No ja si mslim, ze optimizmus je v momentálnom svete najdôležitejší, ved co by sme robili, keby sme cely zivot ocakavali len to zle? Ved to by ani nebol zivot...
najväcsiu radost nam predsa robili tesit sa na nieco a mat sa na co tesit...
Ja som optimista... mam jedneho priatela, ktory o sebe tvrdi, ze je realista, ale podla mna je strasny pesimista - prave preto, ze svoje pesimisticke nazory povazuje za realisticke
mne raz jeden clovek povedal: pesimismus je realizmus a optimizmus je blannovstvo ale ja snim nesuhlasim lebo ja som optimista a neuveritelne mi to v zivote pomaha
ludia sa delia na optimistov a pesimistov...realisti sme skoro vsetci, pretoze byt realisticky to znamena pesimizmus s optimistickymi chvilkami, v tom lepsom pripade je to naopak...seba neriesim heh...
Som totálne pesimistka, najväčšia na svete... Lebo ked sa na niečo tešim a ono to nevyjde som viac sklamana ako ked sa netesim, a ono to nevyjde... a naopak.
..ako v čom ..niekedy, čo sa vecí a mňa týka ..tak dosť pesimista ..ale tak veci týkajúce sa kamarátov, vždy taký realisticko-optimistický názor mám na to ..ale zas nie som čistý pesimista, ale radšej sa snažím rátať s tým horším, ako padnúť paq na dno ..keď to nevyjde ..
Súhlasím s Cholee....Každý človek je realista. ľudia sa nedelia na optimistov, pesimistov a ralistov, ale len optimistov a pesimistov. A skúsenosti dokazujú že najviec ľudí čo o sebe vravia že sú realisti sú vlastne pesimisti. Ako ja
ja som taky realista so silnym optimistickym podtonom..asi tak by som to charakterizovala..
hoci...hoci ked napisem pisomku, vzdy si vravim ze to bude hrozna znamka a to len preto aby som sa tesila.viem to teda dopredu ze sa budem tesit.lebo ta znamka je zvacsa v poho...takze to je taky moj mini pesimizmus ako podme na jahody....
Ja som raz optimista, raz realista a raz pesimista, vacsinou prevlada realizmus.......nemam rada ludi s nazormi tento svet je zly, alebo tento svet je vyborny....je aj taky aj taky...je tu aj dobro aj zlo, aj cierna aj biela, aj zdravie aj choroba....clovek by sa mal naucit vnimat svet taky ako je a nie s ruzovymi alebo ciernymi okuliarmi...vidim okolo seba vela zleho, ale aj dobreho....
Optimista je ten ktorí verí v to dobré ale veľmi ríchlo ho niekto alebo niečo sklame, no taktiež ak si to tak zoberieme optimisti aj veľa riskujú a ak imto víde majú sa z čoho tešiť.
No besimisti nič neriskujú ak niečo tak len z istotou.
Každá akcia má aj svoju reakciu či zlú alebo dobrú to každý zistí až keď sa to stane.
pesimizmus je dobry,ale niekedy si to ludia mylia a skor by som povedala ze maju velke oci,a potom to nahodou nevyde a co potom???je dobre ak mas s kazdeho rozka trosku
Ja som v podstate tiez realista, ale podla mna je moje zmyslanie skor take pesimisticke. Ale nemyslim to tak, ze od zivota ocakavam to najhorsie, ale skor tak, ze ja musim vzdy mysliet na to zle, az kym to dokonale nevyriesim. Neviem, aky izmus to je
Vies, ja mam na to taky nazor, ze ak mam byt stastny, tak na o chcem mat aj dovod, a to iny ako "pozitivne myslenie". Ocakavat dobru buducnost treba, ale nahovarat si dobru pritomnost je blud.
