Dospel som dalsej mudrosti o ktoru sa chcem podelit. Ucta k starsim je nezmysel. Ucta je nieco co si ma clovek zasluzit a nie nieco co ti ma prist automaticky len tym ze zostarnes. Ked si raz dement dezolat tak zostanes navzdy dement dezolat.
Maslím, že "Úcta k starším" je pojem, ktorý zahrňuje hlavne zdravenie sa, či občiansku výpomoc starším spoluobčanom. Aj dezolátskej babke možeš povedať "dobrý deň" a vyniesť jej tašky do schodov a áno niekto to urobí automaticky, nie pretože to vymysleli komunisti, alebo, ze si to ma ta babka niecim zasluzit, ale tak nejak veri ze by sa starsim mohla venovat pozornost uz len preto ze vsetci raz zostarneme a tiez preto, ze opusteny clovek v starobe je potom casto len lahkym cielom manipulatorov.
Alebo ju možeš osrať a ďalej sa čudovať, že sú všetci kokoti a staraju sa len o svoje prava a naroky, keď aj sám pestuješ za vzor pre ostatných, byť ignorantskym kokotom.
@9nikuska9 Ja to chapem ale zase preco by som mal mat respekt k dakemu dedovy co hajloval s Tisom, potom sem dotiahol komunistov, potom volil Meciara a teraz Fica. Nejaka etiketa a slusne spravanie je jedna vec ale respekt je nieco co sa dosahuje a neprichadza len preto ze si zostarol. Jasne ze random deda na ulici nepoznas tak si zvorili ale zasa dakemu curakovi podkopnut bakulu sa snad moze.
@Yoss Utsta k starim je hlavne odvijana od toho ze zostarnes. A ja nemam tento aspekt. A je mi jasne ako som vravel ze ked deda nepoznas tak sa spravas podla priemeu alebo ocakavani, ze toho viac zazil je skusenejsi vie viac je zranitelnejsi ma mansiu vydrz bla bla bla..... Ale ked viem ze je to curak tak sa k nemu spravam ako k curakovi a vsetko toto ide bokom lebo mam viac info. Druha vec je ze ako daleko sam zajdes lebo tiez preto ze niekto je curak nedava ti pravo byt tiez curak ale zasa zdvorili byt nebudem.
@Varlatan Gramar nazi je dalsie vynimocne odvetvie. XDDD Hlavne ti slovenski su celkom zabavni lebo vediet dosledne slovencinu je ten najvecsi vrchol ich zivota XDDDD. Neexistuje jeden logicky dovod preco by inteligentny clovek vybijal svoju energiu na ucenie sa slovenskej gramatiky ani ked si rodeny slovak. XDDD
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
Alebo ju možeš osrať a ďalej sa čudovať, že sú všetci kokoti a staraju sa len o svoje prava a naroky, keď aj sám pestuješ za vzor pre ostatných, byť ignorantskym kokotom.