Čaute, odporúčam vám prečítať si tento perfektný článok (po anglicky): » waitbutwhy.com/2015/01/artific...
Je to dosť dlhé, ale ak by to niekto dočítal, tak sem kľudne napíšte váš názor.
@Kunikund btw. neco podobné má aj Ray Kurzweil so svojou *Singularity koncepciou..
( + aj Moorove pravidlo (minimálne) lineárneho++ vývoja vylepšovania apokroku u vlsi IC, mikroprocesoroch.. )
@melancholik ha! tak ale tak to vidíš len z perspektívy tíchto pár rokov, čo tu ešte budeme..
(pár rokov myslím aj desiatky rokov, pri takíchto (r)evolúciách, /paradigmách technol.vývoja to je nič..
(zvačši tú pomyselnú časovú os, o hodne, a potom..
@lyterka vidim to tak že fenomén vedomia je závislý na biologickej štruktúre, na obnove buniek a chátraniu ludskej zložky ... raz som ho prirovnal dokonca k rozpadu štruktúry celistvosti čo znamená že vodomie je len dierou v procese starnutia a používania mozgu v čase s výmenou a regenerovaním fyzickej zložky + k tomu všetkému je úzko závislé na pocitoch z našich zmyslových orgánov a predispozícií z minulosti (génov atd) ... vedomie je podľa mňa originálna zložka ktorá sa nedá nasimulovať len tak lahko ...
ale možno sa vo všetkom mýlim ... no vidim to ako velký problem, zasadiť inteligentné vedomie do stroja, ktoré dnes ešte nedokáže ani z polovice tolko funkcií ako ludské telo
@lyterka proste vedomie vidím ako blízku reakciu na fyzické procesy tela ... (oddeliť sa to nedá) a až nebude možné vytvoriť stroj ktorý bude schopný mať vlastnosti ako telo, potom ani vedomie nebude blízke človeku
@zajkousko ved o to ide, aby sa ludia odbremenili od nudnej manualnej prace a venovali sa niecomu rozumnejsiemu. Nepotrva dlho, kedy bude kazdy clovek vlastnit robota, ktory bude pracovat za neho a teda ludia budu moct robit len to co ich skutocne bavi.
S tvojim myslenim by sme tu doteraz mali plantazne otroctvo, ved to je neslychane aby si ludi vyhodil z prace a nahradil ich kombajnami
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
( + aj Moorove pravidlo (minimálne) lineárneho++ vývoja vylepšovania apokroku u vlsi IC, mikroprocesoroch.. )
(pár rokov myslím aj desiatky rokov, pri takíchto (r)evolúciách, /paradigmách technol.vývoja to je nič..
(zvačši tú pomyselnú časovú os, o hodne, a potom..
ale možno sa vo všetkom mýlim ... no vidim to ako velký problem, zasadiť inteligentné vedomie do stroja, ktoré dnes ešte nedokáže ani z polovice tolko funkcií ako ludské telo
S tvojim myslenim by sme tu doteraz mali plantazne otroctvo, ved to je neslychane aby si ludi vyhodil z prace a nahradil ich kombajnami
ano, presne tak, plantáže, opičky a kokosové orechy
a ešte, koľko máme % nezamestnaných na Slovensku?
a koľkí z nich si toho robota budú môcť dovoliť?
logika hupacieho drevého koníka
(pardon, nechcel som ťa uraziť, myslím toho koníka
prečo forum udávaš do náboženskej roviny a mňa s nim spájaš?
tvoj cynizmus voči mojej osobe je dobre známi na birdzi, ale nie som z tých aby som ti to opätoval...
bav sa ďalej...
tvoj zámer mi pokaziť deň a teraz aj obed, sa ti podaril...
ďakujem
prajem ti veľa šťastia v živote!
» waitbutwhy.com/2015/01/artific...
Aj keď to veľký zmysel nedáva.
ten čo dokáže oľutovať svoje konanie, kým je čas, sa do pekla nikdy nedostane
a čo teraz?