Chodím do kostola ale či sa to všetko udialo tak okrem jednej knižky to nieje podložené ďalšími pozorovaniami a historickými listinami. To rovno na tomto základe môžem vyhlásiť že, Harry Potter naozaj existoval.
o všetkom môžme takto konšpirovať ... veď napr. Hitler a to všetko odkiaľ vieš že je to pravda že to nie je len nejaká legenda ( báchorka ) veď tiež si vtedy nežil tiež teraz môžeš povedať ale veď to v skutočnosti nebola svetová vojna ... všetko záleží na ľudskej pamäti a keď sa to nepodáva z generácie na generáciu tak sa na to postupom času zabudne ( a ľudia si to aj poďľa seba pozmenia ako im to pasuje )
@mardzerin jj chapem čo tym myslis ale moj komentár nebol tak celkom vazne mysleny.
Ale tak ok, aby som sa vyjadrila aj k teme, tak ano verim tomu, pretože som od malička bola vychovana v takom prostredi, ale hoci teraz ked som staršia občas pripustim možnost že by sa Ježiš nemusel narodit presne na Vianoce, tak zistujem že mi to je aj tak jedno. Vianoce su moje oblubene .
Kristus mozno naozaj existoval (aj ked okrem jednej knihy, ktora je reeditovana niekolkokrat nie su ziadne dokazy), ale urcite nemal nadprirodzene liecive schopnosti, nechodil po vode a ani po troch dnoch nestal v zmrtvych.
@21 alebo potom sa podme bavit o tom, ze vsetky tieto bozstva su mimozemstania o statisice rokov pred nami s technologiou o ktorej sa nam ani nesniva a potom mohol Kristus kludne aj lietat usami.
@lu409 Vieme že, Hitler a vojna bola tvoji prarodičia by o tom vedeli rozprávať a nielen tvoji ale každého človeka žijúceho v Európe. To je ten dôkaz že existovali. Jedine žeby to bola megadavová psychóza keď o tom všetci rozprávali.
@creeson No veď to bol len príklad a presne tak to som aj napísala ...všetko záleží na ľudskej pamäti a keď sa to nepodáva z generácie na generáciu tak sa na to postupom času zabudne ( a ľudia si to aj poďľa seba pozmenia ako im to pasuje ) ... ten problém že teraz už nieje kto by ti o tom rozprával keďže Ježiš žil veľmi dávno
@lu409 No keď chceš používať takéto argumenty tak z logikou ani ty si v tej dobe nežila takže nemôžeš tvrdiť že sa narodil presne na Vianoce.. Druhá Sv. Vojna ako argument k dokázaniu pravého dátumu narodenia Ježiša je slabý argument s toho dôvodu že nemôžeš povedať že 2. sv. vojna nebola preto že si v tedy nežila preto lebo sú fotografie filmy s toho obdobia ako dôkaz o narodení Ježiša cez Vianoce nemáš ani v Biblii zmienku čiže čo je vierohodnejšie keď už si použila na mňa také argumenty?
v Posolstvách z neba, ktoré teraz prichádzaju v hojnom množstve, nás Ježiš prosí, aby sme sa už nezapodievali tým čo je napísane v Knihe Pravdy - Biblii, ale venovali všetok čas na prijatie jeho milosrdenstva do svojích sŕdc, čas jeho Druhého príchodu sa rýchlo blíži, buďme v milosti, lebo večnosť je neskutočne krásna ..........filip
@trash no takže ja som reagovala tak všeobecne a na tú otázku... či sa vôbec narodil?... a k tej otázke že či sa narodil na Vianoce ... tak to len kresťania slávia že v decembri v skutočnosti podľa historických faktov Atď . nie
@mardzerin zvlastne, ze sa nesmie chapat doslovne len vtedy, ked na ten bullshit co je tam miestami popisany nema nikto odpoved... ok nechapme ju doslovne a tym padom je cele krestanstvo a cela viera je jedna velka rozpravka.. ci zoberieme si z nej len to, co komu vyhovuje?
Či je to pohľad kresťana, moslima, alebo Silvii Šuvadovej, každý z nich verí, teda sú si istý, že Ježiš existoval. Samozrejme ten dátum jeho narodenia, možno aj tie okolnosti (biblia) sú vždy trochu otázne, no to čo sú Vianoce dnes vytvorila akurát moderná doba, média, obchody a podobné veci.
@mardzerin zatial mi nikto nevysvetlit, preco sa napriklad v knihe genezis spominaju viaceri bohovia, ktori stvorili cloveka.. a takychto protireceni, ktore nespadaju do toho co hlasa cirkev je v biblii nekonecne vela...
@freestyler01 Židia toho napísali. Len napr. pri svojich výťaztvách zo starého zákona nad osadami zabudli spomenúť že museli podplácať kopou zlata sumer a akad aby ich nevyhladili. Asi tak je to hodnoverné. A ten tvoj flavikulus či čo nič o tom nikto nevie to je zas len nejaká konšpirácia.
@freestyler01 Ako mohol o niečom písať keď ho vtedy jak ževraj umrel Ježiš ešte ani matka na pláne nemala. Ježiš umrel v 33-roch rokoch on sa narodil v 37/38 ako píšu. To je jak keby som písal ja o socializme alebo môj otec o 2.sv vojne.
@tommyhot tych protirečení je tam tolko preto, lebo biblia nie je surode literarne dielo, ale zmes textov od rôznych autorov napiísaných v rôznych literárnych štýloch a s rôznym zámerom.
