Nie, nie som ochotná žiť ako sardinka. Stačil by mi jedine, keby žijem sama. Z môjho pohľadu to je málo aj pre dvoch nie to ešte pre rodinu. Ľutujem tých, čo to bohužiaľ tak majú.
@laurikaaa wau, lutujes? kopa ludi sa tak rozhodne zit aj keby si mohli v pohode dovolit barak, vedia si paradne rozvrhnut priestor a ziju super. Ja som v dvojizbaku 80m2 a stale mam pocit, ze je to pre dvoch prilis velke, ale tak hreje ma, ze je tam vonku niekto kto suciti a lutuje ma za moje skliesnene podmienky
@loveillumination jj keď budeš mať decko ako sa tu spomína a budeš spať v obyvačkospalni a nebudeš mať súkromie pretože tie byty sú rozvrhnuté tak, že ti drahý synátor alebo dcérenka budú chodiť do kuchyne cez tvoju obyvačkospalňu daj mi vedieť či je to príliš veľké...
@laurikaaa no neviem nevsimla som si, ze by tu bol niekde link na plan konkretneho bytu, ale tak ked niekto automaticky usudzuje, ze dvojizbak je obyvackospalna prechodna a jedna zaprdena spalna tak nie je o com su aj ine byty jak "tie spatne male v jakom byvala ta chudobna spoluziacka, ktoru lutujem" len to som chcela povedat, lutovat za nieco taketo niekoho je hrozne wtf
@loveillumination Sú ale nie všetky, je to pri najmenšom pol na pol takže to na tom nič nemení. Mam na to zlé spomienky keď som mala frajera z takého bytu a chodili sme cez spálňu jeho rodičov do kuchyne a tak...
Fakt to je pre mňa na ľutovanie pretože pre mňa je súkromie/priestor jedna z najdôležitejších vecí a v takomto byte by mi to nebolo dopriate... ale no to je každého osobná vec ako to vidí a nech si každý býva ako vie a chce.
Som s veľkého rodinného domu a už aj ako osamostatnená dospelá osoba s mojim drahým mužom bývame v dome s 11 miestnosťami. Som na to zaťažena.
Už nikdy tak nechcem žiť. Samozrejme, že nestačilo, sama viem, ako formuje osobnosť nedostatok súkromia... Svojmu dieťaťu by som chcela dopriať a aj doprajem normálnu vlastnú izbu.
Hmmm s úplne malým dieťaťom to ide bez problémov. S väčším čo ja viem. Videl som plno ľudí, ktorý boli vychovaný v dvojizbáku a myslím, že to v pohode zvládali, ale zas je rozdiel dvojizbák a dvojizbák. Sú dvojizbáky do ktorých každej izby sa zmestí v pohode obyvačka a predelená spálňa a v takých by som nevidel problém vychovávať kľudne aj dve deti (mnoho kamarátov tak vyrastalo) no a sú dvojizbáky do ktorých izby napcháš manželskú posteľ skriňu a je po priestore tak tam by som videl problém vychovávať aj jedno decko.
Vyrastla som tak a bolo to uplne v poho. Cez obyvackospalnu sa slo akurat na balkon. Byt hrozne maly, ale slo to. Proste stacilo by mi, ak by neslo inak, ale ono snad pojde inak. Chcem vlastnu spalnu a satnik a aj pracovnu.
@loveillumination ved ale podla mna sa staci odrazit od toho ze dvojizbovy byt = DVE izby, a pre take zakladne sukromie a bezne nazivanie je normalne mat spalnu, obyvacku a detsku izbu, to nie je ziadny luxus ani nic extra.. tiez si to neviem predstavit ze by som mala deti a spavala s manzelom v spalni a tie deti by cakali kym sa v sobotu vyspime aby si mohliist pozret telku. alebo ja by som chcela ist skor spat a decka by sa museli odtrepat tiez.. nedajboze aby niekto robil nocne...
proste mne je tiez luto ludi co musia takto zit, a to teraz zijem s frajerom v 1+1 a pride mi to super, ale uz keby mame dieta tak 2 izbovy fakt max ako nudzove riesenie..
ako anoo je to kazdeho vec atd, ale podla mma je zvycajnejsie zie niekto lutuje 3 ludi zijucich v dvoch izbach nez ze niekomu to pride strasne super a vyhovujuce a nemenil by
Podla toho aka je vymera toho 2izbaku... Ako pise typek , ze ma 80m² a je mu to velke, tak nech skusi 2i s 50m² ... Bezne 80m² su uz 3i ...a to uz je rozdel mat 2 a 3 izby..
Takze ak by som mal velky 2izbak, tak v pohode
@loveillumination ci boha, tak zase 80m2 je na dvojizbak dost vela my sme mali trojizbak 55m2 ked som bola mladsia (co uz to bolo pre stvorclennu rodinu dost o papulu, ale dalo sa).
Cize k teme - nechcem si to ani predstavovat, vadi mi nedostatok sukromia, vadilo mi ako dietatu zdielat izbu so surodencom, nie to este aby ta izba bola zaroven aj obyvackou alebo neviem cim...ale tak zase VELKY dvojizbak by sa mozno dal pre trojclennu rodinu (s malym dietatom) rozumne poriesit. Neviem. Uz som proste zvyknuta na vela miesta. A hlavne keby som uz sa rozhodla mat rodinu, tak nie v byte...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
Fakt to je pre mňa na ľutovanie pretože pre mňa je súkromie/priestor jedna z najdôležitejších vecí a v takomto byte by mi to nebolo dopriate... ale no to je každého osobná vec ako to vidí a nech si každý býva ako vie a chce.
Som s veľkého rodinného domu a už aj ako osamostatnená dospelá osoba s mojim drahým mužom bývame v dome s 11 miestnosťami. Som na to zaťažena.
proste mne je tiez luto ludi co musia takto zit, a to teraz zijem s frajerom v 1+1 a pride mi to super, ale uz keby mame dieta tak 2 izbovy fakt max ako nudzove riesenie..
ako anoo je to kazdeho vec atd, ale podla mma je zvycajnejsie zie niekto lutuje 3 ludi zijucich v dvoch izbach nez ze niekomu to pride strasne super a vyhovujuce a nemenil by
A podla mna je na rodinu potreba minimalne 3 izbovy byt. Cize si neviem predstavit v 2 izbovom byte vychovavat dieta, zvlast ak je starsie
Takze ak by som mal velky 2izbak, tak v pohode
Cize k teme - nechcem si to ani predstavovat, vadi mi nedostatok sukromia, vadilo mi ako dietatu zdielat izbu so surodencom, nie to este aby ta izba bola zaroven aj obyvackou alebo neviem cim...ale tak zase VELKY dvojizbak by sa mozno dal pre trojclennu rodinu (s malym dietatom) rozumne poriesit. Neviem. Uz som proste zvyknuta na vela miesta. A hlavne keby som uz sa rozhodla mat rodinu, tak nie v byte...