Boli by ste za svetovy jazyk a celkovo svetovu vladu ?
podla mna by to vyriesilo mnoho problemov a prinieslo viacej dobra ako zla , napriklad vsetci by sme sa ucili jeden jazyk ktori by sa nam stal materinskym, napriklad anglictina a nemuseli by sme sa u
nesúhlasím asi s ničím čo si napísal, len som chcela povedať, že finančné krízy s tým nemajú nič spoločné, cyklicky sa opakujú po niekoľkých rokoch a je to normálna vec, o.i. na krízach sa zarába, bola by ich škoda.
ja si takto predstavujem svet o tisic rokov. Mier.Jeden jazyk. Nijake peniaze.nijake rozdiely,mozno dokonca iba jedna rasa a jedno alebo ovela lepsie=nijake nabozenstvo
K tomu by sa však trebalo dopracovat a terajší ľudia vo vládach ktorý sa za to že 'sú vo vláde' iba nabaľujú peniazmi by to nikdy nedovolili.
A ak by uz bola kriza, tak celosvetovo, to by bolo horšie.
A vojny by boli. Lebo ludia su ludia.
No nie som proti!! Prečo? Lebo ty chceš angličtinu ale ďalších 100 ľudí chce iný a nesúhlasili by, napríklad ja!!!
Myslis ze sa 7 miliárd ľudí zhodne na jedom jazyku? Alebo ze ak by sa hlasovalo tak 20% ľudí ná svete da ANJ a bude to najviac, tak zvyšných 80% by vychovávali svoje deti tak a nie podľa seba?
Alebo zeby Cinania ci Rusi prijali svetový anglictinu a chceli akoby uznať ze ona ma prvenstvo?
A naopak?
Nikdo by sa nevedel dohodnut resp. zhodnut.....
@hadimistr pekná myšlienka ale nereálna.
"každý mať rovnako" no pravda je ze sa priepasť medzi chudobnými a bohatymi zväčšuje.....
Ak by sa 7 miliárd rozhodlo ze budú spravodlivi a čestný tak možno by mal každý rovnako ale vždy sa nájde kdosi, ta šikovna mensina co chce viac potom by dalsi zistili ze henten ma viac jak ostatní aj ja chcem!!! Co tak hentoho okradnúť? A uz by sa to začalo.......
nemyslím si že by bolo menej konfliktov. Štáty nemajú radi nadvládu, v súčastnosti chce byť sám sebe pánom. Už historia je dôkazom toho, že čím viac národov v jednom štáte tým väčšie problémy nastávajú (mimo USA). Nefungovalo by to o tom som presvedčená.
@vytvoreniestranky ano.presne na ludskej nenazranosti skolaboval marxizmus.pisem ze o tisic rokov. Vtedy si myslim ze clovek aj psychologicky dospeje do stavu ked nikto nebude chciet viac ako ostatni
samozrejme že by sa vyriešili konflikty a podobné veci, ale toto nikdy nedocielime (alebo aspoň v dohladnej dobe) pretože na scéne je amerika atď, veľmoci ktoré si kultúrne a mocou nedajú šliapať po krku, myslím že tá kultúra je rozhodujúca (ťažko sa nám vzdáva predstavy že máme opustiť niečo čo nám poskytuje pocit domova, že si ctíme pamiatky našich predkov čo všetko pre nás urobili, za naše zvyky atď. tohto sa ľudia len veľmi ťažko vzajú a bez váhania vstúpia do nového superštátu (ľudstva) ...
ďalej sú tu náboženstvá ... toto by nešlo, niektoré krajiny majú na svojom území posvätné miesta ktorých sa nikdy nevzdajú ... a tak ďalej, ...
proste bez zmeny našich vlastností v myslení + konečného odhodenia príťaže náboženstiev to nepôjde ... a stále sme ešte bažiaci po moci a s tým spojenou chamtivosťou ktorá nás vždy dovedie do krajností ... až sa toto nezmení tak je podľa mňa predstava takéhoto jednotného spoločenstva len ilúziou
@hadimistr a ty máš pocit ze ľudia smeruju psychicky k čomu??? K láske a dobrote? So všetkým sa rozdeliť?
Alebo k chamtivosti a sebeckosti.
Ja neviem jak ty ale ja keď počujem co mi rodicia hovoria aké boli vtedy časy ze jak ľudia pred 30-timi rokmi žili a dnes........
Väčšina mojich spolužiakov by aj zabila pre nejakých 100e...
Pozri sa na dnešnú mládež fajčia pijú j 12-tich a rozbija každý každému hubu keď sa a seba len škaredo pozrú.A každý je iný rozumies niekto ma mozog napríklad na financie ojebavacky a premyslanie ako vytiahnut z neho co najviac peňazí.
