neco poopakujem. Chemia by mala byt ok, bio musim zopakovat system ale ten i tak je kus problemovy. Zo sj neviem nic a nejak ma to netrapi, si to cele raz pracitam a snad neco budem vediet.
nabuduci tyzden mam akedemicky....hmm dneska ani slovo som sa neucila... ale postivo som sa ucila na vsetky skusania a pisomky.... tak vraj by som to mala mat uz vsetko prejdene... ale ako si tak pozeram temy nic si nepamatam.... a biola a chemia riadna biflovacka .... same pojmy... to si asi tazko nieco vymyslim, takze najvyssi cas sa ucit cele dni .... ale sak zmaturujeme.... znamka je uz vedlajsia .... bude sranda
Zaklad je si uz v tretom rocniku zvolit flakacske predmety. Uvediem priklad:
Matematika - ked tomu rozumies, doba ucenia spolu 0 hodin.
Informatika - ked si pouzival pc aj na ine ako pokec.sk, doba ucenia spolu 0 hodin.
Anglicky jazyk - places pri filmoch s titulkami ked vidis tie titulky, ktore prekladal zrejme nejaky pomalsi spoluobcan, lebo s filmom ani nahodou nesedia? Doba ucenia = 0 hodin.
Slovensky jazyk - mate na haku, to da kazdy. 0 hodin.
Fakt neodporucam nasledujuce predmety:
nauka o spolocnosti, dejepis, chemia, biologia a podobne ine havede. Pri tych spominanych poslednych dvoch nastava vyrazna zmena osobnosti pocas ucenia na maturitu. U takych ludi sa tiez zvysuje sanca na vyvinutie dawnovho syndromu.
Ustna cast
S ucenim plati to iste co pri pisomnej casti. Pred danym predmetom prelistovat zosit (najlepsie v polospanku o jednej rano).
Sako, saty, sup do skoly. Pockate na poradie, vleziete dnu. Otazku si ajtak potiahnete tu, ktoru nechcete, tak sa na to pripravte. Par 10 minut na pripravu a ide sa na to. Teraz to bude tazsie o to, ze sa musite tvarit, ze nieco viete - komisia. Oni vsak dobre vedia, ze hoo..nic viete, len sa tvarite, ze nieco viete. Ked uvidia snahu sa aspon tvarit, hned je o stupen lepsia znamka. Otvorit papulku staci, kto neostane ticho dostane 3 a lepsie, kto bude rozpravat a trafi sa aspon do predmetu, na ktorom sedi ma 2 a lepsie, cize lazo plazo pohoda.
Na vysledky mozte pockat, vacsina ale preskoci rovno k poslednemu kroku:
Ide sa pit.
Zhrnutie
Zaklad: neucte sa vela. Bud to vies, alebo si vymyslis. Ajtak to vysvedcenie nebude nikto chciet, mate jedno co na nom bude.
na tyzden maturujem v pondelok a v utorok a zatial som si presla tak asi cca polovicu sloviny a do rána by som ju chcela zmáknuť celú :/ a ptm ešte odborné,anglina a obhajoby na pondelok pozrieť.....
A ešte dodám, že som sa dnes naučil 3 maturitné otázky zo slovenčiny (už som na 18tke) a tiež som sa pripravil na odpoveď z francúzštiny (čo sú ďalšie 3 maturitné otázky). Povedal som si, že si tento týždeň prejdem každý deň 3 otázky zo slovenčiny, aby som ich mal v piatok všetky za sebou. Rozmýšľam však nad tým, čo budem robiť počas akademického nabudúci týždeň.
celý deň sedím a kukám, je mi z toho zle a ďalší odfláknutý deň, najradšej by som to mala už za sebou , dneska pekne idem na TUKE , kašlem na všetko, aj tak sa nedonútim do toho kuknúť do nedele :/
Neučím sa, radšej teraz cez akademický behám po brigádach, nech je potom po maturite začo piť...
Inak z toho moc veľké stresy nemám, niečo zo slovenčiny si pamätám z hodín + sú tam ukážky, čiže by som to mal zvládnuť.
Angličtinu aj keď by som sa učil, by mi to nepomohlo, to proste nejako obkecám...
