Ahojte. Ja som sa len chcela spýtať (ak to tu už nebolo, potom sa ospravedlňujem), že keď pôjdem ku gynekológovi a bude sa ma pýtať, že či som už mala pohlavný styk a ja poviem, že áno. Povie to aj rodičom? Pretože mám 15. (Poznámky typu, že som nemala ma
Ak to neni idiot, už len z tej ľudskej stránky by jej to povedať myslím nemal. Samozrejme ak ho o to POŽIADAŠ.
Na druhej strane, ak by som bola tvoja mama a na otázku "Mala moja pätnásťročná dcéra pohlavný styk?" by som dostala odpoveď "Nemôžem povedať", asi by som si to vysvetlila jediným spôsobom xD
A vieš čo, možno ju to ani nezaujíma. A ak hej, povedz jej to sama.. Ako si povedala, je to tvoj život.. Tak by to mala pochopiť.
nie si plnoletá, takže lekár v tomto prípade by mal konzultovať s rodičmi... dalo by sa možno tomu predísť po dohode s lekárom... však aj lekár je len človek
Za prve daj si normalny vek, ked mas 15..... za druhe lekar musi udrzat tajomstvo, ale kedze niesi plnoleta tak to asi môze povedat tvojej mame.... takze neviem... vyskusaj a uvidis
Máš 15, od 15 môžeš chodiť k lekárovi sama a myslím, že by im to hovoriť nemal.. oznámil by im to len vtedy ak by si mala 14 takto by to malo byť v pohode..
Ale zas na druhej strane, ak tam tá tvoja mama pojde s tebou aj do ambulancie aj všade a pánko sa ťa bude pýtať, či si panna a ty povieš, že to nebudeš hovoriť pred mamou, tak mama si domyslí takže mamu buď nechaj doma alebo za dverami... toť normálna nemoralizujúca odpoveď
asi ťa sklamem no na teba ako neplnoletu osobu to lekárske tajomstvo akosi neplatí keďže tvoj zdravotný stav lekár kľudne môže konzultovať s tvojou matkou
Lekárske tajomstvo porušiť nesmie aj keď je to nejaký rodinný známy(nie vždy je to ale tak... :/ ). Máš 15, čo znamená, že nemusí o tvojom sexuálnom živote mamu informovať. Pokiaľ nie si tehotná, chorá a pod..
Najlepšie je mamu nechať doma.. ak sa teda nebojíš.
tak to vyrieš tak, že doktorovi povedz, že si panna ... potom to bude vyzerať tak, že o blanu si prišla iným spôsobom(šport napríklad) a kludne o tom bude môcť povedať aj mame.. tvár sa prekvapene a podobne ... ale keď máš 15 tak tvojej mame o tom nesmie povedať, keď ho o to požiadaš
lekarske tajomstvo je lekarske tajomstvo, mna viac zaraza, ze sa niekto boji rozhovoru s mamou viac ako sexu.....asi to celkom ok nebude a ty sama to vies,kedze sa bojis mamy......toto ja nikdy nepochopim....
pokial nie je ohrozene tovje zdravie alebo moralny vyvin tak by to mame povedat nemal. do 18 lekar moze oznamit zdravotny stav dietata rodicom pokial to povazuje za jeho ohrozenie.
@lexiblack hm ja ti nevim karle... ..na tvojom mieste by som sa na tú mamu vykaslala..a spytala sa skor ktory je dobry od nejakej starsiej kamaratky.....................toto by som pred mojou mamou nedokazala v 15 povedat........boli by u nej zbytocne reci a keci pri tom....popripade by som si vymyslela ze som neni panna..ale ze sa to mozno stalo pri sporte..
pozri lekar ma drzat hubu je to medzi tebou a nim ale ako ostatny vravia si neplnoleta a mama by mala byt pri tebe u gynekologa do 16 (tak som pocula ) jednoducho mu povedz aby bol ticho
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
47 komentov
Na druhej strane, ak by som bola tvoja mama a na otázku "Mala moja pätnásťročná dcéra pohlavný styk?" by som dostala odpoveď "Nemôžem povedať", asi by som si to vysvetlila jediným spôsobom xD
A vieš čo, možno ju to ani nezaujíma. A ak hej, povedz jej to sama.. Ako si povedala, je to tvoj život.. Tak by to mala pochopiť.
Ale zas na druhej strane, ak tam tá tvoja mama pojde s tebou aj do ambulancie aj všade a pánko sa ťa bude pýtať, či si panna a ty povieš, že to nebudeš hovoriť pred mamou, tak mama si domyslí takže mamu buď nechaj doma alebo za dverami... toť normálna nemoralizujúca odpoveď
myslím, že aj uteba na podobné zabudli
Najlepšie je mamu nechať doma.. ak sa teda nebojíš.
Ale teraz je otazne, ci po 15 uz nie, lebo sex je sice dovoleny, ale do 18 mas zakonneho zastupcu hmm
Nejaky pravnik ?
na nejakej mudrej stranke som cital ze blana moze puknut aj pri sporte..
Ja byt doktor tak je to na Facebooku , nic v zlom
a musi tvoja mama vobec vediet ze tam ides?