Si myslíš ze o tisíc rokov sa nenájde kdosi kdo bude chcieť viac?
A áno komunizmus sa zakladal na tom ze všetci všetko každý rovnako a vznikol pred sto rokmi. Kdo by to bol vtedy povedal ze sa tento systém o 100 rokov neskôr zrúti kvôli tomu ze niektorí ľudia chceli proste viac jak ostatní? Za tých 100 rokov sa mali predsa aspoň trochu vyvinúť tak aby boli schopný mať všetci rovnako. Pred 100 rokmi to fungovalo a teraz nie? Prečo by teraz 1000 rokov mala ľudská mentalita vzostupvat opacne?
@vytvoreniestranky no je na tom nieco pravdy ze cim dalej je vsetko viac a viac na picu..a nic nenaznacuje ze by sa to malo zlepsovat..ja proste verim...aj ked mi to moze byt jedno kedze udem uz davno mrtvy
@hadimistr vezmi si to takto.....
O 1000 rokov dajme tomu ze väčšina ľudí bude dobrá a každý bude mať rovnako a podobne. Ale zrazu sa objaví mala hŕstka ktora bude násilná a zoženie nejaké zbrane a keďže nikde nebude žiadne zabezpečenie tak o to ľahšie to bude. Žiadna jednotka rýchleho zásahu načo? Vsak každý ma rovnako nikdo nechce viac.
A takto bude ta menšina premýšľať jak ľahko sa da dnes henten okradnúť!
Príde do banky vykradne zastreli pritom rodiča nejakého decka ktoré začne potom plakať zurit nadávať a ta nenávisť a túžba po pomste v nom vychova obrovsku násilnost a keď vyrastie tak aj ono bude chcieť viac...... A zastreli 10-tich ďalších!!! To by sa rýchlo rozsirilo chápes..
za svetový jazyk by som bola zásadne proti, síce vééľmi by som chcela francúzštinu, ale už v živote nepočuť britskú angličtinu, španielčinu, taliančinu, maďarčinu etc to by som nechcela
vláda by znela fajn, lenže aj keby sme mali v politike popredných whatever ľudí, každý by mal iný názor... a pak by sa našlo kopec ľudí, ktorým by vadilo, že ten a ten nesympaťák rozhoduje o "ich" krajine
heh, už to bolo pred mesisacom vsprávach na jojke...
no väčší bluf som nepočul...
„Pri Ježišovom kríži stála jeho matka..." (Jn 19,25). Panna Mária pod krížom nekričala, nelamentovala, ako to robili ženy, ktoré ho sprevádzali cestou na Kalváriu (Lk 23, 27); nevyslovila slová ako vtedy, keď Ježiša našla v Jeruzaleme, alebo ako v Kane Galilejskej. Bolo počuť len ticho. Mária mlčala vo chvíli narodenia Ježiša a mlčala aj vo chvíli jeho smrti. „S láskou súhlasila s obetovaním obety, ktorú porodila" (LG, 58).
Mária nestála pod krížom iba vo fyzickom zmysle, ale aj v zmysle duchovnom. Bola zjednotená s Ježišom, trpela spolu s ním. Trpela v srdci tak, ako jej Syn trpel na tele. Ježiš už nehovorí: „Čo mňa a teba do toho, žena? Ešte neprišla moja hodina" (Jn 2, 4). Teraz, keď prišla jeho hodina, majú niečo spoločné: tú istú bolesť. V týchto ťažkých chvíľach, keď ho všetci opustili, zostal Ježišovi pohľad Matky, v ktorom nachádza útechu. V každom ľudskom utrpení sa nachádza intímna, súkromná dimenzia, ktorá sa žije v rodine, medzi tými, ktorí sú zjednotení v pokrvnom zväzku. Aj v prípade Ježiša a Márie to bolo tak. Ako poslednú vec, ktorú Ježiš robí na kríži, vyslovuje slová: „Otče, do tvojich rúk porúčam svojho ducha" (Lk 23, 46). Tento výkrik bol uctením si Otcovej vôle, skôr ako prešiel do temnoty smrti. Mária sa zjednocuje so Synom v tejto láskavej adorácii Otcovej vôle.
ano bola tam Mária Magdaléna, ale keby bola Jeho ženou, prečo potom Ježiš adresoval všetkí slová svojej M?atke, anie k nej a udajnému synovi?....
sú to dohady a na týchto hlúpostiach chce zas niekto profitovať
Bojíš sa Boha?
Bojíš sa spravodlivosti, kotrá konečne prichádza?
