@mm47 v podstate málokto ani nie. Teda, medicína nie je málo. A určite je švédčina jednoduchší jazyk, ak niekto ovláda nemčinu alebo angličtinu. Budiš, tu nejde o sympatie k národom.
Fuuu, ja neviem...ja sa hrozne nerada ucim jazyk v skole, hlavne tie blbe gramaticke cvicenia..fuuuj...jedine rozpravanim sa naucisLe som asi odveci...svedcina asi..ta je este ziva...
Rozhodne Švédčina - po adekvátnom štúdiu (translatológia v rámci švédskych štúdií) môžeš byť prekladateľom, ale treba to skombinovať s angličtinou. Na latinčinu kašli - môžeš ju potom akurát učiť.
no zalezi od toho co chces robit,lebo svedsko je pohode krajina,a myslim,ze sa tam aj dobre zije,cize ist tam pracovat a oplati sa ti vediet ten jazyk kdezto latincinu vyuzijes len ak si v medicine alebo ju ucis
pozri sa ja viem po finsky a je mi to asi tak na holy kokot (cely cas som to skryto tusila a aj mi to nan je kedze sa nemienim cely zivot zajebavat v kope snehu a tvarit sa ze mi vobec neni zima)
takze odporucam sa naucit nieco normalne co aj realne vyuzijes
si radsej necham koleno prevrtat ako by som mala studovat latincinu...stacili mi 2 semestre, never more...a je to mrtvy jazyk a nevyuzijes ho skoro nikde, svedcina sa zist moze. ak su teda na vyber len tieto 2.
@putin Študuj latinčinu...Vôbec ešte nie je mŕtvym jazykom, veď ju používajú vo viacerých štátoch...Ale tým nechcem povedať, že kvôli tomu by si sa ju mal učiť, aby si sa s nimi dorozumel, ale pre takého archeológa či historika je nesmierne dôležitá. Určite ju odporúčam, ja som začiatočník, ešte sa len do toho dostávam...ale viem, že ju dobre využijem.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
kedže je mi zle zo severských jazykov tak latinčinu , aj keď tá je trápne zložitá a odveci. Takže aj vzhľadom na nick by sa ti hodila skôr ruština.
Ja som mal latincinu a za prvy polrok som tam mal viac ako z nej vie lekar po ukonceni studia.
Mne sa proste nelubi ako znie ten jazyk , ale stale lepsie ako fincina.
Tak ja osobne mám blízko k švédčine, nórčine a fínčine a nezdá sa mi to ťažké oproti latine.
Oba jazyky sú super, ale latina je ťažšia a mimo medicíny prakticky neuplatniteľná, švédšrina je desne príťažlivá
takze odporucam sa naucit nieco normalne co aj realne vyuzijes
to z hore spominanych nie je ani jedno
aspon by sa možno pre mňa na švédčinu uvolnilo miesto!