Podla okolnosti. Kazda vlastnost je vlastne neutralna - iba to, v akej situacii ju pouzijes, urcuje jej vysledny smer - vadu, alebo vyhodu. A nakoniec, vsetko sa da povedat dvojako. Ked Ti poviem, ze tie vlasy su fakt otrasne, asi Ta to nepotesi, ale mozem tiez podotknut, ze strih predtym sa mi pacil vacsmi a hned je to miernejsie, nie?
Úprimnosť? Keď mi niekto trepne do luftu že mám otrasné tričko, lebo ho má celá Nitra len so zámerom, aby to počulo čo najviac ludí tak ďakujem pekne za takúto úprimnosť...
Ale keď príde kamarát/kamarátka s tým, že nech sa miernim so správaním ku xyz lebo to preháňam, tak áno, toto je ten druh úprimnosti, ktorý si cením
dost trapna vec smejem sa z ludí čo si davaju do "niečo o mne" že som uprimná a ak sati nepači tak *** , a aj v osobnom rozhovore v predstavovaní sa hrdia tým že sú uprimní ...
No v skutočnosti ta tento človek ohovára za rohom hrá sa na tvojho super kamarata ked niečo zavola tak zo slovami "čauko roman ako sa maš ? a počuj potreboval by som jednu vec...." a to ako sa maš ho aj tak vobe nezaujima ....
a jedina jeho uprimnosť je drzosť a videl jeden trapny citát v nemenovanom filme tak si myslí že je úprimný ....
A pokiaĺ ide o mňa. podlamna nie nie som uprimný. Vyberám slová a vazim vety. Niekedy nepoviem ludom čo si onich myslím alebo o ich názoroch lebo mi je to aj tak jedno , a naoaj mi zalezí co si omne ludia myslia takže nechcem posobiť tak že ekd ma uvidia povedia si "aha tak toto je ten drzý kkt"
čiže uprimnosť a "je mi ejdno čo si omne ludia myslia" je podlamna afektované pózerstvo
presne to suhlasim, ze netreba si mylit uprimnost s bezocivostou a drzostou. mam pocit, ze dost vela ludi si zaklada na tom, ze "su uprimni" a "vravia vzdy to, co si myslia". O tom si myslim, ze nech s tym idu do riti. Pravda bez lasky stoji za prd, rovnako ako laska bez pravdy. Jasne, ze niekedy treba povedat neprijemnu pravdu, ale snazit sa to urobit citlivo. A casto tu pravdu netreba vraviet - ak sa mi, ako pise rheia, napr. nepaci niecie oblecenie, tak to nemusim vraviet, aspon pokial sa ma na to nespytaju. A niekedy je nejaka chulostiva skutocnost, o ktorej clovek nema pravo niekomu inemu povedat, vtedy tiez nepovazujem uprimnost a pravdovravnost za nedotknutelnu zalezitost...
proste zalezi od situacii, urcite si uprimnost vazim a povazujem ju za velku a dolezitu hodnotu, ale treba ju davat do rovnovahy s dalsimi vecami
a myslim, ze poznam a mam okolo seba pomerne dost vela uprimnych ludi
no.. ja som uprimny ale tou priamostou to vacsinou u ludi nevyhravam..skratka neviem povedat, co si myslim bez toho, aby som okolo toho nedaval vela omacky.. a taktiez, neviem klamat.. to je najhorsia kombinacia.. preto ludia so mnou nevychadzaju.. teda aspon ti, co sa beru prilis vazne..
a odpoveda na otazku:
je to nevyhoda..asi tak, ako byt chorobnym klamarom
ide o to, že človek je neúprimný nielen z dôvodu vlastného pohodlia. niekedy chráni iného na svoj úkor. neodsudzuj neúprimnosť. nikdy nevieš kedy sa ti bude hodiť. a pokiaľ sa hneváš, že k tebe bol niekto neúprimný, skús ho odsúdiť až potom, čo sa na to pozrieš z jeho strany a naozaj usúdiš, že spravil sprostosť. niekedy to nie je len bezočivosť a drzosť. hľadaj odtienky reality, ktoré sú mu blízke.
ja som az moc uprimny clovek a poviem vam ze vela ludi to so mnou nevydrzalo..a pri tom som nebol drzy len som napriklad v klude povedal svoj nazor na danu vec ako to vidim ..a uz automaticky som bol ko...a ine vybrane slova
plus mnoho ludi neznesie pravdu alebo ked s nim druhi nesuhlasia
môžem tvrdiť o sebe že som úprimná, vždy poviem to, čo myslím...síce tak som už ublížila veľakrát, ale vlastne povedala som im pravdu do očí, čo nikto neznesie...
no uprimne ani neviem či to čo vramým je upimné alebo len vypočitačo čo sa mi v danej situacií hody, alebo prave ako to citimi... či že uprimne to poviem podľa nalady furt dačo iné, a pravda a úprimnosť je kus rozdiel
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
Ale keď príde kamarát/kamarátka s tým, že nech sa miernim so správaním ku xyz lebo to preháňam, tak áno, toto je ten druh úprimnosti, ktorý si cením
No v skutočnosti ta tento človek ohovára za rohom hrá sa na tvojho super kamarata ked niečo zavola tak zo slovami "čauko roman ako sa maš ? a počuj potreboval by som jednu vec...." a to ako sa maš ho aj tak vobe nezaujima ....
a jedina jeho uprimnosť je drzosť a videl jeden trapny citát v nemenovanom filme tak si myslí že je úprimný ....
A pokiaĺ ide o mňa. podlamna nie nie som uprimný. Vyberám slová a vazim vety. Niekedy nepoviem ludom čo si onich myslím alebo o ich názoroch lebo mi je to aj tak jedno , a naoaj mi zalezí co si omne ludia myslia takže nechcem posobiť tak že ekd ma uvidia povedia si "aha tak toto je ten drzý kkt"
čiže uprimnosť a "je mi ejdno čo si omne ludia myslia" je podlamna afektované pózerstvo
proste zalezi od situacii, urcite si uprimnost vazim a povazujem ju za velku a dolezitu hodnotu, ale treba ju davat do rovnovahy s dalsimi vecami
a myslim, ze poznam a mam okolo seba pomerne dost vela uprimnych ludi
a odpoveda na otazku:
je to nevyhoda..asi tak, ako byt chorobnym klamarom
ide o to, že človek je neúprimný nielen z dôvodu vlastného pohodlia. niekedy chráni iného na svoj úkor. neodsudzuj neúprimnosť. nikdy nevieš kedy sa ti bude hodiť. a pokiaľ sa hneváš, že k tebe bol niekto neúprimný, skús ho odsúdiť až potom, čo sa na to pozrieš z jeho strany a naozaj usúdiš, že spravil sprostosť. niekedy to nie je len bezočivosť a drzosť. hľadaj odtienky reality, ktoré sú mu blízke.
Robím všetko preto, aby som sa toho prekliatia zbavil a snažím sa naučiť rozprávať len to, čo chcú ľudia počuť.. iba to čo chcú počuť!
Nie je absolútne žiadny problém byť úprimný, ale byť úprimný znamená byť zlý...
plus mnoho ludi neznesie pravdu alebo ked s nim druhi nesuhlasia