Už ste niekedy rozmýšľali nad samovraždou, či poznáte niekoho takého? Sú to citlivé otázky, ale je lepšie, keď sa o nich hovorí. Koniec koncov, ten, kto nechce, sa aj tak vyjadriť nemusí.
Vyvrcholili vaše prípadné samodeštruktívne sklony k ne
alebo casopis pre samovrahov a kazdy mesiac by bola ako priloha nieco ine prvy by bol kyanid....ale len take mnozstvo ktore nestaci, aby si museli kupit aj na dalsi mesiac a zozbierat vsetky diely
Ano poznám to.....v detstve som mala aj mávam takéto suicidálne myšlienky....a prečo??....no ehmmm an niet tých správnych slov že prečo.....no proste pre ľudskú hlúposť .....a pre mnoho iného.....to sa ani nedá povedať......a kto to pozná-myslím tým ten pocit bezmocnosti,pred ktorým sa nieto kde schovať a tú bolestivú agoniu v každom a slove či myšlienke...kto to pozná vie o čom hovorím...............................
cocca-colla.......máš úplnú pravdu...tiež si to myslím(i ked to tak vobec nevyzera,úple s tebou súhlasím)...ale ved kto nepozná nemôže hovorit...nechape tu bolest...........
v mladosti som obluboval buchanie pestou do stien v podstate aj teraz rad buchám ale zmenil sa mi rajon A ano poznám vela takých ludí...myslím že to bolo aj v minulosti . Teraz sa medzi sebadestrukciou rozumiie respektive kazdeho prvé napadne emo a ziletky (celkom samozrejme ked je to tak medializované)
Myslím si že každý človek ma biedne chvílky v zivote kedy rozmýšlal nad samovrazdou alebo si nejako ublizil niečo rozbil a podobne ....
Koniec koncov keby bol život iba pekný a zábavný koho by to bavilo že ?
@mm47 obrovsky rozdiel.. a vobec to nie je blbost..
blbost je zabijat inych ci seba, len preto lebo je to jednoduche a lebo si poviem.. ved to mozem spravit.
zit je dar.. uvedom si ze z miliona moznych deti tvojich rodicov si vzisiel prave ty.. prave teba tvoji rodicia vychovali a ty sa svojim sposobom aj im odvdacis tak ze proste povies.. mami oci.. kaslem na vas.. mne sa zit nechce.. lebo preco? lebo sa bojim? lebo som neschopny? lebo som slaby? je to dost prizemne..
Otvorene priznám,že som nad samovraždom vážne uvažoval.A nie raz:príčin bolo a je viacero.Pár krát som sa už aj odohodlal,ale zakaždým keď som to mal zavŕšiť som nedokázal (zatiaľ) spraviť posledný krok.Momentálne ma tieto tendencie chytajú opäť.
O samovraždu sa pokúsila moja ex najlepšia kamarátka,pokúsila sa otráviť liekmi.
rozmyslal? plno krat... pokusil sa? o cisle mlcim... je to jedno... teraz sa uz ale nemozem zabit... lebo viem ze mam pravych priatelov... su len 2... ale za nich by som dal svoj zivot aj 20 krat
...no ked vidím môj blog a pomyslím si kolko som tam asi mohol spraviť chýb tak sa musím nad to povzniesť a žiť ďalej ale ked tie chyby vidia len ostatný :p
takmer každý za svoj život aspoň raz pomyslí na samovraždu.. jo rozmýšľala som.. a ktovie jak nakoniec dopadnem nemôžem nikomu zaručiť, že by som to nikdy nespravila..
@mm47 ad 1 prosim linkuj ma.. lebo inak si to malokedy vsimnem..
k veci: nie je to nic "tvoje vlastnictvo" vlastnit mozes auto, vlastnit mozes dom.. predas znicis kupis nove..
zivot novy nekupis.. zivot mas len jeden a teda s nim tak mas i naklad.. vazit si ho.. vazit si to, ze ti ho niekto dal.. neziskal si ho sam.. nevyhral si ho v loterii.. niekto sa pricinil a priviedol ta na svet a nie nebolo to to chvilkove potesenie zo sexu ale dalsie mesiace obety, mozno bolesti a to uz nehovorim o tom co prislo po tom ked ta vychovavali.. ak ma niekto na to pravo, tak by sme mohli uvazovat o tvojich rodicoch no v ziadnom pripade o tebe.. a neplati obmedzenie ze do 18 tak a od 18 inak..
proste clovek si ma zivot vazit.. kto si nevazi zivot okrem toho ze si nevazi seba si nevazi ani ostatnych.. pocnuc rodicmi cez priatelov a dalscich..
je hlupost utekat kvoli hocakej pricine zo sveta, le n preto ze "mozem"
zivot je tazky.. ale len zbabelci a hlupaci sa poddavaju..
