lebo ja cez net dobre nevysvetlujem, ale ide tu o to že ludia su obyčajní a chcu sa lisiť ale dnes je doba ked su jak stádo oviec, smola, tak sa nesnaž odlisovať od ostatných.. že "nie nie som obyčajná jak kopa dalsích veriacich a ani jak kopa ateistov, ja som výnimočná, verím v Boha ALE...."
@rayennn chápem ťa A to čo si začal rozoberať je zas iná vec, pretože niekto chce aby sme boli rovnaký takže tí najvyšší si s nami robia či chcú
A povedz mi prečo ľudia tvoria nejaké skupiny? ( nechcem ti nazvať sekty lebo to by mohli byť aj ľudia čo uznávajú jednu značku topánok) pretože nie sú šťastní..
Myslia si, že šťastie u v tom že našli Boha..
A este podotýkam, že ja som nepovedala že verím v Boha. Len som povedala, zle nie som ateistka
@bobinka95 "nechcem ti nazvať sekty lebo to by mohli byť aj ľudia čo uznávajú jednu značku topánok"
Kľudne ich nazvi sekta. "Sekta (z lat. secta, sequi - nasledovať, ako preklad gréckeho hairesis - voľba, spôsob myslenia) je v tradičnom chápaní (spravidla menšia) náboženská obec, ktorá sa schizmou alebo priamo odštiepila od väčšej (spravidla etablovanej) cirkvi, pretože sa od tejto materskej cirkvi líši vierovyznaním a/alebo obradom a podobne. V tomto zmysle sa výraz už spravidla nepoužíva a nahradili ho výrazy ako alternatívne náboženstvo, nové náboženské hnutie a podobne.
(Grécko-katolícka cirkev, Evanjelická, Apoštolská, Cirkev bratská, Baptisti)
V užšom vnímaní je sekta napr. Svedkovia Jehovovi, Scientologóvia.
"A povedz mi prečo ľudia tvoria nejaké skupiny?"
Ľudia odjakživa vytvárali skupiny aby prežili. Neskôr podľa záumov, podľa toho, s kým sa cítili dobre, robili to čo ich baví a podobne. Mali rovnaké záumy.
"Myslia si, že šťastie u v tom že našli Boha.. "
Verím v Boha, našiel som v ňom šťastie, patrím do Cirkvi.
"A este podotýkam, že ja som nepovedala že verím v Boha. Len som povedala, zle nie som ateistka"
Čo potom si? Islámistka? Budhistka?
@bobinka95 Ja viem že chcu aby sme boli rovnakí ale práveže v tom su ludia rovnakí že vsetci sa chcu lísiť a su rovnakí, a vSETCI sa chcu ROVNAKO lísiť...
ďakujem že si si dal toľko námahy a takto krásne si to rozobral...1. Nechcem. Ich nazývať sekta, a nebudem robiť predsa to čo nechcem
2. Super si definoval skupinu (y)
3. Ja ti to neberiem , je to tvoja vec a ja to akceptujem
4. Predstav si že sú na. Svete aj ľudia ktorí sa nezaťažujú do žiadnej cirkvy .. A ja sa tu spovedať naozaj nemusím.
ale veď cirkev je spoločenstvo ľudí, ktorí sú pokrstení, keby tých ľudi nebolo ani cirkev by nemohla existovať...cirkev založil Ježiš Kristus na "Petrovej skale"...
Boh = cirkev svätá...
ja som myslel tieto cirkvi...
ak poznáš ešte iné, daj mi odkazy
Albánská řeckokatolická církev
Arménská katolická církev
Běloruská řeckokatolická církev
Bulharská řeckokatolická církev
Etiopská katolická církev
Chaldejská katolická církev
Chorvatská řeckokatolická církev
Italsko-albánská katolická církev
Koptská katolická církev
Maďarská řeckokatolická církev
Makedonská řeckokatolická církev
Maronitská katolická církev
Melchitská řeckokatolická církev
Rumunská řeckokatolická církev
Rusínská řeckokatolická církev
Ruská řeckokatolická církev
Řecká katolická církev
Římskokatolická církev
Slovenská řeckokatolická církev
Syrská katolická církev
Syrsko-malabarská katolická církev
Syrsko-malankarská katolická církev
Ukrajinská řeckokatolická církev
neviem, co cakas . Aj keby si verila v neviditelne hovna, co nas riadi, tak s velkou pravdepodobnostou sa najde nejaki dalsi clovek, co v to bude verit.
