A ofc , kazdemu vyhovuju ine veci, niekto kavu nedava, niekomu nerobi dobre kreatin a taurin tiez vela ludi potrebovat nebude , to by som si ta musel rozobrat, neda sa to len tak, ale to je jedno, na tvoju laicku uroven ta rada staci az az.
@method laika si ešte nevidel... poznám týpka, ktorý bral gainer, mal objemovku a schudol 3kg prípadne bral kreatín a pravidelne sa každý víkend ožral, čiže to bolo vlastne asi nanič
Namiesto predrazenych predtreningovych pump, ale nieje nutny, uplne naj je si dat kavu ked je clovek unaveny, nech sa nabudi a ked citi, ze mu ju netreba nech si ju neda, aby si na nu telo nezvyklo. Treba to tahat bez vsetkeho pokial sa da, tym nemyslim protein.
Jjj, ja suhlasim s @method -om, on je v tomto odbornik ja som napr protein zacala pit preto, aby som pokryla denny prijem, nakolko moje prijmy dosahovali 700-800kcal denne a hrozne sa mi spomalil metabolizmus. Pomohlo mi to taktiez fajn pri regeneracii si myslim, spolu s takymi somarinkami ako magnezium a pod. A nechybalo mi nic aj pri dlhych treningoch a narocnych. Ak trebalo, tak som si dala kavu ale to len ked dom sa nedokazala nakopnut. Hlavne sa dobre stravuj ja akonahle som zacala fungovat na nizkosacharidovej strave, po case mi bolo ovela lepsie a mala som viac energie
@method ked nema podla teba vyznam kupovat nic co mam robit ? (Protein si kupim) dat si protein,jest syry,kuracie mäso...,pit kavu, nic viac ? A samozrejme cvicit
Co by si mal robit, makaj a jedz, co ti mam povedat, to jen a tom to krasne, zetie svaly nevyrastu hned. A tak niekto ma lepsiu genetiku a porastie mu to viac a niekto menej no. Ale zadarmo to neni a isty cas naturalne urcite treba a hej zhruba zelenina, orechy,ryby,maso, mliecne podla toho jak ti na to reaguje telo, ryza, zemiaky, nejake ovocie, normalna vyvazena strava.
podľa mojich skúsenosti, čo sa týka prvého komentu sú všetky tie veci vyhodené peniaze okrem proteinu a kreatínu...ešte kofeín(guarana), ale osobne si myslím, že do posilky také niečo až tak moc netreba, skorej na workout...ak nechceš vyhadzovať zbytočne peniaze, ale aj niečo nabrať, tak protein+kreatin monohydrat
@wolf0svk kreatin je jedna z mála veci, ktoré keď začneš sypať, tak aj reálne pocítiš...ale zase napr ja som mal 4 značky kreatinov a fungovali len 2...čiže je to aj o značke (možno blbosť, ale to je môj názor a na mojom tele to tak fungovalo)
@wolf0svk jo, len zvyšenie sily=väčšie váhy a tým sa aj skôr ďalej posunieš...
bcaa som mal a pre mňa ako bežného cvičenca to boli vyhodené peniaze...tie peniaze radšej vrazím do proťaka
ja som bral gainer aj kreatin, no obcas som nevladal svoje stare vahy, rozbolelo ma rameno a cvicenie bolo tak neprijemne, kamarat zacal brat nejaky budic bo tiez po praci nevladal. Inak je vhodne cvicit rano? A teda ako budic je okrem kavy nieco dobre?
Podla mojich skusenosti je najdolezitejsi KREATIN. Najlepsie klasicky monohydrat. Proteiny stale pijem ale skusil som ich na 3 mesiace vysadit a priberal som rovnakym tempom. Ale tak zalezi aj od toho kolko toho zozeres. kazdemu vyhovuje cosi ine a mne najviac pomohol kreatin. Aj po vysadeni sa väčšina udrzala.
A nechapem, ked sa pytas ze ci si mas kupit bcca,glutamin ,alebo kreatin, nasa konverzacia bude asi musiet skoncit, lebo to je asi jak keby som sa ja mal bavit s jadrovym fyzikom DD
@wolf0svk Toto tu si komplet nastuduj mas to krasne spracovane, keby si si to mal vsetko hladat z roznych zdrojov zabralo by ti to ovela viac casu, toto je uz vsetko pokope co potrebujes vediet, mas to tam 1.-6. rozpisane, rozklikaj si to a vidis, ze suplementy su az na 6. mieste a ty to hned riesis, je to chyba, tu je link:
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
1. lvl protein,kofein
2. lvl + bcaa, glutamin
3. lvl + kreatin
4. lvl + beta-alanin, arginin, taurin
Ine podla mna nema vyznam kupovat nic. Ale tak na zaciatok sa treba hlavne naucit dobre cvicit a jest.
bcaa som mal a pre mňa ako bežného cvičenca to boli vyhodené peniaze...tie peniaze radšej vrazím do proťaka
» fitcult.refresher.sk/39/Dolezitost-v...
Ale, najlepšie nasypať do seba samé somariny, len žeby pokroky boli čo najrýchlejšie. WTF