Nie sú. Aj učitelia čo počas štúdia študentom veľmi nepomáhali im v tej chvíli pomôžu, lebo bola by to aj ich zlá vizitka a zlá vizitka celej školy, ak by ich žiak nezmaturoval.
Takže naozaj platí to, že maturita je ako plot, ak neprelezieš, tak ťa cez ten plot prehodia
Nezmaturuje len taký človek, ktorý nepovie úplne nič.
@gwendolyn druhá maturita...to sa máš, síce u mňa je to v istom zmysle tiež podobné ako na strednej, jeden predmet má názov chémia (ibaže je trošku rozsiahlejší)
@gwendolyn na matfyz to myslím zodpovedalo všetko. a mám všetky povinné predmety z prvých dvoch rokov štúdia, čo vyjde na učivo z 13ich semestrov, cviká aj prednášky.
Tak ako neviem, ale ja mam taky dojem, ze tie statnice normalne neprezijem...psychicky
A k maturite - nebola tazka, lenze ucila som sa na nu viac nez pol roka dopredu a aj tak tie nervy boli neskutocne. Ide o to, ze je to pre cloveka vlastne taka prva vacsia zivotna skuska, ktorych neskor bude vela, ale ide o to, ze prva. A zavisi aj od toho, ze kto to ako zodpovedne berie.
Nie su tazke a pokial viem, tak uz par rokov je nepisane pravidlo (mozno aj pisane), ze pri maturach nemoze byt z daneho predmetu horsia znamka ako priemer znamok predmetu za cele 4 roky..
U nas mal typek z odbornych predmetov jednotky od vrchu az po spodok, na matury prisiel uplne vytrety a dostal jednotku.
@anzu len tak vseobecna matika? nechystas sa si to nejako specifikovat ? ako planujes vyuzit matiku po vyske? preco si sa rozhodla prave pre matiku ? ..
@airia bakalárske študíjne programy sú často takéto všeobecné a len poskytujú základňu pre ďalšie možnosti štúdia v druhom stupni, tam je to už viac špecializované. ja sa chystám pokračovať na magisterskom štúdiu počítačovou grafikou. a preto som sa aj rozhodla pre matiku, kvôli tej neskoršej grafike, inak by som si toto štúdium nevybrala
@keepoff elektrotechnika mlynarce. Priemer je 1.5 je podla spravnosti uz dvojka. Mozno o ten stupen horsia znamka asi moze byt. Pozriem nejake zakony, ci to tam nie je zakotvene, ale mam pocit ze hej.
@airia to sa len zdá také nenormálne tým, ako sa to volá
a pri skúšaniach alebo štátniciach je dosť blbé učiť sa naspamäť dôkazy (lebo ja nie som taký génius, čo pozrie a hneď vie, ako treba pri dôkaze postupovať, tak sa to musí učiť naspamäť). keď im človek rozumie, tak sa to ešte ako tak dá (aj keď je ich veľa), ale horšie je, keď ja napríklad nechápem, o čo nám ide, prípadne tam mám poznámku "platí len keď -niečo-, všeobecný prípad na DÚ". na štátniciach napríklad dostaneš "Riemannov integrál" a ideš: všetky vety, čo sa ho týkajú, aj s dôkazmi, máš o tom rozprávať tuším 5 minút a tváriť sa, ako strašne rozumieš teórii okolo integrálov. A keď sa ťa spýtajú, prečo je niečo tak, ako je a ty netušíš, tak prúser. Keď niečomu nerozumieš, ťažko to zakryješ.
A celkovo je to samozrejme úplne iný level, ako na strednej, všetko je oveľa všeobecnejšie, ťažšie na predstavu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
(a hlavne, keď také robím ja, je to zo sociálneho nedostatku
Takže naozaj platí to, že maturita je ako plot, ak neprelezieš, tak ťa cez ten plot prehodia
Nezmaturuje len taký človek, ktorý nepovie úplne nič.
u mňa jazyk bol ľavou zadnou.. pri slanine som sa teda zapotila
a tie čo prídu, to ešte len bude veselo
ak si sa učil a nelietal za pičkami, tak nie!!!!!
filip
@cjubou to si píš! však na strednej to bolo samé "prečo nemám jednotku, ale dvojku?" a na výške: "čo máš?" "E." "Ty si prešla na prvý krát??"
alebo: ako? hm, zase Félix
@gwendolyn druhá maturita...to sa máš, síce u mňa je to v istom zmysle tiež podobné ako na strednej, jeden predmet má názov chémia (ibaže je trošku rozsiahlejší)
@cjubou @mielikki ako ešte minulý utorok som mala poslednú skúšku.. tak toho času zas na učenie nie je veľa
@dikobrasz tak držím palec
A k maturite - nebola tazka, lenze ucila som sa na nu viac nez pol roka dopredu a aj tak tie nervy boli neskutocne. Ide o to, ze je to pre cloveka vlastne taka prva vacsia zivotna skuska, ktorych neskor bude vela, ale ide o to, ze prva. A zavisi aj od toho, ze kto to ako zodpovedne berie.
U nas mal typek z odbornych predmetov jednotky od vrchu az po spodok, na matury prisiel uplne vytrety a dostal jednotku.
Prechádzka ružovým sadom. Mimochodom to si budú hovoriť ty čo pôjdu na VŠ a zažijú skúšky na konci semestra.
a preco je to take tazke, alebo co je na ten vysokoskolskej matike najtazsie alebo neviem uz ako sa mam spytat,
a pri skúšaniach alebo štátniciach je dosť blbé učiť sa naspamäť dôkazy (lebo ja nie som taký génius, čo pozrie a hneď vie, ako treba pri dôkaze postupovať, tak sa to musí učiť naspamäť). keď im človek rozumie, tak sa to ešte ako tak dá (aj keď je ich veľa), ale horšie je, keď ja napríklad nechápem, o čo nám ide, prípadne tam mám poznámku "platí len keď -niečo-, všeobecný prípad na DÚ". na štátniciach napríklad dostaneš "Riemannov integrál" a ideš: všetky vety, čo sa ho týkajú, aj s dôkazmi, máš o tom rozprávať tuším 5 minút a tváriť sa, ako strašne rozumieš teórii okolo integrálov. A keď sa ťa spýtajú, prečo je niečo tak, ako je a ty netušíš, tak prúser. Keď niečomu nerozumieš, ťažko to zakryješ.
A celkovo je to samozrejme úplne iný level, ako na strednej, všetko je oveľa všeobecnejšie, ťažšie na predstavu.