Ja neverim, cirkev neuznavam a i tak som pokrsteny
Mňa na cirkvi (katolíckej) fascinuje, že má takú históriu. A proste tie rúcha, čiapky sú stále rovnaké po tých storočiach. Ten siahodlhý zoznam pápežov, na počiatku s pápežom Petrom, ktorý bol vlastne apoštol a večeral s Ježišom. A to všetko je vlastne takto symbolicky prepojené s dneskajškom. Toto sa mi páči.
Ale samozrejme odhliadnuc od horeuvedeného viem, že v cirkvi sú riadne špinavé peniaze.
nie som ateista a tiez neuznavam cirkev... myslim si ze nabozenstvo skor odvadza ludi od skutocnej viery a lasky k bliznemu hlavne kvoli svojim prizemnym a obmedzenym dogmam... ale aki ludia taka komunita a nikto nie je dokonaly, takze respektujem.. nech si vyznava kto chce co chce
@georg21 myslim ze cele krestanstvo by malo byt hlavne o laske.. k bohu, k bliznemu a k sebe.. a z historie vieme ze to tak vzdy nebolo.. pretoze pre niekoho je krestanstvo viac nez laska k bliznemu.. ak Boh stvoril vesmir a vsetkych ludi, vsetci su si rovni bez ohladu na vierovyznanie... ale krestania su schopni tvrdit ze budhista, ateista alebo bars aj eskimak sa dostane po smrti do pekla len preto ze nie je krestan.. pricom hinduisti, moslimovia a x vyznavacov inych nabozenstiev je 100% presvedcenych o ich pravde rovnako ako ty o tom ze krestanstvo je ta jedina cesta.. proste nabozenstvo ma tendenciu ludi rozdelovat a nie spajat.. no a tie dogmy.. uz len proste nebo a peklo.. je to kravina na hovado napriklad pre budhistov ktori veria v reinkarnaciu... pricom o reinkarnacii je mnoho dokazov..
Nie som kresťanka, no nie som úplný ateista. Mám svojho boha, ktorého možno má každý. Ale nerada o tom hovorím, okrem iného je to zvláštne, a také zložité.
Tiež som kresťanka, cirkev akože uznávam, ale zas čo sa to týka mojej viery v Boha, je to asi to posledné čo ma zaujíma. S Bohom mám svoj vlastný vzťah a cirkev do toho moc nepletiem. Viem, že to nie je správne, ale nepomôžem si.
@ortego Napríklad knihy od Michaela Newtona ktoré pozostávajú z jeho dlhoročnej praxe a práce s ľuďmi za pomoci hypnózy a meditácie, alebo skúsenosti mnohých ľudí (aj takých ktorých poznám osobne) ktorí zažili niečo ako spomienky na rôzne udalosti pri navštívení iných krajín.
Prípady malých detí ktoré boli schopné plynulo rozprávať v inom jazyku, alebo hovorili o tom že majú rodinu, deti, proste hovorili o inom živote než ktorý zažívajú a pri ich vývojovom štádiu jednoducho nebolo možné aby si dokázali vymyslieť niečo také. Prípadne mali vedomosti ktoré nemohli ešte získať v procese učenia sa.
A napríklad v biblii sa píše o tom že Ján Krstiteľ je znovuzrodený Eliáš a je tam viac prípadov ktoré narážajú na znovuzrodenie takže vlastne reinkarnáciu..
ak chceš viac príkladov zadaj si na gugl "reinkarnacia dokazy" .. určite ti toho vypľuje viac než dosť
@azodariana Veď práve Napr. ja som kresťan, protestant - a som maximálne liberálny - Konzervatívny kresťania podľa mňa nie sú v pravom slova zmysle kresťania ale to je o inom. V prvom rade je dôležitý rešpekt (ako vravíš aj ty) - mnoho kresťanov nedokáže tolerovať žiadnu inakosť. Som toho názoru, že Boh je práve stelesnením maximálnej inakosti (ktorú konzervatívny kresťania nikdy nespoznajú). A iné prístupy k životu, k viere, k rozhodnutia sú súčasťou farebného spektra premýšľania, ktoré nám bolo nejakým spôsobom dané. Teda premýšľať v jednej uzatvorenej línii je práve protipólom rozvíjania kritického myslenia, ktoré nám bolo dané.