@johnysheek ale zivot si si ani nepytal, nekupil , netuzil si po nom, nikto sa ta neopytal ci ho chces
ciste z technickeho hladiska ma @mm47 podla mna pravdu.
A pokial ide o samovrazdu ako taku , ked ju niekto spacha zodpovednost lezi na kazdom jednom cloveku, ktory vedel o problemoch dotycneho a nepokusil sa mu pomoct.
Je skutocne velmi moderne lutovat veci az potom ked sa dojebu. Ale kto im aj predchadza ?
Zachranil som jednemu nemenovanemu kamaratovi zivot, tym ze som ho odhovoril ked stal na moste pripraveny skocit z rieky. A myslel to vazne.
Bola to nahoda ze som isiel okolo a je mi zle ked si pomyslim, kolko ludi toho cloveka potom oznacilo za sebca a egoistu.
@hluzar to ze si si nepytal neznaci ze to mozes znicit..
nikto sa ta nepytal, ale dali ti ho a vo vedomi, ze s nim dobre nalozis..
ked sa zabijes ides proti sebe a proti nim..
vravi sa tomu ucta..
a ten tvoj pripad je o dovere a zaujme.. castokrat ani najblizsi nevedia ze ma clovek problemy.. ak ich skryva a nepovie a neriesi.. nie je to len na kamaratoch..
hoci je pravda.. ze cudzi su castokrat blizsi ako blizky
jedno dievca...deviatacka...to skusila pred par rokmi...zial vydailo sa...nikto nevie preco ale bolo to skvele dievca...nepoznala om ju sice osobne ale co ludia hovorili bolo mile a skvele dievca
@johnysheek S tymto proste nemozem suhlasit , rodicia nemaju najmensie pravo.... ked uz tak nikdo ale ze len rodicia a sam clovek ne? to uz je duplom blbost
skus ten plyn co sa pustal zidom v plynovych komorach. myslim ze to ani neboli a keby nieco mozes tvrdit ze ta to zobralo ako im ublizovali tak je to protest. ja som sa raz chcela na truc obesit ale nejako som neodhadla nosnost lampy a dobre som sa tresla o skrinu. takze som mala aspon na truc otras mozgu!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
46 komentov
neviem ako je vysporiadana otazka toho ci si kazdy moze brat zivot sam..
Sebe mám právo urobiť čokoľvek.
s majetkom si mozes narabat ako chces , a so sebou nie? nejaky rozdiel?
Myslím si že každý človek ma biedne chvílky v zivote kedy rozmýšlal nad samovrazdou alebo si nejako ublizil niečo rozbil a podobne ....
Koniec koncov keby bol život iba pekný a zábavný koho by to bavilo že ?
blbost je zabijat inych ci seba, len preto lebo je to jednoduche a lebo si poviem.. ved to mozem spravit.
zit je dar.. uvedom si ze z miliona moznych deti tvojich rodicov si vzisiel prave ty.. prave teba tvoji rodicia vychovali a ty sa svojim sposobom aj im odvdacis tak ze proste povies.. mami oci.. kaslem na vas.. mne sa zit nechce.. lebo preco? lebo sa bojim? lebo som neschopny? lebo som slaby? je to dost prizemne..
A ani len netusis ake dovody mozu mat niektori ludia , myslis ze u kazdeho cloveka moze nastat situacia kedy by to spravil
typicka slovac
a este amerikac, lebo ti su majstri sveta............v egoizme a chvilkovom poteseni.....
chvilu je nah.....? nic lahsie
teda mne byva tiez desne, ale toto je hnus, si vies realne predstavit, co sa s tebou stane?
berte naohlad!!
a ano rozmyslal som nad tym ale pride mi to sebecke... a zbabele...
btw keby sa chcem zabit tak tiez asi premyslam nad kyanovodikom..
