Ahojte. Dnes bola na Markíze reportáž o tom, ako čítajú štvrtáci. Zaznela tam veta, ktorá je v nápise fóra. Trochu sme sa o tom so sestrou rozprávali, lebo poznamenala, že ona si už knižku prečítala v druhom ročníku. Povedala som jej na to, že je to prieskum štvrtákov o ich čitateľskej gramotnosti a nie o ich čitateľskej zručnosti a neznamená to, že mladšie deti si nič neprečítajú. Nesúhlasila so mnou a ešte sa mi vysmiala, že čo za somarinu som to povedala... Dala som si teda námahu, zaregistrovala som sa na voyo aby som si to pozrela ešte raz a stále si myslím to isté...
Z toho čo si povedala (a nie z toho ćo bolo v reportáži) mi z toho vyplíva, že máš pravdu. Mohla by som začať s koleráciou a kauzalitou, ale akosi mi doteraz nedávajú zmysel.
výrok nič nehovorí o mladších deťoch ako štvrtáci...
keď ti poviem, že už v pondelok som mal spravenú domácu tak nevieš, či som si ju spravil v nedeľu alebo až v pondelok alebo kedy predtým... výrok by bol pravdivý aj keby som si ju spravil v sobotu, aj keby som si ju spravil v pondelok 23:59
podľa mňa to znamená, že sa očakáva, že každý štvrták dokáže prečítať knižku
ale nevyluččuje to fakt, že existujú aj mladšie deti s podobnými schopnosťami, nemusí to byť však pravidlo
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
6 komentov
keď ti poviem, že už v pondelok som mal spravenú domácu tak nevieš, či som si ju spravil v nedeľu alebo až v pondelok alebo kedy predtým... výrok by bol pravdivý aj keby som si ju spravil v sobotu, aj keby som si ju spravil v pondelok 23:59
ale nevyluččuje to fakt, že existujú aj mladšie deti s podobnými schopnosťami, nemusí to byť však pravidlo