@ortego a preto tvrdim ze je hlupe nazdavat sa ze je len jedna spravna viera.. kazde nase presvedcenie a viera prameni z dostatku alebo nedostatku informacii...
@james98 ja sa neradim k ziadnemu nabozenstvu pride mi to obmedzujuce.. z kazdeho si vezmem to co sa zhoduje s mojim zmyslanim aj citenim... keby som sa mala obmedzit len na jedno citila by som sa ochudobnena o mnozstvo skvelych veci a zaroven zviazana mnohymi zbytocnostami.. ako pises, boh je stelesnenim rozmanitosti a to by sme mali prijat s laskou a pokorou ...no samozrejme mali by sme pouzivat aj mozog ktory nam bol dany, nie hned odsudzovat bez toho aby sme konstruktivne mysleli..
@natyfuckingo OK, ja viem Hlinka s tým nemal nič (nemal som ho spomínať). Až po jeho smrti sa to zvrtlo - mal som na mysli skôr niektoré jeho neskoršie interpretácie. Podobne ako dezinterpretácie Marxa
@ortego pravda je len jedna, ale moze byt vyjadrena rozne... preto tvrdim ze nabozenstvo odvadza od pravdy pretoze vo veriacom moze vyvolat pocit ze len tato cesta je ta spravna...
rovnako ako ty mas svoju pravdu ktorej 100% veris a tvrdis ze vsetko ostatne je loz tak ma svoju absolutnu pravdu aj moslim, alebo budhista... ak sa niekto ohana slovami: "ale v biblii sa pise to a ono..." iny ti povie: "ale v korane sa pise zasa toto.."
je smutne ak clovek nedokaze vidiet pravdu aj inde...
ja osobne proti biblii nic nemam, ani proti krestanstvu.. vacsmi ma ale udivuju zaslepeni fanatici ktori dokazu nenavidiet a svoj nazor obhajovat do krvi a pritom zabudnu na jedno zakladne prikazanie miluj blizneho ako seba..
proste posolstvo ktore nabozenstvo prinasa prevysuje pycha cloveka..
@azodariana
Ty vôbec aj čítaš, čo som písal ? Kde som sa zmienil, o nejakej 100% pravde, ktorej podľa teba verím ?
A čo sa týka náboženstiev, treba ich rozlišovať pri hľadaní pravdy. Pôvodne bola na zemi len jedna viera a spoločný pohľad na Boha, alebo ak chceš, na niekoho vyššieho, ktorý je ten prvotný hybatel a tvorca stvorenia. Po prvom hriechu sa ľudia začali odklanat od Boha a teda aj od pôvodného pohľadu a tak začali vznikať nové náboženstva. Napriek tomu sa však ta pôvodná viera a poznanie zachovali až dodnes.
@azodariana
Prečo ?? Nemám na to najmenší dôvod. Samozrejme, povinnosťou každého človeka si myslím, že je hľadanie pravdy...
Vo svojej dobe ju zachoval zrejme ako jediný Noe ( 956 - 1906 ) alebo patriarcha Abrahám, ktorý odišiel do Palestíny, aby tam založil národ. Zo židovského národa, ktorí si zachovali pravú vieru skrze predchodcov, vzišiel Kristus a ten založil spoločenstvo prvých pokrstených, teda kresťanov.
@azodariana
Nie je to tak, ako to myslíš, nie je to pre mňa jediný prameň pravdy, keď to tak mám vyjadriť.
Ak nezijes podľa viery, ktorú si spomínala, tak ťa nemusí trápiť, kto to chápe správne. Čo už ty len o tom vieš.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
74 komentov
ale nikomu normalnemu sa tu nebude chciet hadat dookola o blbostiach
Jedno zhnite jablko neznamena ze je cely strom zhnity.. a tak je to aj s nabozenstvami ked ich ti nespravni ludia predstavuju.