Mid. - jasne su situacie ktore si to jednoznacne vyzaduju vola sa to - triezve rozmyslanie - a malo by to tak byt
- nuz obcas to bez nahovarania dobrej pritomnosti nejde (som zivy dokaz niekedy klamem samu seba aby som mala chut vstat dalsie rano do skoly, tvarim sa ze mi vsetko ide tak jak ma
-aaaaaaale kaslat na to ved mam zdrave nohy, ruky (o hlave sa radsej vyjadrvat nebudem tak sa tesim z kazdeho noveho dna
Jasne, hlavne ze sme zdravi K tomu nahovaraniu dobrej pritomnosti...ak si to nahovaras prave teraz, aby si si zlepsila naladu, tak ok. Ale ak si to nahovaras dlhodobo a navravas si, ze tvoj zivot je perfektny a snazis sa na neho nemysliet, je to plytvanie casom.
"tak sa tesim z kazdeho noveho dna" - no niezeby ja som sa netesil, ale podla tohto asi budes optimistka telom aj dusou
Mid : mno povedala by som ze s usmevom na tvari sa cloveku kraca v tomto poondiatom svete o trochu lepsie. Tento svet je jedna velka divadelna scena vsetci hraju svoju rolu a nikomu sa z nej nechce dobrovolne dole (az na par vinimiek)
Kopec ludi je falosnych a tak...
A mne je z toho pravdu povediac spatne - to je ten pesimista vo mne
--aaaaaaaaaaaaaale je mi fajn ked sa mozem tesit z uplnych hluposti, voci ktorym su iny rezistentny mna dokaze potesit aj to ze prsi a niekto vonku mokne alebo ked ma moj kon po prvy krat poznal podla krokov a nie podla hlasu alebo ze som nasla poslednu zltu pupavu, co ja viem su to blbosti ale ja sa z nich dokazem tesit - to je ten optimista vo mne
takze som dosla na to ze som vlastne schyzofrenik - toz ale vcul nevim ci sa mam smiat abo plakat ????
Podla grafologie (veda o vyklade osobnosti podla pisma) sa na zaklade tvojho pisma da vycitat, ci mas optimisticke alebo pesimisticke sklony.
Ludia s optimistickymi tendenciami pisu stupavym riadkom, smerom dohora, a ludia s pesimistickym pohladom klesajucim riadkom, teda smerom dole.
Ak pisete vo forme schodikov, ze jedno slovo pisete klesavo, druhe zamerne zacnete vyssie ale postupom casu aj to slovo zacne klesat (podvedomym vplyvom), tak ste pesimisti, ktori vnutorne bojuju so svojimi tendenciami, snazia sa o optimizmus, ale proste sa im to nepodari, lebo su raz "pesimisti".
Ak pisete schodikmi smerom zdola nahor, bojujete zasa so svojimi prehnanymi optimistickymi sklonmi, so snilectvom a vecnym prehnanym ocakavanim dobreho.
Ak pisete takym poloblukom, ze najprv hore a postupne to klesa na povodnu uroven, rychlo sa nadchnete, ale potom sa vratite do reality
a ak pisete opacnym oblukom, teda zacnete dole a vratite sa smerom hore do povodnej linie, ste pesimisti, ktori si ale po case vzdy uvedomia, ze veci sa nemaju az tak zle a napokon su spokojni.
Sedi to na vas? O sebe to neviem povedat, lebo ja pisem najroznejsimi kombinaciami vsetkym z toho, co som uviedol
Ale vo vseobecnosti plati, ze cim roznorodejsie pismo, tym sirsi zaber osobnosti a teda tym si mudrejsia a vyspelejsia Takze mozes ostat pokojna... Keby si mala schizu, zacala by si zrazu pisat zvlastnym pismom s roznymi "obohateniami", slabym tlakom a necitatelne
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
Takto ja som tvrdy realista. Skusil som si hard optimizmus... A tiez hard core pesimizmus.
Treba najst stredovu ciaru a vyvazit oboje.