Najhoršie je to z teóriou, tie učivá som nikdy pred tým nevidel, na hodinách som spal a mám taký pocit, že sme sa to všetko ani neučili... A keď si vytiahnem napr. nejakú dvojbránu alebo oscilátor, tak naozaj neviem, ako to budem obkecávať... Zohnal som si už ale perfektne vypracované témy, tak sa to nejako naučím
tent tyžden mam akademicky a ešte som ani nazačala
beriem si k srdcu rady ludi, ktori mi povedali, nech zbytočne nestresujem, no a planujem sa to tak zväčša naučiť a ak by som na mature chytila niečo, čo by som až tak na sto percent nevedela, musim sa tvariť, že to o čom rozpravam, tak aj ma byť
neučte sa, aj tak si vytiahnete to, čo ste ani nevideli (ako aj ja) a aj tak na maturách dosť učitelia pomáhajú, takže pohodička. Nespravia to len tí, ktorí tam fakt nepovedia absolútne nič, že ani jednu poriadnu vetu. Ale keď vidia, že aspoň niečo vieš, tak minimálne 3ku 4ku ti dajú........
Neučím sa = nestresujem = niečo poviem v každom prípade
Veď si zoberte takú SJL... ak dávate pozor na hodinách aspoň na 50%, tak stačí pohľad na ukážku a niečo zo seba dostanete. Ak viete naťahovať, tak 20 minút prejde ako nič.
"...chemia, biologia a podobne ine havede. Pri tych spominanych poslednych dvoch nastava vyrazna zmena osobnosti pocas ucenia na maturitu...." môžem potvrdiť, aj keď ma to ale baví a teraz už len slovenčinu a anglinu - tá hádam stačí deň pred, a aj to je mi na nič, lebo v strese mám problém komunikovať po anglicky a ešte keď sa k otmu pridá uprený pohľad skúšajúcej ...ach
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
(dúfam, že mi to na niečo aj bude
Zaklad je si uz v tretom rocniku zvolit flakacske predmety. Uvediem priklad:
Matematika - ked tomu rozumies, doba ucenia spolu 0 hodin.
Informatika - ked si pouzival pc aj na ine ako pokec.sk, doba ucenia spolu 0 hodin.
Anglicky jazyk - places pri filmoch s titulkami ked vidis tie titulky, ktore prekladal zrejme nejaky pomalsi spoluobcan, lebo s filmom ani nahodou nesedia? Doba ucenia = 0 hodin.
Slovensky jazyk - mate na haku, to da kazdy. 0 hodin.
Fakt neodporucam nasledujuce predmety:
nauka o spolocnosti, dejepis, chemia, biologia a podobne ine havede. Pri tych spominanych poslednych dvoch nastava vyrazna zmena osobnosti pocas ucenia na maturitu. U takych ludi sa tiez zvysuje sanca na vyvinutie dawnovho syndromu.
Ustna cast
S ucenim plati to iste co pri pisomnej casti. Pred danym predmetom prelistovat zosit (najlepsie v polospanku o jednej rano).
Sako, saty, sup do skoly. Pockate na poradie, vleziete dnu. Otazku si ajtak potiahnete tu, ktoru nechcete, tak sa na to pripravte. Par 10 minut na pripravu a ide sa na to. Teraz to bude tazsie o to, ze sa musite tvarit, ze nieco viete - komisia. Oni vsak dobre vedia, ze hoo..nic viete, len sa tvarite, ze nieco viete. Ked uvidia snahu sa aspon tvarit, hned je o stupen lepsia znamka. Otvorit papulku staci, kto neostane ticho dostane 3 a lepsie, kto bude rozpravat a trafi sa aspon do predmetu, na ktorom sedi ma 2 a lepsie, cize lazo plazo pohoda.
Na vysledky mozte pockat, vacsina ale preskoci rovno k poslednemu kroku:
Ide sa pit.
Zhrnutie
Zaklad: neucte sa vela. Bud to vies, alebo si vymyslis. Ajtak to vysvedcenie nebude nikto chciet, mate jedno co na nom bude.
Inak z toho moc veľké stresy nemám, niečo zo slovenčiny si pamätám z hodín + sú tam ukážky, čiže by som to mal zvládnuť.
Angličtinu aj keď by som sa učil, by mi to nepomohlo, to proste nejako obkecám...
Najhoršie je to z teóriou, tie učivá som nikdy pred tým nevidel, na hodinách som spal a mám taký pocit, že sme sa to všetko ani neučili... A keď si vytiahnem napr. nejakú dvojbránu alebo oscilátor, tak naozaj neviem, ako to budem obkecávať... Zohnal som si už ale perfektne vypracované témy, tak sa to nejako naučím
beriem si k srdcu rady ludi, ktori mi povedali, nech zbytočne nestresujem, no a planujem sa to tak zväčša naučiť a ak by som na mature chytila niečo, čo by som až tak na sto percent nevedela, musim sa tvariť, že to o čom rozpravam, tak aj ma byť
@somebody36 palec hore, presne tak to bolo
ale snažím sa
Veď si zoberte takú SJL... ak dávate pozor na hodinách aspoň na 50%, tak stačí pohľad na ukážku a niečo zo seba dostanete. Ak viete naťahovať, tak 20 minút prejde ako nič.