Čaute, rozhodujem sa či mám isť na gymnázium alebo na priemyslovku.
Na základke mám už 9 rokov čisté vysvedčko no, neviem či sa mi vyplatí ísť na gympeľ, keďže ani neviem či ma tam príjmu, (keďže som kvôli stresu zle napisal Testovanie 9)
Z predmetov ma asi najviac baví fyzika a taktiež mi aj celkom dobre ide informatika. No neviem či je priemyslovka tá správna cesta, pretože ešte neviem čomu sa chcem v żivote venovať...
ja som mal priemyslovku a potom informatika vš a v pohode, ale teda mňa to bavilo ak ťa to baví tak prečo nie.
ale aj gympel je fajn voľba v prípade, že nevieš čomu sa chceš venovať, máš potom lepšie na výber vš z gympla
Tak vieš no, na gympel choď len ak máš ambície ísť na výšku, pretože ja mám gympel a dosť toho lutujem. Nenávidím učenie, vôbec nie som študijný typ, ale už nemám na výber, na výške byť musím, ak nechcem pucovať hajzle, ako by moja matka povedala
Tak gymnázium ti je bez vysokej školy vážne na dve veci,ak nechceš ísť na výšku,alebo ťa nebaví učenie tak tam určite nechoď.A tá priemyslovka ak má úroveň tak nebude zlá,budeš mať niečo v ruke,takže ak by si sa náhodou nedostal na vysokú tak neskončíš na úrade práce.No ak nevieš,čo chceš robiť ( ako ja a 99% ľudí v tomto veku ) tak asi skôr to gymnázium.V každom prípade,na prípadnu vysokú sa dá ísť z každej školy ak máš maturitu.A monitor vôbec nerieš.Učitelia to prežívali viac než my.Tento rok bol celkom jednoduchý,ale ak si ho nedal na 90% tak je to iba bezvýznamný test.Želám ti veľa šťastia.
A na gymnázium by ťa prijať mali,ak tam neberú 5 ľudí a nehlási sa 200...Viem,že teraz je to o dosť ťažšie,keďže minulý rok brali všetko,čo prišlo,tento rok im to VUC aj s ministerstvom sekli,takže to už nie je také ľahké.Ale trúfam si povedať,že s priemerom 1.0,by si mal byť určite prijatý + ak máš nejaké olympiády,tak nemáš čo riešiť.
Ja dost lutujem ze som isla na gympel, lebo viem z toho velke hovno.. Radsej keby som sla na priemyslovku. Na VS mozes ist tak ci tak a je jedno ci mas maturitu z priemyslovky alebo z gympla.
A ak ta ucenie bavit nebude, uz po priemyslovke budes mat nieco prakticke, s cim sa lahko zamestnas. Narozdiel od gympla...
Pozri na gymnázium robíš prijímačky a oni rozhodnú o tom ze ci ta prijmi alebo nie. Takže za skúsenie nič nedáš. Podaj si na viac škôl a potom sa rozhodni
Podobné veci som riešil roky dozadu. Ale šiel som na priemyslovku, aj keď ma na gymnázium prijali bez prijímačok. Ak ťa baví fyzika a informatika, tak gymnázium je zbytočne zahodený čas.
a ako @10 , z dobrej priemyslovky máš lepší základ pre technickú VŠ a ak by si na VŠ ísť nechcel, tak z priemyslovky už máš niečo v rukách. Z gymnázia nemáš nič. Len 4 roky nenávratne zabitého času.
Ďakujem za rady, na výšku by som chcel ísť určite, s učením nemám problém, no škoda toho Testovania 9, pretože som dnes zistil, že ho okrem príjmacích skúšok berú asi ako tú najdôležitejšiu zložku...
Mimochodom čo sa týka vysokej školy, zatiaľ som nerozmýšľal na akú výšku by som chcel ísť, keďže ešte je na to času viac než dosť, no viem si predstaviť že by to bolo niečo v technickom obore (IT)/prípadne keď už nie to, tak architektúra..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
ale aj gympel je fajn voľba v prípade, že nevieš čomu sa chceš venovať, máš potom lepšie na výber vš z gympla
A ak ta ucenie bavit nebude, uz po priemyslovke budes mat nieco prakticke, s cim sa lahko zamestnas. Narozdiel od gympla...
Mimochodom čo sa týka vysokej školy, zatiaľ som nerozmýšľal na akú výšku by som chcel ísť, keďže ešte je na to času viac než dosť, no viem si predstaviť že by to bolo niečo v technickom obore (IT)/prípadne keď už nie to, tak architektúra..
KURZY KRESLENIA A VÝTVARNÝCH TECHNÍK
» www.kamdomesta.sk/bratislava/kurz...
KURZY ARCHITEKTÚRA – DIZAJN –UMENIE
» www.kamdomesta.sk/bratislava/arch...