Na oboje extremy sa da velmi lahko doplatit...
Bacha na oboje!!!
hoci...hoci ked napisem pisomku, vzdy si vravim ze to bude hrozna znamka a to len preto aby som sa tesila.viem to teda dopredu ze sa budem tesit.lebo ta znamka je zvacsa v poho...takze to je taky moj mini pesimizmus ako podme na jahody....
No besimisti nič neriskujú ak niečo tak len z istotou.
Každá akcia má aj svoju reakciu či zlú alebo dobrú to každý zistí až keď sa to stane.
Vies, ja mam na to taky nazor, ze ak mam byt stastny, tak na o chcem mat aj dovod, a to iny ako "pozitivne myslenie". Ocakavat dobru buducnost treba, ale nahovarat si dobru pritomnost je blud.
- nuz obcas to bez nahovarania dobrej pritomnosti nejde (som zivy dokaz niekedy klamem samu seba aby som mala chut vstat dalsie rano do skoly, tvarim sa ze mi vsetko ide tak jak ma
-aaaaaaale kaslat na to ved mam zdrave nohy, ruky (o hlave sa radsej vyjadrvat nebudem tak sa tesim z kazdeho noveho dna
"tak sa tesim z kazdeho noveho dna" - no niezeby ja som sa netesil, ale podla tohto asi budes optimistka telom aj dusou
Kopec ludi je falosnych a tak...
A mne je z toho pravdu povediac spatne - to je ten pesimista vo mne
--aaaaaaaaaaaaaale je mi fajn ked sa mozem tesit z uplnych hluposti, voci ktorym su iny rezistentny mna dokaze potesit aj to ze prsi a niekto vonku mokne alebo ked ma moj kon po prvy krat poznal podla krokov a nie podla hlasu alebo ze som nasla poslednu zltu pupavu, co ja viem su to blbosti ale ja sa z nich dokazem tesit - to je ten optimista vo mne
takze som dosla na to ze som vlastne schyzofrenik - toz ale vcul nevim ci sa mam smiat abo plakat ????
ak mas chut plakat - plac
ak mas chut sa smiat - tak sa smej
a hotovo, len sa nenechaj prilis ovplyvnit tym co je vonku, ono to obcas vyzera horsie nez to v skutocnosti je
keep smile plaese
Podla grafologie (veda o vyklade osobnosti podla pisma) sa na zaklade tvojho pisma da vycitat, ci mas optimisticke alebo pesimisticke sklony.
Ludia s optimistickymi tendenciami pisu stupavym riadkom, smerom dohora, a ludia s pesimistickym pohladom klesajucim riadkom, teda smerom dole.
Ak pisete vo forme schodikov, ze jedno slovo pisete klesavo, druhe zamerne zacnete vyssie ale postupom casu aj to slovo zacne klesat (podvedomym vplyvom), tak ste pesimisti, ktori vnutorne bojuju so svojimi tendenciami, snazia sa o optimizmus, ale proste sa im to nepodari, lebo su raz "pesimisti".
Ak pisete schodikmi smerom zdola nahor, bojujete zasa so svojimi prehnanymi optimistickymi sklonmi, so snilectvom a vecnym prehnanym ocakavanim dobreho.
Ak pisete takym poloblukom, ze najprv hore a postupne to klesa na povodnu uroven, rychlo sa nadchnete, ale potom sa vratite do reality
a ak pisete opacnym oblukom, teda zacnete dole a vratite sa smerom hore do povodnej linie, ste pesimisti, ktori si ale po case vzdy uvedomia, ze veci sa nemaju az tak zle a napokon su spokojni.
Sedi to na vas? O sebe to neviem povedat, lebo ja pisem najroznejsimi kombinaciami vsetkym z toho, co som uviedol
Nuz asi som viacnasobny schyzak !!! DO RITI !!! na co clevek nedojde na tom birzde, a nemusi ist ani k lekarovi