O samovraždu sa pokúsila moja ex najlepšia kamarátka,pokúsila sa otráviť liekmi.
....
....
ale poznam takych, a nie jedneho, co to skusali, naozaj... a niektori prezili, a niektori nie...
Ty si sa chcel skántriť búchaním päsťou o stenu? Zle! Skús hlavou. Neručím za dobrý výsledok.
@501
Možno že ich OSTATNÝ nevidia, netráp sa pre to.
Myslim, ze ludia sa chcu zabit pre nedostatok poznania. No poznanie si vyzaduje vela casu premyslania, hladania, samoty a odvahy.
k veci: nie je to nic "tvoje vlastnictvo" vlastnit mozes auto, vlastnit mozes dom.. predas znicis kupis nove..
zivot novy nekupis.. zivot mas len jeden a teda s nim tak mas i naklad.. vazit si ho.. vazit si to, ze ti ho niekto dal.. neziskal si ho sam.. nevyhral si ho v loterii.. niekto sa pricinil a priviedol ta na svet a nie nebolo to to chvilkove potesenie zo sexu ale dalsie mesiace obety, mozno bolesti a to uz nehovorim o tom co prislo po tom ked ta vychovavali.. ak ma niekto na to pravo, tak by sme mohli uvazovat o tvojich rodicoch no v ziadnom pripade o tebe.. a neplati obmedzenie ze do 18 tak a od 18 inak..
proste clovek si ma zivot vazit.. kto si nevazi zivot okrem toho ze si nevazi seba si nevazi ani ostatnych.. pocnuc rodicmi cez priatelov a dalscich..
je hlupost utekat kvoli hocakej pricine zo sveta, le n preto ze "mozem"
zivot je tazky.. ale len zbabelci a hlupaci sa poddavaju..
ciste z technickeho hladiska ma @mm47 podla mna pravdu.
A pokial ide o samovrazdu ako taku , ked ju niekto spacha zodpovednost lezi na kazdom jednom cloveku, ktory vedel o problemoch dotycneho a nepokusil sa mu pomoct.
Je skutocne velmi moderne lutovat veci az potom ked sa dojebu. Ale kto im aj predchadza ?
Zachranil som jednemu nemenovanemu kamaratovi zivot, tym ze som ho odhovoril ked stal na moste pripraveny skocit z rieky. A myslel to vazne.
Bola to nahoda ze som isiel okolo a je mi zle ked si pomyslim, kolko ludi toho cloveka potom oznacilo za sebca a egoistu.
Pritom bol totalne chudak psychicky v pici.
nikto sa ta nepytal, ale dali ti ho a vo vedomi, ze s nim dobre nalozis..
ked sa zabijes ides proti sebe a proti nim..
vravi sa tomu ucta..
a ten tvoj pripad je o dovere a zaujme.. castokrat ani najblizsi nevedia ze ma clovek problemy.. ak ich skryva a nepovie a neriesi.. nie je to len na kamaratoch..
hoci je pravda.. ze cudzi su castokrat blizsi ako blizky
No ved jasne ja hovorim, ze pokial o tom vedia a neriesia to, nie pokial o tom nevedia.....
A nepride mi nadavanie cloveku, ktory sa o to pokusil ako spravny pristup riesenia jeho problemu.
Samozrejme sa musime snazit si zivot chranit a chranit aj zivoty nasich blizkych do tej miery do ktorej mozeme.
Ale ak sa niekto zabije nebudem ho sudit pokial neviem
- co ho k tomu viedlo
- kolko nad tym uvazoval nez to spravil
- ako sa citil vo chvili ked to robil
A to nikdy nevies. Nikdy nebudes tym clovekom nikdy ho uplne nepochopis.
Takze odsudzovanie ked uz je po vsetkom je nezmyselne . Skor by sa malo zamyslat jeho okolie na podielu zodpovednosti, ktore na tom nesie.
V podstate cely nas zivot je o ludoch okolo nas...... Takze ten vplyv tam byt musi vzdy.
Nema to cenu obaja mame rozdielny nazor