Dá sa charakterizovať ako urážka na cti to, že niekto napíše oficiálny e-mail, v ktorom sú veci, ktoré ste robili, povedali, ale pritom to nie je pravda? Nikto vám nedal priestor aby ste sa vyjadrili, len napísal e-mail, v ktorom suverénne tvrdí, že ste u
nie... hovorit a pisat si moze kto chce co chce... o tom by mohol maximalne rozhodnut sud... a to ze niekto pove na niekoho ze je p.. este nie je urazka na cti
ak ide o zavazne napadnutie osoby, inak nazyvane ako osocovanie, moze sa pristupit ku kroku verejneho ospravedlnenia.. prepac mi, ale toto nebude riesit asi urcite nikto..neviem preco by uz taketo veci mal riesit vobec
ale to nie je nieco take, ze na mna niekto povedal ze som drbnuta, pi*a, alebo podobne...to by mi bolo celkom jedno...tu ide o oficialny mail, ktory bol adresovany dalsej osobe, bez mojho vedomia, a obvinuje ma z nejakych veci, hovori o tom co som povedala, a pod. a pritom nic z toho nie je pravda.
ten, kto spraví niečo také, rozhodne nie je inteligentný človek... A taký človek ani nepochopí, keby si sa to snažila vyriešiť inteligentným spôsobom.. ja som skúšala už naozaj čokoľvek a toto stále zaručene pomohlo...
To by muselo asi sudnou cestou s tym ze by v tom mohlo byt osocovanie a na cti utrhanie. Vysledok moze byt ocistenie mena a ospravedlnenie, pripadne aj "odskodne". A vzhladom na to ze sa do toho musi zapojit pravnik / advokat, je to nielen casovo ale aj financne narocne. A hladat radu medzi studentmi nieje zrovna najstastnejsie.
@klaudiqaaa Prihodilo sa mi už kadečo, ale fyzické násilie som používala len v sebaobrane, keď ma fyzicky ohrozovali pubertálni spolužiaci. (s čím potom aj sami prestali)
@heroine Priznávam že sa v týchto veciach nevyznám, ale povedala by som, že @matheusko má pravdu...
Alebo teda neviem aká je presne tá situácia, ale ja byť na mieste toho "nadriadeného", tak sa snažím riešiť sťažnosť priamo s "obvineným" (teda tebou) - čo by pre teba znamenalo šancu vyjadriť svoj názor... Alebo potom sa možno skúsiť porozprávať s "firmou" resp. človekom čo ten mail poslal.
Nicenie dobreho mena, sa prakticky neda vratit. Je to tak a vedia to napr. aj v politike. Ak politici na seba vzajomne ukazuju prstom, tam to riesia tak ze kto ukaze prstom a vytiahne na svetlo najvacsi trhak, alebo najviac chyb druhej strany, ten sa stava v ociach verejnosti cistym.
Ak mas dobreho zamestnavatela, tento si bude chciet vypocut obe strany. Ak nie moze uprednostnit medzifiremne vstahy pred, hajenim si svojho zamestnanca. A teda to moze skoncit napriklad aj tym, ze ti zamestnavatel da kopanec. Pripadne si urobi pri tvojom mene cierny bodik.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
a ten mail napisal tretej osobe?
To si ty, koho som dnes tak vyurážala prostredníctvom mailu?
Ani sa mi dotyčný neuráčil odpísať.
tvoj humor by zmrazil aj Slnko
Jediné riešenie je dať toho dotyčného poriadne skopať a garantujem ti že už sa o nič také nikdy nepokúsi
kolko ludkov este na teba potara to co nie je pravda
ten, kto spraví niečo také, rozhodne nie je inteligentný človek... A taký človek ani nepochopí, keby si sa to snažila vyriešiť inteligentným spôsobom.. ja som skúšala už naozaj čokoľvek a toto stále zaručene pomohlo...
@klaudiqaaa Čo stále neznamená, že sa budem znižovať na jeho úroveň a riešiť to fyzickým násilím.
@heroine Priznávam že sa v týchto veciach nevyznám, ale povedala by som, že @matheusko má pravdu...
Alebo teda neviem aká je presne tá situácia, ale ja byť na mieste toho "nadriadeného", tak sa snažím riešiť sťažnosť priamo s "obvineným" (teda tebou) - čo by pre teba znamenalo šancu vyjadriť svoj názor... Alebo potom sa možno skúsiť porozprávať s "firmou" resp. človekom čo ten mail poslal.
Na jeho úroveň? ... Dúfam, že si myslela "Minimálne dva levely pod jeho úroveň"
Ak mas dobreho zamestnavatela, tento si bude chciet vypocut obe strany. Ak nie moze uprednostnit medzifiremne vstahy pred, hajenim si svojho zamestnanca. A teda to moze skoncit napriklad aj tym, ze ti zamestnavatel da kopanec. Pripadne si urobi pri tvojom mene cierny bodik.