Dnes idem na Urad práce a rad by som vedel co vsetko si mam vziat zo sebou ake doklady ? A takisto ako to tak prebieha takyp pohovor na urade prace ako dlho to trva , kolko sa asi tak caka ? Dakujem
Si už evidovaný alebo si ideš podať žiadosť?
Ak žiadosť, tak tú si vieš nájsť na stránke úradu a vyplniť doma, aby si sa na úrade nezdržiaval. Treba si doniesť kópiu skončenia pracovného pomeru, ak si nikdy nebol evidovaný tak aj kópiu potvrdenia o najvyššom dosiahnutom vzdelaní (diplom, maturitné vysvedčenie...) a to je všetko, na podanie žiadosti máš 7 kalendárnych dní, inak budeš evidovaný dňom podania žiadosti a teda si budeš musiať uhradiť zdravotné odvody sám.
No a keď prídeš na úrad, najprv si zoberieš zo stroja poradový lístok na pracovisko podľa tvojho priezviska. Odporúčam ísť na úrad okolo desiatej-jedenástej alebo poobede, vtedy je najmenej ľudí no a teta úradníčka ťa informuje o tvojich právach a povinnostiach ako uchádzača o zamestnanie, skontroluje s tebou tvoju žiadosť, či je všetko vyplnené a dohodnete si termín ďalšieho stretnutia, dokopy sa zdržíš cca 20 minút, možno ani to nie
Jojoj, ako to tí ľudia robili pred internetom... Dpč ako ja viem, že už to s tým, pičovaním občas preháňam, ale pre Kristove rany veď dá sa to pozrieť na stránke čo budeš potrebovať, dá sa na to spýtať matky, alebo priamo na úrade na ktorý proste logicky pôjdeš minimálne s občiankov, možno si pre istotu vezmeš trebárs maturitné vysvedčenie a spýtaš sa, vybavíš čo nemáš donesieš dodtočne... A ak chceš vedieť koľko to bude trvať tak to tiež záleží od človeka ktorý ťa bude vybavovať a koľko ľudí na tom úrade bude. Proste zvládli to milíóny ľudí bez jedinej otázky, priateľka čo trpí sociálnou fóbiou nemá problémy si tieto veci vyzistiť a vybaviť bez jedinej otázky. Ako fakt tu sa zachvíľu začnú ľudia pýtať či pri žuvaní majú pohybovať čeľusťou hore a dole.
A sorry nepičoval by som, keby chceš vedieť postup napríklad pre preplácanie kurzu a čo bdueš potrebovať, to by som si kusol do jazyka pretože napriek tomu, že sa to dá nájsť nie je to každému také pochopiteľné, ale toto je proste vec ktorú zvládne bežne piatak na základnej škole.
ze pohovor na urade prace tam nijaky pohovor mat nebudes akurat neprijemne uradnicky ti pomozu s evidovanim a potom ides domov. a budes tam chodit raz mesacne s listkom ze si hladas robotu ak to uz nezmenili
urad prace je pecka! stravil som tam hodiny, netusil som, co mam robit, ale ked mi nikto nenadaval, bol som spokojny, ze som aspon daco spravil dobre, az do okamihu, ked sa mi rok po tom ozvali a chceli 100 ecok, lebo som daco dojebal.
Vyplnis papiere, podla toho ti budu "hladat" pracu, potom ich jej das, ona ti povie, kedy zasa prides. Budes chodit do klubu prace, kde ti budu hovorit sracky a potom ta budu posielat do prace, o ktoru by si ani nezakopol, ak sa budes vykrucat tak si odvody budes platit sam.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
Ak žiadosť, tak tú si vieš nájsť na stránke úradu a vyplniť doma, aby si sa na úrade nezdržiaval. Treba si doniesť kópiu skončenia pracovného pomeru, ak si nikdy nebol evidovaný tak aj kópiu potvrdenia o najvyššom dosiahnutom vzdelaní (diplom, maturitné vysvedčenie...) a to je všetko, na podanie žiadosti máš 7 kalendárnych dní, inak budeš evidovaný dňom podania žiadosti a teda si budeš musiať uhradiť zdravotné odvody sám.
No a keď prídeš na úrad, najprv si zoberieš zo stroja poradový lístok na pracovisko podľa tvojho priezviska. Odporúčam ísť na úrad okolo desiatej-jedenástej alebo poobede, vtedy je najmenej ľudí no a teta úradníčka ťa informuje o tvojich právach a povinnostiach ako uchádzača o zamestnanie, skontroluje s tebou tvoju žiadosť, či je všetko vyplnené a dohodnete si termín ďalšieho stretnutia, dokopy sa zdržíš cca 20 minút, možno ani to nie
A sorry nepičoval by som, keby chceš vedieť postup napríklad pre preplácanie kurzu a čo bdueš potrebovať, to by som si kusol do jazyka pretože napriek tomu, že sa to dá nájsť nie je to každému také pochopiteľné, ale toto je proste vec ktorú zvládne bežne piatak na základnej škole.
Tu máš vzory žiadostí, teba sa týka tá prvá
SMRT URADU PRACE!