Jooj, toto neznašam, podľa mňa je nekonečný, ale nekonečný si predstaviť neviem :/. @firestrom a čo je za tým niečim, a kde konči to niečo okolo čoho sa vesmír pohybuje??
ale ja som sa pital inu vec ci si myslíte že je iba jeden vesmír alebo ich je viacej cez seba vedla seba hocijak hocikde daných na inej energetickej urovny (frekvencii) tak že snimí nemože proste príst do kontaktu
@dantex Podľa mňa je možno tých vesmírov viac, ale neprelínajú sa ako to hovorí teória strún...podľa mňa tie vesmíry existujú samostatne...každý z nich je guľatý ako planéta (Zem, Merkúr, Jupiter) čiže majú podobu samostatného subjektu ...
@firestorm no dobre ja sa v tom zas nejak extra nevyznam ale povedz mi co je dalej teda ? nieco proste musi byt nekonecne neviem ci sa to nazyva vesmir alebo co to je ale stale nieco musi byt lebo je nepredstavitelne aby to niekde koncilo a dalej nebolo nic
@7 fuuuha tak vsetko je mozne ale neviem co si mam o tom mysliet mozno ano mozno nie
@firestorm to že sa držia tieto vesmíri ako nejaky celok si myslím je celkom logicke ale podla mna sa možu aj prelinat ale nijako ich to navzájom neovplivnuje
@firestorm to je jasne ale myslim si ze aj keby niekde boli 100krat vyspelejsie civilizacie ako sme my tak ani oni to nedokazu pochopit toto je podla mna nevysvetlitelna vec na veky vekov
ked si predstavíš že ako je možné že vobec niečo je tak už len to je nepochopitelné odkial prečo vobec nejaký priestor existuje ? odkial sa vzala tá energia a prečo ? toto je asi ta najtažšia otázka..
Celkom sa stotoznujem so Steinhardt–Turok cyklickym modelom, ktory zjednodusene hovori o tom, ze rozne vesmiry vibruju na membranach a obcas sa zrazia a vtedy nastane big bang...
Neviem o akom multiunverse hovoris, pretoze teorii strun je niekolko a aj teorii viacerych vesmirov je hafo...
@zajkousko ti bunka molekula atom ..............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................struna toto je struna má to bit akože základná stavebná jednotka
@dantex energia tu bola odjakziva, len bola koncentrovana v singularite. to su vsetko veci, ktore davno vieme, nad tym sa uz netreba velmi zamyslat... teraz sa veda zaobera podstatne zlozitejsimi otazkami...
@torpedo08 Možno to tie civilizácie pochopili. Možno o tom vedia. Who knows? Ja fakt neviem...Ja len hovorím to, že NEVERÍM, že je vesmír nekonečný...istotne má svoj koniec (alebo možno nie, v prípade ak je guľatý) V nekonečno neverím. Existenciu mimozemských civilizácií nespochybňujem.
@firestorm z nasho pohladu je vesmir nekonecny, pretoze nedokazeme dosiahnut rychlost vyssiu ako je rychlost jeho rozpinania a teda sa nikdy nedostaneme na jeho okraj. Dokonca ani nevieme co je za viditelnym vesmirom, co je len nepatrna cast celeho vesmiru...
ako vieme čas je relatívny cestovat v budúcnosti vzhladom na niečo áno kedže vieme že gravitácia ovplivnuje aj čas tu je zase otázka čo je vlastne čas ? minulosť nie podla mna ..
Cestovanie do buducnosti je teoreticky mozne, prakticky tiez (dilatacia casu), cestovanie do minulosti zatial prakticky mozne nie je a teoreticky len s paradoxami, alebo urcitymi obmedzeniami.
@dantex jééééžiši. cestovanie v čase je dokázané že je možné tak na čo sa nad tým zamýšľaš? (keď hovorím možné, netvrdím že ľudstvo niekedy zistí ako to uskutočniť, už len palivo, alebo teda energia ktorá by bola potrebná k tomu, aby si "cestoval v čase" je podľa mňa už trošku mimo...)
ludia spametajte sa my sa tu bavime o niecom a ti si kto že ma tu ideš opravovat ?? kriste toto tak neznášam radsej sem ani nepíšte pokial to neni k veci
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
Odmietam však veriť, že by bol vesmír nekonečný
@dantex Podľa mňa je možno tých vesmírov viac, ale neprelínajú sa ako to hovorí teória strún...podľa mňa tie vesmíry existujú samostatne...každý z nich je guľatý ako planéta (Zem, Merkúr, Jupiter) čiže majú podobu samostatného subjektu ...
@7 fuuuha tak vsetko je mozne ale neviem co si mam o tom mysliet mozno ano mozno nie
raz sa to určite dozviem, potom vám to prezradím .......filip
Neviem o akom multiunverse hovoris, pretoze teorii strun je niekolko a aj teorii viacerych vesmirov je hafo...
cervia diera je v principe mozna.. zakriveny casopriestor pozname, je aj okolo nasej zeme, takze tu by som problem nevidel..
vesmír sa rozpína, tým pádom nie je nekonečný.
a z tvojich hrúbok ma bolia oči
@karlotiskot súhlasím