Bojíš sa niečoho zlého?
ja viem, že sa bojíš a aj milióny tebe podobných, lebo máte zle svedomie
ake Boh je milosrdný a aj tebe dá poslednú možnosť prijať ho ako svojho Stvoriteľa vo veľkom Vaovaní, ak tak učiníš budeš zachránený, ak nie zotrváš v zatratení na veky...
nevravim ze by to nemalo vyhody, ale...akurat dnes som rozmyslala ake to musi byt naprd nevediet ziadny cudzi jazyk, respektive ake je to uzasne vediet aj nejaky iny ako anglictinu :happy:
Som proti tomu, lebo ludstvo to uz raz zazilo. Babylon. I ked spejeme k tomu a pomaly sa to buduje. Vytvaraju sa spolocenstva ako EU, kedysi to byval Sovietsky zvaz, OSN a podobne. Cielom je spojit a prepojit co najviac statov za ucelom spolocnych idealov a pravidiel ktore prakticky smeruju k NWO a dalsia vec : zisti si ake percento ludi sa uci anglicky jazyk. Anglictinu tlacia ludom do hlavy vitazne staty a i ked sa moze zdat univerzalny jazyk super - je predsa dobre ked sa vies dorozumiet kdekolvek s kymkolvek na svete, nastava ale problem toho ze male populacie jazykovo vymieraju prave kvoli anglictine...je to na dlho...a som proti tomu zasadne a vyrazne...
Univerzalny jazyk je teraz jednoznacne anglictina ale svet sa meni a prebieha polarizacia spolocnosti - su tu silne tlaky od istych nazvime to korporacii ako pise dobre wayne ktore presadzuju take blbosti ako multikulturnu spolocnost a jeden jazyk pre vsetkych a jeden eurostat pre vsetkych a podobne
veci...
Vdaka bohu ze existuje opozicia k tymto tlakom /Rusko a Čina /a ked sa spoja dokopy tak neviem- neviem ci o par rokov nebude svetovy jazykom cinstina ???
Zavisi to asi od toho ake technicky vyspele zbrane maju rusi / (ICBM) , RS-20B Vojvoda (Satan) a ake hviezdne vojny v uvodzovkach maju amici.Už teraz zijeme v studenej vojne medzi tymito dvoma principmi...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
ale
reálne sa to nemá ako stať. proste nemá nemá nemá
Patrioti za 3..2..1..
pozri, ako je to s EÚ
A ak by uz bola kriza, tak celosvetovo, to by bolo horšie.
A vojny by boli. Lebo ludia su ludia.
Myslis ze sa 7 miliárd ľudí zhodne na jedom jazyku? Alebo ze ak by sa hlasovalo tak 20% ľudí ná svete da ANJ a bude to najviac, tak zvyšných 80% by vychovávali svoje deti tak a nie podľa seba?
Alebo zeby Cinania ci Rusi prijali svetový anglictinu a chceli akoby uznať ze ona ma prvenstvo?
A naopak?
Nikdo by sa nevedel dohodnut resp. zhodnut.....
"každý mať rovnako" no pravda je ze sa priepasť medzi chudobnými a bohatymi zväčšuje.....
Ak by sa 7 miliárd rozhodlo ze budú spravodlivi a čestný tak možno by mal každý rovnako ale vždy sa nájde kdosi, ta šikovna mensina co chce viac potom by dalsi zistili ze henten ma viac jak ostatní aj ja chcem!!! Co tak hentoho okradnúť? A uz by sa to začalo.......
ďalej sú tu náboženstvá ... toto by nešlo, niektoré krajiny majú na svojom území posvätné miesta ktorých sa nikdy nevzdajú ... a tak ďalej, ...
proste bez zmeny našich vlastností v myslení + konečného odhodenia príťaže náboženstiev to nepôjde ... a stále sme ešte bažiaci po moci a s tým spojenou chamtivosťou ktorá nás vždy dovedie do krajností ... až sa toto nezmení tak je podľa mňa predstava takéhoto jednotného spoločenstva len ilúziou
..ale snáď raz ... dúfam v to
NWO poznáš....
čoskoro sa slova Písma svätého naplnia podľa Zjavenia Jána a Daniela..
Boh dokáže každému jednému človeku tejto zeme, že On je Stvoriteľ všetkého a všetkých, že On je Alfa a Omega...
tie dni prichádzajú...
Alebo k chamtivosti a sebeckosti.
Ja neviem jak ty ale ja keď počujem co mi rodicia hovoria aké boli vtedy časy ze jak ľudia pred 30-timi rokmi žili a dnes........
Väčšina mojich spolužiakov by aj zabila pre nejakých 100e...
Pozri sa na dnešnú mládež fajčia pijú j 12-tich a rozbija každý každému hubu keď sa a seba len škaredo pozrú.A každý je iný rozumies niekto ma mozog napríklad na financie ojebavacky a premyslanie ako vytiahnut z neho co najviac peňazí.
Si myslíš ze o tisíc rokov sa nenájde kdosi kdo bude chcieť viac?
