ako komu poznám ľudi čo im je ľahšia francúžština jak angličtina mne sa lahšie učila na gympli anglina, ale ako som na výške začala frankofonne študium tak som išla s franinou rapidne dopredu, takže celkom dost záleží aj na učiteľovi a na tom ako sa ti ten jazyk páči, leebo je dokázané, že keď ti je niečo sympatickejšie, naučíš sa to rýchlejšie
trochuje ťažší, hlavne tá výslovnosť, ale keď zvládneš nejaké základy tak už na to nabehneš bez problémov, podľa mňa je FR oveľa ľahšia ako sa o nej hovorí
Tak ang a fra sú z historického hľadiska prepojené čo sa slovnej zásoby a tvorby slov týka, ale celkovo, keď počúvam francúzštinu, je to zlatý jazyk, ale ani prd nerozumiem, úplne som z toho negramotný a uč sa najmä to, čo ti treba.
Anglictina je podla mna lahsi jazyk, ci uz z gramatickeho hladiska ale aj výslovnosti. Mam spoluziacku, ktora studuje vo fr a hovori, ze je to tazsie. Ale za 2 roky bývania tam sa naucila dost pekne rapotať. Ja by som si zvolila ten jazyk, ktorý ti bude potrebnejší. Ak chces studovat vo fr alebo tam bývat tak do toho chod, ale inak by mi to prislo zbytocné. Ale samozrejme, ze je to velmi pekny jazyk, aj ja by som ho rada ovládala, nuz zvolila som si nemcinu a schytala som tu najhorsiu ucitelku
Hm, podla mna je francuzstina trocha tazsia, ale to asi preto, ze s anglictinou sa stretavam skoro vsade a s frj malokedy teraz.
A frj je krasny jazyk.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
takto to je ... také nejaké polovičaté.
Tý ktorý vyete francúzski, je to ťažšý
jazik ako anglyčtyna? ... až toto je "kúl", "šik" a "in".
Veď na tie hrubky sa nedá ani pozerať! Opravte to niekto.
A frj je krasny jazyk.