ano je to nakazlivy virus, už len tým že si tu koncovku napisal do fóra sa ti ten subor automaticky otvori infikuje sa do systém ucez wifi sa prenesie do tvojej hlavy a do hlav ostatnych ludi v okoli, tí sa zmenia na robot a budu mať jedinu ulohu robiť ranajky
čakal som rozumnú odpoveď... došlo mi to na služobný mail tváriaci sa ako interný. Lenže ak sa snažím akokoľvek dotyčného cez net nevysledujem. Na 100% je to niečo škodlivé. Len ma zaujíma čo to môže byť.
@tomas Lenže môže ten súbor obsahovať niečo infikované? Prípadne môže ma presmerovať na nejaké stránky ? Lebo zvažujem riziko či to otvoriť alebo nie Neže to otvorím a zavíri mi to notebook.
@miaja tú stránku mi to ako prvé vygooglilo a prečítal som si to podrobne. Len mi to neukázalo potencionálne riziká.
@rocafella rozmýšľaj kus ... poznáš tu adresu odkial ti to prišlo ? je to relevantné ? potrebuješ to otvoriť ? ak na všetky otázky si odpovedal NIE, tak to zmaž a nerieš pičoviny...
@rocafella
"Lenže môže ten súbor obsahovať niečo infikované? Prípadne môže ma presmerovať na nejaké stránky ?"
je to OBRÁZOK. sám osebe riziko nepredstavuje. existujú síce techniky ktorými sa dá škodlivý kód vložiť do absolútne akéhokoľvek súboru (teoreticky aj .txt), ale sú málo využívané. čiže riziko je, ale to úplne najminimálnejšie, ktoré sa obvykle považuje za žiadne, keď sa o tom rozpráva laikom, lebo by sa im veľmi ťažko vysvetľovalo ako to je.
samotná koncovka nie je nebezpečná..resp. súbor s tou koncovkou..... ale predpokladám že šikovný človek by s tým vedel porobiť niečo a umiestniť tam nejaký vírus alebo tak... avšak to nesúvisí s tým že je to .tif ak by tam bol vírus tak je jedno či v jpg alebo png alebo tif....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
@miaja tú stránku mi to ako prvé vygooglilo a prečítal som si to podrobne. Len mi to neukázalo potencionálne riziká.
"Lenže môže ten súbor obsahovať niečo infikované? Prípadne môže ma presmerovať na nejaké stránky ?"
je to OBRÁZOK. sám osebe riziko nepredstavuje. existujú síce techniky ktorými sa dá škodlivý kód vložiť do absolútne akéhokoľvek súboru (teoreticky aj .txt), ale sú málo využívané. čiže riziko je, ale to úplne najminimálnejšie, ktoré sa obvykle považuje za žiadne, keď sa o tom rozpráva laikom, lebo by sa im veľmi ťažko vysvetľovalo ako to je.
uniqa.at je poisťovňa, očakával si nejaký mail od poisťovne? nie je to len nejaký newsletter ?
Najlepší antivírus je tvoja hlava. Používaj ju.