celoživotne sa zatiaľ držia: Harry Potter. Pán Prsteňov. Temné hmoty. Pán zlodejov. (áno, som detinská, ale neberiem to ako negatívum, pretože si myslím, že deti sa vedia aj tak tešiť zo života oveľa viac ako dospelí - a prečo si niečo z toho občas nepripomínať aspoň pri čítaní?) a potom z tých dospelých, ale rovnako "mimo reality" : Jana Eyrová. Odviate vetrom (áno, katastrofa, viem ). niekoľko úžasných kníh, ktoré nepreložili (napr. Black Chalice o stredovekom Nemecku - geniálnosť sama, kvôli tej knihe sa chcem učiť nemecky, rovnako ako kvôli Pánovi zlodejov taliansky . a potom napríklad básne od Baudelaira. A strašne sa mi páčilo Heart of Darkness (z tých nedávnejšie prečítaných). o kolonializme, ale úžasné opisy beštiálnosti ľudskej duše. a napríklad z tých , čo sú vnímané ako "seriózne", La Nausée od Sartra. a tak. Hrozne veľa toho je a stále niečo pribúda.
Harry Potter 1-7, Temné hmoty, Všetko čo naozaj potrebujem vedieť som sa naučil v materskej škole, Moonwalk, Malý princ, Z blata do kaluže, Damianova rieka, Hobbit,...
@nihli prídem za tebou...hmm hmm? víkend po tomto víkende? v zmysle definitívne rozhodnutie? lebo už je to fakt hrozné a už fakt chcem navštíviť Mesto,Kde Som Takmer Šla Na Školu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
...a Biblia, samozrejme
Nieto o čom
oficialne prvy orgazmus dosiahnuty cisto z citatelskeho zazitku
Zu dem Thema:
Orwell - Homage to Catalonia
Orwell - 1984
Remarque - Der schwarze Obelisk
Remarque - Im Westen nichts Neues
Yan Lianke - Serve the People
Eoin Colfer - Artemis Fowl (všetky)
Caroll- Alica v krajine zázrakov