Aj napriek všetkému zlu, čo vo svete napáchala a ako sa zmenila na niečo úplne iné, na čo bola stvorená to bola práve aj Cirkev, ktorá robila to málo dobra vo svete. A stále robí.
furt je tam to ALE furt chcu pretvarovať a zmiernovať, a je to dôsledok toho že dnesní ludia su ovce su rovnakí do skolky/skoly/stredná/"vysoká"/práca/dôchodok, dokonca v skole sa aj to isté naraz učia, tu ide o to že ludia su jak stádo oviec je ich 7 miliárd a jeden človek je uplne obyčajní rovnakí jak 7 milirád dalsích a dnes sa s tým ludia nevedia zmieriť že su len tak obyčajní a chcu byť výnimočný, tak sa snažia na internete vykreslovať svoj super názor ktorý vymysleli a akože su inteligentný a originálny...
Asi si ma nepochopila lebo ja cez net dobre nevysvetlujem, ale ide tu o to že ludia su obyčajní a chcu sa lisiť ale dnes je doba ked su jak stádo oviec, smola, tak sa nesnaž odlisovať od ostatných.. že "nie nie som obyčajná jak kopa dalsích veriacich a ani jak kopa ateistov, ja som výnimočná, verím v Boha ALE...."
OMG...
-.-
Koľko cirkví bez použitia súdruha Gúgla poznáš?
A povedz mi prečo ľudia tvoria nejaké skupiny? ( nechcem ti nazvať sekty lebo to by mohli byť aj ľudia čo uznávajú jednu značku topánok) pretože nie sú šťastní..
Myslia si, že šťastie u v tom že našli Boha..
A este podotýkam, že ja som nepovedala že verím v Boha. Len som povedala, zle nie som ateistka
Kľudne ich nazvi sekta. "Sekta (z lat. secta, sequi - nasledovať, ako preklad gréckeho hairesis - voľba, spôsob myslenia) je v tradičnom chápaní (spravidla menšia) náboženská obec, ktorá sa schizmou alebo priamo odštiepila od väčšej (spravidla etablovanej) cirkvi, pretože sa od tejto materskej cirkvi líši vierovyznaním a/alebo obradom a podobne. V tomto zmysle sa výraz už spravidla nepoužíva a nahradili ho výrazy ako alternatívne náboženstvo, nové náboženské hnutie a podobne.
(Grécko-katolícka cirkev, Evanjelická, Apoštolská, Cirkev bratská, Baptisti)
V užšom vnímaní je sekta napr. Svedkovia Jehovovi, Scientologóvia.
"A povedz mi prečo ľudia tvoria nejaké skupiny?"
Ľudia odjakživa vytvárali skupiny aby prežili. Neskôr podľa záumov, podľa toho, s kým sa cítili dobre, robili to čo ich baví a podobne. Mali rovnaké záumy.
"Myslia si, že šťastie u v tom že našli Boha.. "
Verím v Boha, našiel som v ňom šťastie, patrím do Cirkvi.
"A este podotýkam, že ja som nepovedala že verím v Boha. Len som povedala, zle nie som ateistka"
Čo potom si? Islámistka? Budhistka?
2. Super si definoval skupinu (y)
3. Ja ti to neberiem , je to tvoja vec a ja to akceptujem
4. Predstav si že sú na. Svete aj ľudia ktorí sa nezaťažujú do žiadnej cirkvy .. A ja sa tu spovedať naozaj nemusím.
ale veď cirkev je spoločenstvo ľudí, ktorí sú pokrstení, keby tých ľudi nebolo ani cirkev by nemohla existovať...cirkev založil Ježiš Kristus na "Petrovej skale"...
Boh = cirkev svätá...
ja som myslel tieto cirkvi...
ak poznáš ešte iné, daj mi odkazy
Albánská řeckokatolická církev
Arménská katolická církev
Běloruská řeckokatolická církev
Bulharská řeckokatolická církev
Etiopská katolická církev
Chaldejská katolická církev
Chorvatská řeckokatolická církev
Italsko-albánská katolická církev
Koptská katolická církev
Maďarská řeckokatolická církev
Makedonská řeckokatolická církev
Maronitská katolická církev
Melchitská řeckokatolická církev
Rumunská řeckokatolická církev
Rusínská řeckokatolická církev
Ruská řeckokatolická církev
Řecká katolická církev
Římskokatolická církev
Slovenská řeckokatolická církev
Syrská katolická církev
Syrsko-malabarská katolická církev
Syrsko-malankarská katolická církev
Ukrajinská řeckokatolická církev
no vidíš, kto by to povedal
Ja neverim, cirkev neuznavam a i tak som pokrsteny
Ale samozrejme odhliadnuc od horeuvedeného viem, že v cirkvi sú riadne špinavé peniaze.