A áno komunizmus sa zakladal na tom ze všetci všetko každý rovnako a vznikol pred sto rokmi. Kdo by to bol vtedy povedal ze sa tento systém o 100 rokov neskôr zrúti kvôli tomu ze niektorí ľudia chceli proste viac jak ostatní? Za tých 100 rokov sa mali predsa aspoň trochu vyvinúť tak aby boli schopný mať všetci rovnako. Pred 100 rokmi to fungovalo a teraz nie? Prečo by teraz 1000 rokov mala ľudská mentalita vzostupvat opacne?
Ježiš bol ženatý
O 1000 rokov dajme tomu ze väčšina ľudí bude dobrá a každý bude mať rovnako a podobne. Ale zrazu sa objaví mala hŕstka ktora bude násilná a zoženie nejaké zbrane a keďže nikde nebude žiadne zabezpečenie tak o to ľahšie to bude. Žiadna jednotka rýchleho zásahu načo? Vsak každý ma rovnako nikdo nechce viac.
A takto bude ta menšina premýšľať jak ľahko sa da dnes henten okradnúť!
Príde do banky vykradne zastreli pritom rodiča nejakého decka ktoré začne potom plakať zurit nadávať a ta nenávisť a túžba po pomste v nom vychova obrovsku násilnost a keď vyrastie tak aj ono bude chcieť viac...... A zastreli 10-tich ďalších!!! To by sa rýchlo rozsirilo chápes..
vláda by znela fajn, lenže aj keby sme mali v politike popredných whatever ľudí, každý by mal iný názor... a pak by sa našlo kopec ľudí, ktorým by vadilo, že ten a ten nesympaťák rozhoduje o "ich" krajine
heh, už to bolo pred mesisacom vsprávach na jojke...
no väčší bluf som nepočul...
„Pri Ježišovom kríži stála jeho matka..." (Jn 19,25). Panna Mária pod krížom nekričala, nelamentovala, ako to robili ženy, ktoré ho sprevádzali cestou na Kalváriu (Lk 23, 27); nevyslovila slová ako vtedy, keď Ježiša našla v Jeruzaleme, alebo ako v Kane Galilejskej. Bolo počuť len ticho. Mária mlčala vo chvíli narodenia Ježiša a mlčala aj vo chvíli jeho smrti. „S láskou súhlasila s obetovaním obety, ktorú porodila" (LG, 58).
Mária nestála pod krížom iba vo fyzickom zmysle, ale aj v zmysle duchovnom. Bola zjednotená s Ježišom, trpela spolu s ním. Trpela v srdci tak, ako jej Syn trpel na tele. Ježiš už nehovorí: „Čo mňa a teba do toho, žena? Ešte neprišla moja hodina" (Jn 2, 4). Teraz, keď prišla jeho hodina, majú niečo spoločné: tú istú bolesť. V týchto ťažkých chvíľach, keď ho všetci opustili, zostal Ježišovi pohľad Matky, v ktorom nachádza útechu. V každom ľudskom utrpení sa nachádza intímna, súkromná dimenzia, ktorá sa žije v rodine, medzi tými, ktorí sú zjednotení v pokrvnom zväzku. Aj v prípade Ježiša a Márie to bolo tak. Ako poslednú vec, ktorú Ježiš robí na kríži, vyslovuje slová: „Otče, do tvojich rúk porúčam svojho ducha" (Lk 23, 46). Tento výkrik bol uctením si Otcovej vôle, skôr ako prešiel do temnoty smrti. Mária sa zjednocuje so Synom v tejto láskavej adorácii Otcovej vôle.
ano bola tam Mária Magdaléna, ale keby bola Jeho ženou, prečo potom Ježiš adresoval všetkí slová svojej M?atke, anie k nej a udajnému synovi?....
sú to dohady a na týchto hlúpostiach chce zas niekto profitovať
Bojíš sa Boha?
Bojíš sa spravodlivosti, kotrá konečne prichádza?
Bojíš sa niečoho zlého?
ja viem, že sa bojíš a aj milióny tebe podobných, lebo máte zle svedomie
ake Boh je milosrdný a aj tebe dá poslednú možnosť prijať ho ako svojho Stvoriteľa vo veľkom Vaovaní, ak tak učiníš budeš zachránený, ak nie zotrváš v zatratení na veky...
vyber si!!!
veci...
Vdaka bohu ze existuje opozicia k tymto tlakom /Rusko a Čina /a ked sa spoja dokopy tak neviem- neviem ci o par rokov nebude svetovy jazykom cinstina ???
Zavisi to asi od toho ake technicky vyspele zbrane maju rusi / (ICBM) , RS-20B Vojvoda (Satan) a ake hviezdne vojny v uvodzovkach maju amici.Už teraz zijeme v studenej vojne medzi tymito dvoma principmi...