Môj názor: kresťanské cirkvi to podla mna chapu tak, ze stary zakon je proste zmes textov vytvorená s cielom podložit vieru vo vyssie dobro, pripadne podporit niektore logicke pravidla vtedajsie zidovskeho zivota ( obriezka, konzumacia necisteho mäsa, karanténa, den volna...) autoritou Boha.
novy zakon je chapany skôr ako autentické svedectvo o zivote a zmrtvychvstani jezisa ( ktoremu sa pravdaze tiez pripusta urcite skreslenie vplyvom fantazie a úmyslov jeho pisateľov
Narodil sa, tým som i istejšia než tým že zajtra vyjde slnko... ale to či to bolo na vianoce neviem. Ale táto skutočnosť vnáša ľuďom do sŕdc pokoj a radosť viac než 2000 rokov. Som skrátka jednou z tých, ktorá každé vianoce želá Ježišovi všetko najlepšie
@mcvpn No wwwwááááuuu to je argument jak sviňa že "zabudni že od neho dačo dostaneš" ty do teraz veríš že pcháť sa dákemu Ježiškovi do riti ti prinesie darčeky? Som taký dementný argument čakal od 5 ročného sopliaka ale nie od teba..
@creeson@62 počuj a je hodnoverne keď sa nejaký Pavol o Ježišovi vyjadroval? Väčšinu zdrojov čo čerpá cirkev a iné kresťanské smery a považujú to za hodnoverné čerpajú od autorov čo Ježiša v živote nepoznali. Napríklad Pavol (Šaul) sa o ňom zmieňuje 1 storočie po Kristovej smrti ovce jeho verziu žerú...
@trash no ale ja to tu kritizujem taktiež... a tieto tu storys poznám lepšie ako hociktorý prispievateľ k tejto téme... Pavol sa nikdy v živote s Ježišom nestretol iba so zjavenim Ježiša vtedy už ako Boha.... Lenže chlapče nevyjadruj sa k veci o ktorej vieš absolútne h ****o... pýtaš sa ako som to zistil? no viem to preto že človek ktorý by vedel niečo o Pavlovi by mal aspoň vedieť že nikdy vo svojich listoch nepísal o zážitkoch s Ježišom... Jednoducho on ho poznal len ako ľudia v kostole z rozprávania iných...a jeho listy sú listy určené pre cirkevné zoskupenia v mestách napr.Korint, Rím, Solún, Efez, taktiež svojich spolupracovníkov napríklad Titus, sú to také pastierske listy ak vieš čo to je ... Takže sa prosím nevyjadruj k téme o ktorej vieš velke kulove pretože zo seba robíš vola
@creeson že neviem? Viem samozrejme že sa z Ježišom nestretol opisoval ho iba z rozprávania iných ale to znamená že interpretácia nebola úplne pravdivá...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
83 komentov
mi drbe z tých kolied-som bol v obchode
narodil sa,tomu verím ale či na vianoce,to pochybujem, časová línia kresťanských udalostí je totiž zmesou rôznych pohanských či iných náboženstiev.
Zničil si mi život!
Mimochodom áno, kresťania tomu veria, ale nevedia presne, kedy sa narodil
a možno sa dajaký Kristus niekedy narodil a možno to je celé komplet vymyslené, kto vie...
tak asi.
Ale tak ok, aby som sa vyjadrila aj k teme, tak ano verim tomu, pretože som od malička bola vychovana v takom prostredi, ale hoci teraz ked som staršia občas pripustim možnost že by sa Ježiš nemusel narodit presne na Vianoce, tak zistujem že mi to je aj tak jedno. Vianoce su moje oblubene .
btw fyzikalny dokaz o tom, preco nemoze existovat santa claus stal za to (viem, kus od temy, ale ved da sa aj na jeziska aplikovat)
heh si milý , moje modlitby Ježiš určite vypočuje a pomôže ti na tvojej neľahkej ceste k Pravde..........filip
@cupcake007
v Posolstvách z neba, ktoré teraz prichádzaju v hojnom množstve, nás Ježiš prosí, aby sme sa už nezapodievali tým čo je napísane v Knihe Pravdy - Biblii, ale venovali všetok čas na prijatie jeho milosrdenstva do svojích sŕdc, čas jeho Druhého príchodu sa rýchlo blíži, buďme v milosti, lebo večnosť je neskutočne krásna ..........filip
je to deň, ustanovený pápežom, keď si pripomíname, že približne pred 2000 rokmi sa narodil Ježiš
Presný deň, mesiac jeho narodenia sa nevie.
Evanjelista Lukáš píše, že sa narodil za vlády Herodesa v Palestíne, Kvirínia v Sýrii a cisára Oktaviána Augusta v Ríme teda asi roku 4 pred Kr.
Píšu o ňom i ľudia z 1. st. po Kr. ako Jozef Flavius, Tacitus...
a Flavius? hned prvy odkaz googlu nanho je:
» sk.wikipedia.org/wiki/Flavius_Io...
nas letopocet bol urceny len priblizne podla roku jeho narodenia a nie je velmi presny
neviem co pesne ti nesedi
Môj názor: kresťanské cirkvi to podla mna chapu tak, ze stary zakon je proste zmes textov vytvorená s cielom podložit vieru vo vyssie dobro, pripadne podporit niektore logicke pravidla vtedajsie zidovskeho zivota ( obriezka, konzumacia necisteho mäsa, karanténa, den volna...) autoritou Boha.
novy zakon je chapany skôr ako autentické svedectvo o zivote a zmrtvychvstani jezisa ( ktoremu sa pravdaze tiez pripusta urcite skreslenie vplyvom fantazie a úmyslov jeho pisateľov
ale nie asi existoval ale nenarodil sa vtedy, Vianoce sú zmeskou aj iných ako kresťanskch tradícií