Na základe čoho píšeš, že sú sväti?
A kto konkrétne hrabe pre seba?
@29
Nie je v nich zachovaná apoštolská postupnosť, napr. v evanjelickej cirkvi ( to znamená, že nemôžu premieňať hostiu na telo a krv Ježiša )...
No uveď aspoň jeden, keď ich je vraj mnoho :happy:
Prípady malých detí ktoré boli schopné plynulo rozprávať v inom jazyku, alebo hovorili o tom že majú rodinu, deti, proste hovorili o inom živote než ktorý zažívajú a pri ich vývojovom štádiu jednoducho nebolo možné aby si dokázali vymyslieť niečo také. Prípadne mali vedomosti ktoré nemohli ešte získať v procese učenia sa.
A napríklad v biblii sa píše o tom že Ján Krstiteľ je znovuzrodený Eliáš a je tam viac prípadov ktoré narážajú na znovuzrodenie takže vlastne reinkarnáciu..
ak chceš viac príkladov zadaj si na gugl "reinkarnacia dokazy" .. určite ti toho vypľuje viac než dosť
Fasista?
Rovnaké "dôkazy" majú aj Iné teórie.
Podľa teba. Vidno, že slovenské dejiny máš neskutočne prestudovane
ci?
Seres si do vlastného hniezda.
Tisa Z toho vynechaj, ten proti fašizmu bojoval a slovenský národ pred ním vystrihal a chránil, ako len mohol.
Ak existuje pravda, potom je len jedna a všetko iné sú len pokusy, ktorými sa iní pokúšajú priblížiť.
vo vsetkom
sad story bro
rovnako ako ty mas svoju pravdu ktorej 100% veris a tvrdis ze vsetko ostatne je loz tak ma svoju absolutnu pravdu aj moslim, alebo budhista... ak sa niekto ohana slovami: "ale v biblii sa pise to a ono..." iny ti povie: "ale v korane sa pise zasa toto.."
je smutne ak clovek nedokaze vidiet pravdu aj inde...
ja osobne proti biblii nic nemam, ani proti krestanstvu.. vacsmi ma ale udivuju zaslepeni fanatici ktori dokazu nenavidiet a svoj nazor obhajovat do krvi a pritom zabudnu na jedno zakladne prikazanie miluj blizneho ako seba..
proste posolstvo ktore nabozenstvo prinasa prevysuje pycha cloveka..
Ty vôbec aj čítaš, čo som písal ? Kde som sa zmienil, o nejakej 100% pravde, ktorej podľa teba verím ?
A čo sa týka náboženstiev, treba ich rozlišovať pri hľadaní pravdy. Pôvodne bola na zemi len jedna viera a spoločný pohľad na Boha, alebo ak chceš, na niekoho vyššieho, ktorý je ten prvotný hybatel a tvorca stvorenia. Po prvom hriechu sa ľudia začali odklanat od Boha a teda aj od pôvodného pohľadu a tak začali vznikať nové náboženstva. Napriek tomu sa však ta pôvodná viera a poznanie zachovali až dodnes.
a v com je ta podovna viera a poznanie zachovne dodnes?
Prečo ?? Nemám na to najmenší dôvod. Samozrejme, povinnosťou každého človeka si myslím, že je hľadanie pravdy...
Vo svojej dobe ju zachoval zrejme ako jediný Noe ( 956 - 1906 ) alebo patriarcha Abrahám, ktorý odišiel do Palestíny, aby tam založil národ. Zo židovského národa, ktorí si zachovali pravú vieru skrze predchodcov, vzišiel Kristus a ten založil spoločenstvo prvých pokrstených, teda kresťanov.
pre mna je to nabozenstvo neuplne alebo minimalne vacsinou ludi nepochopene...
Nie je to tak, ako to myslíš, nie je to pre mňa jediný prameň pravdy, keď to tak mám vyjadriť.
Ak nezijes podľa viery, ktorú si spomínala, tak ťa nemusí trápiť, kto to chápe správne. Čo už ty len o tom vieš.