Najnovsie uz predavaju aj ale ampicky ktore sa v noci jednoducho zasunu do zastrcky neminaju velka elektriky ,nesposobia svetlo ktore by ta vnoci rusilo a su prakticky lacne...sestra sa boji tiez tmy a odkedy ma toeto lampy spava pokojne
ked som bol mansi som mal tiez haluze z tmy az som nevedel zaspat..a trosku mavam aj doteraz ked idem dakde po ulici sam po tme alebo v brane..ide o to ze ty si musis uvedomit v tvojej hlave ze nic sa nedeje a je to len a nic sa nezmeni..setko bude rovnake ako cez svetlo...
ja sa tiez bojim tmy a to mam 20 ale ked uz musim spat sama v miestnosti dam si k sebe mobil v pripade nebezpecenstva zavolam niekomu nech ma zachrani a este nachystam postel ako keby pre dvoch ludi a poviem si ze ten druhy pride zachvilu a nebudem spat sama a este si dam k sebe plysaka
všeobecná rada pre zbavenie sa strachu: niekoľkokrát denne sa skoncentrovať na prianie všetkého dobrého všetkým bytostiam. a strach postupne odíde. odskúšané
väčšinou mi tma problém nerobí, a mám ju rád, ale niekedy ma prepadne úzkosť, neviem prečo.. a vtedy si hovorím, že to je všetko len v mojej hlave, a môže za to corpus amygdaloideum
Aj ja som na tom tak isto...ale ja som si zvikla večer sebe na PC zapnúť dajaký film a nastavým si komp tak že keď je koniec filmu tak nech sa vypne... a tak v izbe neni ani príliš velké svetlo ale ani tma
no ja som mala este donedavna ten isty problem..a vyriesila som to tym ze som si lahla az vtedy ked som bola taka unavena ze som okamzite zaspala..a vtedy mi bolo vsetko jedno ..takze sa cez den poriadne unav..a potom si vecer ani nespomenies ze si sa niecoho bala..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
inak takéto fóbie sa vraj majú prekonávať "nasilu" takže postupne by si mala skúšať spať aj po tme
@6 možno myslela že problém možno neni v tme , skús zájsť za psychológom, môže ti pomôcť
No ja by som to riešil ako už spomínali: svetielkom, alebo si zapni rádio poprípade kombinácia týchto dvoch možností
Alebo keď sa tak bojíš tak spi s niekym.
ako si to riešila doteraz?